Kayınvalidemin tavırlarını anlayamıyorum :((

Canım eşimle 12 yıldır birlikteyiz 1 yıldır evliyîz 1 yıl önceki kv başka 2 yıl önceki kv başka 10 yıl önceki kadın bambaşka bîri
Oğullarını kıskanıyo bazıları işte seni rakip görüyorlar ara bozmak için yapıolar
Ama onlar annelerini melek görüyorlar suçlu bizler oluyoruz.
Okadar akıllılarkiii şeytana pabucunu ters giydirirler .
Eşimden önce gitsem evine 5 saat otursam benimle sadece laf sokmak için konuşur başkada tek kelime etmez oğlu gelince kapı çalar çalmaz benim oturduğum koltuğa damlar bi ilgi bialaka kızımlarrr canımlar iyilik gelinim sensin başkası olsa sevemezdimler ama adam tuvalete gitse kadın gene aynı oluo
Aslında demek istediği şu "Can'ın çıksın canımınaldın benden"
"Nerden aldık seni gelin diye almaz olaydık"
Seninkide o misal

bizde 10 yıldır birlikteyiz canım 4 aydır nişanlıyız ne olduysa bu nişan süresinde ve sonrasında oldu zaten bir anda değişti tavırları.

ailem bişey demiyo onlarla konuşmadım çünkü onlara yansıtmak istemedim nişanlımla konuştum oda beni suçlu gösterince acaba ben miyim suçlu diye düşünmeye başladım. Sizlerden fikir almak için buraya yazdım bende. ama böyle devam ederse kayınvalidemle konuşmayı düşünüyorum.

bence konuş iyi ne derdi varmış. Çözülür zaten hemen. Ailen farkındadır ama onlarda sana belli etmiyorlardır emin ol. Allah yardımcın olsun ama nişanlın senin yanın olmazsa çok zor destekçin yok ve hep bu sorunla uğraşıcaksın. İnşallah seni anlar nişanlında farkına varır. :24::24:

Sık sık gitmeyin siz de, biz de 1 aylık nişanlıyız nişanlım bir kere geldi o da anaanneme babam biraz tutucu olduğundan tam nişanlılar gibi olamasakta fazla muhabbet tez ayrılık getirir demişler mesafe her zaman iyidir. Ayrıca şu erkeklerden biri de çıkıp neden acaba deyip annesinin ve ya her kimse akrabasının tavırlarını bi gözleme almaz mı arkadaş? Hep te gelin abartır, saçmalar.. :ssz:

Ya siz beni dinleyin ablalarım ciddiyim annemden öğrendiğim çok şey var benim annemle babam kaçarak evlenmiş annemin babası vermek istememiş annemi babaannemle anlaşamıyaak diye annemde kaçmış, annem bana hamileyken doğuma gidiceği gün babaannem şu ütüleri yap sonra git demiş anneme düşünün siz canım annemin çektiklerini, babamın yüzüğünü saklarmış, kız atcam yatağına dermiş neler neler yani

İş ciddiye binince tribi:-):-) klasik cnm bunlar. .ana kız diye hayal kurma üzülürsun. Bende kesinlikle sorarım hayırdır bi sorun mu var diye bidaha da muhattap olmazdim..:-( mutlaka en ufak bi lafina bakışına kızmış tir, artik hepp kızacak salla gitsin. .

Kesinlikle salla gitsin yapma sen üstüne düşeni yap zaten nişanlın görürse yaptıklarını seni anlayacaktır

Küçüğüm diye mi yeniyim diye mi takmıyorsunuz beni anlamadım :(((

Sık sık gitmeyin siz de, biz de 1 aylık nişanlıyız nişanlım bir kere geldi o da anaanneme babam biraz tutucu olduğundan tam nişanlılar gibi olamasakta fazla muhabbet tez ayrılık getirir demişler mesafe her zaman iyidir. Ayrıca şu erkeklerden biri de çıkıp neden acaba deyip annesinin ve ya her kimse akrabasının tavırlarını bi gözleme almaz mı arkadaş? Hep te gelin abartır, saçmalar.. :ssz:

aynen öyle hep abartan saçmalayan gelin oluyo herkesin genel sorunu kayınvalide ve çok nadir nişanlısı veya eşi hak veren

Merhaba ben daha 4 aylık nişanlıyım. Nişandan önce kayınvalidemle aramızda hiç bişey yoktu gayet iyi anlaşıyoduk ama nişan zamanı ve sonrası birden bana karşı tavırları değişti. Ben evlerine gittiğimde ben yokmuşum gibi davranıyo sadece bi öylesine hoşgeldin diyo o kadar hep beş karış surat. Bir keresinde gittiğimde yeğeni ordaydı ben koltukta oturuyorum onlar yeğeniyle beraber masaya geçmişler orda konuşuyolar gülüyolar falan çok tuhafıma gitti yaptığı hareket sesimi çıkarmadım. Geçen hafta yine ailece gittik evlerine bu seferde tavırları aynı şekildeydi kızıyla beraber kulaktan kulağa konuşuyolar gülüyolar hadi beni geçtim benim annem babam kardeşim de orda. Kendi aralarında kendi havalarındalardı çok zoruma gitti yaptıkları. Konuştuğu zamanda hep bi laf sokma yada ters ters konuşma halinde. Bi kaç kere bu şekilde davrandı bana ama hiç sesimi çıkarmadım ama bu en son yaptığı çok sinirimi bozdu 1 haftadır kendi kendimi yiyorum. Düşünüyorum acaba bişey mi yaptım diye ama yapmadım yapmış olsam bile bu şekilde davranmasını gerektirmiyo. Sonuçta ben o aileye gelin gidicem. Nişanlıma anlattım böyle böyle dedim ama suçlu ben oldum hep bişeyler çıkarıyosun ben niye görmüyorum öyle yaptığını haksızsın diyo bana sanki ben annesine o şekilde davranmışım gibi. 1 değil 2 değil her seferinde aynı şekilde davranılırsa insan patlıyo. Nişan yapıcağımız zaman da 1 kere bile arayıp naptın kızım bişeye ihtiyacın var mı diye sormadı bana. Saolsun kayınpederim aradı elbise diktirdim nişan için nasıl gidiyo kıyafet provaların içine siniyo mu istediğin gibi oluyo mu diye kayınpederim sordu hep. Hiç sıcaklık göremiyorum. Halbuki hiç böyle hayal etmemiştim onunla olan ilişkimi bi anne kız gibi oluruz iyi anlaşırız diye düşünüyodum ama o şekilde yaklaşmıyo bana beni de kendinden uzaklaştırıyo. O bana bir adım gelse ben ona on adım giderim öyle bi yapıya sahibim. Sizce ne yapmalıyım konuşmalı mıyım biraz daha bekliyim mi? Bi akıl verin lütfen. Gerçekten çok moralimi bozuyo bu durum nişanlımla aramızdaki ilişkiyi de etkiliyo.

Ben anlamıyorum neden sorununuz kimse onunla halletmiyorsunuz da kalkıp oğluna soruyorsunuz? Tabii ki de bir sorun olmadığına sizi inandırmaya çalışacak. Bu durumu da annesini savunuyor olarak algılamanız doğru değil, çünkü genelde insanlar böyle durumlarda nişanlınızın verdiği tepkiyi verir, ara bozulmasın diye sizi yanlış düşündüğünüze ikna etmeye çalışır.

Düzgünce sorun kayınvalidenize sıkıntının ne olduğunu. Konuşmadan telepatik yolla anlaşmak her kula nasip olmuyor :1:

İş ciddiye binince tribi:-):-) klasik cnm bunlar. .ana kız diye hayal kurma üzülürsun. Bende kesinlikle sorarım hayırdır bi sorun mu var diye bidaha da muhattap olmazdim..:-( mutlaka en ufak bi lafina bakışına kızmış tir, artik hepp kızacak salla gitsin. .

sorucam canım zaten bu şekilde devam ederse biraz daha bekliyorum :)

Merhaba ben daha 4 aylık nişanlıyım. Nişandan önce kayınvalidemle aramızda hiç bişey yoktu gayet iyi anlaşıyoduk ama nişan zamanı ve sonrası birden bana karşı tavırları değişti. Ben evlerine gittiğimde ben yokmuşum gibi davranıyo sadece bi öylesine hoşgeldin diyo o kadar hep beş karış surat. Bir keresinde gittiğimde yeğeni ordaydı ben koltukta oturuyorum onlar yeğeniyle beraber masaya geçmişler orda konuşuyolar gülüyolar falan çok tuhafıma gitti yaptığı hareket sesimi çıkarmadım. Geçen hafta yine ailece gittik evlerine bu seferde tavırları aynı şekildeydi kızıyla beraber kulaktan kulağa konuşuyolar gülüyolar hadi beni geçtim benim annem babam kardeşim de orda. Kendi aralarında kendi havalarındalardı çok zoruma gitti yaptıkları. Konuştuğu zamanda hep bi laf sokma yada ters ters konuşma halinde. Bi kaç kere bu şekilde davrandı bana ama hiç sesimi çıkarmadım ama bu en son yaptığı çok sinirimi bozdu 1 haftadır kendi kendimi yiyorum. Düşünüyorum acaba bişey mi yaptım diye ama yapmadım yapmış olsam bile bu şekilde davranmasını gerektirmiyo. Sonuçta ben o aileye gelin gidicem. Nişanlıma anlattım böyle böyle dedim ama suçlu ben oldum hep bişeyler çıkarıyosun ben niye görmüyorum öyle yaptığını haksızsın diyo bana sanki ben annesine o şekilde davranmışım gibi. 1 değil 2 değil her seferinde aynı şekilde davranılırsa insan patlıyo. Nişan yapıcağımız zaman da 1 kere bile arayıp naptın kızım bişeye ihtiyacın var mı diye sormadı bana. Saolsun kayınpederim aradı elbise diktirdim nişan için nasıl gidiyo kıyafet provaların içine siniyo mu istediğin gibi oluyo mu diye kayınpederim sordu hep. Hiç sıcaklık göremiyorum. Halbuki hiç böyle hayal etmemiştim onunla olan ilişkimi bi anne kız gibi oluruz iyi anlaşırız diye düşünüyodum ama o şekilde yaklaşmıyo bana beni de kendinden uzaklaştırıyo. O bana bir adım gelse ben ona on adım giderim öyle bi yapıya sahibim. Sizce ne yapmalıyım konuşmalı mıyım biraz daha bekliyim mi? Bi akıl verin lütfen. Gerçekten çok moralimi bozuyo bu durum nişanlımla aramızdaki ilişkiyi de etkiliyo.
hosgeldın aramıza:40: iş resmıyete gırmıs kaynanalık baslamış kayınvalıdelık o yuzukle tarıhe karıstı daha neler görceksın sende hemen samımıyet kurmussun kaynanasıyla anne kız olanı gordun mu ben gormedım :1: görmek kısmet olmadı nısanlıyken ne ısın var alıstıyosun evlenınce 1 gun gıtme neler duycaksın uzak dur canım :16:

evet çok muhabbet tez ayrılık getirir.uzak dur.hem kaynanadan anne olmaz sende onun kızı olamazsın uğraşma bunların hepisi aynı.

hosgeldın aramıza:40: iş resmıyete gırmıs kaynanalık baslamış kayınvalıdelık o yuzukle tarıhe karıstı daha neler görceksın sende hemen samımıyet kurmussun kaynanasıyla anne kız olanı gordun mu ben gormedım :1: görmek kısmet olmadı nısanlıyken ne ısın var alıstıyosun evlenınce 1 gun gıtme neler duycaksın uzak dur canım :16:

bende hiç görmedim belki öyle oluruz diye ümit etmiştim ama daha şimdiden başladık

bende hiç görmedim belki öyle oluruz diye ümit etmiştim ama daha şimdiden başladık[/ keske canım bende cok ısterdım ama mumkun deıl ben cok mesafelıyımdır genede arada laf sokmaktan gerı kalmaz bıde samımı olsaydım yandım gıttı:1: samımıyet kurmuycaksın yuz bulmuycak unutmuycaksın o bı kaynana nısanlında sımdıden annecı oldugu gosterp tavrını koymus işin zor görme duyma takma yoksa daha cok uzulursun

Hepsi birbirinin aynisi olmasada birbirlerine cok benziyolar,en basta hicbir beklentiyle baslamiyacaksin,anne kiz gibi oluruz,beraber gelir gideri,beraber aglar guleriz,olmuyo bunlar,ancak insanin kendi annesiyle yapabilecegi seyler bunlar,ne kadar iyi olurlarsa olsunlar,hep bi yanlis,eksik arama, istemedikleri durumlar oldugunda hep bi laf sokma cabasi hepsinde var bu kv.lerin.en iyisimi bundan sonra beklentini azalt ki evlendikten sonra fazla uzulmeyesin,o zaman dahada artacak bu tur tripler,tutumlar cunku.o sana nasilsa sende ona oyle ol.ne eksigi ne fazlasi,esinede buyuk bi olay olmadikca anlatma,sizin iliskinizde o sekilden ibaret olsun.

Hepsi birbirinin aynisi olmasada birbirlerine cok benziyolar,en basta hicbir beklentiyle baslamiyacaksin,anne kiz gibi oluruz,beraber gelir gideri,beraber aglar guleriz,olmuyo bunlar,ancak insanin kendi annesiyle yapabilecegi seyler bunlar,ne kadar iyi olurlarsa olsunlar,hep bi yanlis,eksik arama, istemedikleri durumlar oldugunda hep bi laf sokma cabasi hepsinde var bu kv.lerin.en iyisimi bundan sonra beklentini azalt ki evlendikten sonra fazla uzulmeyesin,o zaman dahada artacak bu tur tripler,tutumlar cunku.o sana nasilsa sende ona oyle ol.ne eksigi ne fazlasi,esinede buyuk bi olay olmadikca anlatma,sizin iliskinizde o sekilden ibaret olsun.

Haklısın galiba canim beklentilerim farkli olduğu için bu kadar kafama takiyorum.

Ben bu sitedeki gelinlerden çok korkuyorum valla kızlar. Verilen tavsiyeler çok enteresan geliyor. Bütün kayınvalideler mi kötü? Hepsi aynı tornadan mı çıkmış yani? Gelinlerde hiç mi hata yok? Ben bu tür olayları tamamen iletişimsizliğe bağlıyorum. Konuşunca çözülebilecek olaylara hemen " konuşma sakın, sen de öyle davran, mesafeni koy" tavsiyeleri veriliyor. Güzel bir dille konuşmak sorunu çözmek dururken neden bu tavırlar sergilensin ki. Gerçekten anlamıyorum. Kayınvalidem yok ondan dicem ama kayınvalide yaşında iki görümcem var. Onları geçtim iki ablam var. Ne ablalarımda gördüm kayınvalide ile anlaşamama durumu ne annemle babaannem arasında. Hatta abimler ilk evlendiklerinde birlikte oturdular bizimle bir kaç yıl, annemle yengem arasında da görmedim. Biz mi tuhafız acaba ailece?

Konu sahibi size gelince, konuşun arkadaşım. Güzel bir dille sorun derdini çok rahatsız olursanız. Bazı insanlar bişeye kırılır derdini söylemez. Sorulmasını bekler. Ama telefonda falan sormayın. Bi kek yapın gidin evine, ortam oluşunca " annecim tavırlarınızda bir değişiklik seziyorum, bir hatam mı oldu? Gencim, istemeden sizi kıracak bişey yapmış olabilirim, isterim ki hata yaptığımda söyleyin bana ki düzelteyim" gibi bir konuşma yapın. Eminim ki düzelir aranızdaki sorun.

valla insanlar konuşa konuşa....
sorman lazım "ne ayaksın , havan kime.." diye :ssz:
tabi sen biraz yumuşat bu soruları...

bizde 10 yıldır birlikteyiz canım 4 aydır nişanlıyız ne olduysa bu nişan süresinde ve sonrasında oldu zaten bir anda değişti tavırları.

Nişanlına ailesini şikayet etme evlerine çok sık gitme hatta ailen olmadan gitme bile seni hizmetçisinden farklı görmez bunu bilîr bunu söylerim. Sen nekadar şikayet edersen okadar düşüyorlar ailelerine ben elimi verdim kolumu daha yeni kurtardı .
Ha yaptıklarını yut ezdir demiorum asla başın dik olsun ama UYSAL gözük
Laf sok ama iltifat ettin sansın
Bunun yarın evliliği var evine gelince zehir gibî acı kahve yaparsın anlarlar aynayı konyayı
Sizin daha mobilya düğün işleriniz var sakın karıştırtma o sana düşman gibi davranıosa dış kapının Manisalı ödülünü anlar
Zamanını bekle o bişeyler yapıncada safa yat o bozulsun :1:

Totosu kalkmış belli ki. Bizimki de oyle oldu cunku. Ortada hicbir sey yokken bi tavirlar falan. Esime sormustum bilmeden bisey mi yaptim diye ki daha nisanlanali birkac gun olmustu. O da kiskandigi icin demisti. Hatta biz 4 kisi mutluyuz kimse bizim aramiza giremez bile demis. Ondan sonra gorusmemgerektigi kadar gorustum. Konusmam gerektigi kadar konustum. 10 ay nisanli kaldik sadece 2 dafa gittim o da ailemle beraber ilki esim askere gidecegi icin. Digeri de onlar davet ettigi icin. 6 yillik evliyim. Hala oyle. Sen de koy mesafeni.

Back
X