- Konu Sahibi burcumsu12
-
Aslında onlar da biraz kira verselerdi bu olmazdı. Yada kiralar 5 bin mi? Köye giderken 2 binlik alışveriş yapıp gitseler daha iyiymiş. Belki de yapmışlardır bilmiyorum. Ekonomik olarak değil de kışın soba yakmak için zor köy, hele doğalgazlı eve alışan insanlar için. Tabi baharı, yazı çok güzel.Benim çevremde de var böyle. Başta gençken bu ev sizin dense de yaşlandıkça pişman oldular. Ki haklılar. Yaşlandıkça köy hayatı soba ve emekli maaşı ile geçim zorlaşmaya başladı. Keşke kiraya verseydik demeye başladılar. Şimdi son durum 6 ay kadar geliyorlar gelinin yanına hem maaş biriktiriyorlar geri kalan 6 ay rahat ediyorlar köyde. Hemde soba sıkıntısı yaşamıyorlar. Gelin şimdi başka ev arıyor.
Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim.
Hiçbilimiyorum biz taşınmazsak boş mu kaşacak kiraya mı verilcek öyle teferrutlı bir konuşma yağılmadısiz taşınmazsanız o ev ne olacak,öylece kapalı durup arada kendi evlerine geleceklerse neyse ama kiraya vereceklerse,yine size gelecekler.
burada asıl konu nasıl insanlar,yılda bir iki kez 5-10 günlüğüne gelecek tiplerse,tamam o kadarına da katlanın artık ama kışı komple sizde geçirmek gibi niyetleri varsa zor o iş.
nnot:kayınvalideyim.ben böyle birşeye kalkışsam ,uzun süreli asla kalmam.eşim de ben de rahat edemeyiz,
Aslında onlar da biraz kira verselerdi bu olmazdı. Yada kiralar 5 bin mi? Köye giderken 2 binlik alışveriş yapıp gitseler daha iyiymiş. Belki de yapmışlardır bilmiyorum. Ekonomik olarak değil de kışın soba yakmak için zor köy, hele doğalgazlı eve alışan insanlar için. Tabi baharı, yazı çok güzel.
Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
+1 en azından böyle bir durumda bile konu sahibinin itiraz etmeye hakkı olur.Evlerini kiraya verseler bile kışın size gelebilirler siz bilirsiniz. O evde oturursanız mutlaka bir miktar kira verin aileye. İleride zaten diğer kardeşler hak iddia edecek
Bu konuya cevap verebilirim. Benim kayınvalidemler de aynısını yaptı bizde onların evine geçtik ben ilk başta istemedim. Bize çok ısrar ettiler kurtulun kiradan kiracılık zor sıkıntı yasarsınız falan filan diye. Bizim baska bir yerde kendimize ait kirada evimizde vardı üstüne az miktar koyup kiradaydık bizde ama yinede bu teklifle geldiler. Israrlarına dayanamadım kabul ettim. Iyikide gelmisim kira vermiyorum ve artı kira almaya başladık. Maddi yönü ve manevi yönünden de sorun yaşamadık. Senede 1 ay gelip kalsa ne olur kayınvalidem başımın ustunde yeri var su dönemlerde bizi maddi yönden rahatlatmıs. Sadece allah razı olsun diyorum ikisinede. Egerki sizi rahatsız etmeyen karışmayan tiplerse geçin kurtulun kiracılık çok zor. 1 senede gelip 1 ay kalsa bile çok degil inan.Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bu ekonomide bu teklife hayır denmez ama kışın sizde kalmaya geleceklerse o zaman bi düşün derim, kışı sizde geçirmelerini ister misiniz , eğer bu soruya cevabınız evet ise o eve geçin, hayır ise hiç bulaşmayın...Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
En ufak işlerinde şehire gelip sizde kalırlar, kışın soğuk der sizde kalırlar. Asla paradan kar etmek huzurumdan olmamMerhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ben olsam kabul etmezdim. Evimi sahiplenemeyince rahat edemem ben.Merhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bu teklif banada edilmişti kabul etmedim aynı düşüncelerden dolayıMerhabalar. Kayınpederim birkaç ay sonra emekli oluyor. Emekli ikramiyesini de katarak köyden ev alıp oraya temelli yerleşme kararı verdiler. Kayınvalidem şehirdeki evimize siz geçin kiradan kurtulun diyor. Bebek bekliyorum. Kiradan kurtulmak benim için büyük fırsat hem ev benimkinden geniş, muhit çocuk yetiştirmek için güzel,hem de rahatça istediğim kadar ücretsiz izne ayrılırm. Gelgelelim çekincelerime. O ev onların sonuçta. İlerde başıma kalkarlar mı herhangi bir sebeple? Şu an aramız iyi fakat zamanla insan ilişkilerinin ne olacağı belli olmuyor. Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim. Artıları ne kadar fazla olsa da eksileri de o kadar endişe verici. Fikirlerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?