Kayınvalidemin teklifi

Aslında onlar da biraz kira verselerdi bu olmazdı. Yada kiralar 5 bin mi? Köye giderken 2 binlik alışveriş yapıp gitseler daha iyiymiş. Belki de yapmışlardır bilmiyorum. Ekonomik olarak değil de kışın soba yakmak için zor köy, hele doğalgazlı eve alışan insanlar için. Tabi baharı, yazı çok güzel.

Ya da kışın-yazın biraz da sizde kalalım deyip uzun süreli gelmeleri gibi durumlar da olabilir mi diye kaygılanmıyor değilim.

Olur, net! Elbette maddi olarak rahatlatacak bir teklif ama kendi yağımızla kavrulabiliyorsak küçük olsun benim olsun der geçerdim, kimseye gebe kalmaya gerek yok.

Hiçbilimiyorum biz taşınmazsak boş mu kaşacak kiraya mı verilcek öyle teferrutlı bir konuşma yağılmadı

Ailelerine her ay belli miktar yolluyorlar. Yılda 2 bayramda mutlaka giderler bolca alışveriş yaparlar. Ama şuan o ev en az 15 bin liralık kirası olan bir ev. Yine de ona yakın miktar yollamıyorlar. Maksimum 2000 yolluyorlardır. Değerli bir semtte ev. Yani ne kadar yardım etseler de yaşlılar bir kez pişman oldu. Ayrıca sigara kullanıyorlar her yere araçla gidiyorlar köyde. yakıt ve sigara masrafı da artınca kirada olsa ne kadar rahat ederdik ya muhabbetleri olmaya başladı

Bu devirde kiradan kurtulmak büyük nimet
Burada kilit nokta eşiniz, sizi bunaltırlarsa tekrar o evden çıkar mı çıkmaz mı ?
Denersiniz olmazsa taşınırsınız ama burada eşinizin tutumu önemli

Bence kendi düzeninizden devam edin. Çünkü kayınvalideniz her şeye karışırsa bu evliliğinize de yansır

Kötü olsa baştan olurdu.
Geliriniz orta halliyse ev kirası vermek eziyet şu zamanda.
Size gelip Kalacaksa da en fazla 1 hafta kalıp döner muhtemelen.
Bana uygun geldi teklif

Evlerini kiraya verseler bile kışın size gelebilirler siz bilirsiniz. O evde oturursanız, mutlaka bir miktar kira verin aileye. İleride zaten diğer kardeşler hak iddia edecek

Son düzenleme:
Bu konuya cevap verebilirim. Benim kayınvalidemler de aynısını yaptı bizde onların evine geçtik ben ilk başta istemedim. Bize çok ısrar ettiler kurtulun kiradan kiracılık zor sıkıntı yasarsınız falan filan diye. Bizim baska bir yerde kendimize ait kirada evimizde vardı üstüne az miktar koyup kiradaydık bizde ama yinede bu teklifle geldiler. Israrlarına dayanamadım kabul ettim. Iyikide gelmisim kira vermiyorum ve artı kira almaya başladık. Maddi yönü ve manevi yönünden de sorun yaşamadık. Senede 1 ay gelip kalsa ne olur kayınvalidem başımın ustunde yeri var su dönemlerde bizi maddi yönden rahatlatmıs. Sadece allah razı olsun diyorum ikisinede. Egerki sizi rahatsız etmeyen karışmayan tiplerse geçin kurtulun kiracılık çok zor. 1 senede gelip 1 ay kalsa bile çok degil inan.

Herkesin yapısı farklı ben kışın ev vermeseler bile iki ay kabul ederim huzursuzluk veren eşimle aramı bozan vs vs biri değilse gelsin kalsın çocuklar büyükle olsun ne olacak bizimkiler uzak mesafe olarak ama manevi olarak da uzaklar el gibiler bana ben kızları gibi yaklaştım olmadı evime gelir hizmet ederim karışmam kahve yapar oturalım derim gezdiririm annem gelmiş gibi davranırım benim öyle gelinim olsa gel dese gider torun görürdüm hiç gelmezler gitmezler. Siz ben hic istemem derseniz onu bilmiyorum nasıl olur muhtemelen torunları için gelmek isterler

Bu ekonomide bu teklife hayır denmez ama kışın sizde kalmaya geleceklerse o zaman bi düşün derim, kışı sizde geçirmelerini ister misiniz , eğer bu soruya cevabınız evet ise o eve geçin, hayır ise hiç bulaşmayın...

En ufak işlerinde şehire gelip sizde kalırlar, kışın soğuk der sizde kalırlar. Asla paradan kar etmek huzurumdan olmam

Ben olsam kabul etmezdim. Evimi sahiplenemeyince rahat edemem ben.

Köyde kışın kalmak çok zor. Çünkü köylerde doğalgaz yok. Odun kırıp tonlarca kömür dizip her seferinde eve taşımalari lazım. Onu bugün yapsalar,yetmislerine gelince yapamazlar. Haliyle siz kışları davet edeceksiniz.
Bu bir kuraldır yani,köyde yaşayan emekliler kışın şehre gelirler.
Benim ananem de şu an bizde mesela. Dedem yaşarken de her kış çağırirdi çocukları. Geçen kislardan birinde cenazeye köye gittim, her ev bomboş, hiç yaşlı yok herkes şehre çocuğunun yanına gitmiş.
O yüzden kışın sizde kalma ihtimallerine yüzde yüz veriyorum
Ama onların evi kirada olsa da yazin elbet şehre gelecekler. Yani değişen bir şey olmayacak.Bari bedava evde oturun

Bu teklif banada edilmişti kabul etmedim aynı düşüncelerden dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…