Kayınvalidemin teklifi

Normal de kabul etmeyin derdim herkes Kendi basının çaresine baksin ama hayat şartları çok değişti.

Sizin yerinizde olsam kabul ederdim hem bebek bekliyormuşsunuz en azından kira masrafindan kurtulursunuz kiraya vereceğiniz parayı bebeğiniz için harcarsınız aksi takdirde hem kira hem bebek masrafı zorluyabilir.

Kış mevsimini siz de geçirecekler diye birşey yok nasıl bir koy bilmiyorum belkide ege-akdeniz taraflaridir şehre yakın çok soğuk olmayan bir yerdir ki böyle bir durumda bile senede 1 ay gibi kalabilirler bence zaten aranız iyiymiş bir sorun yokmuş.

Köye kazan sistemi kurdurun mutfak oturma odası bir yaptırın sıcaklık yüzünden böylece kışın gelme sorunu ortadan kalkar kazan olmasa bile Amerikan mutfak mutlaka olsun. Başka çocuğu var mı bunu sıkıntı edecek? bir de mutlaka siz de o eve geçince bir borca girin 1+1 bile olsa ev alın kiraya verin. yoksa birikim olmaz

Arkadaşım tam olarak böyle yaptı, ayda 1 hafta hastane için kalmaya geliyor kayınvalidesi ve kayınpederi. Bazen daha uzun sürüyor bu süre, hatta evleri çok küçük, arkadaşım çok pişman.

Bir sürtüşme olsa “bizim evimiz.” olacak. Müsait olmasanız, misafir olarak kabul etmek istemeseniz “bizim evimiz, annemlerin kendi evi.” olacak.

Mesela geçen gün arkadaşıma gittim, kayınpederinde prostat varmış, bağırsaklarda da sıkıntı olmuş. “Tuvalet temizlemekten kusup iğrendim, kayınvalidemler burada diye misafirler geldi görmeye keşke gelmeseydim.” Diye hayıflandı. Şu dönemde kiraya çıkmak da zor. Baştan oturmamak en iyisi.

Bence asla gitmeyin köyde yapamazlar geri gelirler falan hiç gerek yok derim .

Tabi köy gibi yerde 15 bin kira geliri çok iyi olurdu. Pişman olmuşlardır ama yine de 6 ay kalmak da insafsızlık.

Konu sahibi kiranız ne kadar? O da çok önemli, diyelim ki taşındınız taşınma masrafı, yorgunluğu, eğer sorun çıksa tekrar kiraya çıksanız yine taşınma masrafı falan zor. Kv kp siz tanıyorsunuz, gelip kalırlarsa kışın 1-2 ay idare edilebilir insanlar mı? Bunu göze alarak karar verin. Kimisi 1 hafta bile tahammül edemez, kimisi eşimin anne babası der 2-3 ay misafir eder. Siz kendinizi de biliyorsunuz.

Taş yerinde ağırdır bosverin. Evi de kapatmasinlar bence. Köyde kış geçirmek kolay mı doğal gaza alışan insan için? Yazları köyde kışları kendi evlerinde kalsınlar. Herkes kendi yerinde huzurlu olsun. Kiradan kurtulmak cazip gibi gelebilir ama götüreceği şeyler de olur.

Herkesin kendi kararı ama kayınvalidem melek, evi sırça köşk olsa, bir göz odada bir tas çorbayla öğün geçirmek zorunda kalma pahasına teklifini kabul etmezdim, bizim evimiz deyip kayınvalide kayınpederin kış mevsimini bende geçirmek istemesi vb bir yana, nasılsa anne babamın evinde oturuyorum rahatlığına kapılan erkeğin eşiyle kendisine ait bir ev alma girişimi olmayacağı için istemem, kayınvalide kayınpederle bir sorun yaşansa ve karısı başka eve çıkmak istese annem babam gözüne mi battı bize ev verdiler başka eve çıkmak yok, onlar ne derse o deme ihtimali yüzünden istemem.

Çok iyilerse bile hastane vs işleri oldugunda muhakkak size gelip yatılı kalacaklar ,sayısını kestirmek zor ,tanımadan. Bunlari göze alabilecek bir durumunuz katlanabilecek tahammülünüz varsa olabilir, ben yapamam mesela ama herkesin durumu kendine has

Ben olsam giderdim kisin bir iki ay gelseler bile idare edilir sonucta gecinmek zor gecimsiz insanlar degilse guzel olur yazinda siz cocukla koydeki yeni eve tatile gidersiniz cocuk icin cok iyi oluyor koy yeri

Kışın köyde kalacaklarini sanmıyorum.
'Siz otursanız da ev bizim' kontenjanından kışı sizinle geçirebilirler.
Bu basa kakmaktan daha vahim.

Başıma gelse belirtirim çekincelerimi ama dolaylı olarak. "Kışın köyde rahat edemezseniz buraya dönebilirsiniz ya da kışın soğuk olur diye burada kalmak istersiniz. O yüzden taşınınca sıkıntı yaşarsınız" derdim. Ya "Yok kızım siz oturun, biz bir iki sizde kalırız" ya "Öyle bir durumda x yerine gitmeyi planlıyoruz" ya da başka şeyler ve dediklerinden tahminlerde bulunurdum. Belki o an vereceğiniz cevapla sizle beraber yaşama teklifini ileride yapamaz.

Böyle bir durum başıma gelse ve geçimsiz değilse birkaç ay katlanırdım belki. Bilemedim.

Kışı sizde geçirirler ona göre hazırlıklı olun.

O eve gecmeyin. Onlara da evi hic kapatmayin kis gelince soba sizi zorlarsa gelir kalirsiniz deyip sizde uzun uzun kalamayacaklarini belirtmis olursunuz

Sizinle pek benzer değil, bizimkiler evi kimseye bırakmadılar (farklı şehirlerdeyiz) ama bizim hem ilçede hem köyde evimiz var. Bahar, yaz ve sonbaharın ilk aylarında çoğunlukla köydeler. Pandemi çıktığında ailem 2 sene köyde kaldı. Zorunlu olmadıkça ilçeye gelmediler. Şimdi de canları isteyince köyde canları isteyince ilçede kalıyorlar. Düğün, davet ya da resmî işlemler için ilçeye geldiklerinde duruma göre kalma sürelerini uzatıyorlar. Ya da dışarıdan düğüne, cenazeye gelen akrabalar olduğunda ilçedeki evde ağırlıyorlar. Kısacası canları nasıl istiyorsa öyle. Siz taşıdığınızda da farklı olacağını sanmıyorum. Bir de ne olursa olsun onların evi. Her an geliş gidişlerine ve onların misafirlerine de hazır olmanız lazım. Ben olsam taşınmam açıkçası. İyiyken kötü olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…