- 17 Temmuz 2021
- 7.390
- 24.348
- 298
- Konu Sahibi seymanurrr
-
Başınız sağolsun.
Kayınvalidenizi annenizle kıyaslamayın.
Anne gibi asla olamaz.
Anlattığınıza göre maalesef vicdansız birisi.
Böyle birinin uzak olması daha hayırlı.
Ben olsam buz gibi davranır bana yaptığı herşeyi burnundan getiririm. Yok sayarım.
Eşinizle aranız iyiyse ona odaklanın.
Annenizin vefaatının sizi yaraladığını anlayabiliyorum ama hayat devam ediyor.
İlgilendiğiniz hobi vs varmı?
Gününüz nasıl geçiyor?
Basiniz sagolsun oncelikle
Kvniz ne kadar kati kalpli biriymis
Tuh goruyor musun senin arkandan ne kadar da eli acikti bizi dusunurdu diye anamayacagiz bile demelik bi kadin
Allah merhamet versin
Annenizin vefatinin supheli oldugunu yazmissiniz ne gibi supheli, cevaplamak istemezseniz saygi duyarim
Basiniz sagolsun oncelikle
Kvniz ne kadar kati kalpli biriymis
Tuh goruyor musun senin arkandan ne kadar da eli acikti bizi dusunurdu diye anamayacagiz bile demelik bi kadin
Allah merhamet versin
Annenizin vefatinin supheli oldugunu yazmissiniz ne gibi supheli, cevaplamak istemezseniz saygi duyarim
Ne kadar mesafeli olursan o kadar iyi olur . Hiç bir kayınvalide gelinini kızı gibi görmez . Hep çekişme hep laf sokma peşindeler . Üzülme bak ne kadar iyi bir eşin varmış çok şükür . Kayınvalidenle biraz mesafeli ol tavrını koy gitme bence . Eşinlede uygun bir dille konuş gitmeyeceğini söyleMerhaba kizlar sabah yine bir yazı yazmıştım annemin vefatından sonra kayinvalideme anne diyemememle ilgili.. bunun disinda kayinvalidemin bana tavirlariyla ilgili baska sıkıntılarımda var sadece bu konuda üstüme gelmedi kayınvalidem. Çok kırdı beni. Annemin vefatından tam 1 hafta sonra kayinvalidemle pazara gittik. O başka bir şey alıyordu ben muz tezgahınin önündeyim napiyorsun dedi muz aliyorum dedim annemin bana her zaman hesabıma para attığını bilir Çünkü kayinvalidemin yanindayken herhangi birsey almaya kalktigimda cok paran var herhalde bunlari aliyorsun ne gerek var gibi seyler soyler. Bende az once annem atti ordan aliyorum demistim. Esimin maasina daha vardi ve sıkışıktım o zaman maddi olarak tabi.. Annem atardı istediğin birsey olur annem dursun derdi hesabında. Esim vermiyor değil çok iyi bir eşim var Allaha şükür. Umarım anlatabilmisimdir.. Herneyse ben muzu aldim parani kenarına koy azcık annen yok artık sana para atsın dedi. Kalbimde o acıyı hissettim. Ben zaten annemin vefat ettiğini biliyorum kafamı dağıtmak için pazara cikmisim seninle neden bana hatırlatıp acımı desiyorsun ki.. pazardan çıktık önden yürüdüm eve balkona gittim ağladım sessizce eşim geldi yanıma noldu neden ağlıyorsun dedi. Anlattım durumu. Annesiyle konusmus 1 hafta sonra kayinvalideme gitmem gerekti yine yaa gecenki kurduğum cumle icin özür dilerim ben öyle soylemek istememistim dedi. Bende özür dilemen için birisinin seni uyarmasimi gerekiyordu dedim konuyu kapattı. Bu sırada ben annemin ölümü şüpheli oldugu icin karakola adliyeye gidip geldigim icin hâĺâ kayinvalidemde kaliyordum çok net hatırlıyorum 10 gün falan gecmisti annemin ölümünün üzerinden. 10 gün boyunca stresten midem bulanıyordu hicbirsey yiyemiyorum. Ayakta durmak için 1 tas çorba iciyordum zorla. Neyse akşam yemeğine oturduk eşim kayınvalidem ben zorla yedim yine birseyler midem bulanmaya basladi uzanmaya gidiyorum bulantım geçince mutfağı toplamaya gelirim dedim gittim uzandım. Ama bir türlü bulantim geçmemişti. Zaten mutfağı toplamış ben uzanırken.
Ertesi gün yine akşam yemeği yedik Allah biliyor ya midem yine bulunmaya başladı içeri geçtim uzandım kısa süre sonra mutfağa yanına gittim bulaşıkları yikamisti. Neden yıkadın bıraksaydın ya ben toplardim dedim topladım ben dünde öyle dedin gitti yattın dedi bana. Ne diyeceğimi bilemedim. Annem evime çok sık gelirdi kalırdı. Her gün 10 kere arardı. Ya Görüntülü ya normalden konuşurduk. Annem öldüğünden beri 10 aydır bana sadece 4 5 kere gelmiştir sayılı. Haftada 1 ararsa arar. Evine davet etmez. Gelin torunumu özledim demez. Eşim hafta sonları annesine götürdüğü icin hafta sonunu bekler esimi arar gelcenizmi diye sorar. Alışmış cunku. Sağlık sorunlarım var 3 senedir hastaneye gittiğimi söylediğimde niye gidip duruyorsun birseyin yok senin aranma der . Ağrılarından acilarimdan agladigimi bir Allah bir eşim bilir. Bir gün eşim belinden rahatsizdi doktor emar verdi onu söyledim kayinvalideme yanında dura dura adamida kendine benzetmissin dedi. Başka başka konulara atlamış olabilirim. Kusura bakmayın ama çok doldum artık ben ona ne bir saygısızlık yaptim bu zamana kadar ne laf soktum niye hep böyle davranıyor bana. Annemi öyle çok ariyorumki çok özledim kalbim sızlıyor resmen..
Patavatsizlik yapmış ama oda bir yönden haklı.Esinizin durumu sıkışıksa idareli harcayın demiş olabilir.Merhaba kizlar sabah yine bir yazı yazmıştım annemin vefatından sonra kayinvalideme anne diyemememle ilgili.. bunun disinda kayinvalidemin bana tavirlariyla ilgili baska sıkıntılarımda var sadece bu konuda üstüme gelmedi kayınvalidem. Çok kırdı beni. Annemin vefatından tam 1 hafta sonra kayinvalidemle pazara gittik. O başka bir şey alıyordu ben muz tezgahınin önündeyim napiyorsun dedi muz aliyorum dedim annemin bana her zaman hesabıma para attığını bilir Çünkü kayinvalidemin yanindayken herhangi birsey almaya kalktigimda cok paran var herhalde bunlari aliyorsun ne gerek var gibi seyler soyler. Bende az once annem atti ordan aliyorum demistim. Esimin maasina daha vardi ve sıkışıktım o zaman maddi olarak tabi.. Annem atardı istediğin birsey olur annem dursun derdi hesabında. Esim vermiyor değil çok iyi bir eşim var Allaha şükür. Umarım anlatabilmisimdir.. Herneyse ben muzu aldim parani kenarına koy azcık annen yok artık sana para atsın dedi. Kalbimde o acıyı hissettim. Ben zaten annemin vefat ettiğini biliyorum kafamı dağıtmak için pazara cikmisim seninle neden bana hatırlatıp acımı desiyorsun ki.. pazardan çıktık önden yürüdüm eve balkona gittim ağladım sessizce eşim geldi yanıma noldu neden ağlıyorsun dedi. Anlattım durumu. Annesiyle konusmus 1 hafta sonra kayinvalideme gitmem gerekti yine yaa gecenki kurduğum cumle icin özür dilerim ben öyle soylemek istememistim dedi. Bende özür dilemen için birisinin seni uyarmasimi gerekiyordu dedim konuyu kapattı. Bu sırada ben annemin ölümü şüpheli oldugu icin karakola adliyeye gidip geldigim icin hâĺâ kayinvalidemde kaliyordum çok net hatırlıyorum 10 gün falan gecmisti annemin ölümünün üzerinden. 10 gün boyunca stresten midem bulanıyordu hicbirsey yiyemiyorum. Ayakta durmak için 1 tas çorba iciyordum zorla. Neyse akşam yemeğine oturduk eşim kayınvalidem ben zorla yedim yine birseyler midem bulanmaya basladi uzanmaya gidiyorum bulantım geçince mutfağı toplamaya gelirim dedim gittim uzandım. Ama bir türlü bulantim geçmemişti. Zaten mutfağı toplamış ben uzanırken.
Ertesi gün yine akşam yemeği yedik Allah biliyor ya midem yine bulunmaya başladı içeri geçtim uzandım kısa süre sonra mutfağa yanına gittim bulaşıkları yikamisti. Neden yıkadın bıraksaydın ya ben toplardim dedim topladım ben dünde öyle dedin gitti yattın dedi bana. Ne diyeceğimi bilemedim. Annem evime çok sık gelirdi kalırdı. Her gün 10 kere arardı. Ya Görüntülü ya normalden konuşurduk. Annem öldüğünden beri 10 aydır bana sadece 4 5 kere gelmiştir sayılı. Haftada 1 ararsa arar. Evine davet etmez. Gelin torunumu özledim demez. Eşim hafta sonları annesine götürdüğü icin hafta sonunu bekler esimi arar gelcenizmi diye sorar. Alışmış cunku. Sağlık sorunlarım var 3 senedir hastaneye gittiğimi söylediğimde niye gidip duruyorsun birseyin yok senin aranma der . Ağrılarından acilarimdan agladigimi bir Allah bir eşim bilir. Bir gün eşim belinden rahatsizdi doktor emar verdi onu söyledim kayinvalideme yanında dura dura adamida kendine benzetmissin dedi. Başka başka konulara atlamış olabilirim. Kusura bakmayın ama çok doldum artık ben ona ne bir saygısızlık yaptim bu zamana kadar ne laf soktum niye hep böyle davranıyor bana. Annemi öyle çok ariyorumki çok özledim kalbim sızlıyor resmen..
Aklıma birşey geldi.Bir akrabam eskiden çocuklarımıza sebze yedirelim diye muzi çok nadir alırmışti.Keske diyor sebzeyi biraz alsaydım da muz gibi meyveler alsaydım dedi.Eskiden kiracı oldukları için ve 3 çocuk olduğu için bilemedik dedi.Ne kadar çiğ dilli bir kadın bu kayınvalide.
Fakat lütfen yanlış anlamayın ama buna engel olabilirsiniz.
Çizin sınırlarınızı, zaten sizi sevmiyor en azından zarar veremez. Hem fazla gidiş geliş de yokmuş ne mutlu. Kadının ağzının ayarı yok, oğlu da annesinin huyunu (huysuzluğunu) iyi biliyor size bir şey diyeceğini sanmıyorum. Kalbinizi kırmasına izin vermeyin. Anne demiyorum çünkü seni annem gibi görmüyorum, çünkü annelik yaptığın yok diyebilirsiniz buna hakkınız var.
Sizin evinize aldığınız şeye ne hakla karışıyor yahu ister muz alırsınız ister ıspanak. Ona ne?
Ne demek artık annen yok?
Çüş artık bu kadar ileri gitmiş biri için, acaba ne yapsam da kırmasam diye düşünmeyin. Siz kırılabiliyor ve kaldırabiliyorsanız, o da pekâlâ kırılabilir. Sevgi ve saygı büyükten görülür ve öğrenilir. Beklediği şeyi önce kendi yapsın. Hiç kendinizi üzmeyin.
Anne kaybı acı bir durum, o konuda da size çokça sabır diliyorum. Nurlarda yatsın anneniz.
Anlıyorum.Aklıma birşey geldi.Bir akrabam eskiden çocuklarımıza sebze yedirelim diye muzi çok nadir alırmışti.Keske diyor sebzeyi biraz alsaydım da muz gibi meyveler alsaydım dedi.Eskiden kiracı oldukları için ve 3 çocuk olduğu için bilemedik dedi.
Kayinvalidenle arana mesafe koy. Gercekten mutlulugu anlarsin. Esine ve evladina sikica saril.kafani dagitmaya calis bir evladin varmis bak sana ihtiyacı var. Ölüm cok zor ama basina gelmeyecek kul yok. Ben oyle insanlar gordumki ölenlere sukrediyorum el ayaga dusmeyen hastalik cekmeyen bu pis dunyanin kahrini artik daha fazla gormeyen.kendinizi boyle teselli edin. Komsumuzun ananesi yatalak kaldi kadini hicbircocugu eve almiyor huzurevleri ozel bakimevlerinin ucretleri agzimizi acikta birakiyor. Allah herkesin yardimcisi olsun dedigim gibi gerekmedikce gitmeyin iki gunde bir arayin yeterli kayinvalidenizi. Belliki bos konusuyorMerhaba kizlar sabah yine bir yazı yazmıştım annemin vefatından sonra kayinvalideme anne diyemememle ilgili.. bunun disinda kayinvalidemin bana tavirlariyla ilgili baska sıkıntılarımda var sadece bu konuda üstüme gelmedi kayınvalidem. Çok kırdı beni. Annemin vefatından tam 1 hafta sonra kayinvalidemle pazara gittik. O başka bir şey alıyordu ben muz tezgahınin önündeyim napiyorsun dedi muz aliyorum dedim annemin bana her zaman hesabıma para attığını bilir Çünkü kayinvalidemin yanindayken herhangi birsey almaya kalktigimda cok paran var herhalde bunlari aliyorsun ne gerek var gibi seyler soyler. Bende az once annem atti ordan aliyorum demistim. Esimin maasina daha vardi ve sıkışıktım o zaman maddi olarak tabi.. Annem atardı istediğin birsey olur annem dursun derdi hesabında. Esim vermiyor değil çok iyi bir eşim var Allaha şükür. Umarım anlatabilmisimdir.. Herneyse ben muzu aldim parani kenarına koy azcık annen yok artık sana para atsın dedi. Kalbimde o acıyı hissettim. Ben zaten annemin vefat ettiğini biliyorum kafamı dağıtmak için pazara cikmisim seninle neden bana hatırlatıp acımı desiyorsun ki.. pazardan çıktık önden yürüdüm eve balkona gittim ağladım sessizce eşim geldi yanıma noldu neden ağlıyorsun dedi. Anlattım durumu. Annesiyle konusmus 1 hafta sonra kayinvalideme gitmem gerekti yine yaa gecenki kurduğum cumle icin özür dilerim ben öyle soylemek istememistim dedi. Bende özür dilemen için birisinin seni uyarmasimi gerekiyordu dedim konuyu kapattı. Bu sırada ben annemin ölümü şüpheli oldugu icin karakola adliyeye gidip geldigim icin hâĺâ kayinvalidemde kaliyordum çok net hatırlıyorum 10 gün falan gecmisti annemin ölümünün üzerinden. 10 gün boyunca stresten midem bulanıyordu hicbirsey yiyemiyorum. Ayakta durmak için 1 tas çorba iciyordum zorla. Neyse akşam yemeğine oturduk eşim kayınvalidem ben zorla yedim yine birseyler midem bulanmaya basladi uzanmaya gidiyorum bulantım geçince mutfağı toplamaya gelirim dedim gittim uzandım. Ama bir türlü bulantim geçmemişti. Zaten mutfağı toplamış ben uzanırken.
ayy o ilk olayı okudum içim daraldı.. annesini yeni kaybetmiş birine bu nedir ya? Orda muzu yere fırlatıp bi ağlama krizi geçirseydiniz tek sebebi bu kadın olurdu, siz duygunuzu aktarmış olurdunuz, o da böyle dangalak dangalak konuşmazdı bir daha. Keşke öyle olsaydı ama geç değil, karşısınıza alıp konuşun ya da yakalaşmasın. Zaten konuşsanız yaklalmayanilir bir daha, önce konuşun bence. duygularınızı böyle yok saymayın. Kendileri duygusuz diye herkesi öyle zanneden bencil insanlar nlucakMerhaba kizlar sabah yine bir yazı yazmıştım annemin vefatından sonra kayinvalideme anne diyemememle ilgili.. bunun disinda kayinvalidemin bana tavirlariyla ilgili baska sıkıntılarımda var sadece bu konuda üstüme gelmedi kayınvalidem. Çok kırdı beni. Annemin vefatından tam 1 hafta sonra kayinvalidemle pazara gittik. O başka bir şey alıyordu ben muz tezgahınin önündeyim napiyorsun dedi muz aliyorum dedim annemin bana her zaman hesabıma para attığını bilir Çünkü kayinvalidemin yanindayken herhangi birsey almaya kalktigimda cok paran var herhalde bunlari aliyorsun ne gerek var gibi seyler soyler. Bende az once annem atti ordan aliyorum demistim. Esimin maasina daha vardi ve sıkışıktım o zaman maddi olarak tabi.. Annem atardı istediğin birsey olur annem dursun derdi hesabında. Esim vermiyor değil çok iyi bir eşim var Allaha şükür. Umarım anlatabilmisimdir.. Herneyse ben muzu aldim parani kenarına koy azcık annen yok artık sana para atsın dedi. Kalbimde o acıyı hissettim. Ben zaten annemin vefat ettiğini biliyorum kafamı dağıtmak için pazara cikmisim seninle neden bana hatırlatıp acımı desiyorsun ki.. pazardan çıktık önden yürüdüm eve balkona gittim ağladım sessizce eşim geldi yanıma noldu neden ağlıyorsun dedi. Anlattım durumu. Annesiyle konusmus 1 hafta sonra kayinvalideme gitmem gerekti yine yaa gecenki kurduğum cumle icin özür dilerim ben öyle soylemek istememistim dedi. Bende özür dilemen için birisinin seni uyarmasimi gerekiyordu dedim konuyu kapattı. Bu sırada ben annemin ölümü şüpheli oldugu icin karakola adliyeye gidip geldigim icin hâĺâ kayinvalidemde kaliyordum çok net hatırlıyorum 10 gün falan gecmisti annemin ölümünün üzerinden. 10 gün boyunca stresten midem bulanıyordu hicbirsey yiyemiyorum. Ayakta durmak için 1 tas çorba iciyordum zorla. Neyse akşam yemeğine oturduk eşim kayınvalidem ben zorla yedim yine birseyler midem bulanmaya basladi uzanmaya gidiyorum bulantım geçince mutfağı toplamaya gelirim dedim gittim uzandım. Ama bir türlü bulantim geçmemişti. Zaten mutfağı toplamış ben uzanırken.
Geçmiş olsun cnm neren ağrıyor ne rahatsızlığın var? Allah şifa versin.Böyle soylememin sebebi uzun süre beklenti içerisinde olmamdı. Annemin tırnağı bile olamaz zaten. Ama ben çok safım belkide ha düzelir ha yanımda olur diye dusundumhep ondan belkide. Yoruluyorum 3 yaşında oğlum var ağrılarım cok oluyor yardıma gelir belki diye bekledim hep ama boş. Ne hissettigimi ben bile bilmiyorumpsikoljim çok bozuk
Kayinvalidemle arama mesafe koyma kararı aldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?