Kayınvalidemin yaptığı ayrımcılık

keşke ayaklarınızın ustunde durup bırşeylere başlasaydınız canım okuyunca aslında sana çok kızdım sen bu kadar değersiz misin? kayınvalıdenle aynı evde oturmak onların laflarını çekmek zorunda mısın?kocanın ders yapamaması falan çok çocukça bahaneler böyle şeyler olur mu kendı geçimini sağlayamayan insanlar neden apar topar evlenır ki ?ayrıca çalışmıyorsun sanırım yanı hayatında 1 lırakazandın mı kı sen 2 oda 1 salon eve küçük diyorsun?tatlım bu rahatlık nereden gelıyor?gülü seven dikenine katlanır dıye bır söz var bence bu kadar sevdiyseniz birbirinizi ve zora da gelemıyorsunuz anladığım kadarıyla mecburen katlanacaksınız...sanki kayınvalıde sıze bakmak zorunda hem bız buyuduk evlenelım deyın hemde bır ev tutacak kadar para kazanamayın...sonra da sankı kayınvalıde kayınpeder sıze bakmak zorunda evınde beslemek zorundaymış gibi bana onu yaptı bunu yaptı lafa gelınce sız bır aıle olmuşsunuz ama lafta...para kımdeyse aılede onun borusu ötüyor maalesef...

canım bu evde 3aile kalıyor sanırım okumadın ben o açıdan küçük dedim ve eşim çalışıyor şuan okusaydın hepsini bunları yazmazdın sanırım ve evet çalıştım nereden biliyorsun ki çalışmadım ki şuan çalışmamma onlar izin vermez ki vermiyor da anlatabildim mi uzaktan görüldüğü gibi değil eleştiri tarzında değil de soru olarak sorsaydın daha dorğu olmaz mıydı yazdıklarını? yani hepsiniin cevabı var yazılanlarda da
ki beslemek de ne demekmiş anlam veremedim doğrusu... biz neyiz kedi köpek yavrusu mu elimiz ayağımız yok mu ki besliyorlar bizi eşim çalışıyo ki çalışmasa bile besleme denmez buna baştan hereşe kefiliz demeselerdi o vakit.....
ayrıca susma sebebimde zaten eşime olan sevgimden geliyor yoksa yapılanlar ortada ve kimseye de birinin halısına yada evine işeme rahatlığı veremez sebep ne olursa olsun

Son düzenleme:
bak bence bu da yanlış bi karar olur onlardan tamamen bağımsız olmak istiyorsanız ne kira ne alışveriş hiçbirşey istemeyin onlara sizin evinizde söz hakkı vermiş olursunuz benden söylemesi kuru yemek yiyin ama onlara muhtaç olmayın derim yoksa senin o kaynana var ya yapmadığını bırakmaz hep gelir senin eve işer :))))

ewet işte bende karışır diye düşündüğümden öyle sormuştum :5:
haklısın yapar yani
insan terbiyesiz olunca herşyi yapar

Son düzenleme:
yapılan yorumlar size eleştirilmişsiniz gibi hissettirebilir ama aslında mesele şu sizlerinde vasıtasıyla aramızda henüz evlenmemiş bir sürü arkadaşımız var. bakın gerçekten acele etmeye gerek yok. bazen kaş yapayım derken göz çıkıyor. mesela ben üniversiteyi bitirdim sınavlara girip kazanıp iş sorunumu hallettikten bir sene sonra evlendim. ki yaşım 24 tü evlendiğimde. önce kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışıp sonra koca meselesine girdim. tabi insan kendini donatınca eğitim iş gibi özelliklerle eş kısmındada bir denklik istiyor ha aşık olmadan mı evlendim hayır asla ayaklarımı yerden kesecek kadar aşık olup bu uğurda ank dan ist a taşındım. ama mesleğim kadrolu olunca doğal olarak buraya tayin geldim. kimselere yük olmadık ailelerimizin bile durumu iyi olduğu halde kendimiz yaptık herşeyi onun keyfini de biz çıkardık. şimdi 2 çocuğum var Allah cümlemizinkini bağışlasın 7 yıllık evliyim. ama hiç birşeyi tüketmeden saygıyıı sevgiyi ailelerle yüz göz olmadan yaşamak çok başka. tabiki aşkın gözü kördür derler sizinde öyle olmuş bu saatten sonra vay efendim keşke evlenmeseydiniz demiyoruz asla size ancak tavsiye olarak bir işe girip çalışmanızı ve para biriktirip ordan ayrılmanızı önerebilirim. herşey gönlünüzce olsun. umarım düzelir evdeki durumlar

Ben kayınvalidem, kayınpederim, eltim ve kaynımla aynı evde yaşamıyorum.
Allaha şükürler olsun ki kendi evimizde huzurlu ve mutluyuz.
Kendi ayağına giydiği ayakkabıyı babası alsın diye bekleyen bir kocam yok.
Kim acınacak durumda anlamadım:1:
allah askına deme ole canm ya nolur yazık deılmı cocukluk etmısler yardm etmek lzım ne zor durumda yenı ewlıler yazık ama deme ole nolur bızımde ılerde cocumuz olcak ınsan burada kınadıgını yasamadan ölmezmıs

.......................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
.......................................................

haklısın canım ama işte insan takmıycam diyor gördükçe üzülüyor bana bi terlik bile almadılar buna inanın ama eltime hergün bi alış veriş içerisindeler dün kazak mı ne almışlar bugün yün bi yelek vardı sırtında ki o başka renk alacaktı bi baktım benim alacağım rengi almışlar ona kaynannam ördürtecekti de tabi hiçbişi diyemedim ne diyim elimde gün param vardı 500 tl kendi paralarımla girmiştim güne ki zaten bu gün meselesi de baya bi sorun olmuştu benim girmme yani akraba gününe neyse elmden aldılar hafta sonu vercez dediler 2ay oldu onuda vermediler faturalarım var faize bindi snir oluyorum ya :2:

Canım ya niye veriyosun elindeki parayı.Veremem fatura yatırcam diyemedin mi?

Hımmm :1:
Bir yanlış anlaşılma var ben size acıdığımı söylerken yaşantınızı kasdetmedim takındığınız tavırı kasdetmiştim. :)
Ayrıca ne zaman kim ne yaşar bilinmez. Böyle gülüyorsunuz da tuhafıma gitti.
Aldığı kararlar yüzünden birine acımak kimsenin haddi değil hanımefendi.
Siz hiç mi kararlarınız yüzünden pişman olmadınız ?
Acımak ne demek . Ben böylelerine acımıyorum.
İnsanlara tepeden bakmak..
Eleştirilerimiz küçümseyici olmamalı yapıcı olmalı.
Bu yanlış anlaşılmayı düzelttikten sonra konu dışında yorum yapmayacağımı eklemek istiyorum. :1:

Bir yanlış anlaşılma var ben size acıdığımı söylerken yaşantınızı kasdetmedim takındığınız tavırı kasdetmiştim. :)
Bu yanlış anlaşılmayı düzelttikten sonra konu dışında yorum yapmayacağımı eklemek istiyorum. :1:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

:54:

ayrıca bende alabilirdim ki alacaktım limdeki 500 tl yi istedi kayınpederim ve eşimde benden alıp ona verdi yazılanların hepsini okumuyorsanız yazdıklarınızı d dikkatli yazın ki bu böyle olmamış bile olsa ben oğluna acımayan adama acırım eşime yada bana değil

ilk bir kaç sayfayı okudum daha neler anlatınız bilmiyorum ama; su ofiste bilgisayar basında sinirde patlarken bol bol güldürdünüz beni eşinizin aklına ders girmediği için evlenmesi komik geldi siz beni güldürdünüz allahta sizi güldürsün umarın evlenince ders aklına girmiştir:1: siz çalışmıyorsanız işe girin eşinizle ayrı eve cıkın başka çözüm yok malesef ..

çok sağ olun durumlar hiç gözüktüğü gibi değil yazılanlar da sadece binde biridir öyle olmuş olsa bile insanlara acımak bu kadar mı kolay ... kendi oğlu yok sanırım senin oğlunun ayakkabısı olmasa bunu alacak parası olsa yada olmasa fark etmez sen almaz mıısn? haksız mıyım...

Evlilik insanın hayatı boyunca aldığı en önemli karar.
İnternette oyun sitesinde de tanışmamış eşiyle:1:

Evlilik bu hafta sonu nereye gitsek diye karar almaya benzemez.

ilk bir kaç sayfayı okudum daha neler anlatınız bilmiyorum ama; su ofiste bilgisayar basında sinirde patlarken bol bol güldürdünüz beni eşinizin aklına ders girmediği için evlenmesi komik geldi siz beni güldürdünüz allahta sizi güldürsün umarın evlenince ders aklına girmiştir:1: siz çalışmıyorsanız işe girin eşinizle ayrı eve cıkın başka çözüm yok malesef ..

canım sadece o kadra değil merak etme diyorum ya daha çok şeyler var ve zaten onlar yani kayınpederim ve kayınvalidem kendileri söylediler evlenin biz herşye kefiliz diye eşim hasta oldu bize gelecekti içgüveysi onu bile kabul ediyoru tamam zaten çalışacaktı ama kendimize ve kuruncaya kadar bizde yani annemlerde kalacaktık ama bunu duyan kayınvalidem ve kayınpederim olmaz millet ne demez siz evlenin biz herşeyinize kefiliz dediler... sorun bizde mi oldu şimdi?

neye bukadar çok güveniyorsun anlamadım.kendi evinize mi?,huzurunuza mı?,mutluluğunuza mı? yoksa şuanda muhtaç olmayan kocanıza mı?
yazık yazık,bence siz acınacak haldesiniz,çok büyük laflar ediyorsunuz.

he birde şu var o kadar kendine güvenipde eleştiri yapan arkadaşlar eşim şuan fıtık oldu sayelerinde hep ağır işleri yaptırdıklarından(halı silkele eşya taşı vb.)
ve ameliyat olacak haliyle de işten izin alacak sizin eşinizin başına böyle birşey gelse ne olacak ?
çok emin konuşuyorsunuz da bu hayat hastalık da ve sağlıkda değil mi?

Siz anlamıyorsunuz galiba Sayın Kupas evlilik elbette en önemli , iyi düşünülmesi gereken bir karar ...
Ama yaptığı yanlışlardan dolayı , aldığı kararlardan dolayı birine acımak haddimize değil.
Allah'ın ne zaman kimi neyle karşılaştıracağını bilemeyiz.
Bugün o hava atarak burda söyleyip , nispet ettiğiniz konular tersine dönebilir.
Ozaman birileri de size mi acısın ?

Ben bundan bahsediyorum. Biz kimiz ki sadece kuluz acımak bizim haddimize değil.
Eleştirinin dozu olmalı.
İnsanlar hata yaparlar.
Önemli olan burada bayanın yapmış olduğu evliliği yermek değil. Biraz akıl , biraz öneri.
İnsanları kırarak küçümseyerek birşey yapamayız.
Bazen tebessüm ederek bile insan hayatı kurtarabiliyorken ; eleştirilerimizle , acınası bakışlarımızla hayatlarını batırmayalım.

neye bukadar çok güveniyorsun anlamadım.kendi evinize mi?,huzurunuza mı?,mutluluğunuza mı? yoksa şuanda muhtaç olmayan kocanıza mı?
ne oldum degıl ne olucam demelı
zenginliğine guvenme bır kıvılcım yeter guzellığıne guvenme bır sıvılce yetr demısler buyuk konustuklarını bu dunyada yasamadan ölmez ınsan asla...ıllakı yasanacak

Rabbim kınayıpta kınadığı başına gelmeden kimsenin canını almazmış başka birşey demiyorum
sağol canım sanada herkes bunları göremiyorda

Back
X