Tatlı dile kanmasın eşiniz o halde. Bu olanlardan sadece siz rahatsız gibisiniz. Eşiniz söylenip söylenip sonra da ne söylense yapıyor. Eşime danışılsın istiyorum diyorsunuz ama eşiniz birinin oğlu diğerinin abisi. 5-10 bin bana verirler, tepsiyi tutarım kesmiyor diyip parayı isterim falan ne kadar itici ve çiğ. Bizim her şeyimize karıştılar yazıyorsunuz ama karıştırmasaydınız. Eşiniz biz hallediyoruz anne diyip kestirip atmadıysa bu kayınvalidenin suçu değil. Onların işi sormak karışmak didiklemek.
Evlilik hazırlıkları için kardeşi hiç bir şey yapmıyor mu, çalışıp maaşından niye ödemiyor da sizden bekleniyor? O para kayınvalidenize de lazım. Kızı da evlenip gidince tek kalacak, kenarda köşede üç kuruş parası dursun. Ben kocayı buldum gerisi sizde mi diyor görümce? Sizin yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor, bence hiç karışmayın.
Bu kocayla böyle yaşamak zorunda değilsiniz. Kimsenin babası değil, herkes yetişkin ve karar alabilecek kadar aklı var. Kendini ortaya atıp durmak kendi tercihi, şikayet etmesin. Maalesef ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin durumu var.