Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende herkesin yaptığı yemeği yemem.
Ama kayınvalide kahvaltıyı bile yememiş. Hadi yumurtayı sevdiği gibi pişirmemiş olsun, patates istediği gibi olmasın.
Peyniri zeytini de evde üretecek hali yok ya bu kadının..
İyi de bunu herkesin içinde dillendirmek neden? Konu sahibi alınıyorsa güceniyorsa söyler, çözüm bulamıyorsa da kendi haline bırakır. Yemek istemiyorsa yemesin, bunda alınacak bir şey yok ki. Zaten misafir de denemez, eşinin annesi, dahası belli ki aynı yerde oturuyorlar. Aralarında teklif yok, niye böyle bir şeyin saygısızlığı olsun? Başka sorunları da yokken bu meseleyi başkalarının içinde açığa vurmak hatalı bir davranış.
İyi de asıl saygısızlığı her seferinde aynı şeyi yaparak kayınvalide yapıyor. Ve eminim 1 ve ya 2 kereyle sınırlı bir şey değildir bir çok kere yapmıştır. Bence siz böyle bir durumla karşılaşmadığınız için tepkinizi bu şekilde dile getiriyorsunuz.
Hoş söylediğiniz şeyde haklısınız. Kendisiniz tutması gerekirdi bencede. Başka bi ortamda yalnızken rahatsızlığını dile getirebilirdi. Ama bu tepkiler biraz yapı meselesi. Konu sahibinin yerinde ben olsam kesinlikle öyle bi laf etmezdim ama çok üzülürdüm. Gözlerim dolardı çok dolmuşsam hatta.
Benim babannemde anneme aynı şeyi yapıyor son bir senedir. Bir de yemicem derken sanki yediği taktirde annem ona kızacakmış gibi söylüyor. Sessizlik oluyo böyle evde . O kadar komik bi durum ki :) Annemde hiç laf söylemez ama işte onunda karakteri bu.
Verdiği cevap çok doğru olmasa da, dolmuşluğun verdiği anlık bir tepkidir diyerek anlayış gösterebiliyorum..
"niye böyle bir şeyin saygısızlığı olsun" derken kayınvalide neden bunu saygısızlık maksatlı yapsın demek istedim. Üstünde durduğum bir nokta da bu, kendisi söylemiş, sorunlarımız yok yemek problemi haricinde diye. Durup düşünmek lazım, sorun yoksa bu kadın neden bu şekilde tavır yapsın?
Saygısızlık yapayım diye yapmıyordur ama yaptığı saygısızlık oluyor işte.
O kadar hazırlanılmış,sofra açılmış,emek verip yemek yapılmış.
Hatır için bile olsa 2 lokma yenebilir.
Benim de başıma geldiği için nasıl bir durum olduğunu anlıyorum.
Halamın kızı aynen böyle yaptı bana.Bir iki derken baktım bugün tokum,yarın diyetteyim diyor.
Ha dedim içimden,anlaşıldı ben de sende yemem.Bir gittim yemedim,hemen anladı.
O gün bugündür gidip gelmemiz yok.Halamda karşılaşırsak karşılaşıyoruz.
Benden tiksinen,evime de gelmesin zaten.Mazallah koltuğumdan filan mikrop kapar:)
Bu tip insanlar,bir ben temizim,herkes pis sanıyorlar.Bu yaptıkları sen pissin manasına geliyor.
Bu arada halam da temizdir ama süper titiz bir hanım değildir,kuzenim de...
Benim de sinir olduğum bir tavırdır.
İkramı reddetmek bile kabalık sayılırken,her seferinde tavır yapmak,evsahibine saygısızlık hatta hakarettir.
Bence sen de ona gidince aynı şekilde davran.En azından anlasın nasıl oluyormuş.
saygı duyun yeter, ne dersi vermeye çalışıyorsunuz. sizin gibi düşünmüyor diye bu onu kötümü yapar?
içinden gelmiyorsa yemesin, herkes bizim gibi olmak zorunda mı
rahat bırakın yahu kadıncağızı
Yani belki yemek yapma tarzınız ona göre değildir. Belki yağlı yapıyorsunuzdur, belki yağsız. Belki tuzlu geliyordur ona belki tuzsuz. Şimdi herkes herkesin yemeğini yiyemez. Hem yememesinden rahatsızsanız orta yerde, herkesin içinde söyleyene kadar bizzat kendisine sormalıydınız. Bence ayıbı siz ettiniz, belki kadını gücendirdiniz.
Kusura bakmayın ama hiç de soramam ne o öyle üzülmüşüm gibi ben değil yaptığını herkes gördü