Kayınvalidemin Yemeklerini Anlayamıyorum

kvniz yemeği erkenmi yapıyor
dinlenmiş yemek ile yeni pişmişin lezzetleri çok farklı oluyo gerçekten
birde daha yeni evlisin zamanla bazı şeyleri öğrenirsin mesela ne kdr soğan doğruyor soğanlar nasıl ateşte hangi renkte pişiriliyor
bu bile çok önemli cnm püf noktalara dikkat etmen lazım
yüksek ateşte hemen pişen yemekle ağır ateşte 2 saat pişen yemek farklıdır

Ben bekarken klasik yumurta bile kiramayanlardandim hep anacim yapardi yemeklerimizi okul is derken ogrenmeye firsatim bile olmadi. Sonra evlendim is basa dustu basladim dokturmeye kv misafir cagiracagi zaman yemeklerini ben yaparim her zaman sen daha guzel yapiyorsun der. Tekniklerimiz farkli oldugundan sanirim. Oda guzel yemek yapar allah icin ama benim yemeklerimi daha cok begenirler. Egeye gelinn geldim ben dogma buyume istanbulluyum ama erzurumluyuz aslen. Bu bile fark yaratiyor olabilir :)

Yemek yaparken eldiven kullanmayin elinizin lezzeti girsin:)

Bir gün bir çorba yaptım, içtik yemek yedik kaltık falan. Hiç nefis olmuş demedi, yorum yapmadı. Benimle sidik yarıştırdığı için olsa gerek. Neyse sofrayı topladım çıktım mutfaktan. Sonra bir şey için geri döndüm bir de ne göreyim, kaynanam tencereden kaşık kaşık çorba içiyor. Ne oldu anne dedim? Hayırdır? Benim terbiyem hep kesiliyor sen nasıl yaptın diye bakayım dedim dedi. Yemeye doyamadım sana da çaktırmamaya çalışıyorum diyemedi tabii :KK70:

Tabii o çorba sonra çöpe gitti malesef. İğrenç insan herkesin yiyeceği şeye kaşığını daldıra daldıra.. :kusmuk:

El lezzeti herkeste bulunmaz maalesef. Benim annemin de eli çok lezzetlidir aynı şekilde benim de. Hiç özenmeden iki dakikada yaptığım yemek bile çok güzel olur.
Ama bazılarının yemeklerini hiç yiyemiyorum.

Benim annem ve kayinvalidem de çok güzel yemek yapar, kv ayrıca çok pratiktir 1 saate mükellef bir sofra kurabilir, eli çabuk becerikli, ama bendenizde ikisinden güzel pasta börek kek yaparım yemeklerin fena değil ama onlar kadar güzel de değil, özdeşleşmez bazen :)

Yapa yapa oluyo,baharat ve salça çok etkiliyor ama, su gibi olmayacak yemek, salçalı olacak ayarında tabi, baharattan da kısma mide problemi yoksa

Kayınvalidem çok güzel yemek yapıyor kızlar kıskançlık değil ama çok çok özeniyorum bir an önce bende öyle olmak istiyorum. 8-5 çalışıyoruz eşimle işten gelince uğraşabileceğim yemekler pek yapamıyorum ama bir gün öncesinden ayarlasam bile genelde sanki lezzetsiz oluyor.. yaptığım yemekler beni mutlu etmiyor .
ama kayınvalidem en basit atıyorum salatalık domates doğrasa karıştırsa koysa önümüze öyle lezzetli geliyor ki bana. yemeye doyamıyorum.

ve izledim her defasında hiiçç ben kadar uğraşmıyor. doğrayıp doğrayıp rastgele atıyor tencereye içerilere falan bi gidip geliyor başında beklemese de nasıl lezzeti oluyor anlamıyorum bile. ben bütün malzemeleri önceden ayarlayıp yeter ki yemeği takip edeyim başında bekleyeyim diyorum yine olmuyo.

kendisini seviyorum da yaptığı şeyler o yüzden bu kadar güzel geliyor desem. annemi de seviyorum sonuçta. ama yeri geliyor annemin bazı yemeklerinden bile daha güzel geliyor ne yalan söyleyeyim.

dert değil tabi de bu el lezzeti nasıl bir şeydir. nasıl kazanılır. sanki pratik dışında bişey var . ( pratikse o 40 yıllık evli ben 2 yıllık evliyim ondandır diyeceğim :) )

tariflerden bakarak yapayım diyorum olmuyor olmuyor. yemeklerim bana lezzetli güzel gelmiyor.

sizlerden yemekleri beğenilen varsa bunu nasıl sağladınız nasıl lezzet katılır yardımcı olur musunuz hanımlar.
Yemeklerim lezzetlimi bilmiyorum ama kvdemin yemeklerini kimse begenmiyor en basidinden corbasini bile icemiyorum esim benden yemek bekliyor izne ayrildim suan rahatim ama calistigim zamanlar cok zorlaniyordum isten gelip yemek yap ye topla diyodum kvdem lezzetli yapsa da onda yesek altli ustluyuz. Cok ama cok sanslisiniz. Benim esim de annemin yemeklerini cok begeniyo 2.sirada benim yemeklerim en son sirada kvdem. Ama naptiysam annem kadar lezzetli yemek yapamadim insanin el ayari degismiyor malesef

Es
Kayınvalidem çok güzel yemek yapıyor kızlar kıskançlık değil ama çok çok özeniyorum bir an önce bende öyle olmak istiyorum. 8-5 çalışıyoruz eşimle işten gelince uğraşabileceğim yemekler pek yapamıyorum ama bir gün öncesinden ayarlasam bile genelde sanki lezzetsiz oluyor.. yaptığım yemekler beni mutlu etmiyor .
ama kayınvalidem en basit atıyorum salatalık domates doğrasa karıştırsa koysa önümüze öyle lezzetli geliyor ki bana. yemeye doyamıyorum.

ve izledim her defasında hiiçç ben kadar uğraşmıyor. doğrayıp doğrayıp rastgele atıyor tencereye içerilere falan bi gidip geliyor başında beklemese de nasıl lezzeti oluyor anlamıyorum bile. ben bütün malzemeleri önceden ayarlayıp yeter ki yemeği takip edeyim başında bekleyeyim diyorum yine olmuyo.

kendisini seviyorum da yaptığı şeyler o yüzden bu kadar güzel geliyor desem. annemi de seviyorum sonuçta. ama yeri geliyor annemin bazı yemeklerinden bile daha güzel geliyor ne yalan söyleyeyim.

dert değil tabi de bu el lezzeti nasıl bir şeydir. nasıl kazanılır. sanki pratik dışında bişey var . ( pratikse o 40 yıllık evli ben 2 yıllık evliyim ondandır diyeceğim :) )

tariflerden bakarak yapayım diyorum olmuyor olmuyor. yemeklerim bana lezzetli güzel gelmiyor.

sizlerden yemekleri beğenilen varsa bunu nasıl sağladınız nasıl lezzet katılır yardımcı olur musunuz hanımlar.
Esin bişey deniyorsa boşver çünkü el lezzeti denen bişey var

gerçekten bazı insanın elinin lezzeti başka oluyor buna inanıyorum ben ve o sonradan kazanılacak bir şey değil bence bide çok başında durup kusursuz yapmaya çalışma bakalım nasıl olacak aman oldu mu olmadı mı diye uğraşırsan olmaz zaten olacak de başla.
Kendimi övmek olmasın ama ben lise ye giderken hiçbir yemeği yapmayı bilmezdim ama tost bile yapsam arkadaşlar bayılırdı kız kıza otururken onlar döktürürdü yemek yapacağım diye benim salatam yeterdi mesela bence bu gerçekten doğuştan gelen bir el lezzeti bilgi tecrübe ile alakalı değil

Benimki mesela zeytinyağlılara azıcık portakal veya mandalina sıkıyor. Biber dolmasının altını bilerek yakıyor. Semizotu salatası yapıp içine ceviz ve meksika fasulyesi koyuyor. Kısacası enteresan icatları var. Bu saydıklarım onun elinden güzel oluyor ben aynısını yapamıyorum.

Benim annem de çok lezzetli yapar. Benim elimin lezzeti de ondan geçmiş. Gelinimiz annemden öğreniyor bilmediklerini. Hep birlikte yapıyorlar. Siz de kayinvalidenizden rica edin. Size öğretsin. Sindi bebeğiniz geliyor galiba ama düzene oturduktan sonra haftasonları bir gün gidin birlikte yapın, tariflerini de yazın. Püf noktaları olabilir.
Arkadaslarin dediği gibi dinlenmiş yemek daha güzel oluyor. Haftaiçi ben de işten eve gelene kadar saat 7 oluyor. O saatten sonra ancak salata yapıp yemek isitabiliyorum. O yüzden ertesi gunun yemeğini sofradan kalkınca yapıyorum.
Yaptıkça güveniniz de artacak, tecrübe kazanacaksınız, siz de öyle çok dikkat etmeden güzel yemekler yapacaksınız

Zamanla canım bende ilk evlendiğimde soğanlar yemeğin üstünde yüzerdi :KK70:zavallı kocamda mecbur bulaşık suyundan hallice yemeklerimi yemek zorunda kalırdı :KK70:şimdi 14 senelik evliyim eve kendi dükkanımızda aşçılık yapıyorum vee yemeklerime bayılıyorlar:hamarat:mantı bile açıyorum o derece yani sıkma canını dememeye devam et sende tadına doyulmaz yemekler yapıcaksın ;)

bazı insanların elinin lezzeti muhteşem oluyo kv niz de öyle sanırım özenmeyin sizde rastgele yapın o zaman güzel olur belki:D

kötü bir konu bekliyordum deneyim + el lezzeti + severek yapma +acele etmeme en önemlisidr acaba güzel olacak mı sorusu. ben uğraşmadan severek yapınca güzel oluyor ama cok güzel olsun diye uğraşınca olmuyor

Güzel yemek yaparım. El lezzetim iyidir. Özenmeme konusuna katılıyorum. En son ultra özenerek yaptığım pilav lapa , sulu yemeğimse susuz oldu :)))) beni çoook geren birine yapıyordum yemeği ondan sanırım iyi olsun diye ekstra çabaladım ama resmen çuvalladım :)

Aynı canım aynı maalesef. Sonra bir elimde bebeğim bir elimde yemek kaşığı ile kalakalıyorum bir de başımda sürekli bıdı bıdı konuşan kv ile. En sonunda hadi mutfaktan çık diyorum alınıyor ama ne yapayım anlamıyor söylemeden sanırım
:D sen baya doluyorsun demek ki ben anca hadi kızım diğer odaları gez gel diyorum kızım sna söylüyorum kv sen anla misali :KK50:

Ben marketten mesela.salca almam.
Bizim yemek kulturumuz baharatli salcali eksilidir.
Memleketten.biber ve domates salcasi,
Pul biber toz biber vs. baharatlari getirtiyorum.
Esim karadenizli ve.yaptigim yemekleri cok seviyor.
Ben ozenerek yapiyorum ama.
Yemek yapmayi.seviyorum.universitede ogrenmistim oncesinde.bilmezdim.
Kaliteli malzeme,pisirme sekli, klask ama sevginin katarak guzel hislerle yapmalisin.

Sen ne kadar temiz kalpli bir kadınsın ya :) kayinvalideni sevmen yetmemiş ,bir de yemeklerini sevmişsin :p bosver nasıl güzel yemek yapacağını :) herkes kalbinin ekmeğini yer ..pozitif tavrınla, en lezzetsiz yemeğin bile muhteşem gelir onlara ..

Annem değil ama halam dehşet yemek yapar.. Sorduğumda derin olmayan tencere, tahta kaşık, kısık ateş demişti. El lezzeti ayrı tabi.

Back
X