Kayınvalidemle aynı apartmanda oturacağım sorun yaşamak istemiyorum.

kaynanasıyla altlı üstlü oturan biri olarak sana sadece şunu diyorum:" soğan ekmek ye ayrı ye " bayramdı yılbaşıydı ölümdü doğumdu tamam ama daha ileri gitme mesafeni koru. yoksa ilişki laçkalaşıyor seviyesizleşiyor ve hatta cahil bir insansa bencilse tuhaf bazı davranışlarda görebiliyorsun.

yanına geleceksin diye maddi olarak yardım ediyor olabilir.başka bi binaya yerleşsende maddi yardım yapıcakmıydı acaba???
ne olursa olsun uzak olmak iyi..zamanla sabahın köründe yaptığı kahvaltılarada seni bekleyecek çıkmassan laf yapacak..üzgünüm biraz olumsuz yazdım ama bunlr gerçekler

öz annelerimizle aynı apartmanda yaşasak hiç mi sorun yaşamayacağız.illaki olur ama hemen unutulur.kaynana olunca unutulmuyor maalesef.her kaynana kötü olacak diye bişeyde yok.

benim bi arkadaşım kayınvalidesiyle aynı apartmanda yaşıyor.öyle seviyorki.öz annem gibi severim der.inşallah sizinde böyle olur

evlenirken demiştim ne olacak ki onun girişi ayrı benm girişim ayrı
ama inan hiç te öle olmuyormuş
eğer kendin yuvan hayatın olsun istiyosan oturma...
bütün yazılanlar senden de beklenicek her gelinden olduğu gb
ayy ne olacak akşam çıksanız 5 dk demeler başlar
ama o beş dk 5 saattir halbuki..
bilmiyorum dayanabilirmisin ama ben dayanamıyorum..
burda yazılanların hepsi doğru sonuna kadar..
şimdi karar senin güzelim..

ben boşandım gerçi ama bende aynı binada oturuyordum kaynanamla gerçekten tek kelimeyle berbat birşey sakın derim bende diğer arkadaşlar gibi başka bir yerde otur soğan ekmek ye ama kendi başınıza yiyin çünkü yaptığın, gittiğin, geldiğin hep göze batar bi yere çıkmak istersin çıkana kadar akla karayı seçersin.

Evli degilim sözlügüm ama kiz kardesim evli yan binada oturuyorlar ister istemez karisiyor insan eve girmelerini cikmalarini gördügünde ister istemez soruyorsun kötü niyetden degil ama soruyorsun iste allah razi olsun simdiye kadar hic bize neden hersey soruyorsunuz fln demediler ama bende arkadaslarin dedigi gibi asla ailemin oturdugu binada oturmak istemem allahin gücüne gitmesin ama her iki taraf icind dogrusu bu...

Yine alllah size huzur versin insallah

avantajınız sadece yemek derdinden kurtulursunuz çalışan bayan olduğunuz için.
bi arkadas çoocugumu ona bırakırım ne güzel falan demiş.
bende evlenmeden ohh çoocugumu bakar bende calışırım zaten herkesın çoocuguna bu devırde kayınvalıdesı bakıyor nolcakki dıye düşünmüştüm.
ama şimdi onun yüzünden çocuk yapamıyorum.daha şimdiden karışma sinyalleri verdi.
seneye ayrı cıkıyorum bebeğimi o zaman yapıcam inş hayırlıısıyla.
onada baktırmayı düşünmüyorum.

avantajdan fazla dez avantaj bence uzak olsun herkes kendı ısını kendı yapsın.yemekten kurtulursun belkı ama daha sonra mısafır gelır cagrılırsın.hızmetı oysa calısıyorsun yorgunsun evınde dınlenmen lazım.bır yere gıderken kızım sende gel derler ıstemezsın ama kırmamak ııcn söyleyemezsın. Süreklı sanada gelebılırler evınde rahat edemezsın.bence uzak olmalısın. Evınde kır bır yumurta ye daha rahat olursun...

Merhaba,
Ben ön yargılı olmamak lazım diye düşünüyorum.Tabi ki iyi kaynana da vardır:)
Ama etrafımdan da gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla yakın oturmamak;hatta mümkünse iki aileden de ayrı şehirlerde yaşamak lazım.En azından ilk yıllarda:)
Evi tuttuysan sızlanmanın manası yok.Paşa paşa gidip oturacaksın demek ki.O zaman buraya bu konuyu açmanın anlamı da kalmamış.Ben senin taşındıktan bir süre sonraki anılarını almak için yeni konu açmanı bekeleyeceğim:)
Allah kolaylık versin.:97:
Sevgiler

canım bende aynı bidana oturan biri olarak hiç tavsiye etmiyorum.ama senin için yapacak bir şey yok allah yardımcın olsun mesafeni baştan koyarsan iyi olur.

Kayınvalidemle birbirimize yakın oturuyoruz. Kesinlikle tavsiye etmem. Zorunlu olduğumuz için k.valideme yakın ev tutmak zorunda kaldık. Şimdi kaloriferli ev tutmak istiyoruz diyoruz kayınvalidem karşı çıkıyor, çat kapı geliyor sinir oluyorum. Ben hafta içi çalışıyorum hafta sonu bize gelin diye sürekli arıyor. Biz yeni evliyiz kayınvalidem sayesinde birbirimize vakit ayıramıyoruz. Misafirleri geliyor yığın gibi bulaşığı hep bana yıkatıyorlar. Ben işten yorgun geliyorum hiç umrunda bile değil. Ailemize maddi yardım yapmadığı halde siz kurban kesmeyin diyecek kadar da cahil bir insan. Gelirimiz de gayet yüksek. Cahil kayınvalide hiç çekilmiyor.

Böyle olacağını bilsem kesinlikle yakında oturmayı kabul etmezdim ama zorunluyduk malesef. Aile içi huzur için yakında olmayı kesinlikle kabul etme

Son düzenleme:
Sorun yaşamamak için alacağınız tek önlem o binaya gitmemek...
Kendinizi kandırmak istemenizi anlıyorum ama bakın onca kişi yazmış işte...
Durum ortada...

Küçük bir bebeğim olduğu için arada bir girebiliyorum.Bir önceki yorumumda kayınvalimde altlı üstlü oturduğumuzu yazmıştım.Konu sahibine de en azından yorgunken yada hastayken yemeği düşünmezdim demiştim.şahsen biz 4 yıllık evliyiz ve yemeklerimiz bayram seyran yada önemli bir misafir gelmediği sürece ayrı yeriz yani sürekli beraber ,sürekli yemeğe beklemeler filan değil.Ayrıca bebeğimi bırakmam dienlerde var tabi saygı duyarım ama ben nasıl baktığını gördüğüm için annem kadar güvenip içim rahatla bırakabiliyorum böylelikle bende biraz nefes alıyorum.Hatta eşimle bugün konuştuk iftara bi akşam dışarı çıksak mı kızımı kayınvalideme bırakıp.
Bir de benim anlamadığım bütün arkadaşlar kayınvalidesiyle sorun yaşıyor peki hepside mi aynı apartmanda oturuyor?Bu soruyu polemik yaşamak için değil gerçekten öyle mi olduğu için yazıyorum.
Herkese Allah hayırlı huzurlu mutlu geçim versin...

Bence çok fazla şanslısınız, çoğu kayınvalideler karışmadan duramıyorlar. Misal benimki işten eve gelince yorgun olmama bile taktı, öyle yorgun durmayacakmışım, yoksa surat ettim sanıp kavga çıkarıyor. Şöyle bir eve gelip kendimi koltuğun üzerine atamıyordum.

Teşekkür ederim bende gerçekten kendimi şanslı görüyorum.Ama inanın bende de sorun yok değilde hala da arada sırada oluyor anlaşamadığımız ki kendi annemle bile anlaşamıyorduk bazen.Şimdi sorun olunca görmemeye duymamaya çalışıyorum.Sorunları çabuk unutup benim için yaptığı fedekarlıkları düşünüyorum ve çok şükür de mutluyuz.Onu çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum...

Keşke kayınvalidem azıcık fedakarlık yapsaydı da içimdeki siniri bir nebze olsun hafifletebilseydim. Gerçi ona göre oğlununun evlenmesine izin vermesi büyük fedakarlık.

oğlunu evlenmesine izin vermek mi????niye tüm hayatı boyunca annesiyle başbaşa mı yaşıcaktı yada sizinle evlenmesini mi istemedi???

bende 1 yıldır 3 elti ve kayınvalidemle aynı binadayız. biz daha önce silopideydik tayin çıkınca kayınpederinde aparmanı var eşim oraya oturalım dedi yalvardım ben onlarla yapamam başka yere oturalım diye çünkü yeni evlendiğim sıralarda çok kötü şeyler yaptılar biliyorum kişiliklerini. ama eşim herşey değişti bende seni ezdirmem kimse sana bişey diyemez istediğin gibi giyin istediğin yere git dedi. bayağı dil döktü tamam dedim. ama bi taşındık ilk hafta başladılar allahım hafta 7 gün en az 5 günü bizdelerdi. kayınpederin aklına bişey düşer sabah 5 te kapı çalar. kayınvalide her sabah 8.5 gibi gelir daha yatıyonmu diye fırça çeker gece gündüz misafir kim gelirse ikisi baş köşede gelen bir daha gelmiyo. gece 12 de 1 de canları çay ister yataktan kaldırılar çay içmeye geldik diye. üstelik ben yeni doğum yapmıştım lohusaydım ne çektim onlardan 8 ay boyunca şükür 4 aydır küsler. kaynım boşandı 3 çocuk kaldı başkasıyla evleni kadınında 2 çocuğu var . kaynım kadının çocuklarına bakıyo kayınpeder gelmiş bana sende kaynının çocuklarına bakacaksın onların arası bozulur yoksa dedi. bende oğlun kadının çocuklarına bakıyosa kendininkinede baksın ben onun çocuklarına bakmam dedim. ama ne laflar duydum apartmandan bile kovdu. çık evimden dedi.
neyse ya fazla uzatmayım ama çok pişman olursun özel hayatın falan kalmaz. uzak dur bence ve nişanlınada tavrını kesin bir dille anlat

taşındık ve aynen tüm dedikleriniz haklı çıktı taşındığımızda beri günde 5 kere geliyor çat kapı..her akşam yemeğe çağırıyor sürekli beraber olmak istiyor.Kapı açılmazsa telefona dayanıyor nerdesiniz diye..bayramda o geldi bu geldi diye durmadan tel ile çağırdı..ve en sonunda ben patladım eşime..dedim hani bir sorun olmaz diyordun ben sana demedim mi bunlar olur diye sen ısrar ettin bu evi tutalım diye baya bir çıkıştım.Bayramda o geldi bu geldi diye çağırdığında çıkmadım işimm var dedim beraber yemek istediğinde biz evde yicez dedim telefon açtığında ters konuştum ama yok hala aynı hızla boğmaya devam ediyor.Eşim de rahatsız oluyor bana dedi azcık zaman ver ben ayar çekecem ben de rahatsızım bunlardan dedi evde bir rahat gezemiyorum dedi..bana güven dedi ii dedim ben de.böyle devam ederse ben gerekeni söylerim daha da olmazsa taşınıcaz burdan dedim tamam dedi..Kabus gibi.az önce de arıyor napıyon oğlum nerde diye..ben de ters ters konuştum yine ama kadın alınmıyor ki..evde değil bugün meraktan telefona sarılıyor..umarım geçicidir yoksa ben konuşmak zorunda kalacağım..

Diyeceksiniz ki biz sana bunları dedik diye..haklısınız ben de bu kaygıları taşıyordum ama ev bulamadık başka ve acilen taşınmamız gerekiyordu mecbur kaldım kabul etmeye birazda eşimin tavrı sebep oldu..Yine de kadına bir şans vermiş olduk böyle devam ederse en kötü ihtimalle seneye çıkarız burdan biz anlaşma gereği 1 sene oturmak zorundayız..hayırlısı artık eşime bıraktım o çözcem dedi ben de umursamaz ve soğuk tavırlarla devam edyiyorum hayatıma..

bir de ne yaptı bayram sabahı oğluşuna hediye almış bana yok:) ben de ona almadım zaten oh olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…