kayınvalidemle nasıl baş edebilirim

Kocanı yolasım geldi:47::47::47:
nasıl sinirlendim bak:47:
Ya şu aklını başına almayan, ailesine bağımlı, sözü geçmeyen, evlenilerek yeni bir aile olacağı mantığını oturtamayan adamlara çoookkkkk sinir olyorum.bu sayfaları okuyan bekarlar,nişanlılar var.hemen uzaklaşın derim onlara böyle bir durum seziyorlarsa.( mesaj kaygısı güttüm birden:1:)
benim de böyle bir yakınım var.maaşını gelir annesine babasına verir olduğu gibi.çarşıya pazara gidecekleri zaman onlardan para isterler.ve kuruşu kuruşuna hesabı sorulur döndüklerinde.kız da işe girdi.o da geldi parasını kaynanasına vermeye başladı.yani senin işe girmen ne derece etkili olur bilmiyorum:26::26:
ya insan yeri geliyor kocasından istemeye çekiniyor nasıl gidip kaynanadan para istenebiliyor anlamıyorum. Galiba ben çok baskınım.Bunlara tahammül edemezdim diye düşünüyorum.Allah mutlaka sabrını veriyordur ama bir yere kadar.
Tek çözümü kocanı aklı başında biri haline getirmeye çalışman.çocukta düşünüyordun bildiğim kadarıyla.bence önce bu konuyu hallet.:19::19:

canım benım haklsıın kendınce senınde hakkın yenı seyler gıymek daha gencsın ıcın kıpır kıpır
herkes gıyerken sen koseden bakıp ımrenmek ıstemezsın
kaynanan egerkı sana para vermıyorsa bırdahada ısteme
sen kocanı elde etmeye bak
kocan neden verıyorkı parasını babasına
ne yap et ayrı bır ev tuttur bılıyorum cok zor ben tam 1.5 sene ugrastım ayrılmak ıcın sonunda oldu paramda evımde ayrı
dedıgım gıbı kocanı avucuna al ayrılmaya bakk

Okuduklarıma inanamadım bir an.Bütçeniz bir olsa bile sizin ailenize ayrılan bir bütçe yok mu yani ? Bu çok tuhaf.

Eşiniz size bunu yaşatıyorsa ne kaldı yuva kurmanızdaki anlam ? Kayınvalidenizden para isteme konumuna getiremez eşiniz sizi.Buna izin vermeyin.İlla kavgayla çözülmez, siz biliyorsunuz kendi eşinizi, ama ne olursa olsun halletmeniz gerekiyor bu durumu.

Ayrıca 3-5 kuruş gelse bile kendi paranızı kazanmalısınız.

küçük yaşta evlenenlerin sorunu hep aynı bende 21 yaşındayım sorunlarım aynı işte ezmeye çalışıyolarlar nede olsa sesimiz çıkmıyor çıktımı bak cahil işte olu veriyoruz saygısız oluyoruz.. of of allah sabır versin tez zamanda kurtulursun inşallah...

canım benim sen de kocan da henüz çok gençsiniz.

ayaklarınızın üzerinde durabilme, ev geçindirmek gibi sorumlulukları tek başınıza üzerinize almanız çok zor.

hele eşin daha çocuk. annesinin babasının lafıyla hareket etmesi normal. olgun bir erkek değil ki :(

bence hepsi bir aradayken, sana ayda belli bir para verömelerini, istemenin çok zor geldiğini anlatmayı dene.

olmadı, kocanı ikna et az geliri de olsa bir işe gir.

ben kocamdan, annemden babamdan isteyemezken, k.valide ve k.pederimden para istemek üzerine laf duymak çok zoruma giderdi.

bu günler geçer canım, sadece sabır ve akıllı olman gerek.

tartışmak vs bence çözüm değil.

tatlı dilinle onları ikna etmeye çalış.

hani derlerya akıl yaşta değil baştadır die.eşinizin yaşı ufak olabilir ama o daha ailesine bağımlı bence.karşı çıkıpta yalnız hayatla başetmekten korkuyo olabilir.bende evlendiğimde eşim 23 ben 20 yaşındaydım ama bizim evlerimiz ayrıydı.ama kayınvalidem naptı ne etti 1 aya kalmadan burnumun dibine taşındı.ayyy o yıllar aklıma geldikçe deliriyorum.evden bi maaş eksildi die baya delirdilerdi.durup durup ağlar zırlar para die gelirdi.yok ev kirası yok eltrk parası v.s.eşimde kıyamaz verirdi.evlenirkende hiç bişe ellerini sürmediler.kuaför parsını bile ertesi gün takılardan ödedik o derece yani daha neleri.sölesen inkar ederler.herşeyi eşim ve ben yaptık çalışarak.ama fazla eşyamız yoktu.5 sene bekledik yapabildiğimiz kadar yaptık.sonra bana eşimin halası kızım bu böle olmaz bi takside girin onlarda isteyemez borcumuz var dersiniz vazgeçerler belkidedi.evlendğimizde tv yoktu.çünkü sevgili kayınpederim buzdolabı ve televizyonu kend başımıza aldık de bde 72 ekrandı ozaman bize ne gerek varmış die.ne eşimin ne benim haberim olmadan düğüne 1 ay kala sattı :47: :47: hala kızgınım ozamanın parasıyla 1000 almıştık ve evlendkten sonra olmayan tvnin 6 ay taksidini ödedik :47 :47: :47: .televizyon aldık tekrar takside girdik.bi kaç mutfak eşyası.biraz nevresimdi falan.sonra eşim baktı kendi evimmi ailesimi.yok demeyi öğrendi.borcum var taksidim var die vermedi.offf o verdiğimiz paralar hepsi uçtu gitti geri dönüşü yokki.ha bide çalışıyodum ben bde ozaman baktım hep gidiyo ben kenara koymaya uğraşıyom b ağla zırla gdyo paralar.sırf yetemesin eşim die işi bıraktım.ilk zamanlar aileler ciidden ayıp olucak ama hödük oluyolar :1: :1: ayrılamıyolar oğullarından.kız anneleri aman kızım mutlu olsun die uğraşırken görmezden gelrken erkek aileleride tam tersine oğlunu mutsuz etmez çn uğraşıyo.ama şmd çok şükür iyiyiz şimdi.ben he tavrımı koydum.eşimi hiç kırmadım ailesi için güzellikle konuştum hep.bana gık diemezler.nappayım onlar huzurlu olmak için uğraşmıyolar benmi uğraşıcam her zaman derim büyük büyüklüğünü bilmezse küçük asla bilmez.lafa gelnce cahil oluyoz.ama bişe diincede bak bak neler blyo olunuyo ozaman ne boşver cahlliğinden ded olmuyo :1: :19: sen eşine güzellkle anlatmaya bak.evde yemek şryosan yama yemek aram yoktu alamadım bşe de.bişe istediğinde yok demeye başla.evde o yok bu yok ama güzel b fadeyle azarlar gibi değil.oda bıkıcaktır eminim.biraz karmaşık oldu ama bi hışımla yazım eskler gelince aklıma :24:

iyi de kendi 19 kocası 21 yaşında olan başkası konu sahibi değil[/QUO
,konu sahibi 25 yaşında,eşide o yaşlarda yada daha büyüktür.konu sahibini karıştırmışlar:1:

Son düzenleme:
eve alışveriş yapmak için oradan oraya para istemeye koşturan eşinize sağlam bir sövdüm içimden, kusuruma bakmayın ama... madem yapmayın yemek falan ben böyle para mı dilencem işinize gelirse diyin peynir ekmek yesin eve gelince. tövbe yarabbim çok sinirlendim :45:

Oh anam oh eşin sanki bekar bütün eziyet sana , evlenmiş sonuçta adam akıllı eşinle tartış yoksa ellerinde oyuncak yapmaya devam ederler ! Kimseye birşey olmuyor herkesin keyfi yerinde senide bunun doğru olduğuna alıştırmışlar , isyan et,

Parayı biriktirmeye çalışan insanalr ve harcamaya çalışan insanlar diye ikiye ayrılıyoruz işte:))
Kayınvalideniz sizin evi yeterince geçindiremeyeceğinizi düşünüyor olmalı ki paranıza karışıyor.
İster çok harcarsınız ister az, birikim yaparsınız ya da yapmazsınız o kimseyi ilgilendirmez.
Kendisi tutumlu olabilir, giyime kıyafete para vermenin anlamsız olduğunu düşünüyodur olabilir.
Onu ikna etmeniz mümkün değil. Hesapları ayırmadan hiçbir şey düzelmez.:19:

İş eşinizde bitiyor.Kocanız sizi geçindirmek zorunda,kayınvalideniz değil,annemden para iste demeye hakkı yok.En güzel çözümse sizin çalışmanız,kayınvalideniz laf söylerse,kendim kazanıyorum kendime harcıyorum diyebilme hakkına sahip olacaksınız.

mağduru oynaman lazım.kaynanana herkesin yanında çok iyi davran iyiliğinle onu zor durumda bırak eşinin gözüne gözüne sok ne kadar iyi davrandığını yalnız kaldığınızda da ben ne yapıyorum ki aşkım bak sende şahitsin de sabırlı ol kavgayla çemkirmekle olmaz zaten kocan toy iyice zıtlaşır yoksa ters teptirme durumları canım

bu resmen çocuk oyunu.kocan daha buyumemiş ve böyle giderse büyümesi de çok zor görünüyor.sen işe giremez misin bu çekilecek çile değil yaa insan annesınden babasından para istemeye utanırken...of of..çok üzüldüm eşinle aran nasıl? senın sözünü dinler mi diye sorcam saçma olacak farkındayım.eşin ne iş yapıyor geçim sıkıntısı var mı yoksa normal mi ?kaynananlar resmen cimriler kefene mi koyacaklar altınları yaaa.kocana tatlılıkla yavaş yavaş işlemen lazım çok sabırlı ve uyanık olman lazım eşref saatini yakala derim ben ne istiyorsan biraz naz biraz pohpohlamayla karışık söyle istediklerini.. belki işe yarar.eşref saatini yakalamak için önce eve gelsin bir soyunsun dökünsün hemen yemeğini yesin çayını içsin sokul sen de yanına konuşmaya çalış.ama çok ciddi bir mesele varmış gibi değil sıradan birşey söylüyormuş gibi.mesela de ki bugun komşular geldi oturmaya birşeyler ikram edeyim dedim aaa bir baktım aşkım hiçbirşey kalmamış.çok utandım mahçup oldum sonra gidipte alamadım param yoktu bitanem kalakaldım öylece de.sonra senın adına üzüldüm bu adam nasıl adam böyle bunların evındede hiçbirşey yok bu adam evını geçindiremiyo mu derler diye de.bu arada temas halınde ol ne bıleyım yanağını okşa sarıl gibi...ama bunları yaparken kasılma gayet rahat sankı hergunku halınız böyleymiş gibi davranman önemli.evde yalnızken ne yapacağının provasını yapabilirsin o gelince uygularsın bir dene bakalım ne olacak? :)

canım çok güzel yazmışsın da bunları düşünmedim değil ama misafir geldiğinde biz altlı üstlü oturuyoruz bende olmayınca kaynanam kendine alışveriş yaptığı için onda oluyor o getiriyor:19: ayrıca herkes yanlış anlamış ben 25 yaşındayım eşim 34 :45:

mağduru oynaman lazım.kaynanana herkesin yanında çok iyi davran iyiliğinle onu zor durumda bırak eşinin gözüne gözüne sok ne kadar iyi davrandığını yalnız kaldığınızda da ben ne yapıyorum ki aşkım bak sende şahitsin de sabırlı ol kavgayla çemkirmekle olmaz zaten kocan toy iyice zıtlaşır yoksa ters teptirme durumları canım

tatlım kaynanam dobra biri ben para istediğimde bana söylediği lafları oğlunun yanında kendi konuyu açıyor yine bana ssöyleniyor eşimde hemen sinirlenip bana kızıyor sen niye annemle para muhabbetlerine giriyorsun diyor bende sen bana o zaman ver diyorum uzatma diyor konuyu kapatıyor kaç gündür hiç birşey almıyorum yumurta yok o yok bu yok diyorum al ki yapayım diyorum olanı yiyor yine bi gelişme yok:18:

İş eşinizde bitiyor.Kocanız sizi geçindirmek zorunda,kayınvalideniz değil,annemden para iste demeye hakkı yok.En güzel çözümse sizin çalışmanız,kayınvalideniz laf söylerse,kendim kazanıyorum kendime harcıyorum diyebilme hakkına sahip olacaksınız.

malesf çok denedim şansımı çalışmak için ama ne eşim ne de ailesi izin vermiyor durumları iyi gelini çalıştırıyorlar derlermiş varlık içinde yokluk yaşatıyorlar ama bende har vurup harman savuran biri değilim eşime güzel gözükmek bakımlı olmak istiyorum bunun içinde bazı şeyleri almam gerekiyor :34:

Parayı biriktirmeye çalışan insanalr ve harcamaya çalışan insanlar diye ikiye ayrılıyoruz işte:))
Kayınvalideniz sizin evi yeterince geçindiremeyeceğinizi düşünüyor olmalı ki paranıza karışıyor.
İster çok harcarsınız ister az, birikim yaparsınız ya da yapmazsınız o kimseyi ilgilendirmez.
Kendisi tutumlu olabilir, giyime kıyafete para vermenin anlamsız olduğunu düşünüyodur olabilir.
Onu ikna etmeniz mümkün değil. Hesapları ayırmadan hiçbir şey düzelmez.:19:

eşime diyorum sana bir aylı versinler 2 milyar bende artırım bile yaparım bunu kaynanamada söyledim ama oğluna layık gördüğü para 1 milyar eşim o kadar çalışıyor bunu layık görüyor bana da diyor ki ne kadar çok istiyorsun sen öyle para kolay mı kazanılıyor sanıyorsun bende anne dükkandaki elemanlar bile 2 alıyor dedim işine gelmedi çekti evine gitti:51: eşimde babasının korkusundan kesemizi ayırmak istemiyor akılsız eşim off off:47:

ancak onların eceli gelince sen gün yüzü göreceksin gibime geliyor...allah sabır versın...

Back
X