Kayınvalidemle sonunda kavga ettik

Bu ne ya kaç gündür bu kayınvalide konuları?
Biri kayınvalidesiyle koyun koyuna yatar. Öteki ayaklarına bakım yapar. :KK53: Sene 2023 değil de 1623 sanki.
Zahide Hanım, bence manikür yapmayı da öğrenmelisiniz. :KK14:
R -Rosa- kayinvalide ile koyun koyuna yatan gelini linkini uzerime atabilir misiniz?😬😄
Merak edenler için işte o konu 😎

Bu konuyu da cok merak etmistim simdi okuyacagim.🤣

Konuya gelince Zahide ablacim iyi misin? Cocukken annen babandan sevgi gormek icin surekli her dediklerini yapman mi gerekti gercekten su forumda senelerdir okudugum en ilginc gelin davranisi bu olabilir. Bu kadar kendini pas pas edenin yarandigini ben 30 senelik hayatimda gormedim, 'yapmasaydin' der cekilirler kenara.

Esiniz bey de valide sultan anasina laf soylediniz diye uzulmusmusmus. Ananin ayaklarina kapaniyorken bir sey demiyordun, simdi kendimi savundum diye mi cenen acildi, git az otede uzul diyebilirsiniz.

Konudaki her bir karaktere ayri ayri sinir oldum. Elti ne yapti onu da yazin ona da sinir olayim eksik kalmasin 🤣

R -Rosa- kayinvalide ile koyun koyuna yatan gelini linkini uzerime atabilir misiniz?😬😄

Konuya gelince Zahide ablacim iyi misin? Cocukken annen babandan sevgi gormek icin surekli her dediklerini yapman mi gerekti gercekten su forumda senelerdir okudugum en ilginc gelin davranisi bu olabilir. Bu kadar kendini pas pas edenin yarandigini ben 30 senelik hayatimda gormedim, 'yapmasaydin' der cekilirler kenara.

Esiniz bey de valide sultan anasina laf soylediniz diye uzulmusmusmus. Ananin ayaklarina kapaniyorken bir sey demiyordun, simdi kendimi savundum diye mi cenen acildi, git az otede uzul diyebilirsiniz.

Konudaki her bir karaktere ayri ayri sinir oldum. Elti ne yapti onu da yazin ona da sinir olayim eksik kalmasin 🤣
Elti ayaklarına kadar kapanmamıştır, abartmamıştır, gerekeni gereken yerde yapmıştır. Beni sevsinler, en cici gelin ben olayım diye g.tünü çatlatmamıştır. Kaynana o yüzden diyor sen onunla bir misin diye. Herkes kendi değerini belirler.

O orada yoktu bile arkasından konuşmuştum diye sinirlenmiş. İçim o kadar dolu ki kime ne anlticagimi şaşırdım

Lütfen kusura bakmayın ama gerçekten bu tavrı hak etmişsiniz. Ben ne yaptım demeyin, daha ne yapacaksınız yahu?
Sınırlar çizmek her zaman sağlıklı ilişkiler yaşatır. Sizde sınırın zerresi yok. Ne gerek var bu kadar yüz göz olmaya? Ben bile okurken rahatsız oldum.
Yaptığınız her şey baştan sona yanlış. Buna gerek yok, bu birine yaranmaya çalışmaktır en kaba tabirle.
Yaranmaya çalıştığınız hiçkimse de size saygı duymaz zaten.

Eşim bana hak veriyor senin yaptığını kimse yapmaz ALLAH da biliyor bende biliyorum ona nasıl davrandığını falan diyor. Bugün ilk kez dik konuştum tartistim diye morali bozuk
Yani esiniz size o olay icin hak vermiyor? Ne beklermis beyefendi hakaretleri yiyip susmanizi mi

Bana hak veriyor senin yaptığını ona nasil davrandığını bende ALLAh ta biliyoruz dedi. Ama laf falan söyledim ya bugün ilk kez. Morali bozulmuş üzülmüş
Paşama bak sen. Size söylenen sözlere morali bozulmuyor da sizin karşılık vermenize mi bozuluyor.

Kayınvalideniz cennet mahallesinde mi yaşıyor?

Bayılmadığınız insanın niye ayağına kadar düştünüz? Boynuna atlamalar, özel yemek yapmalar, ağzının içine bakmalar... Kayınvalide ilk günden biliyormuş "mış" gibi yaptığınızı. Kadın da bıkmıştır yalanmaktan. Bu tartışmanın tek bir kelimeden çıktığını sanmıyorum. Eltiyle yarışa girmişsiniz.

Bu ne ya, bir gün önce ayağa özel bakım ertesi gün defol köpek. Evet evet kocanız size hak veriyor. Sen çok iyisin ama değerini bilmiyorlar diyor. Öyledir. Anasının karşısına dikilip karıma böyle davranamazsın böyle konuşamazsın herkes haddini bilsin dedi mi? Anneniz babanız utanmıyor mu sizden? Kocanın annesinin ağzının içine bakın diye mi büyüttüler sizi? Ne münasebet versin parasını gitsin yaptırsın pedikürünü, bizim kızımız niye ayağına yapıyor diye dertlenmiyorlar mı?
Babam yok. Annem bi

Bayılmadığınız insanın niye ayağına kadar düştünüz? Boynuna atlamalar, özel yemek yapmalar, ağzının içine bakmalar... Kayınvalide ilk günden biliyormuş "mış" gibi yaptığınızı. Kadın da bıkmıştır yalanmaktan. Bu tartışmanın tek bir kelimeden çıktığını sanmıyorum. Eltiyle yarışa girmişsiniz.

Bu ne ya, bir gün önce ayağa özel bakım ertesi gün defol köpek. Evet evet kocanız size hak veriyor. Sen çok iyisin ama değerini bilmiyorlar diyor. Öyledir. Anasının karşısına dikilip karıma böyle davranamazsın böyle konuşamazsın herkes haddini bilsin dedi mi? Anneniz babanız utanmıyor mu sizden? Kocanın annesinin ağzının içine bakın diye mi büyüttüler sizi? Ne münasebet versin parasını gitsin yaptırsın pedikürünü, bizim kızımız niye ayağına yapıyor diye dertlenmiyorlar mı?
Babam yok aileme de söylemedim

Ama şimdiye kadar susmam bana hicbirsey kazandırmadi. O kadar hakaretin ve bagirmanin karşısında maalesef bu defa suskunlugumu koruyamadim. Ağır tahrik etti. Aileme bile hakaret etti. Bir dünya şey söyledi. İçinde baya bı nefret birikmiş bana karşı ben onu anladım

Bakın bazı insanlar garip gelecek ama gerçekten iyilikten rahatsız oluyor. Neden derseniz karşılığını veremeyeceklerini bildikleri için bir süre sonra içlerinde nefret biriktirip hiçten kavga çıkarıyorlar.

Elti umrunda bile değil. Kaynananızın asıl derdi sizin karşılıksız iyilik yapıyor oluşunuz.

Ayağına yemek servisi yapan gelin var, kıymetini bil değil mi? Yok anlamazlar.

Bu kişiler ticaret gibi aldım verdim den anlar, her davranışın bir karşılığı olmalıdır. Örnek vereyim kendisi size börek hazırlayıp getirmeden siz aman iyilik olsun diye börek götürürseniz yandınız. Birkaç ay sonra tükürük saça saça bağrılmaya hazır olun.

Şimdi bundan sonra ne yapacaksınız?

1) Kocaman bir mesafe koyacaksınız. Öyle hediyeler yemekler götürmeler, yok ağzına bakmalar yok. Ayak olayına girmedim bile.

2) Mesafe koyunca gelin gelmiyor vs diyebilir, umursamayın, o bir tuzak. Sakın ama sakın eşiniz olmadan yanına gitmeyin, yalnız kalmayın. Canım cicim ziyaretleri bitti artık. Bitirnezseniz sizi küfürle ödüllendirecek.

3) Geleneksel bayram vs ziyaretlerini yapın, teknik olarak gitmiş olun. Tahrik ederse madem biz bu kadar kötüyüz gidelim biz diyin, küfüre küfürle cevap vermeyin.

Siz mesafeyi koyarsanız eşinizin sizin adınıza kavga etmesine de gerek kalmaz. Siz aman kaynanamın evine misafir gelmiş hiiii hemen baklava açayım evini süpüreyim derseniz o da annenize küfreder sonra eşim kavga etsin dersiniz. Hiç gerek yok.

Olay sizde bitiyor.

Bundan sonra eski sisteme dönemezsiniz, zaten dönmeyin de kaynana nefret biriktirmiş içinde. Buzlar kraliçesi gibi bol mesafeli, yüzünü ayda yılda bir gördüğünüz bir ilişkiniz olsun, ikiniz de rahat edin.

Babam yok aileme de söylemedim

Ailenizin açıkçası bu konuda yardım edeceği pek bir nokta da yok, ancak işi karıştırır. Tabi eşiniz annesine yaranmaya çalışıp boşanmaya karar verirseniz olanları söyleyin.

Detaylı yazdım, buzlar kraliçesi olursanız bu meseleyi tertemiz çözersiniz.

Ölsem seninle yine konuşmam dedi. Konuşma Allah askina ,bende sana bayılıyorum dedim

Önerilere bayıldım yalnız, ne güzel kendisi diyor konuşmayalım diye konuşmayın elbette gereksi muhabbete ne bigerek var?

Bayramda seyranda merhaba nasısın güle güle bitti gitti.

İnsanlar bazen kendilerine nasıl davranılması gerektiğini çok güzel ifade eder, kaynananızı bir dinleyin bence. 😊

Önerilere bayıldım yalnız, ne güzel kendisi diyor konuşmayalım diye konuşmayın elbette gereksi muhabbete ne bigerek var?

Bayramda seyranda merhaba nasısın güle güle bitti gitti.

İnsanlar bazen kendilerine nasıl davranılması gerektiğini çok güzel ifade eder, kaynananızı bir dinleyin bence. 😊
Anlamadım yani nasıl dinleyin derken

Ailenizin açıkçası bu konuda yardım edeceği pek bir nokta da yok, ancak işi karıştırır. Tabi eşiniz annesine yaranmaya çalışıp boşanmaya karar verirseniz olanları söyleyin.

Detaylı yazdım, buzlar kraliçesi olursanız bu meseleyi tertemiz çözersiniz.
Yaranma gibi bir derdi yok. O kadar laf söylemem yani cevap vermem zoruna gitmiş.

Back
X