• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemle tarstismamiz

Seneye olmesem eğer daha gelmeden onlar arayıp dicem ben uzun süreli kalmanizi istemiyorum ona göre ayarlayın kendinizi dicem yani iç içe yaşamının manası yok herkes kayinvalidem iş geliyor elinden bakıma muhtaç olsa inanın elimden geldigince bakarım en azından mecburlar derim ama sen bana şimdi rahatlık vermesen gerçekten muhtaç olduğunda ben bunu severek isteyerek yaparmiyim aynn bunuda dedim ama Allah yukarda niyetimi kalbimi biliyo çok dua ediyorum
Ne zaman geldiler? ve ne kadar kalacaklar.
Eğer yeni geldilerse seneye bırakmayın. Ne kadar süredir sizdeler?

Seneye olmesem eğer daha gelmeden onlar arayıp dicem ben uzun süreli kalmanizi istemiyorum ona göre ayarlayın kendinizi dicem yani iç içe yaşamının manası yok herkes kayinvalidem iş geliyor elinden bakıma muhtaç olsa inanın elimden geldigince bakarım en azından mecburlar derim ama sen bana şimdi rahatlık vermesen gerçekten muhtaç olduğunda ben bunu severek isteyerek yaparmiyim aynn bunuda dedim ama Allah yukarda niyetimi kalbimi biliyo çok dua ediyorum

Senden bir şey olmaz kuzum, sen bunlara ömür boyu bakarsın, hala da elleri kolları tutuyor, ileride severek yapmam falan demişsin. İlyas salman’la Şener Şen’in dolap beygiri filmi vardı ya, finalinde İlyas salman Şener Şen’i sırtında taşırken ‘sen de bu eşeklik oldukça ben daha senin sırtına çok binerim’ gibi bir şey diyordu. Sizin durum öyle. Sen daha seneye öyle diyeceğim de böyle diyeceğim falan diyorsun. Kadın biletini alır gelir baş köşeye kurulur, sen de hizmetlerini yaparsın. Kadın içinden benim oğlumun evi oğlumun parası diyor. Böyle adamları koca diye aldığınız yetmiyor bir de baba yapıp anasının babasının hizmetçiliğinü de yapıyorsunuz. Seneye dersin gelmeyin, gelirseniz de yaşlanınca size gönüllü bakmam.

4 ay daha kalacaklar.sen hala seneye arayıp dicem diyorsun. Şimdi söylede 4 ay katlanmak zorunda kalma.
Söyledim zaten canım yaka paça atmadigim kaldı onunda ben yapmam kendimden utanırım daha ne yapayım anlamak istemiyorlar

1 su oldu bahara giderler canım dediğim gibi tek yapmadığım kovmak onunda ben yapamam 😟
Yani kovamıyorsunuz ama hakkımı helal etmiyorum diyebiliyorsunuz çok enteresan.
İşler çirkinleşmeden kibar dille gönderseniz çok iyi olurdu.

12 sene evlilikte 6 sene birlikte yaşamış gibisiniz

Allah yardımcınız olsun

bu arada Yargıtay kararlarına göre eşin bağımsız bir aile konutu temin etmemesi boşanma sebebidir.

bu sebebi bahane ederek kanunen haklı sebeple boşanabilirsiniz.

Yani kovamıyorsunuz ama hakkımı helal etmiyorum diyebiliyorsunuz çok enteresan.
İşler çirkinleşmeden kibar dille gönderseniz çok iyi olurdu.
Kayinvalidemkn yüzüne karşı istemiyorum gelmeyin dedim ertesi gün hicbisy olmamis gibi davrandı şoke oldum yani hakkimi helal etmiyorum dedim o zaman dedim yani cirkinlesmeden demeye kalksam demeki hiç şansım olmazdı hoş gene yokta en azından kararlı olduğumu artık istenedigimi net anladilar

Arkadaşlar 12 yıllık evliyim 3 çocuğum var her yaz kayinvalidemle kayinpederim gelir 6 aya yakın beraber yaşarız bu arada bn kiradayim onların evi var köyde 4 sene önce yeni ev yatirdilar aile arasinda bazı problemler bizde de oluyo bunlarda bnde birikim yapiyo en başta şuan kp ve kv sağlıkları yerinde kayinlidemle konuşurken dedimki bn uzun süre biriklte yaşamak istemiyorum dedim yani bununsenelrdir imali şekilde dile getiriyordum en sonunda patladim köyde yasasalar maddi anlamda sıkıntıları yok ama senelerdir bu düzen değişmedi yani bakıma muhtaç olsalar anlarim bakilir ama ben niye aylarca iç içe yaşıyorum dedim iy miy deyip gecistiriyo kayinlidem yani bi bakıma tinlamiyo bn ne dersem de bende hakkım haram olsun dedim yani çok kızdırdı benk umauramaz halleri yani bilerek hala bu senede geldiler kuruldular odalarına ne yapayım eşim de bazı sebeblerden kızgın onlara bana karismiyor ne dersem deyiyem ama kovamam ki diyor çekiniyor birazda birde biliyorsunuz herşey pahaalandi geçinmek çok zor maddi yardımda bulunmuyorlar dedimki o zaman kayinlerderim aylığının bir miktarini versin dedim en azından mutfak masrafalrimi karşılarım dedim 2 tane bezli çocuğum var bn demesem bunuda demiyorlar
6 ay çok uzun bir süre.

1 hafta değil 10 gün değil 1 ay değil hadi 2 ay olsun.

6 fazla... resmen 6 ay boyunca evladınızla aile hayatınıza özelinize çökmektir bu.
Bu hakkı bu yaşantıyı elinizden çalmak..

Baş başa yemek yiyememek, evlat ile zaman geçirememem sadece çekirdek aile ile gezmeler yapılamadığı kos koca 6 ay ve senelerce böyle olmuş.

Eşinle konuş eğer kalabileceğin ailen varsa al çocuğu git.

Neden? Çünkü bunca hızmeti konforu sen sağlıyosun , yemeği bulaşığı, temizliği ..

E sen gidersen bukadar konforu eşin sağlayabilecekmi? Kesinlikle hayır!

Yapsa bile 2 gün sonra öf pöf eder. Yapamaz elinden kadın gibi gelemez.

Hiç kavga etme, sesin bile titremesin çantanı görsün evden çıkıp gittiğini görsün yeterli.

Kimse kimseye ananı babanı at demiyor, sil de diyemez kimsenin haddi değil. Aile bağları 3 günlük dünyada asla kopmasın. Anne babanın yerini kimse dolduramaz zaten. Ama bu aşırıya kaçmaktır.

Evleri olmasa eywallah , hasta olsalar eminim baş tacı edersin kaç senedir hiç ses çıkarmayışından belli🫶🏼..

Bence bu yöntemi dene.

Ağlamayınca çok sakın olunca ses bile tirremeyip çok kararlı konuşunca erkeklere bi kal geliyo olayın ciddiyetini anca anlıyolar.

Bunlara acıtasyon değil sert bir duvar, kapak gibi bi konuşma bi b*omba bırakmak gerekir kucaklarına.

Yoksa bunların aklı başına gelmiyo bacım.

Çoook farklı bir konudan çok farklı bi tartışmada anladım ben bunu.

Çabalayan değil birazda çaba gören olmak lazım çokta güzelmiş böyle yapmak ve olabilmek. Bazen geri çekilmek geri adım atmak aşırı iyi👌

3 çocuk var, gitmesinin kimseye faydası yok. Kovacak hatta gerekirse kocasına ananı da al git diyecek. Evim
alışkanlıklarım, çocuklarımın düzeni rutini, oyunu odası dersi ödevi... Vallahi polis çağırır yine attırım evden. Elalem ne der, arkamızdan konuşur, bizi kötü bilir diyip diyip oturuyor. Çocukların düşündüğünü hissettiğini mahremini umursayan yok. Sosyal hizmetler görevli gönderip soruşturma açsa yeridir. Eminim tv sabahtan geceye kadar açıktır. Çocukların alanı odası ayrı diyor, tek maaşla 5+1 evde yaşamak mümkün mü bu devirde?

3 çocuk var, gitmesinin kimseye faydası yok. Kovacak hatta gerekirse kocasına ananı da al git diyecek. Evim
alışkanlıklarım, çocuklarımın düzeni rutini, oyunu odası dersi ödevi... Vallahi polis çağırır yine attırım evden. Elalem ne der, arkamızdan konuşur, bizi kötü bilir diyip diyip oturuyor. Çocukların düşündüğünü hissettiğini mahremini umursayan yok. Sosyal hizmetler görevli gönderip soruşturma açsa yeridir. Eminim tv sabahtan geceye kadar açıktır. Çocukların alanı odası ayrı diyor, tek maaşla 5+1 evde yaşamak mümkün mü bu devirde?
EVim kira faturalar coukarin masrfalari benim aylık giderim zaten eşimin maaasiyla kafa kafa gidiyor artık özel yaşamı geçtim geçinmek bı maasla geçinmek çok zor bizde zorlanıyoruz katkı zaten saglamiyorlar teklifte de bulunmadikca Daha çok soguyorum artık iç içe yaşamak eziyet haline donustu çünkü seneledir doldum birikti herşey kayinvalidem beni pasif olarak gördü oğlum izin berdigi sürece istedigimiz kadar kalırız kafasindaydi ama ben artık susmicam zaten birçok şeyde sesimi cikartiyorum kovmaktan Peter ettim ama seneye bu şekilde hicbiry eskisi gibi olmicam

EVim kira faturalar coukarin masrfalari benim aylık giderim zaten eşimin maaasiyla kafa kafa gidiyor artık özel yaşamı geçtim geçinmek bı maasla geçinmek çok zor bizde zorlanıyoruz katkı zaten saglamiyorlar teklifte de bulunmadikca Daha çok soguyorum artık iç içe yaşamak eziyet haline donustu çünkü seneledir doldum birikti herşey kayinvalidem beni pasif olarak gördü oğlum izin berdigi sürece istedigimiz kadar kalırız kafasindaydi ama ben artık susmicam zaten birçok şeyde sesimi cikartiyorum kovmaktan Peter ettim ama seneye bu şekilde hicbiry eskisi gibi olmicam
Allah gecinden versin seneye cikacaginizin garantisi var mi? Ayni durumun benzerini yillar once bende yasiyordum hemde 5 dk mesafe vardi evler arasi yani yasatmak istiyorlardi en son esime dedim cekemem ben bir anne babayla yasamak isteseydim bekar bekar takilirdim butun bir evin sorumluluguda ustumde olmazdi seni ailenden ayiramam ahada evleri orada hemen anlasmali bosanalim.senden kurusta istemiyorum hayatimdan tamamen cik diye dedim o günden beridir konusu açılmadı arada onlarin kulagina goturecek kisilerede soyledim boyle bir durumda bosanirim kendilerini sigdiramadiklari yere birde ogullarini kabul ettirmeye calisirlar dedim

Siz erkenden tepkinizi gostermisiniz bn çok geç kaldım benim yaptığım fedakarlıklar görevim haline gelmis bile 😞dediğim gibi ben eşimle konuştum bu konulari ama hep suskun kaldı bende patladim en sonunda direk istemiyorum dedim aylarca kalmayın dedim ama nafile eşim konuşmadığı sürece bn ne kadar kararlı olsamda degismicek bisyler düşünüyorum böyle bisyde bn niye evimi ocagimi terkedim bu konular neden konusalularak hallolmuyo yada istenmediği yerde bir insan neden ısrarla durmak ister yani benim hakkımda giriyorlar ve ben bu dünyada basaramasamda öbür dünyada hakkını helal etmicem yani günaha giriyorum böyle dedikçe ama aklıma böyle şeyler geliyo

6 ay çok uzun bir süre.

1 hafta değil 10 gün değil 1 ay değil hadi 2 ay olsun.

6 fazla... resmen 6 ay boyunca evladınızla aile hayatınıza özelinize çökmektir bu.
Bu hakkı bu yaşantıyı elinizden çalmak..

Baş başa yemek yiyememek, evlat ile zaman geçirememem sadece çekirdek aile ile gezmeler yapılamadığı kos koca 6 ay ve senelerce böyle olmuş.

Neden? Çünkü bunca hızmeti konforu sen sağlıyosun , yemeği bulaşığı, temizliği ..

E sen gidersen bukadar konforu eşin sağlayabilecekmi? Kesinlikle hayır!

Yapsa bile 2 gün sonra öf pöf eder. Yapamaz elinden kadın gibi gelemez.

Hiç kavga etme, sesin bile titremesin çantanı görsün evden çıkıp gittiğini görsün yeterli.

Kimse kimseye ananı babanı at demiyor, sil de diyemez kimsenin haddi değil. Aile bağları 3 günlük dünyada asla kopmasın. Anne babanın yerini kimse dolduramaz zaten. Ama bu aşırıya kaçmaktır.

Evleri olmasa eywallah , hasta olsalar eminim baş tacı edersin kaç senedir hiç ses çıkarmayışından belli🫶🏼..

Bence bu yöntemi dene.

Ağlamayınca çok sakın olunca ses bile tirremeyip çok kararlı konuşunca erkeklere bi kal geliyo olayın ciddiyetini anca anlıyolar.

Bunlara acıtasyon değil sert bir duvar, kapak gibi bi konuşma bi b*omba bırakmak gerekir kucaklarına.

Yoksa bunların aklı başına gelmiyo bacım.

Çoook farklı bir konudan çok farklı bi tartışmada anladım ben bunu.

Çabalayan değil birazda çaba gören olmak lazım çokta güzelmiş böyle yapmak ve olabilmek. Bazen geri çekilmek geri adım atmak aşırı iyi👌
Kayinvalidem dedimki su an gerek yok iç içe aylar geçirmeye Allah gecindem versin yatalak değilsin aklın yerinde niye benim hakkımda giriyorusun görüyorsun istemiyorum dedim yani daha nasıl açık net şekilde anlatılır kadın olsun kızım yapma kızım geçmişte yaşadık beraber bilemedim şimdi yaslandik falan filan bn ded dedimki Suan bana muhtaç değilsiniz dedim kadın anlmak istemiyor işine gelmiyor benim öfkem buna yani neden

Eşyalarını kapının önüne koy bacım başka türlü anlamazlar ya da cinnet geçireceksin, evi dağıtacaksın falan da üç çocuk var. Ya düşünüyorum he doğumunda lohusalığında bu insanlar evindeymiş. Sevişmeyecektin adamla 6 ay, surat asacaktın, Temel temizlik yapmayacaktın. Sen yapmışsın adamlar da kurulmuş. Kocan da pısırık herifin teki, birkaç seneye kalmaz bunlar sana tamamen yerleşir

Alsın gitsinde bacım polisle felan bunlar insana yakışan şeyler değil çoğunda haklısın. Ama herkes aynı karaktere sahip değil. Saygısı var ama işin inde
Kayinvalidem dedimki su an gerek yok iç içe aylar geçirmeye Allah gecindem versin yatalak değilsin aklın yerinde niye benim hakkımda giriyorusun görüyorsun istemiyorum dedim yani daha nasıl açık net şekilde anlatılır kadın olsun kızım yapma kızım geçmişte yaşadık beraber bilemedim şimdi yaslandik falan filan bn ded dedimki Suan bana muhtaç değilsiniz dedim kadın anlmak istemiyor işine gelmiyor benim öfkem buna yani neden
Sizleri yanlarında istiyor herhalde yalnız mı hissediyolar hiç akraba yokmu ikamet ettiği yerde. Bu işe sen değil eşim müdhale etmeliydi. Oraya gelip rahatca kalabiliyorsa buda senden biraz kaynaklanıyor sen pişiriyosun kaldırıyosun temizliyosun. Bunları yapmayan olsa asla rahat edip kalmazlar.

Her aile dinamığı yapısı farklı , her anne baba kıymetlidir ama hastalıkta başka sağlıkta başka bu işler. 6 ay çok uzun 1-2 ay olsa neyse insan yeme içmeyle de baş edemez. Düşüncesizler yani. Bari maddi manevi yardımcı olsunlar kalıyolarsa.

Hep laf salatası yapıyorsunuz net şekilde söylemiyorsunuz ki. eşiniz de yanlarındayken ben kabul etmiyorum yatılı misafir diyeceksiniz gidin diyeceksiniz. Bakın kaç gün geçti eminim ki yemek ve temizlik yapmaya devam ettiniz. Böyle ıvır zıvır söylenmeyle gönderemessiniz. Yemek ve temizlik yapmayın şu saatten sonra oğulları yapsın hizmetlerini. Çocuklarına kadar hazırlarsın odalarında yerler düzen yok zaten evde.

Arkadaşlar 12 yıllık evliyim 3 çocuğum var her yaz kayinvalidemle kayinpederim gelir 6 aya yakın beraber yaşarız bu arada bn kiradayim onların evi var köyde 4 sene önce yeni ev yatirdilar aile arasinda bazı problemler bizde de oluyo bunlarda bnde birikim yapiyo en başta şuan kp ve kv sağlıkları yerinde kayinlidemle konuşurken dedimki bn uzun süre biriklte yaşamak istemiyorum dedim yani bununsenelrdir imali şekilde dile getiriyordum en sonunda patladim köyde yasasalar maddi anlamda sıkıntıları yok ama senelerdir bu düzen değişmedi yani bakıma muhtaç olsalar anlarim bakilir ama ben niye aylarca iç içe yaşıyorum dedim iy miy deyip gecistiriyo kayinlidem yani bi bakıma tinlamiyo bn ne dersem de bende hakkım haram olsun dedim yani çok kızdırdı benk umauramaz halleri yani bilerek hala bu senede geldiler kuruldular odalarına ne yapayım eşim de bazı sebeblerden kızgın onlara bana karismiyor ne dersem deyiyem ama kovamam ki diyor çekiniyor birazda birde biliyorsunuz herşey pahaalandi geçinmek çok zor maddi yardımda bulunmuyorlar dedimki o zaman kayinlerderim aylığının bir miktarini versin dedim en azından mutfak masrafalrimi karşılarım dedim 2 tane bezli çocuğum var bn demesem bunuda demiyorlar
Hasta ol bi hafta yemek yapma, iş yapma ne yaparlar

Back
X