Kayınvalidemle yaptıgımız konuşma

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar ben 4,5 aylık evliyim tabii öncesinde eşimle uzun süren bi birlikteliğimizde oldu. Eşimin ailesi birbirlerine çok bağlı insanlar sürekli birbirlerine gelip giderler akrabalık bağları farklı onlarda. Benim ailemde ise durum farklı bizde çok fazla bağlılık yoktur görüşür ederiz tabiki ama onlardaki kadar değil. Benimde sonuçta ailemden almış oldugum bi kültür var. Bu konu eşimle aramızda sorun olmasada
eşimin ailesine bazı şeyler sorun oluyor ve bu benim canımı çok sıkıyor. Kayınvalidemler akrabalarıyla hep birbirlerine yakın oturuyorlar yürüme mesafesinde biz ise evimizi biraz daha uzakda tuttuk aslında arabayla 5 dk ama yürüme mesafesi değil. Bu bile sorun oldu ikide bir ev işte senin annenede bizede uzak tutuldu ev sanki dipdibe oturmak zorundayız. Hani kendi evimiz olur eşinin ailesi ev verir nerdeyse mecbur oturursun tabiki ama kiradayım zaten. Benim ailem bi gün bişey demedi zaten evde öyle uzak değil duyanda zannedicek çokçok uzaga gitmişiz diğer 2 eltim kayınvalideme yakın oturuyorlar benimde öyle olmamı istiyor herkez mecburmuş gibi. Birde geçenlerde benimle konuştu işte kızım eşinin mutlulugu için bazı şeyleri yap işte haftaarası bize gelin annenlere gidin haftasonuda evinin işini yaparsın buraya geldiğinizde kalalım diye söyle eşinin hoşuna gider istemesen bile yap bunu eşin mutlu olur. İşte oraya gittiğimde rahat değilmişim burasıda senin evin rahat ol şu bu. 2 Eltim daha var işte onlar rahatlarmış falan onları söylüyo bende dedim anne yapı meselesi dedim benim yapım böyle bu sizi sevmediğim anlamına gelmez . Ben oraya gittiğim zaman kendi evim gibi hareket etmeliymişim ama ben öyle yapmıyomusum işte eltimi örnek veriyo o rahat davranıyomuş canı isteyince geçip uzanıyomuş aynı evinde gibiymiş yani herkez bir olmazki. Ben kimsenin evinde yatıya kalmadım pek çok nadir yani o yüzden alışık değilim rahat edemiyorum kendi evimden başka yerde. Mecburda değilimki kalmaya bir iki sefer eşimin hatırı için kaldım yinede onun hatrı için arada kalırım ama bunu sürekli sık sık yapamam. Büyük eltimler hergün kayınvalidemlerdeler her allahın günü orda yerler yatmaya bitek evine gider işte kaynımda bana diyor hergün gelmesenizde 2 günde bir çıkın gelin işte uzun süreli beraberlik olup evlenince insanın eşiyle paylaşacak pek bişeyi olmazmış evde napıyomuşuz bende dedimki uzun süredir beraber olsakda evliliği ilk kez yaşıyoruz sonuçda dedim. Yani ister 2 günde bir giderim ister 5 günde bir giderim hayret bişey yaa insanın hayatına bu kadarda müdahale edilmez yani arkadaşlar bendemi bi sorun var anlamıyorum kaç kişi kayınvalidesinin evine 2 günde bir gidiyor. Ben zaten en az haftanın 2 günü gidiyorum saygımı sevgimi gösteriyorum daha ne istiyolar anlamadım çok canım sıkılıyo

aslında kayınvalidenin kötü niyetli olduğunu nedense düşünemedim bir an.....

diğer eltilerin gibi yakın olmanı istiyor;beklentisi bu;

sen kendi açından haklısın aslında;

mesafeli olmak istemeni anlıyorum;doğrusu da bu;

zamanla kayınvaliden alışır bu duruma;

şimdi o seni diğer eltilerin gibi olmanı bekliyor;

seni tanıdıkça bu beklentisinden vazgeçer belki...

kayınvaliden nasıl biri?birlikte olduğunuzda iğneleyici konuşur mu? nasıl biridir?

canım kötü niyetli değil belki ama herkez bir olmaz bunu bilmesi gerekir ben diğerleri gibi olamayabilirim herkezi oldugu gibi kabul etmeli
ben sıksık gitmek mecburiyetinde değilim bana eşim bile bişey söylemezken kalkıpda ailesi böyle yapınca inanılmaz canım sıkıldı sogutuyolar
insanı herşeyden

haftada 2 de gayet iyi. eşiniz ne diyor

eşim bana bişey demez bazen gitmek istediğinde halim yok gitmeyelim dersem tamam der yani ki haftada en az 2 gün ordayız daha ne olsun kaç kişi yapıyo böyle yani ben çalışan bi insanım zaten işte canım çıkıyo bide nelerle ugraşıyorum

Aynı şehirde yaşadığımız halde ben 1,5 yıllık evliyim hala kayınvalidem her gidişimizde söyler '' Burada kalabilirsiniz,hiç kalmadınız'' diye. Ben eşime bu konuda net tavrımı koydum ve kesinlikle gece kalmadık, evimiz zaten 10 dk ötede, hani uzak olsa anlarımda bu kadar yakınken gece kalın demenin anlamı ne çözemedim. Adım gibi biliyorum ki 1 gece kalsak bu artarak devam edecek, bir süre sonrada kendi evim diye birşey olmayacak. Kayınvaliden eşini öne sürmeye çalışıyor ama benim fikrim kesinlikle müsade etme. İyi niyet ile çok taviz vermek sonunda seni ve eşini yıpratır, ayrıca senin kendi karakterini huyunu kabul etmeliler, sen onlar gibi olmak zorunda değilsin.

tabiki herkez bir olamaz;
sadece kayınvaliden özünde iyi bir insansa;

çok bu konuya takılma sen,gene hafta 2 kez git olsun bitsin..

laf edersede uymuyor;ev işleri bitmiyor;gelenim gidenim oluyor dersin;

zamanla oda alışır zaten..

sen haklısın;
ama kırmadan anlatmaya çalış napcan....

ay sinir olurum böyle kaynanalara yaa,iki insanı rahat bırakmazlar ki mutlu olsunlar ,illa kendileri kocaman insanları yönetmeye çalışıp ,kendi istedikleri gibi yaşamaya mecbur bırakıyorlar..ama bu noktada eşine çok iş düşüyor ,eşin arkanda durur sana destek verirse kaynananın çıtı bile çıkamaz..eşlerin ikisi de diğerini ailesine karşı koruyacak ki ailede mutluluk olsun ..sonuçta sadece eşleri için fedakarlık yapanlar kadınlar olmamalı ..bu hayatı ortak paylaşıyorsak ,erkek de fedakarlık yapmalı ,eşini annesine karşı koruyup kollamalı ve onu ezdirmemelidir..
baskıyla olur mu bu işler ...çok gıcık bi durum yaa..benden sana tavsiye eşinle iice konuş bu konuyu ,bu durumlar ilerde eşinle aranı açabilir ,o yüzden şimdiden önlemini al bence ..boşuna dememişler fazla muhabbet tez ayrılık getiriri diye ,çok doğru ,çok sıkı fıkı olmak hiçbir zaman ii birşey değil ,mesafeli ol ki kıymetin bilinsin..ALLAH kolaylık versin..

Evt canım dediğin gibi yeni evli insanız nedern böyle rahat bırakmıyolar bende anlamıyorum onun söylemesiyle benim orda kalmamın ne anlamı var ne kıymeti var ben istersem kalırım zaten böyle yapıyolar insan gideceği varsada gitmek istemiyor yani

evin varken ne gerek varki orda kalmaya saçmalık..

bence sen tavrını koymuşsun iyi olmuş

Son düzenleme:
Ben zaten anlamıyorum aynı şehirde kalma işini kızlar benim ailem 14 saatlik uzakta mecbur geldiklerinde kalıyorlar ama kaynanamda merkalıdır ne yalan söyleyim pek yüz vermediğim için kalmadıda 4 aylık evliyim bende 2 kere geldi ama ben yoğun çalışıyorum eşiminde arkadaş cevresi geniş bende annesine haftada 1,2 gitmeye çalışıyorum hatta bazen bunu 10 güne çıakrtıyorum anlıyorum sürekli işte beraber olsunlar etsinler istiyorlar ama şimdi gençler çalışıyor kendilerine vakit ayıramıyorlar benimde kaynanam ister tabi hatta alsın beni gezmelre günlere gitsin hem öyle bir alışılmış yaşam tarzım yoktu hemde vaktim yok zaten ki benim ailemde uzakta olduğu için eşimede dedim ben ailemi 3ayda bir görüyorsam kusura bakma canım senin ailenle sürekli görüşemem taaa en başta evlenmeden önce söylemiştim alahtan eşiminde öyle sürekli gidilsin gelinsin kalınsın tarzda bir insan değil ama sinir oluyorum böyle kaynalara

evt canım bende senin gibi düşünüyorum zaten çalışıyoruz kendime ayıracak vaktim yok birde gelmekden gitmekden bahsediyor ne insanlar var kayınvalidesini adam yerine koymayanlar gelip gitmeyenler haftanın 2 günü ordayım buna ragmen hep fazlasını istiyolar sanki hayatım onlardan ibaret sinir oluyorum.

sen onları kendi evine çağır ne olsa çalışıyorsun akşam bi çayla geçiştirirsin kasma fazla kendini zamanla oturur düzeniniz .....

Canım çağırırım o sorun değil ama onlar bana gelcekleri zaman taksi parası sorunu var diye onun hesabını yapıyolar gelemiyolar o yüzden yakın olsam söylemesemde gelirler zaten

evet canım tabikide onları hayatımızdan çıkartamayız ama biz uygun müsayit bulduğumuz zaman gideriz saygımızı kusur etmeyiz geliriz.benimde kaynanamın şöyle huyu var annem geldi memelektten hemen gelir gelmez yemeğe çağırır herkez tüm sülela ablaları abileri ee ben zaten çalışıyorum gündüz yokum akşamalrıda gezmeye gidilirse ben annemle ne arada vakit geçiricem dedim ve bunlarıda onlara açık açık söyledim kaynanam allahtan kaplıcalra gitti de 1 hafta en azından annemle yanlız kalabildik yoksa kadın yılda bir geliyor zaten 1 haftalığına ee ben gündüz çalışıyorum akşamları 1,2 saat ya oturabiliyoruz ee hafta sonuda kaynanamla geçirirsek annemle ne ara vakit geçiricem dün çağırdılar mesala dedim kusura bakmayın annemle planım var...

sen onları kendi evine çağır ne olsa çalışıyorsun akşam bi çayla geçiştirirsin kasma fazla kendini zamanla oturur düzeniniz .....

canım sürekli evede çağırmak olmazki sonuçta yorgun argın oluyor insan pjimaları giiyp tv karşısına ayakalrını uzatmak ister , benim kaynanam da gelmez ben çalışıyorum diye ama sürekli bizi oraya bekler ama en son eşim ilk evlendiğimizde demiş annesine ikimizde çalışıyoruz hafta içi yada sürekli bizi beklemeyin diye alalhtan böyle durumlarda eşimden bana fırsat kalmıyor müdahale etmeye...

onlar söylesin dursun.. eşiniz bu konuda sizin gibi düşünüyorsa problem yok .. zamanla anlarlar.. hayatta en nefret ettiğim şey ısrarcılıktır.. bana birşeyi yapmam konusunda ısrar edilirse yapacağım şeyi bile yapmam.. eşinizin ağzını arayın.. annen bana bunları söyledi hayatım.. sen daha fazla görüşmek istiyorsunda bana söyleyemiyormusun ben yanlış anlarım filan diye konuşun..

ben yeni evliyken eşimin halası " kızım erkekler böyledir bir yerden sonra annem babam der sen kötü olursun , erkek başta atar annesni babasını ama sonra tutar bak benden demesi, sen kayınvalidenlere git gel arayı sen bul falan " demişti.. eşime söylediğimde gülmüştü.. onun kocası öylemi yapmış demişti:)kaale bile almamıştı.. hala öncelikli olan biziz..

yani iyi niyet gibi geliyor insana ama hayır iyi niyet değil.. kendi isteklerini eşinizin duygusallığı yada düşünceleri açısından kullanarak , aslında o böyle düşünür vs diyerek yaptırmaya çalışıyorlar size..

haftada 2 defa.. bence cok bıle gıdıyorsun:)
aman canım benım konussun dursunlar kapıyı kapadıgın an dısarda kalırlar..
1 yıllık evlıyım kayınvalıemlere 15 gunde 1 ıttıgım oluodu..gıdınce 2 surat yapıolar ooo hangı ruzgar attı dıolar bende ee anca herkesın bı duzenı var hayatı var dıorum..hastaydım falan fılan..
kayınvalıem amelıyat oldu gecen hafta
bu aralar 2 gunde bır gıdıorum
aramız pek ıı degıl..pekte hazetmem kenılerınden ama hasta sonucta kızıda yokkı yardım etsın..
yazıktır dıorum gıdıorum..
ıyılestı sayılır zaten artık 15 te bır gıderım cok bılee....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…