Kayınvalidemle yaptıgımız konuşma

ben de kayınvalidemi kaale almayanlardanım :)) bayramda ve yazın bir hafta gidiyorum yanına hepsi o ..onda bile hayatta susmam ,karşılığını veririm...geçen bişey dedi yine ben de cevap verdim tabi ,amma da dilin uzun herşeye bi lafın var yani dedi ,ben de var tabi ama lafım laf edene ,herşeye bi laf yaparsan benden de karşılığını alırsın dedim ben de :)) kaynanamla ilişkimizi ilginç aslında , baştan soğuk mesafeli durdum ,samimi olmadım ,görümcem bana aşık çok sever ama ben asla ona olan sevgimi göstermem ..bunun faydasını da çok gördüm ..şimdi alıştılar benim yapıma gıkları çıkmıyo :)) e tabi sağolsun eşim de beni kimseye ezdirmez ne ailesine ne başkasına ..ben de onu kendi aileme ezdirmem ..bu işin yolu bu ..tecrübe ile sabit :))

Kusura bakmayın ama kaynananız çok bencilmiş.
Almış sizi karşısına kocanı mutlu etmek için şöyle böyle yap diyor.
Siz mutlu musunuz değil misiniz, huzurunuz bozulur mu diye düşünmek yok.
Yani çalışan insanların zamanlarının kısıtlı olduğunu, yorulduklarını çocuk olsa anlar.
Bence taviz vermemeye devam edin,ama çok kafanıza da takıp kendinizi bunaltmayın.Eşinizle aranızda bu yüzden sorun çıkmıyorsa kayınvalidenizin sözleri gözardı edilebilir.

haftada 2 gün iyi gidiyosun ben haftada yada 10 gün bir gidiyorum, çalışmıyorum ama 2 kücük çocugum var. Evimde daha çok rahat ediyorum, bıde ne gerek var kalmalara cılk cılk samimiyete, fazla samimiyetin sonu bazen iyi bitmiyo, en güzeli mesafe arkadaşlar ben bunu bilir bunu söylerim sen dogru olanı yapmışsın cnm, niyeti iyi olabilir evet ama herkes bir olmak, herkes aynı şeyden mutlu olmak zorunda degil...

evt canım aynen öyle kendi istediği şeyleri eşin şöyle mutlu olur diyerek bana yaptırmaya çalışıyor fedakarlık hep kadına düşermiş bu hep böyleymiş vs vs...

henüz yeni evli olduğunuz için bazı şeyleri yanlış anlayabilirsiniz...zamanla alışacaksınız...kayınvalidenız kotu nıyetle soylememıştir...ne guzel ıste hıc muhattap olmayanlar var evlendın artık ne halın varsa gor dıyenler...ben artık bu gıbı durumlarda en kotusunu dusunuyorum ve bulundugum duruma sukredıyorum...sorun etmeyın hersey yoluna gırer...

Benim aileme de eşimin ailesine de haftada bir yemeğe gidiyoruz. Haftada iki bile çok bence .

anladığım kadarıyla suan seni alıştırmaya calışıyorlar daha yeni evlisin ilerde ne demek istediğimi anlarsın sakın sakın çok gitme haftada 1 e düşür sonra iki haftada 1 e düşsün mesafeni baştan koy ... bizimkilerde aynı olmamı istemişlerdi senn yaşadıklarını bende yaşadım çok çok daha fazlasıyla .... ilk başta kaynanan kendi evine gelince senn rahat etmeni ister sonra da senn evini kendi evi gibi benimser zaten tek amacta odur... gelininin evindede kendi borusu ötsün ister ... sakın yüz verme eşinede belli etme annemlere gidelim demesine fırsat verme sen çaktırmadan eşini alıştır gel bu akşam suraya gidelim... ayyy haber verdim şimdi olmaz su arkadasa gidelim falan derken ... anasını unuttur ..ooo istedikleri vıcık vıcık ilişkiden sakın ola uzak dur fazla sevgii gösterilerine girme sakın

benim kayınvalidede öyle aynı şehirlerde yaşıyoruz gidince illa kalın kalın derler onlar bize geldimi illa kalacaklar.
hiç sevmediğim bi durum kal kal diye ısrar edilmesi sırf bu nedenden dolayı gitmeye korkar oldum
nede onların gelmedini istiyorum. biraz anlayış ya zaten çalışan insanlarız ona göre bi düzenimiz var. bu kalma merakı ne anlamıyorum aynı şehir içinde yakın mesafelerde

canım bana sorarsan kayınvaliden birşey dememiş sadece senınde artık onun kızı gibi davranmanı istemiş. diğerleri nasıl davranıyorsa sende öyle davran demiş. gayet güzel konuşmuş. tabi her zaman gidilmez herkesin evi ayrı. zaten haftada 2 gün de yeterli

çalışan Bi insanın haftada 2 gün gitmesi bile çok Bana göre.. kayınvaliden kötü niyetli değil sanırım ama çok müdahaleci Bi insan. Bi şekilde size ve evliliğinize müdahale etmek yön vermek istiyor.. 2 gelini öyleyse Bi tanesi de farklı olsun Bişey olmaz, zamanla alışır, haklısın annecim de geç..

arkadaşım baştan söyleyeyim aynı şeyleri senin gibi çoğu insan yaşıyor. kayınvalideler adı gelin olan herkesten aynı hareketleri bekliyor. sanki gelinler elti değil tek yumurta ikizi. zamanla alışacaklar henüz 4,5 ay geçmiş. olanlara sabretmek çok zor biliyorum aynısını bende yaşadım ama şimdi aradan 5 yıl geçti kimse hiçbirşeye müdahale etmiyor. ağızlarına da düşmez. siz haklısınız araya mesafe koymak istemekle ama birde karşı tarafın, eşinizin beklentileri var. ben eşimi samimiyetime inandırmak için eşimden habersiz onun ailesine giderim arada bir. sonra ordan eşimi ararım ben annenlerdeyim sende işten çıkınca buraya gel diye. ararkende kayınvalidem, kayınpederim yanımda olur. hem eşim hem de annesi- babası görür kendi isteğimle geldiğimi. kalmaya gelince bende kimsede kalmam ama samimi olduğunuzu bir şekilde gösterin onlarda zamanla müdahale etmeyi kesecekler biraz sabır.

bende ark.a aynen katılıyorum bence problem yoksa eşinizle aranızda hiç dikkate almayın...kendinizi de sıkmayın boşuna...her evlilikte mutlaka çatlak ses vardır sen bu dediğini yapsan başka yerden başka birşey isteyecektir sakın bence tavizinizi bozmayın

Alışırlar benim kocamın tarafıda öyledir sürekli beraber olalım isterdelrdi ama bağlılıklarından filan da değil yani bizim aile daha bağlı onlardan . her neyse biz haftada 1 -2 gittiğimizde de çok laf ettiler görümceme söyledilerki görümcem bize söylesin filan hiç bir zaman karşılarına geçip bu konuda sert filan konuşmdım eşime havale ettim ben dedim hayatım evimi otel gibi kullanmak istemiyorum rahat edemiyorum her akşam işten çıkıp o kalablığa curcunaya girmek istemiyor sizinkileri seviyorum ama akşama kadar çalışıp sonrada o kadar kalabalık ses üstüne birde bulaşıktı çaydı fazla geliyo dedim. eşimde hak verdi annesine anne yorgun argın eve geliyorum zaten birde buraya yemeğe gelince geç yatıyoruz hepten dinlenemiyorum yoruluyorum ısrar etme niye gelmiyosunuz diye hafta sonu filan müsait olduğumuzda biz zaten geliriz dedi. konu kapandı

3 yılı doldurduk artık alıştılar neden gelmiyorsunuz gibi laflar duymuyorum artık, sürekli yemeğe çağırmalarda bitti. güzel bir yemek yaptığında haber verir o kadar. bazende biz ararız geliyoz diye herşey tatlıya bağlandı.. yani eşin arayı bulmalı ilk zamanlar çok şey işitebilirsin ama kesinlikle takma daha çok yeniymiş evliliğiniz karşılıklı tanıma ve alışma sürecindesiniz şu an. benim kaynana artık benim tarzımı anlamış durumda ahaha

en güzel cevabı vermişsin, fazlasına gerek yok.Senin yapın bu.herkes aynı davranmak zorunda değil.Benim tek tavsiyem baskılar seni yıldırmasın. 1 kere ödün verirsen hep yapmak zorunda kalırsın.yapınca rahatsız olacaksan baştan alıştırma ...

Al birini vur ötekine,
Sayıyla mı veriyorlar bunları bize ya..
Boşver güzelim hiç takma haftada 2'yi bulmuşta bunamasın kayınvaliden ben 15'te bir gidersem dua ediyor benimki
Ama arkamdan laflar diz boyu gitmiyomuşuzda bilmemneymişte,
Onun derdi oğlunu görmek ele güne bakın oğlum bni bırakmadı hergün dibimde geziyo diye hava atmak,
Hepsi aynı ya..
Bırak eşin gitsin sen her seferinde gitmek zorunda değilsin,
Eşimin hatrına ben 1 gece kaldım orda kalmaz olaydım gösterdiler seviyelerini o da son oldu bahaneyle bu işi de hallettim,
Eşim gereken cevapları verdi şimdi ağzını açamıyo bana kimse burda kalın diye.
Evli evine köylü köyüne arkadaşım hastalık ustalık bişey olmadığı sürece herkesin kendi evi var,
İşgüzarlık yapmanın anlamı yok..

K.validenizin kötü niyetli olmadığını düşünüyorum.
Diğer oğullarım gelinlerim hep yanımdayken onlarda yanımda olsun diye düşünmüştür.
Ama o kadarcık kısa mesafede ille kalın diye diretilmesini bende sevmiyorum.
Bizde k.valideme 10 dk.lık mesafede oturuyoruz her gittiğimizde sürekli kalın diye diretirler.
4 yıl olucak evleneli hiç kalmadık sevmem ama onlar çoğunlukla gelir bizde kalırlar kalsınlar başımla birlikte.
Ama ben başka bir yerde kalamam mecbur kalmadıkca rahat edemiyorum.
Sizde rahat edemiyor olabilirsiniz çok doğal birşey bu haftada 2 kez gidiyormuşsunuz zaten kendi evinizden başka bir yerde kalmak istememenizide anlayışla karşılamaları lazım.

yavas yavas alıstıracaksın.... kurbagayı kaynamış suya atmışlar anıden yanmış, kurmagayı ılık suya koymuslar altını yakmıslar yandıgını anlamamış... ılk baslarda ıstedıgı gb yap sonra ise bazen gıt bazen gıtme bu sorun da cözülur...kaynanan da alısır. inan ki mesafelı davranırsan senın ıcın daha ıyı olacaktır, daha cok sevılıp saygı goreceksın....annemın bır lafı var: fazla zamımıyet tez ayrılık getırır.

onlara ne yaparsan daha fazlasını isterler. sen haftada 3 güne çıkar gitmeyi gene mırıldanırlar her gün git bu kezde rahatsız olurlar. ben şahsen gitme sıklığını azaltıyordum. meslela haftada 2 mi gidiyorum 1e düşürdüm baktım gene aynı 2 haftada bir gittik felan. söylendiler her gün gitmeye başladık bu kezde rahatsız oldular v.s. yani bişeyleri anlamaları için sakın uğraşma kendi istediğin zaman gitmelisin. eltini örnek göstermeside çok saçma bence. benim kaynanamda kardeşinin gelinini anlatır dururdu hep onu överdi şimdi boşandılar mesela. hiç kendini üzmeye değmez kafana takma boşver.

Evt canım hergün gitsek oraya niye geliyosun demezler büyük eltim alıştırmış hergün orda evini otel gibi kullanıyo oda benim gibi mesafesini korumuş olsa böyle bi beklentiye giremezlerdi küçük çocugu bile hergün babaanneme gidelim diye tutturuyomuş öyle alışmışki napsın çocuk kayınvalideminde bi hoşuna gidiyoki hiç demiyo sizinde eviniz kapınız var demiyo. Biz evlenmişiz artık gelin olduk diye türlü türlü şeyler bekliyolar bi yakamızı bırakın yahu benim annemede gidiyoruz benim ailem eşime tek kelime etmedi şimdiye kadar yok kal et yada kendi evin gibi hareket et gibi kelimeler asla söylemediler ne gerek var bunlara herkezin bi yapısı var ben çocuklugumdan beri öyle yetiştim annem hep kızım bi yere gittiğin zaman kimsenin bi yerini açma ve buna benzer şeyler şimdi kayınvalidemin evinde buzdolabını bile öyle çok rahat açamam herkezin yapısı var benide böyle kabul etsinler kaç yaşında insanım kalkmış bana kendi kültürlerini kabul ettirmeye çalışıyolar çocukmuyum ben bi yaşa gelmiş bi insan alıştıgı gördüğü bişeyleri nasıl değiştirir nasıl bırakır yani.

Evt canım aynen ne yaparsan yap yaranamazsın bunlara bu seferde başka bahane bulurlar. Eltimi örnek göstermesine tabii kızıyorum çok banane yani demek ki o öyle yetişmiş aile kültürü almış biri değil eltim zaten kopuk bi ailesi var yani. Böyle örnek göstermeleri yanlış tabi tepe tepe kullansınlar bakalım zaten kim çok övülmüşse insanlar ondan bulur belasını hep öyledir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…