evt canım bende senin gibi düşünüyorum zaten çalışıyoruz kendime ayıracak vaktim yok birde gelmekden gitmekden bahsediyor ne insanlar var kayınvalidesini adam yerine koymayanlar gelip gitmeyenler haftanın 2 günü ordayım buna ragmen hep fazlasını istiyolar sanki hayatım onlardan ibaret sinir oluyorum.
Kusura bakmayın ama kaynananız çok bencilmiş.
Almış sizi karşısına kocanı mutlu etmek için şöyle böyle yap diyor.
Siz mutlu musunuz değil misiniz, huzurunuz bozulur mu diye düşünmek yok.
Yani çalışan insanların zamanlarının kısıtlı olduğunu, yorulduklarını çocuk olsa anlar.
Bence taviz vermemeye devam edin,ama çok kafanıza da takıp kendinizi bunaltmayın.Eşinizle aranızda bu yüzden sorun çıkmıyorsa kayınvalidenizin sözleri gözardı edilebilir.
Arkadaşlar ben 4,5 aylık evliyim tabii öncesinde eşimle uzun süren bi birlikteliğimizde oldu. Eşimin ailesi birbirlerine çok bağlı insanlar sürekli birbirlerine gelip giderler akrabalık bağları farklı onlarda. Benim ailemde ise durum farklı bizde çok fazla bağlılık yoktur görüşür ederiz tabiki ama onlardaki kadar değil. Benimde sonuçta ailemden almış oldugum bi kültür var. Bu konu eşimle aramızda sorun olmasada
eşimin ailesine bazı şeyler sorun oluyor ve bu benim canımı çok sıkıyor. Kayınvalidemler akrabalarıyla hep birbirlerine yakın oturuyorlar yürüme mesafesinde biz ise evimizi biraz daha uzakda tuttuk aslında arabayla 5 dk ama yürüme mesafesi değil. Bu bile sorun oldu ikide bir ev işte senin annenede bizede uzak tutuldu ev sanki dipdibe oturmak zorundayız. Hani kendi evimiz olur eşinin ailesi ev verir nerdeyse mecbur oturursun tabiki ama kiradayım zaten. Benim ailem bi gün bişey demedi zaten evde öyle uzak değil duyanda zannedicek çokçok uzaga gitmişiz diğer 2 eltim kayınvalideme yakın oturuyorlar benimde öyle olmamı istiyor herkez mecburmuş gibi. Birde geçenlerde benimle konuştu işte kızım eşinin mutlulugu için bazı şeyleri yap işte haftaarası bize gelin annenlere gidin haftasonuda evinin işini yaparsın buraya geldiğinizde kalalım diye söyle eşinin hoşuna gider istemesen bile yap bunu eşin mutlu olur. İşte oraya gittiğimde rahat değilmişim burasıda senin evin rahat ol şu bu. 2 Eltim daha var işte onlar rahatlarmış falan onları söylüyo bende dedim anne yapı meselesi dedim benim yapım böyle bu sizi sevmediğim anlamına gelmez . Ben oraya gittiğim zaman kendi evim gibi hareket etmeliymişim ama ben öyle yapmıyomusum işte eltimi örnek veriyo o rahat davranıyomuş canı isteyince geçip uzanıyomuş aynı evinde gibiymiş yani herkez bir olmazki. Ben kimsenin evinde yatıya kalmadım pek çok nadir yani o yüzden alışık değilim rahat edemiyorum kendi evimden başka yerde. Mecburda değilimki kalmaya bir iki sefer eşimin hatırı için kaldım yinede onun hatrı için arada kalırım ama bunu sürekli sık sık yapamam. Büyük eltimler hergün kayınvalidemlerdeler her allahın günü orda yerler yatmaya bitek evine gider işte kaynımda bana diyor hergün gelmesenizde 2 günde bir çıkın gelin işte uzun süreli beraberlik olup evlenince insanın eşiyle paylaşacak pek bişeyi olmazmış evde napıyomuşuz bende dedimki uzun süredir beraber olsakda evliliği ilk kez yaşıyoruz sonuçda dedim. Yani ister 2 günde bir giderim ister 5 günde bir giderim hayret bişey yaa insanın hayatına bu kadarda müdahale edilmez yani arkadaşlar bendemi bi sorun var anlamıyorum kaç kişi kayınvalidesinin evine 2 günde bir gidiyor. Ben zaten en az haftanın 2 günü gidiyorum saygımı sevgimi gösteriyorum daha ne istiyolar anlamadım çok canım sıkılıyo
Kusura bakmayın ama kaynananız çok bencilmiş.
Almış sizi karşısına kocanı mutlu etmek için şöyle böyle yap diyor.
Siz mutlu musunuz değil misiniz, huzurunuz bozulur mu diye düşünmek yok.
Yani çalışan insanların zamanlarının kısıtlı olduğunu, yorulduklarını çocuk olsa anlar.
Bence taviz vermemeye devam edin,ama çok kafanıza da takıp kendinizi bunaltmayın.Eşinizle aranızda bu yüzden sorun çıkmıyorsa kayınvalidenizin sözleri gözardı edilebilir.
Al birini vur ötekine,
Sayıyla mı veriyorlar bunları bize ya..
Boşver güzelim hiç takma haftada 2'yi bulmuşta bunamasın kayınvaliden ben 15'te bir gidersem dua ediyor benimki
Ama arkamdan laflar diz boyu gitmiyomuşuzda bilmemneymişte,
Onun derdi oğlunu görmek ele güne bakın oğlum bni bırakmadı hergün dibimde geziyo diye hava atmak,
Hepsi aynı ya..
Bırak eşin gitsin sen her seferinde gitmek zorunda değilsin,
Eşimin hatrına ben 1 gece kaldım orda kalmaz olaydım gösterdiler seviyelerini o da son oldu bahaneyle bu işi de hallettim,
Eşim gereken cevapları verdi şimdi ağzını açamıyo bana kimse burda kalın diye.
Evli evine köylü köyüne arkadaşım hastalık ustalık bişey olmadığı sürece herkesin kendi evi var,
İşgüzarlık yapmanın anlamı yok..
onlara ne yaparsan daha fazlasını isterler. sen haftada 3 güne çıkar gitmeyi gene mırıldanırlar her gün git bu kezde rahatsız olurlar. ben şahsen gitme sıklığını azaltıyordum. meslela haftada 2 mi gidiyorum 1e düşürdüm baktım gene aynı 2 haftada bir gittik felan. söylendiler her gün gitmeye başladık bu kezde rahatsız oldular v.s. yani bişeyleri anlamaları için sakın uğraşma kendi istediğin zaman gitmelisin. eltini örnek göstermeside çok saçma bence. benim kaynanamda kardeşinin gelinini anlatır dururdu hep onu överdi şimdi boşandılar mesela. hiç kendini üzmeye değmez kafana takma boşver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?