Kayınvalidemler ilk kez evime yemeğe gelecek ne yapacağım??

Merhaba kızlar,

Yeni evliyim. Kayınvalidem ve kayınpederim ilk kez yemeğe gelecekler. Kayınpederim hiç yemek ayırt etmez ama kayınvalidem pek bilmiştir. Ne yemek yapmalıyım? Bir de gelince evde, yemekte ve benim yaptığım hareketlerde nelere dikkat eder. Ne yapmalıyım nasıl davranmalı ve ne yemek yapmalıyım?

başka arkadasın yorumuna sen dıye yorum yapmısım pardon duzeltıyorum :)

güler yüzle karşıla herseyını baştan ayarlakı elın ayagına dolanmasın çay bardaklarını bıle ayarla koy mutfaga guzel ceyızınden tabaklarını cıkar :) sonra yemeklere gelelim
mercimek corbası
bezelye yemegı yada köfte patates
pilav
salata
kola,meyve suyu,konposto
yogurt kucuk mezelerde yapabılırsın
yogurtulu dere otundan
patlıcanla salçalı meze
sonra bı seker pare yap mıss :)
cayın yanına mılfoy yap yada tatlı tuzlu kurabıye al onuda cayla servıs edersın

ay bana daha çok var ama okuyunca bende şöyle bir düşündümde tabi ozamana kadar fikrim değişmezse:)
öncelikle geceden evimi temizlerim ben :) duşumu alırım saçlarımı sararım güselce:) kıyafetlerimi hazırlarım yatak odama eşiminde tabi.
sonracıma sabah kahvaltımı hazırlarım erkenden kahvaltıyı bi toparladıktan sonra eşimden yatağı toplamsını rica ederim o arada öncelikle bi pohaça yaparım fırına atarım :)
o sırada diğer yemeklerime geçerim güzel bi mercimek yada tarhana çorbası yaparım yanına mutlaka pirinç pilavı yaparım güzel bi kuru fasulye yaparım:) birde tavuk haşlarım pilavın üzerine ditmek için:) ortayada güzel bi salata yaparım şöyle mısırlı brokolili felan:) az bişeyde dolma sararım ortaya zeytinyağlı:) tadımlık tabi :) uğrasamam okadar:) tatlımı büyük ihtimal akşamdan yapılıp sabaha dolapta bekleyen birşey seçerim yada sabah erken kalkıp kahvaltıdan önce tatlıya girişirdim:) sütlü hafif bir tatlı muhallebi yapabilirm üzerine tarcın:) yada parmak tatlısı yapabilirim:) sonra güselce bi mutfagı toparlarım makinların içini boşaltırım tencerelerimi temizlerim dolaplarıma bi göz atarım.. daha sonra masamı hazırlarım herşeyi tek tek silerek leke felan olmasın diye:) masada bittikten sonra mutfağa tepsimi çay bardaklarımı felan hazırlarım:) tabi mutfağım küçükse bunu daha sonra yaparım:) sonrada güselce cicilerimi giyerim hafif bir müzik açarım tvde açık olur ama sesi kısık olur:) derkeeeen gelirler iki sohbet edip direk masaya alırım :) servislere baslarım son yemeği koyarken çayıda koyarım:)
masayı bi yandan toplarken bi yandan da tatlıları servis ederim:) sonracımaaa hemen bulasıkları maknya dizip salona gelirim biraz sohbet ederim yemeği sindirsinler diye:) peşinden güzelce çayları getrrim:) 2 5 bardak içerler kaldırırım biraz tv izleriz :) o ara ben kalkıp meyve tabakları hazırlarım ayyyyyy düşününce bile stres oldum ben yaaa :))))))))))))) üüf canım Allah kolaylık versin lütfen buraya olanı biteni yaz :1:
sürekli gülümsemyi unutma:) yardım ettirme olurmu ben veririm ben koyarm vs :) ayaklarına terliği unutma:) yasak olan birşey varsa menüde az koy onu düşündüğünü belirt:) sağlığın için az koydum anne diye:) ve bence kendi ailenide çağır 2si bi arada çıksın:) zaten ondan sonraki yemeklerde normal bişiler hazırlarsın

ay bana daha çok var ama okuyunca bende şöyle bir düşündümde tabi ozamana kadar fikrim değişmezse:)
öncelikle geceden evimi temizlerim ben :) duşumu alırım saçlarımı sararım güselce:) kıyafetlerimi hazırlarım yatak odama eşiminde tabi.
sonracıma sabah kahvaltımı hazırlarım erkenden kahvaltıyı bi toparladıktan sonra eşimden yatağı toplamsını rica ederim o arada öncelikle bi pohaça yaparım fırına atarım :)
o sırada diğer yemeklerime geçerim güzel bi mercimek yada tarhana çorbası yaparım yanına mutlaka pirinç pilavı yaparım güzel bi kuru fasulye yaparım:) birde tavuk haşlarım pilavın üzerine ditmek için:) ortayada güzel bi salata yaparım şöyle mısırlı brokolili felan:) az bişeyde dolma sararım ortaya zeytinyağlı:) tadımlık tabi :) uğrasamam okadar:) tatlımı büyük ihtimal akşamdan yapılıp sabaha dolapta bekleyen birşey seçerim yada sabah erken kalkıp kahvaltıdan önce tatlıya girişirdim:) sütlü hafif bir tatlı muhallebi yapabilirm üzerine tarcın:) yada parmak tatlısı yapabilirim:) sonra güselce bi mutfagı toparlarım makinların içini boşaltırım tencerelerimi temizlerim dolaplarıma bi göz atarım.. daha sonra masamı hazırlarım herşeyi tek tek silerek leke felan olmasın diye:) masada bittikten sonra mutfağa tepsimi çay bardaklarımı felan hazırlarım:) tabi mutfağım küçükse bunu daha sonra yaparım:) sonrada güselce cicilerimi giyerim hafif bir müzik açarım tvde açık olur ama sesi kısık olur:) derkeeeen gelirler iki sohbet edip direk masaya alırım :) servislere baslarım son yemeği koyarken çayıda koyarım:)
masayı bi yandan toplarken bi yandan da tatlıları servis ederim:) sonracımaaa hemen bulasıkları maknya dizip salona gelirim biraz sohbet ederim yemeği sindirsinler diye:) peşinden güzelce çayları getrrim:) 2 5 bardak içerler kaldırırım biraz tv izleriz :) o ara ben kalkıp meyve tabakları hazırlarım ayyyyyy düşününce bile stres oldum ben yaaa :))))))))))))) üüf canım Allah kolaylık versin lütfen buraya olanı biteni yaz :1:
sürekli gülümsemyi unutma:) yardım ettirme olurmu ben veririm ben koyarm vs :) ayaklarına terliği unutma:) yasak olan birşey varsa menüde az koy onu düşündüğünü belirt:) sağlığın için az koydum anne diye:) ve bence kendi ailenide çağır 2si bi arada çıksın:) zaten ondan sonraki yemeklerde normal bişiler hazırlarsın

Annemler başka şehirde yaşıyor annemden de ekstra birşeyler isteyeyim mi?

Evlenmeme 10 gün kaldı ama beni de bu dert sardı şimdiden :)
ilk misafir ağırlama mevzusu. Ailemin evinde her şeyi yapıyorum da
gelecek olanlar eşinin ailesi olunca ve ilk gelişleriyse gerginlik..

sadece ikisi gelecekse işin kolay.

Bir çorba, etli/tavuklu yemek, pilav, salata..
Bi de zeytinyağlı yanına.

Kek pasta tatlı türü de ne seviyorlarsa.

Bizimkiler mesela hamurişi tatlı vs hiç yemezler yemekten sonra.
Kuruyemiş meyve yerler sadece

Alnının akıyla çıkar burada paylaşırsın inşallah

Heh benim yarın geliyorlar işte stres başladı :S

buzdolabın temiz ve düzenli olsun.
mutfak dolaplarınn içi de öyle.
sofraya koyduğun çatal kaşığn bardakların üzernde su damlası olmamasında dikkat et.
yemek yaptıktan sonra ocağın arkasını ocağın üzernde dolap varsa o dolaba gelebilecek yağ lekelerini ve ocağı mutlaka temizle.
tencerelerin kapaklarını ve kenarlarına sıçramış yemekleri peçeteyle bi güzel temizle.
lavabonun içinde en ufak birşey kalmasın.
onlar gelmeden sofrayı kurmuş ol eksiklikler gözden kaçmasın.
ev temzliğini zaten yapmış olursn banyoda dolap vrsa içi mtlaka çok ama çok düzenli olsn banyoya grip hmm bakalım dolabn içi düzenlimymş die bakablr.
yemekleri koyup kaldırırken masayı toplarken hızlı hareket et böyle ağır kanlı olma. yemekler yenilirken biryandan çay suyu koy kaynasın yemekler biter btmez demlenmiş olsun çay ki çay geç kaldı muhabbetleri olmasın:)
güler yüzlü ol samimi ol. arkadşın dediği gbi yoruldun sen dmi sorusunu ay olr mu yorulmadım herzman bklerim bunlar yormaz ki bni severek hazrladm de.
meyveleri yıkadktan sonra ıslak ıslak koyma tabağa kurut öyle koy.
namz kılıyorlarsa namaz vakti de olduysa vereceğin seccadeyi namaz başörtüsünü önceden hazr et. namaz kılınack odadaki dolaplarda eksrtra daha bi düzenli olsun :)
koltuğa otururken oturuşunun daima farkında ol bööle lap die brakma kndni.(bzm aile de dkkat ederlerde söliim dedm)
bulaşık mak boş olsun önceki bulaşkları onlar gelmeden hallet ki sofrayı kaldırr kaldrmaz hemen çabucak herşeyi toparla mutfak anında mis gbi olsun ki hmmm bk grüyon mu kaşla göz arasında nasıl da toparladı desn
ayakkabılar dışarda öle dağınk durmasın içeri aldıysan çıkarlarken sen koy kapıya.
belki çoğunu biliyorsundur ama bnm de bi katkım olsun istedim.

oyyy oyy ben daha okurken yoruldum bunlarıııı =)
ben ne yaparım evlendiktem sonra bunların hepsini nasıl organize ederim =)

okudukca strese girdim valla :52: sadece ne yemek koyayım diye düşünürken daha düşünülmesi gereken çok şey olduğunu farkettim içim daraldı :37: biran önce atlatmak lazım bu yemek işini :)

Back
X