kayınvalidemlere gitmek istemiyorum..ama nasıl ??

canım benım evet mesafe kısa ıstedıgım dakıka gıderım ama anlamıyor ıste resmen bellı iş için cagırdıgı..kaynımda ankaradan gelıyor polis okulunda okuyor 3 ay burda staj görcek...gözünde bir görkür var zaten iki lafından bırı kaynım ....eşimde tam köyle benım oturdugum evın ortasında sanıyede çalısıyor yanı her yonden eşime degen dolasan bısey yok ıstedıgı gıbı gıder gelır ısıne...

ne yapıcam şaştım kaldım

işin zor canım birde akraba olduğunuz için bukadar rahat karışıyor kayınvaliden . yabanccı gelin olsaydın o kadar yapamazdı belki sonuçta amcan ve yengen onlar tabi sende fazla birşey diyemiuosundur bu yüzden . bence arasıra git gel üç ay boyunca kalma yoksa hersene bekler aynı şeyi ama tabii iş eşinde bitiyor .onu kandırmakta sana düşüyor:34::34::34:

gidersende becerikli hamarat gelin olmaktan kurtul ki senden beklemesin bişey,rumuzun gibi bilmiyorum de bilme bişey..gör bak yaranamazsın..yavaş yavaş yap,yetiştirme işleri ki senden iş beklemesin..yetiştiremiyom de savsakla işleri,gıcığına rol yap işte..hem uzun vadede çözüm olur

ohh yaaa ne guzel dedınn keske dıyebılsem :( ama olmuyorr işte amcam yengem bişe dıyemıyoruym politikacı olmak lazım ama beceremıyorum hemen akıyor yuzumden yapmacık oldugum ...

malesef o kadar dobrayımkı yalan söyleyemıyorum haksızlıga gelemıyorum..

bilmem ben desem bıle sesım tıtrer yalan oldugu bellı olur hem hemen babama duyuruyorlar babamda bır alt katımda oturuyor acar agzını yumar gözunu ... benım degerım sıfır olmus babamın gözunde...

anneme demıs nefret edıyorum o kızından demıs..:(:43:

canım anlaşılan bekarken de ailevi problemler varmış evlenince iki katına çıkmış.benim görümcemde amcasının oğluyla evli o da hep der beni çok ezdiler diye..akraba olunca böyle oluyor.sabret nasılsa evinizi ayırmışsınız eşinede sahtede olsa ilgi göster .yani en iyi sökecek takdiği sen bilirsin canım.ama çaktırmadan yavaş yavaş arayı açmaya çalış.

canım anlaşılan bekarken de ailevi problemler varmış evlenince iki katına çıkmış.benim görümcemde amcasının oğluyla evli o da hep der beni çok ezdiler diye..akraba olunca böyle oluyor.sabret nasılsa evinizi ayırmışsınız eşinede sahtede olsa ilgi göster .yani en iyi sökecek takdiği sen bilirsin canım.ama çaktırmadan yavaş yavaş arayı açmaya çalış.

canım tam ben arayı açmaya çalısıyorum ama bu kezde babam engel oluyorr
henüz geçen cumartesı gımıstım kayınvalıdleere
dunde babam soylemıs gelmıyormu ONLAR diye anneme (köye yanı onlar ben oluyorum adım yok ebnım babam için onlar şunlar ım genlde :50:)
bende ufak oglumun kulagının agrıdıgını gece uyumadıgımı ve yenı kalktıgımı kahvaltı yapacagımı soyledım ..
babamda kızmıs dedesıgıl sevsın torunlarını özledıler onlarda gelsınler söyle demıs anneme (kayınvalıdemlerden için )
ama gecen hafta gıttık yaa ne cabuk özlüyorlar işte burdan anlasılıyor hersey babam gunu bırlık köye gıder dedem ıcın
bellıkı dolduruyorlar benım hakkımda babama cunku benden nefret edıyor
arayı sogutamıyorum her hafta gıtmek zorundayım :( babam olduktan sonraa offf:43:

canım tam ben arayı açmaya çalısıyorum ama bu kezde babam engel oluyorr
henüz geçen cumartesı gımıstım kayınvalıdleere
dunde babam soylemıs gelmıyormu ONLAR diye anneme (köye yanı onlar ben oluyorum adım yok ebnım babam için onlar şunlar ım genlde :50:)
bende ufak oglumun kulagının agrıdıgını gece uyumadıgımı ve yenı kalktıgımı kahvaltı yapacagımı soyledım ..
babamda kızmıs dedesıgıl sevsın torunlarını özledıler onlarda gelsınler söyle demıs anneme (kayınvalıdemlerden için )
ama gecen hafta gıttık yaa ne cabuk özlüyorlar işte burdan anlasılıyor hersey babam gunu bırlık köye gıder dedem ıcın
bellıkı dolduruyorlar benım hakkımda babama cunku benden nefret edıyor
arayı sogutamıyorum her hafta gıtmek zorundayım :( babam olduktan sonraa offf:43:

senin kurtuluşun yok sen gideceksin öyle gözükoyo :40:

Annene anlat durumu.
Köye neden gitmek istemediğini.
Annen girsin babanın aklına.
Bunu babanın gitsinler gelsinler ısrarları için yazdım.
Belki senin neden arayı açmak istediğini anlar.

Köy konusunda kaynanana açıkça söyle.
Çocuklarla zor olur şimdi bana köy.
Zaten hiç durmuyorlar.Bahça da oynayıp havalarını alıyorlar.Bizi düşünme anneciğim de.

Gidersen de eşini çok fazla yalnız bırakma.
Herşey senin elinde.

iŞ OLMADAN, SAKİN BİR YAZ GEÇİRMEK İSTİYORUM DE.

Annene anlat durumu.
Köye neden gitmek istemediğini.
Annen girsin babanın aklına.
Bunu babanın gitsinler gelsinler ısrarları için yazdım.
Belki senin neden arayı açmak istediğini anlar.

Köy konusunda kaynanana açıkça söyle.
Çocuklarla zor olur şimdi bana köy.
Zaten hiç durmuyorlar.Bahça da oynayıp havalarını alıyorlar.Bizi düşünme anneciğim de.

Gidersen de eşini çok fazla yalnız bırakma.
Herşey senin elinde.

iŞ OLMADAN, SAKİN BİR YAZ GEÇİRMEK İSTİYORUM DE.

canım yaa annemin elinden bişe gelmiyorkı malesef ona analttım cok dertleştim ama babama söylese kendı araları bozulacak zaten ıyı degıl.. valla kıyamet kopar annem benı savundugu her durumda buyuk bır kavga cık mıstır o evde :( annemınde elı kolu baglı

sızı kurtaracak tek kışı eşiniz..
ence babanıza duyuracaksınız gıtmeyecegınızı..
sorun olursada eşimle oyle karar verdık dıyeceksınız.
eşinizede ben duşuncelerımı anneme aktardım(kayınvalıde)..
sonuc sende bıtecek artık dıyeceksınız.
benı cocuklarımızı bıraz olsun duşunuyorsan kararlarıma destek verırsın dersın..
o gune kadarda konuyu acmazsın..
dıyorum nedersınız..

sızı kurtaracak tek kışı eşiniz..
ence babanıza duyuracaksınız gıtmeyecegınızı..
sorun olursada eşimle oyle karar verdık dıyeceksınız.
eşinizede ben duşuncelerımı anneme aktardım(kayınvalıde)..
sonuc sende bıtecek artık dıyeceksınız.
benı cocuklarımızı bıraz olsun duşunuyorsan kararlarıma destek verırsın dersın..
o gune kadarda konuyu acmazsın..
dıyorum nedersınız..

zaten eşim karışmıyor aslında onu halletsım bınevii ama babamın önüne gecemem onu nasıl halledeceksem bılemıyorum:(
öle anlayışlı bır tip degıl ezıyet ceksem gurur duyar elin işini yapıyorumyaa can kızı olurum ama böyle evde cocuklarımla eşimle yasadıgım zaman
yedıgım önümde yemedıgım ardımda oluyor ne yaparsam yapayım gözüne batıyor:(

Siz ev hanımısınız sanırım eğer çalışıyorsanız işinizi bahane edin ya da biraz beyaz yalandan çıkacak dışarı ama ayağınızı sakatladığınızı söyleyin eşinizin önünde de az sekiverin. Zorla kolunuzdan çekemezler ya :31: Basit ve biraz kötü bir tavsiye ama denemeye değer diye düşünüyorum.

Siz ev hanımısınız sanırım eğer çalışıyorsanız işinizi bahane edin ya da biraz beyaz yalandan çıkacak dışarı ama ayağınızı sakatladığınızı söyleyin eşinizin önünde de az sekiverin. Zorla kolunuzdan çekemezler ya :31: Basit ve biraz kötü bir tavsiye ama denemeye değer diye düşünüyorum.

ah canım yaa yalan söylemem gerek yok zaten belim cok agrıyor ta ayaklarıma buruyor sekerek yuruyorum evde eşimde goruyor bunu ufak bebegım her daim kucagımda o yuzden belımın agrısı sag bacagıma vuruyor bunuda bın kere gördu kaynanam ama banamısın demıyor ılk fırsatta yemek yaptırmaya calısıyor...

ah canım yaa yalan söylemem gerek yok zaten belim cok agrıyor ta ayaklarıma buruyor sekerek yuruyorum evde eşimde goruyor bunu ufak bebegım her daim kucagımda o yuzden belımın agrısı sag bacagıma vuruyor bunuda bın kere gördu kaynanam ama banamısın demıyor ılk fırsatta yemek yaptırmaya calısıyor...

boşver fazla düşünüp durma gelmeyeceğim de ister anlasınlar ister anlamsınlar gitmiyecen sonuçta gitmeden böyle huzursuz oluyosun gidince iyce huzursuz olcan senide anlıyorum çünkü küçük bebeğin var onların işini gücünü yapacan yoksa bebegınlemi ilgilenecen işlerini görene kadar işleri bittikten sonra seni bile düşünmezler

Çok zor ya geçmiş olsun anlıyorum bir yandan ne olursa olsun kötü taraf olmak istemiyorsunuz gelmeyeceğim demek çok büyük bir tersleme olur her aramalarında bir bahane bulun yavaş yavaş anlaşılır onlar ne kadar yüzsüzlük yapıp tekrar tekrar ararsalar sizde yüzsüzlük yapıp bahane üretin. İnanın gelip çalışmaya yardım eder misin dese kayınvalideniz sakın bahane bulmayın bir yolunu bulun yardım edin derdim ama böyle gizliden saklıdan yaptıkları çok ayıp. Hiç aklınıza takmayın çocuklar için en güzeli en iyisi şehirdir. Köyler artık eskisi gibi değil :50:

Çok merak ediyorum, k.validen sen gelmeden önce işlerini nasıl hallediyordu?
sen kırmamak için bahaneler üretiyorsun, ama o gelmen için ısrar dozunu arttırıyor. Allah sabır versin...

Çok merak ediyorum, k.validen sen gelmeden önce işlerini nasıl hallediyordu?
sen kırmamak için bahaneler üretiyorsun, ama o gelmen için ısrar dozunu arttırıyor. Allah sabır versin...

öyle güzel söyledinki canım yaa inan ben gelin gelmeden önce ev ev degıldı kendımı övmek ıcın söylemıyorum ama ılk gelın oldugum zamanlarda cok saf oldugum ıcın akşama kadar calısırdım sırf yengemın evı guzel tertıplı düzenlı olsun dıye ve gercekten benım sayemde evı çiçek bahcesı gıbı oldu... abartmıyorum c..f nedır domes...s nedoır bılmezdı benım sayemde herseyı öğrendı nızamı duzenı ve pastaları gercı hala bıse olsa bır mısafır gfelse ben yaparım ama misafıre pasta verılecegını bıle benden öğrendı dayardı önlerıne bisküvit gofret tamamdı..

ama sanırım çookkk alıştırmısım rahatlıga ... şimidi köye evine gıdıyorumya haftada bırr yemın ederım ev karman çorman her yerde alakasız şeyler bir birine gırmiş.. ama asla ellemıcem ellemıyorumda kendı basına yapsın yeter yanı benımde canım var ayrı evım cocuklarım var benım evımın ısı bana yeter gunde salonumu yüz kere topluyorum bırde onun evının ısını yapamam..

birde bır huyu var herseyı saklıyor gereklı gereksız evı hurda gıbı :( yanı gerçekten sıkılıyorum afakanlar basıyor benı köyde ben 2 sene orda oturdum evım cıcek gıbıydı köyde en guzel ev benımkıydı
cunku nızam gösterıyordum özen verıyordum yuvama..ama kv sankı hayattan bıkmıs gıbı her yer her yerde umrunda degıl o yuzden kıme ne iş yaptırsam kar diyor.. işte gectıgımız cumartesı gıttık köye daha oturalı 5 dakka olmamıs hemen başladı ne sevıyorsanız yemek yapında öğle yemegı yıyın ... bide guzellıkle dıyor bızı dusunuyormus gıbı gösterıyor ama akşama yemegını hazır ettıttırecek bana aklınca ....

ay yıne coşmuşum yaa kusura bakmayın :(

işte bundan dolayı bütün kadınlar okumalı meslek sahibi olmalı

sen şimdi kocanıneline bakıyorsun diye kocanın ailesine de bkmak onların işini hizmetçi gibi yapmak mecburiyetinde hissediyorsun

keşke okusaydın bir mesleğin olsaydı ailesi cahil olsa bile kocan seni ezdirmezdi

hatta kayınvaliden bile sana bunları yaptırmazdı.

diğer konunun da takipçisiyim inşallah hayatın bir düzene girer ve sen gördün yaşadın lütfen destek çık kızkardeşin okusun senin gibi olmasın kurtulmasının tek yolu okumak.

ilerde bi kızın olursa okut kimselere muhtaç etme .

Allah hepimize güzel kaderler yazsin.

oğullarını da okut bu arada,babaları gibi olmasınlar eve süt parası getirecek arkada bıraktığı ailesini düşünecek karakterlerde yetiştir kadına saygılı olsunlar.

ben bekarım bunları sen evli ve çocuk aklı başında güzel düşünen biri olarak benden daha iyi bilirsin akıl vermek haddime değil.

senin kurtuluşun elinin ekmek tutması çocuklarının güzel yetişmiş bireyler olmasıyla sağlanır.

Back
X