kayınvalidemlere gitmek istemiyorum..ama nasıl ??

arkadaşlar süpersiniz yaa yemin edıyorum yorumlarınızı dört gözle beklıyordum ve hepsı bır bırınden mantıklı ve yorumların hemen hemen hepsı bana destek oldugunuzu gösterıyor. ilk önce bunu belırtmelıyımkı cok tesekkur ederım hepinize tekrar tekrar...

evet yorumlarınızdan sonra eskı dönem gelınıymısım bunu anladım..megersem kımse kendını ezdırmıyormus ben cok safmısım ...

ama evlatlarım buyudu artık gözümü açmam gerek evlatlarım ıçın gıtmıcem çocuklar burda cok rahatlar..

beraber kaldıgımız zaman keısnlıkle onların yanında cocugumun altını degısemzdım odaya gıderdım rahatsız oluyorlarmışş

asla onların yanında emzıremzdım ayıpmışş

erkekler sofrada yemeklerını yerdı onların artıgıyla bız karnımızı doyururduk ayıp erkeklerle sofraya oturulmazdı

bır mısafır gelse ya mutfakta beklıcen el pençe divan durarak yada odaya gıdecen hıc cıkmıcan

altından etek basından başörtü asla ama asla abartmıyorum yatarken bıle çıkmıcak

çok yemek yemıcen hemen gözüne bakarlar şaka manasında ne kadar cok yedın denırdı

asla balkona dahı cıkamazsın,çamaşırları kv asardı..sırf ver ben asayım dersım dısarıyı görebılmek ıcın ama astırmazlardı

kımseyle arkadaslık kuramazsın komşularla gorusemezsın sen gelınsın derlerdi

agzın var dılın yok olacak cvp vermıceksın kımseye..bır mısafır olursa bır ıkı laf konussam kayınbabam gözüme öyle bir bakardıkı lal olurdum o anda

sadece denılenı yapacak hızmet edeceksın

kocan gelınce asla öpmiceksın yanında oturmayacaksın ayıp utanman kalmaz ozaman

eşinle birlikte olacagın gece kapını yavaşça kitliceksın ve 2 dakkada ne yaparsan yapıp bitireceksın

banyonu yapana kadar akla karayı sececeksın ( sırf kayınbabama yakalanmamak ıcın geceyarılarına kadr beklerdım )

sabah herkesten önce kalkacak en guzel kahvaltıyı hazırlayacaksın ( hamile olman kımsenın umrunda degıl)

saatlerce ayakta durup o halınle sırf kaynın var dıye ona özel her Allah'ın gunu paTates kızartacak menemen yapacaksın

arkadaslar bu yazdıklarım bınde bırı yasadıklarımın ve hıcbırınde asla abartı yok yemın ederım size.. 1.5 yıl kaldım ama bunlar günlük yasadıklarım olaylardı daha agırlarını yazmıyorum bıle...

ben bıde bu kadının evınemı gidecem yaa ..aslaa

hiç bunun ufak bebegımı var yorulurmu uykusuzmu demez her işi bana yaptırır cocuk bakma bahanesıylee :(

ayy allahım yaaa..sen 60lı yılların gelini falan mısın??bu yaşadıklarını kaynananm yaşamışda zamanında ondan diyorum...bu zamanda bunu yaşatan yada yaşayan olduğuna inanamıyorum...arkadaşım sen çok safmısşın(kötü manada anlama lütfen)yani içi dışı bir bi insanmışsın herhalde..boynunu büküp bu "kurallara "uydun mu isyan etmeden?..pesss..
ama hiçbişey için geç değil..bundan sonra bari kendinin kıymetini bil..ay sinirlendim yaa

ayy allahım yaaa..sen 60lı yılların gelini falan mısın??bu yaşadıklarını kaynananm yaşamışda zamanında ondan diyorum...bu zamanda bunu yaşatan yada yaşayan olduğuna inanamıyorum...arkadaşım sen çok safmısşın(kötü manada anlama lütfen)yani içi dışı bir bi insanmışsın herhalde..boynunu büküp bu "kurallara "uydun mu isyan etmeden?..pesss..
ama hiçbişey için geç değil..bundan sonra bari kendinin kıymetini bil..ay sinirlendim yaa

aslında garip olan nedir biliyormusunuz.. kayınvalıdemın bır mısafır geldıgı zaman benim hakkımda söylediği sözler.. benım kadar rahat gelın yokmus bu devırde yedıgım önümde yemedıgım ardımdaymışş...her dedıgım oluyormus el üstünde tutuluyormuşum ben...hamileyim diye bana her defasında gidip yatmamı söylüyormus ama ben yatmıyormusum hep iş yapıyormusum ...misafirlerin yanında bozmadım...

mesela bır yemek yaptırır yada beraber yaparız haftalarca yenır.. bir köfte veya mantı dökmeye kalkıssa korkardım bır legen yapardı hiç demezdı bu kızında belı agrırmı yorulurmu dıyee...

sırf evımı ayırdım diye bana dusmanlar azda olsa..canım annem sagolsun babam emeklı olunca buraya geldıler başka memleketten ve yasadıklarımı gorunce dayanamadı ne yaptı ettı ayırdı evımı annemıde sevmezler pekk..ama babamı cok severler nıye bana asla arka cıkmaz babam babamda bana dusmanıymısım gıbı davranıyor.. bır kat altımda oturuyorlar ama bana hayatı zından edıyor en ufak bır meseleden bahane buluyor hemen kızıyor ...vs

sımdı babamdanda korkuyorum bırazcık cunku ben köye gıtmeyıp o insaatta yardım etmezsem eger kayınvalideme ağzını acar gözünü yumar bana babam.. o yuzden dedımya her yönden sıkıstım.. kv dede babamdan guc alıyor malesef benım hakkımda bıse dıcekse babamın yanında dıyor ona duyuruyor..Allah'ım inş babam karışmazda bu olaya bende kurtulurum gıtmekten ama egerkı kv ben gıtmesem ve babam oldugu zamanlarda benden yakınırsa işte o zaman bıterım :(:14:

nıye gıtmıyorsun diye başlarr gerısı gelır zaten bagıra cagıra kızar bana..yine ben suclu cıkarım öyle oturulup konusulacak bır tip de degıl babam..senı konusturmaz bagıra bagıra sankı bısey varmıs gıbı ortada hırslı hırslı konusur .onun ses tonundan kendı sesını duyamazsın..senı konusturmaz bıle fırsat vermez asla

Son düzenleme:
aslında garip olan nedir biliyormusunuz.. kayınvalıdemın bır mısafır geldıgı zaman benim hakkımda söylediği sözler.. benım kadar rahat gelın yokmus bu devırde yedıgım önümde yemedıgım ardımdaymışş...her dedıgım oluyormus el üstünde tutuluyormuşum ben...hamileyim diye bana her defasında gidip yatmamı söylüyormus ama ben yatmıyormusum hep iş yapıyormusum ...misafirlerin yanında bozmadım...

mesela bır yemek yaptırır yada beraber yaparız haftalarca yenır.. bir köfte veya mantı dökmeye kalkıssa korkardım bır legen yapardı hiç demezdı bu kızında belı agrırmı yorulurmu dıyee...

sırf evımı ayırdım diye bana dusmanlar azda olsa..canım annem sagolsun babam emeklı olunca buraya geldıler başka memleketten ve yasadıklarımı gorunce dayanamadı ne yaptı ettı ayırdı evımı annemıde sevmezler pekk..ama babamı cok severler nıye bana asla arka cıkmaz babam babamda bana dusmanıymısım gıbı davranıyor.. bır kat altımda oturuyorlar ama bana hayatı zından edıyor en ufak bır meseleden bahane buluyor hemen kızıyor ...vs

sımdı babamdanda korkuyorum bırazcık cunku ben köye gıtmeyıp o insaatta yardım etmezsem eger kayınvalideme ağzını acar gözünü yumar bana babam.. o yuzden dedımya her yönden sıkıstım.. kv dede babamdan guc alıyor malesef benım hakkımda bıse dıcekse babamın yanında dıyor ona duyuruyor..Allah'ım inş babam karışmazda bu olaya bende kurtulurum gıtmekten ama egerkı kv ben gıtmesem ve babam oldugu zamanlarda benden yakınırsa işte o zaman bıterım :(:14:

nıye gıtmıyorsun diye başlarr gerısı gelır zaten bagıra cagıra kızar bana..yine ben suclu cıkarım öyle oturulup konusulacak bır tip de degıl babam..senı konusturmaz bagıra bagıra sankı bısey varmıs gıbı ortada hırslı hırslı konusur .onun ses tonundan kendı sesını duyamazsın..senı konusturmaz bıle fırsat vermez asla

ah cnm yaaa..bak bu durumlarada ayrı üzüldüm..yani baban senin arkanda olması lazımken desteklemek yerine böyle davranıyosa yazıklar olsun..ee tabii akrabası sonuçta değil mi kayınvalidenler..onlara mahçup olmak istemiyordur herhalde..ama ne olursa olsun insan kızını yarı yolda bırakmaz..başkalarının yanında rencide etmez..ama allahtan en azından annen yanında sen daya ona sırtını babanı boşver madem seni anlamak istemiyo konuşturmuyor bile..sonuçta babanda olsa seni bişeye zorlayamaz..konuşur konuşur kızar susar..takmamakdan başka bişey gelmiyo elinden madem o seni saymıyo seni tutuvağına kv denleri tutuyo...senin kapı gibi annen var yanında..ne demişer:kadın zayıftır,ama anne güçlüdür...

arkadaşlar merhabalar ..dün kayınvalidemlere gittim (mecburiyetten) hem anneler gununu kutladım hediye bile aldım ben cok begenecegını tahmın ederken burun kıvırdı resmen ben demesem ne almısım dıye bakmıcaktı bıle çok zoruma gıttı halbukı cok guzel süslü püslü güzel bir tabak almıştım salonuna cok uydu ve yakıştı ama malesef küçümsedi hediyemi nedense anlam veremedım dalga gecer gibi güldü ...

bunun üzerine eve gelmeyı cok ıstedım orda bır turlu zaman gecmıyordu.. cok sıkıldım..misafır geldı ve mangal yaktılar hemen emrıvakıler başladı salata yap sofrayı hazırla on kere kalktım o sofradan yok kolayı getır yok ekmek getır yok tuzu getır kucagımda cocukla surundum yaa ....yemek yendı bulasıklar yıkanacaktı yıkamak ıcın yeltendım ama çamasır suyu dök dedı bende alerjim var dedım (gercekten var bılıyor bunu) yıkayamadım ben yıkarım dedı ama suratı yıkıldı :50:

ben cocukları dısarda oyalarken yanıma geldı agzımı aradı buyuk ogluma dıyorkı (güya lafı bana çakıyor) amcan gelsın senı buraya getırecem kuzum dedı... artık sabrım tasmıstı zaten kötü bir gün gecirıyordum bu emrivakıde tuzla biber oldu yanıııı...susamadım (kayınvalivdeme ben yenge deım öz yengem oldugu için) yenge dedım bak ben gelıpte kalamam..tamam günü birlik gelirim yada ıkı gune bır gelırım babamda araba var nasıl olsa bizi getırır dedım ama kalamam..cocugun beşiği yok görüyorsun huzursun zaten diş çıkarıyor dedım.. inşaattan falan söz etmedım...daha konusuyordumkı hemen lafı agzıma tıkadı...sen bilirsin beni baglamaz senın gelıp gelmemen ben cocuguma dıyorum dedı...ben şoookkkk:53: oldumm ...terbiyesizliğin bu kadarıda olmaz sen kımsınkı dıyor bana kısacası ..çok ayıp ettı kusura bakmasın oğlumuda gönderemem benım olmadıgım yerde yavrumıun işi olmaz..:19:.

haksızmıyım ?

şunları okuduktan sonra niye evlendiğinizi hiç anlamadım.zaten azar ve ötelenme durumundaysanız otursaydınız babanızın evinde,en azından kayınvalide vs. sıkıntısı çekmezdiniz,babanız yeterdi bir anlamda..
eşiniz etkisiz eleman sanki,evlenip eş çocuk sahibi olma yetkinliğinde görmüş kendini ama eşine sahip çıkmaktan aciz.yazık değil mi size,hep diken üstünde bir ömür geçer mi..resmen haklarınız gaspediliyor..

Son düzenleme:
arkadaşlar merhabalar ..dün kayınvalidemlere gittim (mecburiyetten) hem anneler gununu kutladım hediye bile aldım ben cok begenecegını tahmın ederken burun kıvırdı resmen ben demesem ne almısım dıye bakmıcaktı bıle çok zoruma gıttı halbukı cok guzel süslü püslü güzel bir tabak almıştım salonuna cok uydu ve yakıştı ama malesef küçümsedi hediyemi nedense anlam veremedım dalga gecer gibi güldü ...

bunun üzerine eve gelmeyı cok ıstedım orda bır turlu zaman gecmıyordu.. cok sıkıldım..misafır geldı ve mangal yaktılar hemen emrıvakıler başladı salata yap sofrayı hazırla on kere kalktım o sofradan yok kolayı getır yok ekmek getır yok tuzu getır kucagımda cocukla surundum yaa ....yemek yendı bulasıklar yıkanacaktı yıkamak ıcın yeltendım ama çamasır suyu dök dedı bende alerjim var dedım (gercekten var bılıyor bunu) yıkayamadım ben yıkarım dedı ama suratı yıkıldı :50:

ben cocukları dısarda oyalarken yanıma geldı agzımı aradı buyuk ogluma dıyorkı (güya lafı bana çakıyor) amcan gelsın senı buraya getırecem kuzum dedı... artık sabrım tasmıstı zaten kötü bir gün gecirıyordum bu emrivakıde tuzla biber oldu yanıııı...susamadım (kayınvalivdeme ben yenge deım öz yengem oldugu için) yenge dedım bak ben gelıpte kalamam..tamam günü birlik gelirim yada ıkı gune bır gelırım babamda araba var nasıl olsa bizi getırır dedım ama kalamam..cocugun beşiği yok görüyorsun huzursun zaten diş çıkarıyor dedım.. inşaattan falan söz etmedım...daha konusuyordumkı hemen lafı agzıma tıkadı...sen bilirsin beni baglamaz senın gelıp gelmemen ben cocuguma dıyorum dedı...ben şoookkkk:53: oldumm ...terbiyesizliğin bu kadarıda olmaz sen kımsınkı dıyor bana kısacası ..çok ayıp ettı kusura bakmasın oğlumuda gönderemem benım olmadıgım yerde yavrumıun işi olmaz..:19:.

haksızmıyım ?

vallahi çok haklısın gönderme tabi çocuğu sana karşı doldurabilirler biliyomusun bende dün kayınvalideme hediye aldım evde yoktu fakat zaten tavrımı belli ediyodum oraya bıraktım geldim akşam kaç saat sonra arıyor ne gerek vardı sağol dedi ağzının ucuyla bende hemen lafı yapıştırdım ben sizin gibi pahalı hediye alamadım ama idare edin artık güle güle kullan dedim çünkü o herkesin yanında bana pahalı hediyeler aldığını anlatır bi s.... yapmaz o ayrı konu ben geçen sene 300 tl verdim banyo takımı aldımda kutuyu açıp bakmadı bile ben açtım ne yaparsan yap anlamazlar ve değmezler lanet olsun ne gelinler kaynanalar var imreniyorum vallahi bide bizlere bak anamızdan şanslı doğmamışız ki....

arkadaş demiş ya sen 60 lı yıllardamı yaşıyosun diye cidden eskiden bende senin gibi düşünüyordum ki taa başıma gelene kadar öyle deme biz anne babamızdan saygıyı öğrenmişiz bunlar gibi terbiyesizlere cevap veremiyoruz farkındayız ama o kadar cahil ve seviyesiz olmak istemiyor insan ama zorluyorlar bakalım nerde patlıycaz:((

ahh ahh şu kv ne zaman gelinleri hizmetçi olarak görmeye devam edecekler,erkekler her zaman annelerini tutarlar ne yazıkki,annesine iş yapman,sanki o yapmış gibi bir pozisyon oluyor,yani annenin işini görmek sen dahi yapsan oğlu yapmış gibi mutlu ediyor kocayı,zaten,el kızıdır gelin,baba evinde anne kıyamaz kızına iş yaptırmaya kocaya gidince,ölene kadar hizmetçi muamelesi görmeye layık görülür.çok acı,hepimiz geçtik geçiyoruz bu süreçlerden canım,sende o eve gidecek,paşa paşa o evin inşaatında çalışacaksın,ve yaptığın işler göze bile gelmiyecek,teşekkür yada minnet duyulmyacak,eşin senin yorgunluğunu bile tınlamıyacak,kv,çalışan kendi evladı olmadığı için,zerre içi sızlamıyacak,hatta içten içe mutlu olacak ohhh gelinimde yaptı işleri diye hava atıcak konu komşuya,ne yazıkki acı gerçekler,kabullen bence canım,sen gitmem desende unutma kv,ortağı var evde,eşin,biliyor oğlu hemen getirecek,annelik güdüsünü kullanacak,2, 1 ,çaren yok canımcım

şunları okuduktan sonra niye evlendiğinizi hiç anlamadım.zaten azar ve ötelenme durumundaysanız otursaydınız babanızın evinde,en azından kayınvalide vs. sıkıntısı çekmezdiniz,babanız yeterdi bir anlamda..
eşiniz etkisiz eleman sanki,evlenip eş çocuk sahibi olma yetkinliğinde görmüş kendini ama eşine sahip çıkmaktan aciz.yazık değil mi size,hep diken üstünde bir ömür geçer mi..resmen haklarınız gaspediliyor..

bana sorulmadı bıle canım emın ol buna :43: yalvardım baba yapma nolursun dedım okucam ben dedım lıse bıttı 2 yıllık ılk sınava gırdıgımde üni kazandım ama yollamadı babam hakkını kaybettın dedı..halbukı bır sene daha musade etseydı emın olun ben kazanırdım 4 yıllık guzel bır yer..

amcamgıl benı ıstedıler ee babam dururmu bana bıle sormadılar ıstermısın dıye halbukı agladım gunlerce gecelerce ama bbabam hergun içti içti eve geldı nasıl evlatlar yetıstırmısım dıye yakındı durdu ( onun verdıgı kararı sorguladım dıye) bu böyle aylarca surcu ben artık pes dedım ne yaparsan yap baba dedım . biliyordum kurtulma sansım yotu..

nişanlandık tam 3.5 yıl nısanalı kaldık bu sure zarfında cooookkkkk nişan atmak istedım ama hep babam engelledı olmayacagını anlasamadıgımızı o zamandan bılıyordu ama neden ısrar edıyordu anlamıyordum ... evlendım ve evlılıgımın 2. yılında hokkalı bır dayak yedım eşimden sucsuz yere.. babamı arayıp söyledım gece 2 de yanıma geldı ve dedıgı tek sey....'' suç sende ne yaptında dövdü akıllı ol o delıyse sen akıllı ol '' dedı ve umursamadan gıttı...

şimdi ben ne yapayım söyleyin babam anlayıssız bır ınsan bana sorsaydı asla kabul etmezdım bu evlılıgı

Allah yardımcın olsun canım baban tam eski zaman adamı kızım beyaz gelinlikle girdi o eve beyaz kefenle çıkar ancak diye düşünüyor belli:50:seni savunacak kimse yok eşin de pasif eleman ortada:23:iş sana düşüyor sen mümkün olduğunca kendini ezdirmemeye çalış canım

arkadaşlar süpersiniz yaa yemin edıyorum yorumlarınızı dört gözle beklıyordum ve hepsı bır bırınden mantıklı ve yorumların hemen hemen hepsı bana destek oldugunuzu gösterıyor. ilk önce bunu belırtmelıyımkı cok tesekkur ederım hepinize tekrar tekrar...

evet yorumlarınızdan sonra eskı dönem gelınıymısım bunu anladım..megersem kımse kendını ezdırmıyormus ben cok safmısım ...

ama evlatlarım buyudu artık gözümü açmam gerek evlatlarım ıçın gıtmıcem çocuklar burda cok rahatlar..

beraber kaldıgımız zaman keısnlıkle onların yanında cocugumun altını degısemzdım odaya gıderdım rahatsız oluyorlarmışş

asla onların yanında emzıremzdım ayıpmışş

erkekler sofrada yemeklerını yerdı onların artıgıyla bız karnımızı doyururduk ayıp erkeklerle sofraya oturulmazdı

bır mısafır gelse ya mutfakta beklıcen el pençe divan durarak yada odaya gıdecen hıc cıkmıcan

altından etek basından başörtü asla ama asla abartmıyorum yatarken bıle çıkmıcak

çok yemek yemıcen hemen gözüne bakarlar şaka manasında ne kadar cok yedın denırdı

asla balkona dahı cıkamazsın,çamaşırları kv asardı..sırf ver ben asayım dersım dısarıyı görebılmek ıcın ama astırmazlardı

kımseyle arkadaslık kuramazsın komşularla gorusemezsın sen gelınsın derlerdi

agzın var dılın yok olacak cvp vermıceksın kımseye..bır mısafır olursa bır ıkı laf konussam kayınbabam gözüme öyle bir bakardıkı lal olurdum o anda

sadece denılenı yapacak hızmet edeceksın

kocan gelınce asla öpmiceksın yanında oturmayacaksın ayıp utanman kalmaz ozaman

eşinle birlikte olacagın gece kapını yavaşça kitliceksın ve 2 dakkada ne yaparsan yapıp bitireceksın

banyonu yapana kadar akla karayı sececeksın ( sırf kayınbabama yakalanmamak ıcın geceyarılarına kadr beklerdım )

sabah herkesten önce kalkacak en guzel kahvaltıyı hazırlayacaksın ( hamile olman kımsenın umrunda degıl)

saatlerce ayakta durup o halınle sırf kaynın var dıye ona özel her Allah'ın gunu paTates kızartacak menemen yapacaksın

arkadaslar bu yazdıklarım bınde bırı yasadıklarımın ve hıcbırınde asla abartı yok yemın ederım size.. 1.5 yıl kaldım ama bunlar günlük yasadıklarım olaylardı daha agırlarını yazmıyorum bıle...

ben bıde bu kadının evınemı gidecem yaa ..aslaa

hiç bunun ufak bebegımı var yorulurmu uykusuzmu demez her işi bana yaptırır cocuk bakma bahanesıylee :(

wouww..:)
ne cagil insanlar var halla dunyamizda.. toplumda bu kadar geride kalmayi ne kadar seviyorlar..bu anlatiklarini eskiden anneannemde yasamis ve kezinlikle bir tane anlatigin bile degisik degil.
valla ne diyecegimi sasirdim..:)bencede ozaman kezinlikle gitme tatlim... zaten akili bir kocan varsa seni anlar yok anlamazsa bence ilk yapman gereken onu biraz gelisdirmen olacak. o sana bunlari yasatan insanlara zaten bir sey ne anlata bilir nede ogrete bilirsin.
sen en iyisi cocuklarini bahane et onlar senin icin en buyuk silahin olacakdir onlara karsi. Kocanada aslinda acik acik soyle neden istemedigini..yoksa ne yapmaya calisdigina hic bir anlamda vermeye bilir zaten cocuklarin buyudukce sen daha gucleneceksin.. onlar arkanda duracakdir. sende herzaman dediginin arkasinda, cezur ve kendine guven..

olacaklari simdiden cok merak ediyorum. Allah yardimcin olsun.

canım korkma babandan kayınvalıdenden falan ne olabılır yanı en fazla bı canın var onu da alacak değiller ya ezdirme kendini kocanla aranı iyi tut gerisi viz gelsin tırıs gitsin bu ne ya bu kadar da olmaz yani...

Allah yardımcın olsun canım baban tam eski zaman adamı kızım beyaz gelinlikle girdi o eve beyaz kefenle çıkar ancak diye düşünüyor belli:50:seni savunacak kimse yok eşin de pasif eleman ortada:23:iş sana düşüyor sen mümkün olduğunca kendini ezdirmemeye çalış canım

aynen öyle canım bana bır cumle kurdu babam '' o ip senin boynuna geçti birkere kızım ya o ip seni boğar atar ya sürükler yada sürünerek yasarsın ama asla boşanma olmaz bizde gelınlıgınle cıkarsın kefenınle gelırsın evıme '' dedi ve ben o dakka anladım kı tek başımayım bu haytta :(

aynen öyle canım bana bır cumle kurdu babam '' o ip senin boynuna geçti birkere kızım ya o ip seni boğar atar ya sürükler yada sürünerek yasarsın ama asla boşanma olmaz bizde gelınlıgınle cıkarsın kefenınle gelırsın evıme '' dedi ve ben o dakka anladım kı tek başımayım bu haytta :(

Bu nasıl bir zihniyet ben anlamıyorum. Senin baban bu lafı etmekle zaten o ipi k.validenin ve eşinin eline teslim etmiş. K.validen de babanın bu düşüncede olduğunu bildiğinden her gün o ipi biraz daha sıkmış.

hey Allahim ya!inanamiyorum...

Ve hayir tek basina degilsin, bak cocuklarin var.. cocuklarini oyle yetisdirki yarin senin arkanda olsun. Biri elin, biri kolun, diyeri gozun, diyerim agzin olsun:) kocanida bence biraz eyitirsen bunlarun uztesinden gelirsin insallah

evlatlarım için varım zaten onların uğruna ölürüm şu ömrümü seve seve feda ederım ..eşime gelince il yıllardakı gıbı degıl konusa konusa bu gunume zor getırdım suan daha ıyıyız ...birazcıkta olsa olgunlastı ama iş aileye gelince savunur sonuna kadar ama eskı sıkı fıkılıgı yok nedense benden kaynaklandıgını sanmıyorum kesın bıse oldu bana söylemıyor pek görüşmüyorlar eskiden yedıgımız ıctıgımız ayrı gıtmezdı..eşimide bazen tanıya ıyorum bı bakıyorum cok saf bır bakıyorum benı parmagında oynaıttıyor...ama ustune gıtmyıorum zaman herseyın ılacı çocuklar buyudukce bır aile oldugunun farkına vardı sorumluluklarının oldugunun bılıncınde.. eskıden cok kotuydu yaa evlı oldugunun farkında bıle degıldı sırtını yaslamıstı babasınaa dunya umrunda degıldı.. ne hallerle bu gunlere getırdım söz yerındeyse eger egıttım dıyebılırım ..hala cırpınıyorum kendı çamurumda ama batmıcam evlatlarım cın savasıcam kocamda benım yoluma gelıcek sonunda buna ınanıyorum ..sinyallerını yavas yavas alıyorum :) bu bıle benı mutlu etmeye yetıyor ..ah bırde tamamaen bıze dönse dunyalar benım olcak :) ama sabır oda olcak bır gun bılıyorum

Son düzenleme:
arkadaşlarr gerçekten artık inanamıyorum yaa

bugun köye gıttık kayınvalıdemlere

hala bana emrivaki yapıyor kaynım gelınce kalmam için

halbuki gecen hafta söyledim yengecim (kayınvalıdem öz yengemdır yenge derım) günü birlik gelirim araba var babamda ama yatamam beşik yok dedım ...

tamam sen bılırsın senınle işim yok çocuklar ıcın dedım demıstı

şimdi ise yıne emrı vakı yaptı oglum gelınce gelın kalın bır hafta ne var sankı hem dinlenirsin .

çocuklara ben bakarım dedı...

ya anlamıyor sanırım bu kadın kesın ve net gelmıcem dedım ama hala emrıvakı yapıyor bır söyleyiş tarzı var sinir bozucu

çocuga mocugada bakmaz emınım bundan ve o bır hafta kal demesı olur 3 ay ben cok ıyı bılıyorum daha önce yasadım

neyse öyle dedı ben seslenmedım ama nedense benı çıldırtmayamı çalısıyor nedır yastık yapmış ufak bebek yastıgı

herkesın ıcınde dıyorkı (babamların kayınbabamın yanında falan )

ufak bır yasındakı bebek sankı anlıyor bk oglusum sana yastık yaptım amcan gelınce bunda yatarsın abinede yapıcam burcu burcu yatarsınız dıyorrr

hala gelecegımı sanıyor yarabbım babamlşar vardı bıse dıyemedım ama gıcıklıgına yapıyor bılıyorum illa getitirecek benı köye..
en sinir oldugum yer ise tatlılıkla güzellıkle dıyormus gıbı yapıyor güya beni düşünüyormuşşş

yuzunden sahtecılık akıyor yaa tam bır tıyatrocu...
bugun gıttık daha ıcerı gırdık 5 dakka olduu hemen başladıı

kızım bır yemek yapında canınız ne ıstıyorsa yıyelım..Allahım yarabbım yaa ben buraya zıyarete geldım yeterkı kafamı görsun illa bir iş yaptıracak ayıp yaa 1 saat oturup gıtcez bu arada yemeği yaptıracak bana işini biliyor ....

ne yapıcam ben yaa illa huzursuzluk çıkacak kaynım gelecek 1-2 haftası varmıs 1 hafta erkende gönderebılırlermıs ...şaştım kaldım kayınvalıdeme valla ....eşim gitmek istemedıgımı bılıyor ne yaparsan yap dedı ama kayınvalıdem onunda aklını çeler ben bılıyorum :(

Son düzenleme:
anlattıklarına bakılırsa bencede gitme canım hem çok yakınmışsınız 4 km olduğunu yazmışsın ne gerek var okadar yakın bir mesafede 3 ay kalmaya :50::50::50:eşinde kalacakmış anlamadım eşin çalışmıyormu ? kaynın nerden gelecek kaynan bu kadar önemsiyor nasılsa yakınsınız arasıra gidin ne gerek var kv. gerçektende hizmetçi arıyor galiba en iyiis eşini bi şekilde ikna et gitmemeye gerçi erkekler ailelleri olunca eşe karşı anlayışsız oluyor bazen oraya gidince olacakları biliyorsun iyi düşün taşın bende yeni evliyken aynı hatayı yaptım oğlum 10 aylıktı gittim iki ay kaldım köyde yinede görmediler o oldu birdahada gitmedim gidersemde eşimle gidip dönüyorum hiç birşey diyemiyorlar :50: ama senin akraba olmanız dez avantajın malesef bimkiler 12 saatlik bir mesafede .

anlattıklarına bakılırsa bencede gitme canım hem çok yakınmışsınız 4 km olduğunu yazmışsın ne gerek var okadar yakın bir mesafede 3 ay kalmaya :50::50::50:eşinde kalacakmış anlamadım eşin çalışmıyormu ? kaynın nerden gelecek kaynan bu kadar önemsiyor nasılsa yakınsınız arasıra gidin ne gerek var kv. gerçektende hizmetçi arıyor galiba en iyiis eşini bi şekilde ikna et gitmemeye gerçi erkekler ailelleri olunca eşe karşı anlayışsız oluyor bazen oraya gidince olacakları biliyorsun iyi düşün taşın bende yeni evliyken aynı hatayı yaptım oğlum 10 aylıktı gittim iki ay kaldım köyde yinede görmediler o oldu birdahada gitmedim gidersemde eşimle gidip dönüyorum hiç birşey diyemiyorlar :50: ama senin akraba olmanız dez avantajın malesef bimkiler 12 saatlik bir mesafede .

canım benım evet mesafe kısa ıstedıgım dakıka gıderım ama anlamıyor ıste resmen bellı iş için cagırdıgı..kaynımda ankaradan gelıyor polis okulunda okuyor 3 ay burda staj görcek...gözünde bir görkür var zaten iki lafından bırı kaynım ....eşimde tam köyle benım oturdugum evın ortasında sanıyede çalısıyor yanı her yonden eşime degen dolasan bısey yok ıstedıgı gıbı gıder gelır ısıne...

ne yapıcam şaştım kaldım

gidersende becerikli hamarat gelin olmaktan kurtul ki senden beklemesin bişey,rumuzun gibi bilmiyorum de bilme bişey..gör bak yaranamazsın..yavaş yavaş yap,yetiştirme işleri ki senden iş beklemesin..yetiştiremiyom de savsakla işleri,gıcığına rol yap işte..hem uzun vadede çözüm olur

Back
X