kayınvalidemlere gitmek istemiyorum..ama nasıl ??

canımın içi üzülmedim tabıkıde fıkırlerını söylıceksın asla gocunmam ama elımden başka bısı gelmıyor ne yapayım öle acık acık konuslacak bir tip degıl malesef eşim böyle saçma sapan planlar yapmak zorundayım napayımm :(

Ay sen cok tatlisin yaa.. Bosver, Asude hanim da fikrini begenmesin, ben cok begendim. Kullan valla disiligini kiz hala gecerken, herkes o kadar sansli degil, erkekler kiz gibi olmaya basladi son zamanlarda nedense.. Bir dosyanin birinde her yolu denedikleri halde 8-10 ayda bir kocasinla birlikte olabilen bayanlarin sikayetlerini okumustum, artik hormonlu yiyeceklerden midir nedir anlamam.. :1:

Eşi ve eşinin ailesi için gereğinden fazla kendi isteklerini hiç sayarak fedakarlık yaparsa kadın asla görülmez bu ve daha fazlası istenir.

BAZI YORUMLARDA GÖRDÜM '' KOCAMIN GÖZÜNDE YÜCELİRİM, BENİ DAHA ÇOK SEVER ! '' bu durumun tek gerçekleşti evlilik gösterilsin bana bu konuda ebediyen susarım.

Ödün verilerek hayat kurulmaz, hep kaybedilir.

Saygı ve sevgi gösterilsin ama istekler söz konusu olduğunda bu göz ardı edilmesin.

Burada, bence gitmelisin diyenlere içten içe kızdım.

Biraz empati kurmak gerekmez mi ? '' Ev sözü verilmesine rağmen, aynı evde yaşanmış, sonra köye gitmiş..Köy hayatına adapte olamamış, bu ay tadilat var evlerinde ve iki ay orada kalınması isteniyor, kocasına naz yapma imkanıda yok, tüm işi yüklenecek. ''

Kim gider Allah aşkına ? Ben giderim, bence git diyenler uzaktan konuşması çok kolay.

......

Lütfen lütfen gitmek istemiyorsanız, eşinizde size bıraktıysa açık ve net, dolandırmadan, bahaneler sunmadan ''bu yazı burada geçirmek istiyorum, teşekkür ederim anne teklifin için '' deyin.

Üzmeyin kendinizi. Bu hayatta hiçbirşey ve hiçkimse için üzülmeye değmez.

Eşi ve eşinin ailesi için gereğinden fazla kendi isteklerini hiç sayarak fedakarlık yaparsa kadın asla görülmez bu ve daha fazlası istenir.

BAZI YORUMLARDA GÖRDÜM '' KOCAMIN GÖZÜNDE YÜCELİRİM, BENİ DAHA ÇOK SEVER ! '' bu durumun tek gerçekleşti evlilik gösterilsin bana bu konuda ebediyen susarım.

Saygı ve sevgi gösterilsin ama istekler söz konusu olduğunda bu göz ardı edilmesin.

Biraz empati kurmak gerekmez mi ? '' Ev sözü verilmesine rağmen, aynı evde yaşanmış, sonra köye gitmiş..Köy hayatına adapte olamamış, bu ay tadilat var evlerinde ve iki ay orada kalınması isteniyor, kocasına naz yapma imkanıda yok, tüm işi yüklenecek. ''

Kim gider Allah aşkına ? Ben giderim, bence git diyenler uzaktan konuşması çok kolay.

......

Lütfen lütfen gitmek istemiyorsanız, eşinizde size bıraktıysa açık ve net, dolandırmadan, bahaneler sunmadan ''bu yazı burada geçirmek istiyorum, teşekkür ederim anne teklifin için '' deyin.

Ben hayatta gitmem mesela..:27:

......

ben varım canım.yeni evliyken eşimin ailesiyle bir süre beraber yaşadık.eşim babasıyla kendi anlaşamasa bile benim onlar hakkında yorum yapmama izin vermezdi.onlar cahil sende mi cahilsin dedi birgün şikayet ettiğimde.bende bir daha hiç söylenmedim.

onlar bana surat etsede, ben onlara kendi aileme davrandığım gibi davrandım.hizmetimi hürmetimi esirgemedim.ihtiyaçları olduğunda eşimin destek olmasını sağladım.biz 2 ailedende uzakta yaşadık.annem bak biz sizden hep haber bekliyoruz,onlarda bekler ara derdi.aradığımda ne ldu niye aradığın dediği halde arayıp sormaya devam ettim.nlar da benim iyi niyetimi anladılar.tabii araya eltim girip onunla sorun yaşamaları da etkili oldu.zamanla kaynanam beni arayıp derdini sıkıntısını paylaşmaya başladı.kaynanamın kızı yoktu.benimde 2 oğlum olunca üzüldü keşke kızın olaydı da sana dert ortağı olaydı,dedi.kaynanamı kaybettik(allah rahmet eylesin)komşularına beni hep iyi anlatmış,cenazede anlattılar.:14:

eşimde tabiiki olanları görüyordu.benim isteklerimi hep önde tutar.kendine almaz bana alır.beraber gezeriz.şu anda annemin ihtiyacı var ona yardımcı oluyor.tabiiki kayınpederime de yardım ediyoruz.:34:

Son düzenleme:
ben varım canım.yeni evliyken eşimin ailesiyle bir süre beraber yaşadık.eşim babasıyla kendi anlaşamasa bile benim onlar hakkında yorum yapmama izin vermezdi.onlar cahil sende mi cahilsin dedi birgün şikayet ettiğimde.bende bir daha hiç söylenmedim.

onlar bana surat etsede, ben onlara kendi aileme davrandığım gibi davrandım.hizmetimi hürmetimi esirgemedim.ihtiyaçları olduğunda eşimin destek olmasını sağladım.biz 2 ailedende uzakta yaşadık.annem bak biz sizden hep haber bekliyoruz,onlarda bekler ara derdi.aradığımda ne ldu niye aradığın dediği halde arayıp sormaya devam ettim.nlar da benim iyi niyetimi anladılar.tabii araya eltim girip onunla sorun yaşamaları da etkili oldu.zamanla kaynanam beni arayıp derdini sıkıntısını paylaşmaya başladı.kaynanamın kızı yoktu.benimde 2 oğlum olunca üzüldü keşke kızın olaydı da sana dert ortağı olaydı,dedi.kaynanamı kaybettik(allah rahmet eylesin)komşularına beni hep iyi anlatmış,cenazede anlattılar.:14:

eşimde tabiiki olanları görüyordu.benim isteklerimi hep önde tutar.kendine almaz bana alır.beraber gezeriz.şu anda annemin ihtiyacı var ona yardımcı oluyor.tabiiki kayınpederime de yardım ediyoruz.:34:

Allah rahmet eylesin..

Artık yok Egem, inanın bana yok.. Öyle bir aile kavramı var ki şuan kafalarda...

Eğer evlilikte denklik varsa, birbirinin dilinden anlıyorsa çiftler, Allah rızası için varsa sevgi,bencillik yoksa bu dediğin oluyor.

Ötesinde eğer tek tarafta hep vericiyse birgün bunu söke söke almaya başlıyorlar.

Sevgiyle, fedakarlıkla herşeyin çözüleceğine inanırdım ben hep..Artık öyle değil, inanmıyorum.

Artık hanımlar emanet gözüyle görünmüyor. Bir obje, maddi kaynak, yardımcı olarak görünüyor çoğu insanlar tarafından.

Eski denge yok Egem..Denge bozuldu.

Hani organik ürün kullanılmaya dikkat ediliyor ya son zamanlarda, toprağın dengesini bozmuşlar, tam anlamıyla ulaşılamıyor bu isteğe.

İşte insan insanın dengesini bozdu, geriye dönüş olur mu bilmem.

Aile kavramı kalmadı.. Anneler, gelinler, görümceler, eltiler sıfatıyla anılan kişiler birer birey bunlar unutuldu.

Kim kimin sırtına yüklenir bu hesaplar yapılıyor.

Filmler, insanların önyargıları, iyilerin son zamanda kaybetmeye başlaması, empoze edilen edep yıktı yuvaları.

İyiliğin işlevi kalmadı.

Sadece son can havliyle saygısını korumaya çalışıyor bazı insanlar hepsi bu kadar ..

Allah rahmet eylesin..

Artık yok Egem, inanın bana yok.. Öyle bir aile kavramı var ki şuan kafalarda...

Eğer evlilikte denklik varsa, birbirinin dilinden anlıyorsa çiftler, Allah rızası için varsa sevgi,bencillik yoksa bu dediğin oluyor.

Ötesinde eğer tek tarafta hep vericiyse birgün bunu söke söke almaya başlıyorlar.

Sevgiyle, fedakarlıkla herşeyin çözüleceğine inanırdım ben hep..Artık öyle değil, inanmıyorum.

Artık hanımlar emanet gözüyle görünmüyor. Bir obje, maddi kaynak, yardımcı olarak görünüyor çoğu insanlar tarafından.

Eski denge yok Egem..Denge bozuldu.

Hani organik ürün kullanılmaya dikkat ediliyor ya son zamanlarda, toprağın dengesini bozmuşlar, tam anlamıyla ulaşılamıyor bu isteğe.

İşte insan insanın dengesini bozdu, geriye dönüş olur mu bilmem.

Aile kavramı kalmadı.. Anneler, gelinler, görümceler, eltiler sıfatıyla anılan kişiler birer birey bunlar unutuldu.

Kim kimin sırtına yüklenir bu hesaplar yapılıyor.

Filmler, insanların önyargıları, iyilerin son zamanda kaybetmeye başlaması, empoze edilen edep yıktı yuvaları.

İyiliğin işlevi kalmadı.

Sadece son can havliyle saygısını korumaya çalışıyor bazı insanlar hepsi bu kadar ..

haklısın canım,aile kavramı kalmadı.herkes tek başına buyruk olma derdinde.misafir bile istemiyor kimse.haklısın,büyük büyüklüğünü,küçükse küçüklüğünü hiç bilmiyor.herkes ben merkezci olmuş.biz gene bir nebze iyi günlerde yaşıyoruz ama bizden sonraki nesili düşünemiyorum:50:

......

seni ayakta alkisliyorum uzaktan konusmasi cok kolay git git diyenler cidden kendileri ayni durumda olsa ne yaparlardi buda ayri mesele cok güzel aciklamissin yüregine saglik :42:

haklısın canım,aile kavramı kalmadı.herkes tek başına buyruk olma derdinde.misafir bile istemiyor kimse.haklısın,büyük büyüklüğünü,küçükse küçüklüğünü hiç bilmiyor.herkes ben merkezci olmuş.biz gene bir nebze iyi günlerde yaşıyoruz ama bizden sonraki nesili düşünemiyorum:50:

Ben sana söyleyeyim; analar babalar evlatları 18 ine gelince evden postalayacaklar, büyüttüm yuvadan uçurdum gibi nedenlerle, evlatlar da kendi hayatlarını yaşayacaklar anaları babaları yaşlanınca da huzur evlerine konacak, kendi yaşıtları ile huzur içinde yaşar gibi nedenlerle, bence gelecekte böyle olacak.

Son düzenleme:
ya kızlarr size ne dicem , ana fikrimiz kayınvalideyken :))) benm 6 yıllık bi ilşkm war, biz komuşuyuz alt katımızda oturuyorlar, baya sıkı fıkıyz yani. daha söz yok nişan yok kayınvalde adayımı ben normalde çok ama çok sewerdm ya laf arasnda beraber otururuz gibi yol yapıo bana warya buz gibi soğudum koydum mesafeyi büyük konuşmyımda öle bşe olursa ewlenmem, bide warı yoğu kızı anca ona bakar o yüzden iksnde çok kızıyorum,kızı ewlendibide torun çıktı, bide kalcak benle oturcaakkk olduuuuuuuuuuuuuuu.benm kişilğime aykırı walla ewden kaçar suratmdan :D:D: mahkeme duvarı halt eder benm suratımın yanında öle bişe olsa :52::52::52::52::52:

arkadaşlar süpersiniz yaa yemin edıyorum yorumlarınızı dört gözle beklıyordum ve hepsı bır bırınden mantıklı ve yorumların hemen hemen hepsı bana destek oldugunuzu gösterıyor. ilk önce bunu belırtmelıyımkı cok tesekkur ederım hepinize tekrar tekrar...

evet yorumlarınızdan sonra eskı dönem gelınıymısım bunu anladım..megersem kımse kendını ezdırmıyormus ben cok safmısım ...

ama evlatlarım buyudu artık gözümü açmam gerek evlatlarım ıçın gıtmıcem çocuklar burda cok rahatlar..

beraber kaldıgımız zaman keısnlıkle onların yanında cocugumun altını degısemzdım odaya gıderdım rahatsız oluyorlarmışş

asla onların yanında emzıremzdım ayıpmışş

erkekler sofrada yemeklerını yerdı onların artıgıyla bız karnımızı doyururduk ayıp erkeklerle sofraya oturulmazdı

bır mısafır gelse ya mutfakta beklıcen el pençe divan durarak yada odaya gıdecen hıc cıkmıcan

altından etek basından başörtü asla ama asla abartmıyorum yatarken bıle çıkmıcak

çok yemek yemıcen hemen gözüne bakarlar şaka manasında ne kadar cok yedın denırdı

asla balkona dahı cıkamazsın,çamaşırları kv asardı..sırf ver ben asayım dersım dısarıyı görebılmek ıcın ama astırmazlardı

kımseyle arkadaslık kuramazsın komşularla gorusemezsın sen gelınsın derlerdi

agzın var dılın yok olacak cvp vermıceksın kımseye..bır mısafır olursa bır ıkı laf konussam kayınbabam gözüme öyle bir bakardıkı lal olurdum o anda

sadece denılenı yapacak hızmet edeceksın

kocan gelınce asla öpmiceksın yanında oturmayacaksın ayıp utanman kalmaz ozaman

eşinle birlikte olacagın gece kapını yavaşça kitliceksın ve 2 dakkada ne yaparsan yapıp bitireceksın

banyonu yapana kadar akla karayı sececeksın ( sırf kayınbabama yakalanmamak ıcın geceyarılarına kadr beklerdım )

sabah herkesten önce kalkacak en guzel kahvaltıyı hazırlayacaksın ( hamile olman kımsenın umrunda degıl)

saatlerce ayakta durup o halınle sırf kaynın var dıye ona özel her Allah'ın gunu paTates kızartacak menemen yapacaksın

arkadaslar bu yazdıklarım bınde bırı yasadıklarımın ve hıcbırınde asla abartı yok yemın ederım size.. 1.5 yıl kaldım ama bunlar günlük yasadıklarım olaylardı daha agırlarını yazmıyorum bıle...

ben bıde bu kadının evınemı gidecem yaa ..aslaa

hiç bunun ufak bebegımı var yorulurmu uykusuzmu demez her işi bana yaptırır cocuk bakma bahanesıylee :(

Son düzenleme:
gitme canım boşver gerekirse açık açık gitmek istemiyorum evimde çocuklarımla daha rahatım de eşine.böyle insanların yanına gidip sinir olacağına evinde otur daha iyi.artık kendini ezdirme:31:

kesinlikle haklısın ezdırmıcem kendımı.. ama üzüldüğüm tek noktaa gercekten cok safmısım hep böyle darbe yıye yıye gözüm acıldı ben buna acıyorum ve verdıgım emeklere :(:50::43:

ben çocuğumu büyütürken ev işinede yetişmeye çalışıyorum, yemeğimide yapıyorum ütümüde....
yeri geliyor oğlumla ilgilenemediğim zamanlar oluyor

herkes kendi evinin işi yapıcak takiii eli ayağı tutmadığı zamana kadar
gelin olduğum için değil sadece insanlık namına kayınvaldemlere gittiğimde masayı kurar toplarım yıkarım ama daha fazlasını yapmam
benimde bir annem var 58 yaşında ve ne zaman gitsek ''kızım sen dokunma dinlen biraz''der
iş yaptırmaz ,oğlumla ilgilenir sadece ben biraz dinlenebileyim diye

oğulllarıyla evli olmak herşeyi yapmamız gerektiği göstermez
eşim babama yada anneme ne yardım etmiş?
önce oğullarına yol gösterip sonra elin kızına laf söylesinler

eşinizi ikna etseniz ve bir bahane bulsanız gitmemek için
yada anlaşarak 2 ay değilde 3-4 hafta kalsak diye eşinizle anlaşsanız
çocukların sıkılabileceğini söyleseniz
insanı ne kadar zor durumda bırakıyorlar ve bazende yalan atmaya teşvik ediyorlar bizi:(

arkadaşlar süpersiniz yaa yemin edıyorum yorumlarınızı dört gözle beklıyordum ve hepsı bır bırınden mantıklı ve yorumların hemen hemen hepsı bana destek oldugunuzu gösterıyor. ilk önce bunu belırtmelıyımkı cok tesekkur ederım hepinize tekrar tekrar...

evet yorumlarınızdan sonra eskı dönem gelınıymısım bunu anladım..megersem kımse kendını ezdırmıyormus ben cok safmısım ...

ama evlatlarım buyudu artık gözümü açmam gerek evlatlarım ıçın gıtmıcem çocuklar burda cok rahatlar..

beraber kaldıgımız zaman keısnlıkle onların yanında cocugumun altını degısemzdım odaya gıderdım rahatsız oluyorlarmışş

erkekler sofrada yemeklerını yerdı onların artıgıyla bız karnımızı doyururduk ayıp erkeklerle sofraya oturulmazdı

bır mısafır gelse ya mutfakta beklıcen el pençe divan durarak yada odaya gıdecen hıc cıkmıcan

altından etek basından başörtü asla ama asla abartmıyorum yatarken bıle çıkmıcak

çok yemek yemıcen hemen gözüne bakarlar şaka manasında ne kadar cok yedın denırdı

asla balkona dahı cıkamazsın,çamaşırları kv asardı..sırf ver ben asayım dersım dısarıyı görebılmek ıcın ama astırmazlardı

agzın var dılın yok olacak cvp vermıceksın kımseye..bır mısafır olursa bır ıkı laf konussam kayınbabam gözüme öyle bir bakardıkı lal olurdum o anda

eşinle birlikte olacagın gece kapını yavaşça kitliceksın ve 2 dakkada ne yaparsan yapıp bitireceksın

banyonu yapana kadar akla karayı sececeksın ( sırf kayınbabama yakalanmamak ıcın geceyarılarına kadr beklerdım )

sabah herkesten önce kalkacak en guzel kahvaltıyı hazırlayacaksın ( hamile olman kımsenın umrunda degıl)

saatlerce ayakta durup o halınle sırf kaynın var dıye ona özel her Allah'ın gunu paTates kızartacak menemen yapacaksın

arkadaslar bu yazdıklarım bınde bırı yasadıklarımın ve hıcbırınde asla abartı yok yemın ederım size.. 1.5 yıl kaldım ama bunlar günlük yasadıklarım olaylardı daha agırlarını yazmıyorum bıle...

hiç bunun ufak bebegımı var yorulurmu uykusuzmu demez her işi bana yaptırır cocuk bakma bahanesıylee :(

ancak bukadar benzer kaderler diyorum daha fazla derinlere inmekte istemiyorum daha fazlasini yasamissin aynen bende yasamistim güzelim caninin kiymetini bil yoksa kimse bilmez ezildiginle kullanildiginla itilip kakildiginla ilerde basbasa kalirsin cesaretlen biraz yüklenmisler sirtina fazlasiylan silkinme zamanin gelmis sende bir ana kuzususun umarim dogru kararlari verirsin kal saglicakla kader arkadasim

Canım bu nedir böyle esir kampı gibi? Maşallah ne kadar sabırlıymışsın. İnsan bu kadar eziyeti 2 ay değil 2 gün yaşasa pestili çıkar. Ne yap ne et bu işten sıyrılmaya bak. Eğer bir kere gidip 2 ay hizmet edersen yüz bulup sürekli çağırırlar. Kaynının menemeninin tasası sana mı düşmüş? Eşinle kavga gürültü olmadan halledersin inşallah canım.

kesinlikle haklısın ezdırmıcem kendımı.. ama üzüldüğüm tek noktaa gercekten cok safmısım hep böyle darbe yıye yıye gözüm acıldı ben buna acıyorum ve verdıgım emeklere :(:50::43:

Çok gaz vermişiz bende bunu anladım. :1:

Tabiiki gidilecek, gerekirse torunları gösterilecek, saygı ve güleryüz gösterilecek.

Bu sizin fıtratınızsa ne kadar yapmayacağım desenizde yaparsınız ki doğru olanda budur.

Buradaki ince nokta kendinizinde bir birey olduğunu hatırlatmak.

İki ay çok uzun bir süre..

Üstelik kalınması zor bir yer.Birde üstüne '' çok geride kalan gelin kuralları'' da eklenince tahammul zorlanır.

Gidilip bir hafta kalınabilinir..

Tadilatları biter bir hayırlı olsuna gidersiniz.

Kişi kendine ne kadar çok değer verirse karşıdakide o kadar değer verir.

Eski gelin yeni gelin yok bence.. Sadece şimdilerde kıymet bilinmiyor.

İyi ailelere hak etmeyen gelinler, iyi gelinlere hak etmeyen aile denk geliyor. İstisnalar var tabi.

Çözemedim bu denklemi gitti.

Sonradan yazdıklarını da okuyunca birden gözüme Türkan Şoray'ın oynadığı filmler geldi gözümün önüne. Ne çok ezdirmişsin kendini. Ezdirmeyi bırak eşinin ailesi hangi dönemde yaşadıklarını sanıyorlar. Sonuçta sende bir insansın. Yeri geldimi konuşacak yeri geldimi güleceksin. Yediğine ne karışırlar, aç mı gezecekmişsin. İyi dayanmışsın. ben senin yerinde olsam çoktan o evden kaçmıştım. İyi sabretmişsin. Evini ayırdığına sevindim. Şimdi ister pijamanı giyersin ister pantolonunu kimse karışamaz. İstediğini yer istediğini içersin. Ciddi söylüyorum okuyunca seni tanımasamda çok üzüldüm.

Benim eşimde her bayram ister ki ailesinin yanına gidelim. Kızım çok ufak ve araba tutuyor. Her arabaya bindiğimizde 5 dakkalık yolda bile çocuğun içi dışına çıkıyor. Bugün eşimle telde konuşuyorduk. Kuzeninin eylülde düğünü var. Hiç gitmekte istemiyordum. Allahım birşey olsun gitmeyeyim diye çok dua ettim. Oriflame yapıyorum ve bir yarışmasına katıldım ve kazanmışım. Kuzeninin düğün günü İsveç'e tatil kazandım. Eşime de ben Kızımla gideceğim sen ister düğüne git ister bizle gel dedim:) Oda tabi İsveç'e geleceğim dedi. Yani düğünden yırttım.
Sonrada nede olsa bayramda gideceğiz dedi. Bende kime sordun da tek başına karar aldın dedim. Sonra mesaj attım. Senin için kızın mı önemli bayramda gezmen mi. Çocuğumu heba edemem. 6 saatlik yolda çocuk mahvolacak. Kusura bakma ben çocuğu bir yere götüremem dedim. Oda tamam tabi ki de kızım önemli yazmış.

Yani anlatmak istediğim her insan bir değil. benim eşime gösterdiğim tepkiyi bir başkası gösterse eşine sorunlar çıkabilir. Senin yapacağın eşinin tepki göstermeyeceği şekilde onun zayıf noktasından yakalayıp işini halledeceksin. Aslında anlayışlı biri olsa gitmek istemiyorum dediğinde saygı gösterse sana böyle oyunlara da gerek kalmaz. Ama insanı bazen o kadar çıkmaza sokuyorlar ki ister istemez bu tür yollara baş koyuyor insanlar...

bnce eşiniz güzelce ikna etmelisin ve kayınvalidene eşin söylesin anne böyle böyle cocuklr rahatsız FAZLA KALAMAZ 1 -2 HAFTA kalıp tekrar dönecekler bende burda perişan oluyorum falan desin eşin söylerse bişey diyemezler

haaa eşinde gelecekse oda 2 ay kalmaz hralde döneceği zaman senide getirsinn

Çok gaz vermişiz bende bunu anladım. :1:

Tabiiki gidilecek, gerekirse torunları gösterilecek, saygı ve güleryüz gösterilecek.

Bu sizin fıtratınızsa ne kadar yapmayacağım desenizde yaparsınız ki doğru olanda budur.

Buradaki ince nokta kendinizinde bir birey olduğunu hatırlatmak.

İki ay çok uzun bir süre..

Üstelik kalınması zor bir yer.Birde üstüne '' çok geride kalan gelin kuralları'' da eklenince tahammul zorlanır.

Gidilip bir hafta kalınabilinir..

Tadilatları biter bir hayırlı olsuna gidersiniz.

Kişi kendine ne kadar çok değer verirse karşıdakide o kadar değer verir.

Eski gelin yeni gelin yok bence.. Sadece şimdilerde kıymet bilinmiyor.

İyi ailelere hak etmeyen gelinler, iyi gelinlere hak etmeyen aile denk geliyor. İstisnalar var tabi.

Çözemedim bu denklemi gitti.

canım benım emın ol kesınlıkle gaza gelmedım yazdıgın cümledekı gıbı bır bırey oldugumu anladım..yazdıgın bır cumle benı kendime getırdı...''Kişi kendine ne kadar çok değer verirse karşıdakide o kadar değer verir'' çok dogru yazmıssın ..

Son düzenleme:
Back
X