kayınvalidemlerin yakınına taşınmalımıyım?

damar mavisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
221
100
53
merhaba arkadaşlar
1.5 yıllık evliyim evlendikten sonra iş sebebyle çanakkaleye yerleştik ama burda çok bunaldım büyük bi şehirdn sonra burda yaşamak bana zor geldi.Kayımpederimde memleketimde ev yapmaya başladı bizim için evlenmeden önce söz vermişti yani geri dönmek üzere buraya taşındık evin dışı bitti ama içini yapmaya pek hevesli degiller. Sölemektn bıktım.Kaynımda evlenmek üzere maddi anlamda sıkışırlar ikisinde yapmakta zaten.Eşimde bahara kadar bitecek diyo. Bi yandan gitmek istiyorum yani yeni gelinm sonuçta kapımı çalan olsun istiyorum bi yandanda eşimin ailesiyle 2 sokak aramız olucak doğulular kültür olarak çok farklıyız ben uyum sağlamaya çalışıyrm elmden geldigince ama o kadar yakın olunca bunalırmıyım acaba diyede korkuyorm kayınvalidemle pek konuşamıyrz türkçe yarım yamalak biliyo bişeye kızdgnda rahatsz oldugunda bile anlamam uyum sağlayamam diye tedirginim sizce benim için taşınmammı yoksa burda kalmammı daha iyi olur ?

sakın sakın sakın. bende bu tavsiyeyi evli arkadaşlarımna çok sordum asla dediler ama eşimin gönlü olsun diye taşındım. sonuç: 1 ay yakınında (alt katında) yaşadıktan sonra boşanma aşamasına geldik.

1 aydamı korkuttun beni sizinde kültür olarak bi farkınız varmıydı?

biz ikimizde batılıyız lakin benim ailem sosyal insanlardır bunlar pek bi görmemiş. işin kötüsü biz 2,5 yıl sevgiliydik başka ildeydik gayet iyi anlaşıyoduk adam ailesinin yanına gelince her şeyi değişti. içine resmen öküz oturdu :)

Ayni durumda sayiliriz, benimde esimin ailesiyle hem dil hem kultur farkimiz var ve dogal olarak anlasamiyoruz, bi de yanlarinda yasamak iyice problem olur, gorussen olmaz gorusmesen olmaz, hic tavsiye etmem.

uu hiç çekilmez benimkide ailesine pek bağlı ya çocuk gibi hallere giriyo yanlarındayken. Benimkilerde görmemiş ya çeyizime 50 krşlk yeşil turuncu çoraplar almışlardı

Ayni durumda sayiliriz, benimde esimin ailesiyle hem dil hem kultur farkimiz var ve dogal olarak anlasamiyoruz, bi de yanlarinda yasamak iyice problem olur, gorussen olmaz gorusmesen olmaz, hic tavsiye etmem.
haklısın valla şimdi çocuk istiyoruz uzakta oluncada çocuk var diye gelip kalmaya kalkar diye korkuyrm iki arada kaldm :/

Napican kvnin dibinde millet bulsa fizana gidecek sen dibine geliyorsun isterse 10 ev yapsin hayatta durmam bizde tasinmayi dusunuyoruz bikac aya -.-
ya benimkiler öle fena degiller uzaktaym gerçi yakında farklı olur illa memlektimide özledim komşum bile yok bi degşk buranın insanları slm vermeye korkylar resmen :/

uu hiç çekilmez benimkide ailesine pek bağlı ya çocuk gibi hallere giriyo yanlarındayken. Benimkilerde görmemiş ya çeyizime 50 krşlk yeşil turuncu çoraplar almışlardı
Sana yine almışlar benimkileri anlatsam uuuuuuuu :) bence dertsiz başına dert alma . gelseler bile senin evinin üstünde olduktan sonra yüz vermezsin olur biter. bak yeni evlisiniz sizde evlilik tam oturmadan çoluk çocuk olmadan çoğu erkek ailesine düşkün oluyo yanında değişiyor galiba. ben tanıdığım adamı tanıyamaz oldum artık

En çok kortugumda o valla zaten sevgili halinden evlilige geçince degişiyo erkek milleti bi kere daha degiştimi bende onu degiştiririm :) otur oturdugun yerde diyosun yani :) Sen ne kadarlık evlisin?

1 aylık evliyim canım ama gidişatımız iyi değil bu ailesi yüzünden ilk hafta boşanmaya karar verdik ben evi terk etmek zorunda kaldım şimdide aramız iyi değil kayınvaldemlerle konuşmuyorum bu durum eşimi arada bırakıyo ve onların tarafını tutuyor o nedenle hala nolacağımız belli değil yani

bana çok dediler aynı ile gitme diye en az 10 arkadaşım demiştir çünkü onlarda deneyip ağızlarının payını alanlardı. dinlemedim herkes aynı olmaz dedim ama büyük konuşmuşum olmadı işte. kaç gelin var ki kayınvalidenin yanında mutlu?

1 ayda he canım benim ya naptılar kız çekip gitcek kadar ? Şu erkeklerde hep ailesini tutar zaten anlamylr bi türlü yeni aile kurduklarını.Bu kaynanalardan korkulur bi elin degil ama 2 elin parmagını geçmez şu mutlu olanlar hep özenirim onlara. Benimde bütün çevrem rahatn huzurun kaçar diyoda burdada pek rahat degilim çok yanlızım anlıcan :/

düğün sürecinde her şeye söz verdiler hiç birini yerine getirmediler her şeyi benim aileme yaptırdılar. maddi olarak bizi sıkıntıya düşürdüler oralı bile olmadılar. sonra beni evde bırakıp oğullarıyla oraya buraya gitmeler falan. bende dayanamadım bu aptalca davranışlara. bi de eşimin onların ağzına bakıp haksız konuşmalarını bile bana savunması iyice cinlendirdi beni.
oraya gidersen eşinide kaybedersen daha çok yalnız kalırsın. çocuğun oldu mu onla vakit geçirirsin.

dışlamışlar seni baya baya kaynananın başının altından çıkıyo hep bunlar kesin kocalarımızda arayı toparlıcana batırıyo malesef hakkında hayırlısı olsun canm atarlı gelinlerdensin sende anlaşılan ama hemen pes etme derim :) çocuk oluncada bakmaya gelirse ne halt yicem bilmiyorum gelince evde herşeye müdahele ediyo ciddi bişey sölesem gülüyo hiç bişey bilmeyn küçük kız çocuguymuşm gibi davranıyo aşşa sakal yukarı bıyık :/

Canım eğer iyiyse kv taşınabilirsin ben şahsen isterdim yakın olmayı. Amaaaa elti durumu var diye uzak duruyorum. Eltim de kv aynı evde diye. Olmasaydı giderdim aynı mahalleye.
Benim kvde de yeni yeni türkçe anlıyor ama konuşamıyor. Şimdi ben de çat pat onun dilini anlamaya başladım ama ben de o dili konuşamıyorum. Öyle geçinip gidiyoruz. kültür olarak da farklılıklar var ama onun o güzel yüreği için ses etmiyorum pek.
Dediğim gibi kv kp iyiyse elti çürük çıkabilir. Bir süre daha bekle derim.

Bu biraz kv ye bağlı. Benim eşim ailesine çok bağlı. İşin aslı eşim aile kavramına bağlı ki benim aileme bile bazen benden çok bağlı. Üç aile toplanıp yaşayalım desek adam ikinci düğünü yapr o kadar seviyor iki anne Baba'yı da. Ben 3 senelik evliyim annem de kv de bi dönmüşlük mesafede hatta yürürsen yarım saatte galan rahat gidersin ama ben halimden çok memnunum. Neden dersen sıkılınca atlıyorum dolmuşa hop annem Yada kv. Bebek ilk olduğunda banyosunu yaptıramazdım tek Başıma annemi Yada kv yi arardım yarım saatte evde olurlardı.arabada kullanıyorum ki artık işim varsa alıyorum kızımı bırakıyorum onlardan birine rahat ohhh. Kücük görümcem de çok guzel bebek bakar Sağolsun ne işim olsa koşar yanıma. Ama bunların yanı sıra ikisinde de evimin anahtarı olmasına rağmen be annem be kv benden izinsiz Yada zırt pırt evime gelmez. Hatta kv benden habersiz bir kere girmişti onda da ilk anneler günümde çiçeklerle bana supriz yapmak istemiş o yuzden girmiş. Yani işin özü kv mantıklı biriyse,sana ve özel hayatına saygı duyuyorsa. O zaman yakın oturmak bence çok zevkli

Ben iki aileye de yakın oturmani önermem.
Mesafe koyarım sınırımı kimse aşamaz diye de düşünme. .Daha o sınırı aşmayanı görmedim. .

Bu kayınvalidenizle nasıl anlaştığınıza bağlı birşey.
Ben çok şükür çok iyi anlaşıyorum ve asla uzağa gitmeyi düşünmüyorum ki birlikte oturuyorum
Sağolsun kendiside çok iyi niyetlidir. Bana kızı gibi davranır Allah razı olsun
Bu şekilde iseniz bence yakın oturmak mantıklı büyüklerin zararı olmaz
Anlaşamıyorsanız tabiki tehlikeli olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…