- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi damar mavisi
-
Bu biraz kv ye bağlı. Benim eşim ailesine çok bağlı. İşin aslı eşim aile kavramına bağlı ki benim aileme bile bazen benden çok bağlı. Üç aile toplanıp yaşayalım desek adam ikinci düğünü yapr o kadar seviyor iki anne Baba'yı da. Ben 3 senelik evliyim annem de kv de bi dönmüşlük mesafede hatta yürürsen yarım saatte galan rahat gidersin ama ben halimden çok memnunum. Neden dersen sıkılınca atlıyorum dolmuşa hop annem Yada kv. Bebek ilk olduğunda banyosunu yaptıramazdım tek Başıma annemi Yada kv yi arardım yarım saatte evde olurlardı.arabada kullanıyorum ki artık işim varsa alıyorum kızımı bırakıyorum onlardan birine rahat ohhh. Kücük görümcem de çok guzel bebek bakar Sağolsun ne işim olsa koşar yanıma. Ama bunların yanı sıra ikisinde de evimin anahtarı olmasına rağmen be annem be kv benden izinsiz Yada zırt pırt evime gelmez. Hatta kv benden habersiz bir kere girmişti onda da ilk anneler günümde çiçeklerle bana supriz yapmak istemiş o yuzden girmiş. Yani işin özü kv mantıklı biriyse,sana ve özel hayatına saygı duyuyorsa. O zaman yakın oturmak bence çok zevkli
bende bu yüzden çocuk yapmıyorum ahaahaaa:)haklısın valla şimdi çocuk istiyoruz uzakta oluncada çocuk var diye gelip kalmaya kalkar diye korkuyrm iki arada kaldm :/
1 aylık evliyim canım ama gidişatımız iyi değil bu ailesi yüzünden ilk hafta boşanmaya karar verdik ben evi terk etmek zorunda kaldım şimdide aramız iyi değil kayınvaldemlerle konuşmuyorum bu durum eşimi arada bırakıyo ve onların tarafını tutuyor o nedenle hala nolacağımız belli değil yani[/QUOT
Evleriniz ayrimi kv
Simdi gördpm valla ha alt kat ha ayni ev hatte etmişsin baştan. Bir erkek annesinin dizinin dibinde durunca evliligin ne oldugunu ztn ögrenmez1 aydamı korkuttun benisizinde kültür olarak bi farkınız varmıydı?
Kendi memleketinde eşin ne iş yapacak?merhaba arkadaşlar
1.5 yıllık evliyim evlendikten sonra iş sebebyle çanakkaleye yerleştik ama burda çok bunaldım büyük bi şehirdn sonra burda yaşamak bana zor geldi.Kayımpederimde memleketimde ev yapmaya başladı bizim için evlenmeden önce söz vermişti yani geri dönmek üzere buraya taşındık evin dışı bitti ama içini yapmaya pek hevesli degiller. Sölemektn bıktım.Kaynımda evlenmek üzere maddi anlamda sıkışırlar ikisinde yapmakta zaten.Eşimde bahara kadar bitecek diyo. Bi yandan gitmek istiyorum yani yeni gelinm sonuçta kapımı çalan olsun istiyorum bi yandanda eşimin ailesiyle 2 sokak aramız olucak doğulular kültür olarak çok farklıyız ben uyum sağlamaya çalışıyrm elmden geldigince ama o kadar yakın olunca bunalırmıyım acaba diyede korkuyorm kayınvalidemle pek konuşamıyrz türkçe yarım yamalak biliyo bişeye kızdgnda rahatsz oldugunda bile anlamam uyum sağlayamam diye tedirginim sizce benim için taşınmammı yoksa burda kalmammı daha iyi olur ?
Çok anlaşamıyorsanız sorun olmaz diye düşünüyorummerhaba arkadaşlar
1.5 yıllık evliyim evlendikten sonra iş sebebyle çanakkaleye yerleştik ama burda çok bunaldım büyük bi şehirdn sonra burda yaşamak bana zor geldi.Kayımpederimde memleketimde ev yapmaya başladı bizim için evlenmeden önce söz vermişti yani geri dönmek üzere buraya taşındık evin dışı bitti ama içini yapmaya pek hevesli degiller. Sölemektn bıktım.Kaynımda evlenmek üzere maddi anlamda sıkışırlar ikisinde yapmakta zaten.Eşimde bahara kadar bitecek diyo. Bi yandan gitmek istiyorum yani yeni gelinm sonuçta kapımı çalan olsun istiyorum bi yandanda eşimin ailesiyle 2 sokak aramız olucak doğulular kültür olarak çok farklıyız ben uyum sağlamaya çalışıyrm elmden geldigince ama o kadar yakın olunca bunalırmıyım acaba diyede korkuyorm kayınvalidemle pek konuşamıyrz türkçe yarım yamalak biliyo bişeye kızdgnda rahatsz oldugunda bile anlamam uyum sağlayamam diye tedirginim sizce benim için taşınmammı yoksa burda kalmammı daha iyi olur ?
kesinlikle ölün acınızdan ev yoksa çadır kurun oturun dışarılarda sürünün ama kaynana yanına gitmeyinuu hiç çekilmez benimkide ailesine pek bağlı ya çocuk gibi hallere giriyo yanlarındayken. Benimkilerde görmemiş ya çeyizime 50 krşlk yeşil turuncu çoraplar almışlardı
Aynen öyle biz bu sene kışlık hazırlıklarını beraber yaptık kv ve evli görümcemle. Iki kişiye yapılmayacak yemekleri orda beraber yapıp yiyoruz mesela. Tarhana yaptı kızım için beli ağrımasına rağmen. Ha hiç mi kötü yanı yok. Evet var. Doğum yaptım ama hiç bir hediye almadılar görümcem 50 gin sonra doğum yaptı ona bileklik aldılar. Üzüldüm Evet ama geçti. Iyiliklere bakmayı tercih ettim. Yoksa bende mıyız olacaktık haliyle eşimde. Beni kıracak seyler hiç mi yapmıyor söylemiyor. Yooo yapıyo ama annem de bazen bana kızar kırar üzer. Insanlık hali olur beni kızları gibi görsünler istiyorsam annem gibi davranmalıyım. Eğer kişiler özel hayata saygılıysa isterse aynı binada otursizi alkışlıyorum. keşke burda bunları yazan daha çok gelinler olsa.
şimdi zaten komşuculuk yok, ki ben gelin oldum geldim apartmana komşularımın yarısını bile tanımam.
akraba bağları deseniz zayıf.
kim kaldı geriye?
anne -baba.. benim nasıl ailemse eşimin de ailesi.
canım sıkıldığında gidiyorum, hem değişiklik hem zaman geçiriyorum.
evde yapamadığım yemeklerden yiyorum. evde uğraşmıyorum hiç, oh keyif.
bazen turşu, konserve ne varsa kv.den alıyorum evde pişirip yiyorum.
tabii canımı sıkan şeyler oluyor, onları da duymazdan geliyorum. birlikten kuvvet doğar, her zaman böyledir.
allah herkese nasip etsin.
ama annem ben evlenirken bşy demişti
'gelin olduğun evde, bir gözün kör. bir kulağın sağır olucak'
canım sağol tavsiyen için tatlı insanlar aslında ama konuşamdgm için pek anlayamyrm ne ye kızıp alınıcagını tedirginligim ondan. Eltimde yeni olucak iyi bi insana benziyo oda çankkalye gelicek evlenince eger taşınırsm o burda kalmış olcak yani o yönden rahatm :)Canım eğer iyiyse kv taşınabilirsin ben şahsen isterdim yakın olmayı. Amaaaa elti durumu var diye uzak duruyorum. Eltim de kv aynı evde diye. Olmasaydı giderdim aynı mahalleye.
Benim kvde de yeni yeni türkçe anlıyor ama konuşamıyor. Şimdi ben de çat pat onun dilini anlamaya başladım ama ben de o dili konuşamıyorum. Öyle geçinip gidiyoruz. kültür olarak da farklılıklar var ama onun o güzel yüreği için ses etmiyorum pek.
Dediğim gibi kv kp iyiyse elti çürük çıkabilir. Bir süre daha bekle derim.
kültür mültür hikaye aynı köyden bile olsan aynı şehirden bile olsan zor zor zor çok zormerhaba arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?