Kayınvalidemlerle altlı üstlü oturmak :S

arkadaşlar.. yorumlar için teşekkür ediyorum.. :) kimisi içimi açsa da kimisi de kararttı açıkçası... ama ben denemekte yarar olduğunu düşünüyorum. elbette aklımda kimi soru işaretleri var ama bunu yaşadıkça anlicam sanırım. mesafeli olacağından eminin çünkü çalışıyorum zaten ben evlendikten sonra da çalışacağım ve pek görüşebileceğimizi sanmıyorum. sabahın çok erken saatlerinde çıkıp akşam dönüyorum. bi hafta sonum olcak onda da anca kendimi ,eşimi görüp dinlenirim die düşünüyorum.. zaten öle pek girip çıkmayı seven insanlar değiller ben de öyleyim.. ben öğrencilik zamanımdan beri çalışıp kira ödediğim için bıktım artık bu nedenle artık rahat olmak istiyorum. ayrıca nişanlım bir tanedir:) beni inanılmaz derecede korur aileye karşı.. bu nedenle ezilmeyeceğimden adım gibi eminim.. hayırlısı yani.. en azından dener baktık olmadı çıkar gideriz...hihoyyyt

ezilmeyeğini düşünsende al karşına nişanlını konuş,eğer ben -yeter dersem,hiçbir sebep sorun dayatma çıkarmadan,benimle başka eve taşınacaksın de.çünkü biliyorum huzurun kaçınca bu erkeklerin bahanesi çok oluyo yok annemler küser yok paramız çıkışmıyo..

araba alacak parayı biriktirincede o evden toz olkaydirigubbakcemile3 nolur nolmaz

İnşalla evledikten sonra da devam eder seni sayıp tutmaya gülüm.

Mutlu olursunuz umarım ne diyim.

Dediğim gibi madem çalışacaksın zaten evde vakit geçirmeyeceksin fazla sorun çıkacağını sanmam açıkçası.

Hadi sürekli evde olsa çalışmasan o zaman kesin derdim başka bir yol bulun orda oturmaktan başka diye...

bayıldım yaaa... zaten şimdiden konuştuk biz nişanlımla.. durumumuzu düzeltip bir ev alacak ya da en azından ev taksidine girecek durumumuz olunca tüyeceğiz kaydirigubbakcemile3

mutluluk temennilerin için teşekkür ediyorum çookkk...
evet evde olmicam hiç.. zaten birbirimizi görmeden sorun yaşayamayız di miii.....
sanırım bir zaman toparlanana kadar bunu yaşamalıyız.. çünkü gerçekten çok zor şu an kira filan...

Evet kiracı olmak zor gerçekten de.

Benim kaynanam benim binaya taşınsa ben de hemen işe girerim valla

3 yıl nişanlısın. epeyce uzun bir süre iyice tanımışsındır kayınvalideni.

ikinizde çalışıyorsanız daha az görüşüceksiniz. daha ilk zamanlardan önlemini alıp mesafeli olursan. yeme içme ayrı istiyorsan ilk günden bunlara dikkat edersen sorun yaşamazsın.

Bende kayınvalidemle altlı üstlü oturucam. Zaten ben onu sorun yapmıyorumda kayınpederim fena. Allahtan kayınpederim başka şehirde yaşıyor yani sadece nişanlımın annesi var. Ama bende belirttim şimdiden eğer ilerde babanla anlaşamazsak sorun çıkarsa arkamıza bile bakmadan gideriz haberin olsun bi dk bile durmam dedim lmaz:

evet hem kayınvalidemi daha da önemlisi nişanlımı bütünüyle tanıdım artık. bu nedenle onun olduğu yer bana cennet gibi gelir ama elbette biz yuvamızı huzurlu tutsak da dış etkenler bozmaya kalkarsa benden önce nişanlım orayı terkedecektir.

çalışıcaksan çokta sorun olmaz ya.
ölücek halin yok yaa ne sanki:)
ucunda ölüm yok dene bence

tabi tabi çalışacağım evlendikten sonra da.. şimdi de zaten sabah 8de çıkıp akşam 7 gibi eve dönüyorum.. hangi ara görcem sanki..

bir de gerçekten ben de denemekte yarar olduğu kanısındayım.. çünkü sonradan ah keşke demektense denedik olmadı demekte yaya var....

Hayırlısı olsun. Umarım kalbine göre olur. Tek tavsiyem, çalışıyor olmanı bahane edip, "hazır yemeğe gelirsin kızım." derlerse de birlikte yiyip içmeyi kabul etme. En büyük sorunlar buradan çıkıyor.

şimdi arkadaşım bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum...
yani bunun dedikleri gibi iyi yanlarıda var kötü yanlarıda var.

iyi yanları akşam eve yorgun argın geldiğinde canın yemek pişirmek istemiyorsa kayınvaldende mutlaka
yemek vardır evıne gıdıp yemek yedıgınde surat asmaz aksıne sevınır .
ilerde çocugun olduğunda gezmeye falan gıdecegınızde bakıcıdan daha ıyı bakacagına emın oldugun ıcın cocugunu ona bırakırsın.
en büyük iyilik kiraya vereceğin parayı yaşam standardını yükseltirsin araba vs alırsın
başka mutlaka iyilikleri de vardır.
kötü yanları;
nereye gittiniz nerden geliyorsunuz ne aldınız ne gerek vardı cok para harcıyorsunuz her zaman bıze gelın bızde kalın mısafır geldı gel bır hosgeldın de sana mısafır geldı bende geleyım evine sürekli gelir çat kapı vs.vs.vs. bu uzar ya işte bunları düşün kaldırabilir misin acaba
bende yavas yavas alısıyorum artık kayınvalıdemde alıstı artık fazla sık gelmez aslında artık hıc gelmıyor ama kus de degılız ıkı yabancı gıbı bu da guzel bence kafam rahat

inşallah dediğin gibi olur arkadasım inşallah nişanlında değişmez ezdirmez seni bende alt üstlü oturdum evlenmeden önce cok iyidiler bi görsen sorun cıkmaz dedim eşimde zaten benim ailem sorun cıkarmaz demişti ama öyle sorunlar cıktı ki eşim bile bu kadarını tahmin etmemiştim demişti tabi insandan insanına değişir tabi inşallah mutlu olursun sorunsuz bir yaşam olur eşinle

amaniiinnnn nasıl da içim açıldı :) valla dün de konuştum nişanlımla tekrar.. dedim ki bak öyle zırt pırt hadi yukarı çıkalım, onlar bi yere gidiolarsa peşlerine takılalım filan istemem dedim. o da canım ben de istemem zaten ayrı bir aile olduğumuz ayırdına varmaları için anne baba da olsa mesafe korunmalı dedi.. yani baştan beri nişanlımdan bir şüphem yok zaten, olmaz da eminim. ayrıca ööle aramız kötü filan da değil kayınvalidemlerle ama yine de indan tedirgin oluo elbette.. ama aşkam yorgun argın gelsem de yemeğim olmasa da sadece bir çorba yemeye bile razı olup kendi evimde yeme taraftarıyım... elbette zaman zaman birlikte vakit geçirileccek ama bu uzakta da olsak olacak bir durum.. hatta biz uzakta oturursak gece evimize dönemeyeceğimiz için bir de onlarda kalmak durumunda kalırız ki gece onlarda kalıp sabah beraber uyanmalar bir çok açıdan bizi çok eksikli bırakır.. sanırım yapmam gerken şey mesafeyi elden bırakmamak...:umursamaz:

bence kaynananla mesafeni koruyabilirsen çat kapı birbirinize gidip gelmezseniz eşin de bi durum olduğunda seni ezdirmezse sorun olmza ama bu dediklerim olursa o zaman dersin ki yemem içmem kira öderim huzurum olsun uzak olayım o zaman da evden çıkamazsınız bi kere girince onları en iyi tanıyan sensin evleneceğin kişiyle de bunları konuşursan senin için iyi olur

valla canım senin yerinde olsam bu fırsatı kaçırmam...İnan bana her ay al ben yiyemiyorum sen ye der gibi 500 600 lirayı ev sahibine vermek çok koyuyo insana...mesela benim kayınvalidemler ev vermediklei gibi bol bol akıl verdiler !! kendileri 3 4 maaşla k..çı kırık bi ev yapmışlar bana akıl veriyo işte ben siz gibi olsam yemem içmem para biriktiririm bilmem ne ..Ki 3 kaynım ve kayınpederim çalışıyo parayı kaynanaya veriyo para onda birikiyo...Sadece akşamları eve gelirler iki lokma yerler öyle iştahlı değiller bana akıl verene kadar kendi ev yapsa evlatlarına verseymiş.
Bırak hazır ev veren varken ellerini taşın altına soksunlar.Sende kazandığın parayı rahat rahat harca sürünme kiralarda.

ayyyyy!!! sanırım tamamen aynı fikirdeyim.. ayrıca burada kiralar öyle 500-600 filan da değil. bi de yeni gelin evi olacağı için düzgün bir ev olmalı o da en az 750-800lerden başlıo..eee düğünden aylar önce ev tutulmalı eşyalar yerleşsiin diye oturmadığın halde 3-4 ayın kirasını vermek var bi de... insan başta amaannn sorun yaşamiyim gidiim kirada oturiim filan dio ama düşününce ömür boyu her ay o para nasıl verilir!!!!! bi de daha sonra işte biz kirada yapamadık eve dönmek istioz desek öle bi şansımız da kalmicak. en azından yaşam standardımız daha ii olur kira vermezsek hem de çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğini daha rahat hazırlarız.. elbette sorun çıkmasın die elimizden geleni yapcaz ama sorun çıkarsa da napiim yani... insan akraba olmasa da komşularıyla yine didişmiyor mu sanki... offf.. ama sana çok üzüldüm... çalışıyor musunuz ikiniz de?? zordur yani bi de tek maaşla kira ödemek.. Allah yardımcınız olsun....senağlama

Evet canım öğretmenim ben ama malesef ücretliyim ... Hemde bu sene başladım..İnşallah seneye kpssye girip sözleşmeli yada kadrolu atancam..Valla zor her ayın sonunda kira,fatura market e bide gençsin istekler oluyo evine ufak tefek eşyalar ne bileyim kıyafet
falan onların taksidi derken para bitiyo anlamıyosun yani nasıl geçiyo hayat ...Zaten işten de geç geliyomuşsun valla kaçırma fırsatı çok pişman olursun sen harcayamıyo musun 750 800 milyonu da ev sahibine vercen ...Anne baba olarak yapsınlar görevlerini bak benimkiler hiçbir halt yapmadıkları gibi bide akıl veriyolar...Biz evlendik eşim 750 milyon maaş alıyodu 4 sene önce 250 kira 250 mobilya 160 beyaz eşya taksidi ödedik... Ve o halde bile kaynanam dedi ki ben artırırdım senin yerinde olsam ... Düşünebiliyo musun ve oturduğum evde 9 tane fare çıktı..3 Haftalık evliydim ...En güzel geçmesi gereken yıllarım ağlamakla geçti..Ben bu evden çıkmak istiyorum dedim .Ne dedi biliyo musun nesi var bu evin gayet güzel fareden ne olacak ! ya böyle İNSAN !!! lar var klava:klava:

Son düzenleme:
aynı evde oturmaktan sa altlı ustlu oturman daha ıyı eee nasıl olsa calıscakmıssın sorun yok sanırım ben de altlı ustlu oturuyorum gayet su an ıyı...allah kolaylık versın sana kocanla mutlu olda gerısı yalannnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…