• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin cimriliği

Hem sevmiyorsunuz hem beklenti içindesiniz , neden , ki sevmiyorsanız fazla ilgili de değilsinizdir.

Eşinizin adına neden üzülüyorsunuz ki , o kendi ister üzülür ister banane der ?

Hem sevmiyorsunuz hem beklenti içindesiniz , neden , ki sevmiyorsanız fazla ilgili de değilsinizdir.

Eşinizin adına neden üzülüyorsunuz ki , o kendi ister üzülür ister banane der ?
Sevmeme olayı yeni oldu. Geçtiğimiz ay Bi problem yaşadık. Öncesinde böyle değildi aramız. Görseniz beni yere göğe sıgdıramaz çok severdi lafta ama geçen ay öğrendiğim şeyden sonra iletişimimiz azaldı. Eşimin agzından duyduğum için üzülüyorum dedim. Çünkü o hep üzülür annem neden yapmayacağı şeyleri yapıcakmış gibi konuşuyo ki şu huyunu bıraksa diye

Kızlar bende mi sıkıntı var bilmiyorum. Ama gerçekten saçma geliyor bana. Evleneli yıl oldu kayınvalidem hala bize ev hediyesi almadı. Hediyeden kastım Bi çay bardagı bile olur. İnsan düşünülmek istiyo. Millete gelince şunu aldı hayırlamak lazım diye eşime baskı yapıyo ki hediye alsın diye ama bahsettiği kişilerle muhabbetimiz yok. Hani olur da eşim hediye alırsa bu da kendi almış gibi verecek niyeti o. Hamileyim ayrıca bebegim neredeyse doğacak. El gibi sadece Bi tulum getirdi başta. Gerçekten insan üzülüyor. Hadi ben kendisini çok sevmiyorum ama eşim için üzülüyorum. Benim ailem her şeyle ilgilenirken o hep yalnız.
27 yıllık yaşamımın son bir yılında öğrendiğim cümle ‘Beklenti üzer’ . Birşey beklemiyor olsanız genel olarak çevrenizdekilerden üzülmeyeceksiniz.
Almak istiyorsa alsın istemiyorsa almasın. Aileniz de içinden geldiği için yapıyor demek ki kıymetli olanıda budur.

Daha kaç kere yazıcam. Düğünü eşimle ben yaptık. Kayınvalidem hiç bir şey yapmadı. Bide belki yorulmuştur vermekten demiyo musunuz ya. Allah insanın pintisinden korusun. Bide bilip bilmeden konuşanından
Tmm o zaman ikinci seçenek .Kayınvaliden para harcamak istemiyor.İstemeyede bilir.İnsanlara zorla bişey yaptıramazsınız.

Kızlar bende mi sıkıntı var bilmiyorum. Ama gerçekten saçma geliyor bana. Evleneli yıl oldu kayınvalidem hala bize ev hediyesi almadı. Hediyeden kastım Bi çay bardagı bile olur. İnsan düşünülmek istiyo. Millete gelince şunu aldı hayırlamak lazım diye eşime baskı yapıyo ki hediye alsın diye ama bahsettiği kişilerle muhabbetimiz yok. Hani olur da eşim hediye alırsa bu da kendi almış gibi verecek niyeti o. Hamileyim ayrıca bebegim neredeyse doğacak. El gibi sadece Bi tulum getirdi başta. Gerçekten insan üzülüyor. Hadi ben kendisini çok sevmiyorum ama eşim için üzülüyorum. Benim ailem her şeyle ilgilenirken o hep yalnız.
Seni çokkkkk iyi anlıyorum. Benım kv senın kv yi 10 kez sollar bu konuda. Nişan dugun 3 cocuk oldu çöpünü gormedım. Istemeye gelırken 700 km oteden geldıler hiççç bırsey almamıslardı. Hala içerliyorum aklıma. geldıkce. En basıt bır kutu seker cıkolata çicekvs o bıle alınmamıstı arabaya tıkabasa dolup gelmıslerdı oylece . Sonrasıda hep aynı devam ettı. Yapmadılar tamam ama sureklı para ıstıyorlar sudan sebeblerle. Gecen aylarda duydumkı 4 yıllıgına kredı cekıp kucuk ogluna araba almıs. Şimdı kredıye yetısemıyor ekstra masraf cıktıgında bızden ıstıyor. Resmen katıksız enayı yerıne koyuldum ve koyulmaya devam edıyorum. Bende onlar gıbı davranamıyorum malesef esımı hatrına yınede cogunu yaptık isteklerının. Napalım bızım sansımıza boylelerı denk geldı.

Ne gerek var? Bırakın eşiniz üzülsün, koskoca adam. Bebeğiniz gibi eşiniz üzülüyor diye üzülmeyin.
Benim eşimin annesi bize ne hediye almıştı düşüneyim. Hah buldum. Evlerine parke yaptırıyorlardi. Parkenin artan parçalarından ustaya kesme tahtası şeklinde kestirip bana hediye getirdi.

eşimin ailesi bana da çok görgüsüz gelmişti. şimdi hiç biriyle görüşmüyorum ben. 4 yıllık evliy,im ama kaç kere boşanma işlemleri başlatıp yeniden biraraya gelmiştik. biz evlilik terapistine de gitmiştik. şuan güya aramız iyi ( duygusal olarak bende birşey yok) ama farklı şehirlerdeyiz. ben tayin istedim. çocuklarımla ve anne babamla kalıyorum. eşim iş bulunca yanımıza gelecek. eşime karşı çok öfkeliyim. halen öfkem geçmedi ama çocuklarım için susuyorum. bu süreçte ben çok değiştim. kendi hatalarımı çok net anlayabiliyorum.

insan net olmalı, olumsuzlukları haksızlıkları biriktirmemeli ve çok iyi niyet göstermemeli karişı tarafı tanımadan. hele ki beklenti hiç olmamalı.. kendi yağıyla kavrulmalı. çünkü parayı veren düdüğü çalar. burada görüyorum ki erkek tarafının maddi olarak sorumluluk altına girilmesi isteni,yor diğer yandan da hiç bir şeye ses etmemeleri.. bu ikisinin aynı anda olması çok zor.. çünkü parayı veren illaki düdüğü çalar..

almanyadaki görümcem oğlumun doğumgününde hediye göndermiş kargoyla. eşimin bir yeğenide oğluma oyuncak araba göndermiş. hiç birini evime sokmadım kargoyu reddetim. eşimle birbirimize girdik yine. ben eşimle biraraya gelirken şart koymuştum evime gelemezler bende gitmem yılda 1 defa çocukları gösteririm o da dışarda görürler. ne cenazeye ne düğüne beni gelinleri bilmesinler benim sınırlarım bunlar demiştim. zaten eşimin ailesi çok kalabalık. öyle sürekli evinize gelelim dertleri yok da biraraya gelelim dertleri vardı. görümcemi aradım ve ağzıma geleli saydım. zamanında beni hiç birşeye layık görmezken, kedi mi doğuruyor köpek mi doğuruyor hastaneme bile gelmezken.. ama dıdınızın dısına doğum yapacak diye herkese haber edip gidin ayıp olur diye gözümün içine baka baka konuşlurken.. siz beni ne sanıyorsunuz.. beni gelin yerine insan yerine koymadınız. ben sizin çekirdeğinizi evime sokmam da günahımı bile vermem size de dedim. o da haklısın. biz sen değiştin sandık. eşime sormuşlar o da karım bişey demez gönderin hediye demiş.. dedim ben sizin görgünüzü biliyorum. sizin layık gördüğpünüz şeyler benim çok canımı sıkıyordu. benim çocuklarıma hiç bişeyiniz nasdip olmadı olmayacak da allaha şükür çalışıyorum, kazanıyorum tek başıma herşeylerini alıyorum. aranızdaki kan bağının hatrına yılda bir görürsünüz dedim.

benim hatam onlarden birşeyler beklemekti zamanında.. oysa şimdi çok şanslı olduğumu düşünüyorum. kimsenin hakkı yok. ne maddi ne manevi hastaneye görmeye gelmemeleri bile benim ekmepğime çalınan bir bal. bana kendimi değersiz hissettirdiklerinden, hiç bir katkıları da olmadığından resti çekip borumu öttürdüm. parayı veren düdüğü çalar'ı ben artık çok farklı yerlere çekiyorum. düdğü öttüren benim şuan.. rahatım huzurluyum.. kendi ailemde ikinci çocuğumda yapmadı. erkek kardeşime ben 25 gram bilezik aldım, gelin benim gibi kötü hissetmesin kendini diye, giyim kartları, abiye çantalar aldım. yine kötü görüğmce oldum.. neymiş testi kırılmada görümce olarak yanında olmamaışım diye.. erkek kardeşim ikinci bebeğime birşey takmadı ama arkadaşının çocuğuna taktı. ve bunu da bana söylüyor düğünde bana çeyrek taktı benim de almam lazım diye.. yani kendimi yine kötü hissettim tabiki.. ben de borca girerek düğünde en iyisini yapmaya çalıştım ama dayısı olarak bir takı takmaması ama arkadaşının çocuğuna takması zoruma gitmedi değil. anneme dedim o da bana dediki biz senin çocuğuna bakıyoruz ya biz dedik alma diye yoksa alayım mı diye sormuş. yani annemgil biz on un altın borcunu size ödüyoruz demeye getiriyor. mahsulleşme usulü :) peki dedim anne.. allah razı olsun haklısınız.. oysaki annem, erkek kardeşim için bana damatlığına kadar aldırtmıştı. bi kızın gelinliğini almadım herhalde..

şimdi birine birşey almaya korkuyorum. ne bana alsınlar ne de ben alayım diyorum.gerçekten hediyeleşmek iyibirşey değil. çünkü size layık görünen şeye bozulabiliyorsunuz. bence doğum günlerinde atılan mesaj onu hatırlamak en güzel hediye.. maddi olarak birşey yapılmamalı.. insan verince beklentiye giriyor.

Yine bir beklentiye girme mevzusu bekledikçe üzülüyoruz arkadaşım beklemeyin

Kv deniz neden ev hediyesi alması gerektiğini anlamadım beklentiniz garip geldi kusura bakmayın. Çocuğunuz için sizin aileniz birşeyler yapıyor ya yeterli, siz eşiniz adına neden üzülüyorsunuz ki, eşiniz dert etsin sonuçta doğacak olan onun da çocuğu ve ilgilenmeyen taraf kendi ailesi. Siz doğuma odaklanın kimsenin adına üzülmeyin
konu sahibi şimdi eşine de diyordur :)
"çok üzülüyorum senin için. Kimsen yok gibi bişey"
bazen kadınlar sadece bunu hissettirmek için bile bahane arıyor
kaba tabirle eşi fişkelemek ister gibi

konu sahibi insan tabiki bişeyler bekleyebilir.. Ama eşinize yalnız demek komik olmuş gerçekten
inşallah eşiize de böyle şeyler konuşmuyorsunuzdur

Benim kv de iki yelek ördü sadece.Bebek arabasını alayım dedi taksite böldürün ben taksitleri size yollayayım dedi.Biz de tamam ne önemi var ha peşin ha taksit dedik.Aldık arabayı aldınız mı dedi ben size yollayacağım dedi tşk ettim.Sonra ses yok😂😂Ve ben onun bu saçmalıklarına bile üzülmüyorum kimseden beklentim yok kendisi teklif etti kendisi döndü çok lazım sanki parası ben kızıma her şeyin iyisini alırım.Üstüne hatta bir de annem bebek odasını aldı onu duydu heee 8-9 bin bir şeydir diye küçümsemeye çalıştı😂😂Yüzsüz
8-9 bin çok mu ucuzmuş neden böyle erkek aileleri kız ailesini kızı küçük görüyolar anlamam, madem öyle 8-9 bin az geliyoda bebek arabasını taksite böldürün diyip de ödememek ne oluyor ,ayıp ya gerçekten

8-9 bin çok mu ucuzmuş neden böyle erkek aileleri kız ailesini kızı küçük görüyolar anlamam, madem öyle 8-9 bin az geliyoda bebek arabasını taksite böldürün diyip de ödememek ne oluyor ,ayıp ya gerçekten
Hiç valla bebek arabası yarısından bile az.Küçük görmüyorlar aslında öyle göstermeye çalışıyorlar çünkü kıskanıyorlar.Ben de diyorum ki bebek odasını şöyle bi düzenledikten sonra instada odayı paylaşsam anneannemizin hediye odası kızımızı bekliyor diye şöyle herkese duyurmuş olsam iyice mi kıskansa 😂😂

Benim esimin ailesi dugune eve maddi destek olduklari halde ilk gelislerinde ev hediyesi getirmislerdi. Torunlarina da hic elleri bos gelmezler. Bu biraz gorgu meselesi bence. Mecbur olmadiklarini herkes biliyor. Ama oglum/kizim deyip beklentiye giriyorlarsa yuz yuze bakiliyorsa elini kolunu sallaya sallaya da gelinmez.
Benim kendi ailemin bir kurdani yok evimde. O da onlarin pintiligi. Ha esim surekli soyler, hakli da. Torunsa her iki tarafin da torunu

Hiç valla bebek arabası yarısından bile az.Küçük görmüyorlar aslında öyle göstermeye çalışıyorlar çünkü kıskanıyorlar.Ben de diyorum ki bebek odasını şöyle bi düzenledikten sonra instada odayı paylaşsam anneannemizin hediye odası kızımızı bekliyor diye şöyle herkese duyurmuş olsam iyice mi kıskansa 😂😂
Yap bencede görsünler :KK48::super:, benim kv de de bazen kıyaslaması kıskançlığı tutar maddi de manevi de değişik ya ,benim annem öyle bişey yapmadığı için yaşamadığımız için tuhaf

valla mutlu olun, bulunmaz nimet bu kaynana, cimriliğinden yol parasını hesaplar belki lohusalıkta da gelmez, oh mis
amaaan ne hediyesi yahu, huzurla sağlıkla doğsun da, kısmetiyle gelir zaten, Allahın sevgili kuluymuşsunuz ki kaynanaızın emeği çocuğunuza kısmet olmuyor. Aman eşinize bu konuda birşey söylemeyin, mutluluk ve heyecanınızın tümünü ve tüm duygularınızı doğacak bebeğe saklayın, hiçbir olumlu duygunuz ziyan olmasın
ya madem para ödedim ödemişken bir sene kalayım derse o daha kötü :halay:

konu sahibi insan tabiki bişeyler bekleyebilir.. Ama eşinize yalnız demek komik olmuş gerçekten
Adam ne yapsın anne babası önemsemiyorsa. En güzeli hiç beklentiye girmemek.

Kendi annemi öpsem , ee pelin beni öpmedin der, annemle gelinlik provasına giderim (o çalıştığı için, ve çağırmak zorunda da değilim sonuçta gördü alırken , eltimi de sürükleyip çağırcağını bildiğim için çağırmadım) provada bişey eksik olur mesela eee beni götürmedin bak böyle oldu der ama şaka ama gerçek lafını söyler ama ne hikmetse çok sever canım cicim , bende zamanımı bekliyorum bi laf oldu mu tak söylüyorum artık umrumda değil

Benim kayınvalidem kızım küçükken zorla herkesin davet edeceğim bi doğum günü partisi yaptırdı bana tatil dönüşü acele acele partiyle ilgilendim.
Parti günü üzerinde sağı solu kaymış bir tişört, yazlık desenli ev pantolonu gibi bir pantolon ve saçı başı dağınık ve hediye almadan gelmiş.
5 ay sonra bir tanıdığın çocuğunun doğum gününe resmen şık bir elbise ile saçlarını kuaförde maşa yaptırmış düğüne gider gibi:D Hatta eşim bile çocuğun babaannesi sensin herhalde dedi :D

Yani buna şimdi üzülsem kızsam ne geçecek elime:D

Ne saçma Bi insansınız siz ya. Yok kocayı fişeklemek bunu hissettirmek için bahane aramak. Kadınlara karşı fesatlık akıyor cümlelerinizden. Evlerden ırak sizin gibiler

Ne saçma Bi insansınız siz ya. Yok kocayı fişeklemek bunu hissettirmek için bahane aramak. Kadınlara karşı fesatlık akıyor cümlelerinizden. Evlerden ırak sizin gibiler
üslubunuza dikkat edin!!
asıl sizin bu hallere girmeniz çok saçma

haaa illa çok üzülüyorsanız kv nize kendin yap hayrını anne bizi karıştırma. İnsanları bu kadar düşünüyorsun oğluna bir ev hediyesi getirmedin diyin

Back
X