• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin cimriliği

Sizin kayın tam sömürücü desene bırde adam kefil olmuş yazık ya
emeklileri çocukları zorla ikna edip bankalardan kredi çektirip onu da zavallı kıt kanaat yaşayan anne babalarına ödetiyorlar yıllarca.mezarda var huzur onlara bazı ailelerde .burda en çok açılan konu da kayınvalide konusu bu kadar mı kötü bu kadınlar bir de onlardan dinlemek isterdim olayları da onlar yok sitede işte :KK70:

emeklileri çocukları zorla ikna edip bankalardan kredi çektirip onu da zavallı kıt kanaat yaşayan anne babalarına ödetiyorlar yıllarca.mezarda var huzur onlara bazı ailelerde .burda en çok açılan konu da kayınvalide konusu bu kadar mı kötü bu kadınlar bir de onlardan dinlemek isterdim olayları da onlar yok sitede işte :KK70:
Sana bır örnek vereyım çok yakın arkadaşım 2019 da evlendı bı sene surmedı ayrıldılar. Kız benı arardı kv eşini kötülerdi altınlarımı ıstıyorlar kv beni dövdü diye ama ınanırdım nasıl ınsanlar dıye. Sonra öğrendım kı kadın çok mülayim aksıne kadını kendı aldığı eve bır kere sokmamış kı ortada bır şey yokmuş kendı annesı her gun gelirdı kahve snaplerı atılırdı. Neyse altınlar durumu da yokmuş yalanmış aksıne kendı annesıne vermış kı bu normal geldı anormal kısmı kocasının berdığı harclıktan tut kendı maaşına kadar annesıne verıp altın yapıyırmuş. Banada borç var kontur alamıyorum derdı. Bende o kadar çalışıyor demek kı borç çok dıyordum saf gıbı aksıne çocuk çırpınıyormuş kız kendı parasından kuruş harcamıyormuş ustune borçda çocuğa evlenelım baskısından dolayı düğün vs borcuymuş🤦‍♀️ Kadın oğluyla dışarda goruşmuş dıye gıdıp evının camlarını ındırmış en sonda da cocuk annesını pazara götürdü diye kadının evını basıp saçını başını yolmuş çocuk bı yetışöış annesının tum saçı elınde😑

annem ve kayinbabam evlenirken herseyimize yardim ettiler
yinede evimize ilk geldiklerinde bir hayirli olsun hediyesi aldilar
kaynananiz tuhaf gercekten.
evlenirken aileler yardim etmek zorunda degil ama en azindan bir hayirli olsun hediyeside alinmali bence
Çevremde çoğu kişi yeni ev alana hediye alır.
Ev alan ailedense ya çeyrek altın alır ya minik bir elektronik alet alır.
Uzak akrabalar komşu teyzeler borcam falan getiriyordu.

Aslinda kac kez basina gelmiss hala guvenmesi hata
Sana bır örnek vereyım çok yakın arkadaşım 2019 da evlendı bı sene surmedı ayrıldılar. Kız benı arardı kv eşini kötülerdi altınlarımı ıstıyorlar kv beni dövdü diye ama ınanırdım nasıl ınsanlar dıye. Sonra öğrendım kı kadın çok mülayim aksıne kadını kendı aldığı eve bır kere sokmamış kı ortada bır şey yokmuş kendı annesı her gun gelirdı kahve snaplerı atılırdı. Neyse altınlar durumu da yokmuş yalanmış aksıne kendı annesıne vermış kı bu normal geldı anormal kısmı kocasının berdığı harclıktan tut kendı maaşına kadar annesıne verıp altın yapıyırmuş. Banada borç var kontur alamıyorum derdı. Bende o kadar çalışıyor demek kı borç çok dıyordum saf gıbı aksıne çocuk çırpınıyormuş kız kendı parasından kuruş harcamıyormuş ustune borçda çocuğa evlenelım baskısından dolayı düğün vs borcuymuş🤦‍♀️ Kadın oğluyla dışarda goruşmuş dıye gıdıp evının camlarını ındırmış en sonda da cocuk annesını pazara götürdü diye kadının evını basıp saçını başını yolmuş çocuk bı yetışöış annesının tum saçı elınde😑
Simdi bu olayın gercegi kuzenimin basinda geldi 25 bin etmeyecek altin icin baski yapip o parayla bag ya ev dikeceklermis yok kocasi araba alacakmis sirf altin olmasin diye ki mehir olsun demisler nikahta
Kuzenimde halama goturur veririm bir daha isterseniz demis simdi kimse isteyemiyor 😂😂

Ben görümceyim. Anlatmak istemem ama şöyle bahsedeyim. Gelini hiç sevmiyorum. Düğüne el gibi gittim. Takı takmadım.

Çünkü kardeşim bir apartman dairesini saray yaptı (tadilat 6 ay sürdü en az, gelinin süpürgesi bile yoktu, anası kızımın çeyizleri eve sığmaz derken, bimde satılan süpürgeyi anası evine götürdü, süpüremezdi çünkü, yenisini aldık) ana bu arada 2+1 90 mt2 de yaşıyor, ev kira. burda bahsettigım fakirlik değil, farķindalık. Birseye gücün yokken, beğenmemek. fakirlik başım üstüne. Ama görgüsüzlük ve görmemişlik, buna katlanamam.

2 çocuk oldu. Olmadan hala olarak, eksiklerini gelinin zevkine göre ben şahsen aldım. Annemler de aldı.

3 ne takı taktım ne ev hediyesi, bi şeyleri eksik kalmasın, bebek muhtaç olmasın diye her ucundan tuttuk.

4 anası doğum odası süslüyordu, balon çiçek böcek. ( bende doğurdum, bana kapitalizmle gelmeyin)

Demem o ki, aile güzeldir, hele ki ihtiyaçlarınızı bilen insanlar. Aman takı, hediye derdine düşmeyin. Kiymetı kendinize biçen, sizsiniz.

Ben görümceyim. Anlatmak istemem ama şöyle bahsedeyim. Gelini hiç sevmiyorum. Düğüne el gibi gittim. Takı takmadım.

Çünkü kardeşim bir apartman dairesini saray yaptı (tadilat 6 ay sürdü en az, gelinin süpürgesi bile yoktu, anası kızımın çeyizleri eve sığmaz derken, bimde satılan süpürgeyi anası evine götürdü, süpüremezdi çünkü, yenisini aldık) ana bu arada 2+1 90 mt2 de yaşıyor, ev kira. burda bahsettigım fakirlik değil, farķindalık. Birseye gücün yokken, beğenmemek. fakirlik başım üstüne. Ama görgüsüzlük ve görmemişlik, buna katlanamam.

2 çocuk oldu. Olmadan hala olarak, eksiklerini gelinin zevkine göre ben şahsen aldım. Annemler de aldı.

3 ne takı taktım ne ev hediyesi, bi şeyleri eksik kalmasın, bebek muhtaç olmasın diye her ucundan tuttuk.

4 anası doğum odası süslüyordu, balon çiçek böcek. ( bende doğurdum, bana kapitalizmle gelmeyin)

Demem o ki, aile güzeldir, hele ki ihtiyaçlarınızı bilen insanlar. Aman takı, hediye derdine düşmeyin. Kiymetı kendinize biçen, sizsiniz.
Siz.geline degil kardesinize yapmissiniz yalniz bu 'taki olayini. Taki erkek kiz tarafi fark etmez şandan yapilir derler. Insan kardesi 50 tl de taksa orada kamerada gorunsun ister. Gelininiz ve gelenler cok daha farkli yorumlamıştır bu durumunuzu kel alaka çünkü bazi seyler kol kirilir yen icinde kalir olmali. Bire-bir iken yapmayı tercih etseydiniz keşke herkes içinde olmasi yerine.
Gelinin uzerine alianacagi bir durum değil

Sanırım kendinizi ifade edememişsiniz, cümlelerin bir kısmı anlamsız ve kopuk. Google translate çevirisi okuduk sanki. Takı takmadım çünkü kardeşim apartman dairesini saray yaptı. Böyle gerekçe mi olur Allah aşkına. Kardeşinizle aranızda büyük bir problem yaşanmadığı sürece sizin nezaket icabı hediyenizi takmanız gerekirdi. Gelin için değil, en azından kardeşlik hukuku için.

Sanırım kendinizi ifade edememişsiniz, cümlelerin bir kısmı anlamsız ve kopuk. Google translate çevirisi okuduk sanki. Takı takmadım çünkü kardeşim apartman dairesini saray yaptı. Böyle gerekçe mi olur Allah aşkına. Kardeşinizle aranızda büyük bir problem yaşanmadığı sürece sizin nezaket icabı hediyenizi takmanız gerekirdi. Gelin için değil, en azından kardeşlik hukuku için.
Tek anlamayan benim sanmıştım o sebeple o kısma ses cikarmadim😂

Siz.geline degil kardesinize yapmissiniz yalniz bu 'taki olayini. Taki erkek kiz tarafi fark etmez şandan yapilir derler. Insan kardesi 50 tl de taksa orada kamerada gorunsun ister. Gelininiz ve gelenler cok daha farkli yorumlamıştır bu durumunuzu kel alaka çünkü bazi seyler kol kirilir yen icinde kalir olmali. Bire-bir iken yapmayı tercih etseydiniz keşke herkes içinde olmasi yerine.
Gelinin uzerine alianacagi bir durum değil
Hiç şan peşine düşemem. Bu benim tamamen şahsi görüşüm. Herkes istediğini düşünebilir.

Konu sahibi de belki eksik anlatmıştır. Başka yardımları olmuş olabilir kayınvalidenin. Herkes tüm varını, yoğunu, dişinden tırnağından artırdığını, bir düğün yapılıyor ya da ev alınıyor diye saçmak zorunda değil. Kayinvalideye cimri demiş ama belki gelin savurgan. Bunu bizzat tanımadan bilemeyiz. Beklenti az, mutluluk çok konu sahibi.

Benim Kv de eve hediye getirmeyi birakin ne nisanlilik doneminde ne de evlilik suresince bana 1 adet corap bile almadi. Dugunde sozum ona takacagi bilezikleri yine dugunde geri alip salona verdi. Benimkisi kadar kotu Kv hic duymadim, gormedim de. Zaten oglunu da doldurup doldurup ustume salardi. Sayesinde yuva muva kalmadi, dagildi gitti.
1 sey almiyorsa ustu kapali seni gelinim olarak istemiyorum, sevmiyorum demektir.

Kızlar bende mi sıkıntı var bilmiyorum. Ama gerçekten saçma geliyor bana. Evleneli yıl oldu kayınvalidem hala bize ev hediyesi almadı. Hediyeden kastım Bi çay bardagı bile olur. İnsan düşünülmek istiyo. Millete gelince şunu aldı hayırlamak lazım diye eşime baskı yapıyo ki hediye alsın diye ama bahsettiği kişilerle muhabbetimiz yok. Hani olur da eşim hediye alırsa bu da kendi almış gibi verecek niyeti o. Hamileyim ayrıca bebegim neredeyse doğacak. El gibi sadece Bi tulum getirdi başta. Gerçekten insan üzülüyor. Hadi ben kendisini çok sevmiyorum ama eşim için üzülüyorum. Benim ailem her şeyle ilgilenirken o hep yalnız.
Genelde böyle oluyor üzülme

Gerçekten kötü olanları da var, bazı arkadaşlarımın kayınvalidelerini görünce o arkadaşlarımın neden psikolojik tedavi gördüğünü anladım, insanın kötüsü de çekilmiyor ama herkes kötü diye bir şey de yok.
Mesela bizim bir akraba vardı Allah rahmet eylesin, oğlu evlenirken evin tüm mobilyalarından kınasına, düğününe kadar, hatta geliniyle oğlu kirada oturmasın diye oturacağı eve kadar herşeyi yaptı bizzat şahidim.
Akrabam kaç yaşından sonra kendi kiraya çıktı evini oğluna tahsis etti, imkanı çok da elvermemesine rağmen kız tarafı süt parası dedi kızın ailesine süt parası verildi, kızımızın çeyizi yok çeyiz yapacaksınız dediler çeyizi yapıldı, eşya alacaksınız dediler alındı, takı dediler takı, düğün isteriz dediler düğün, ki akrabam diye demiyorum kadın herşeyi ben yaptım oğlumla gelinimin herşeyine karışırım diyen biri de değildi, oğlunun evine bile gitmezdi gelin rahatsız olmasın diye, velhasıl eli belinde kayınvalide değildi yataklara düşecek kadar hasta olduğunda dahi geline bana bakacaksın demedi kimseye yük olmak istemeyen biriydi rahmetli, buna rağmen geline sorsanız eşinin ailesinden hiçbir şey görmemiş ölmüş insanlara sürekli sövüp duruyor.

Başka bir tanıdık çocukları için başını soktuğu tek evini ipotek ettirdi, maaşı dahi kesintiye uğruyor, evi de her an elinden gidebilir ama onun çocuklarına sorsanız ailemiz bize ne yaptı ki diyorlar, maalesef bazı insanlara destek olsanız da kötü oluyorsunuz, destek olmasanız da kötü oluyorsunuz.

O yüzden herkes kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensin, kimse kimseden beklentiye girmesin zira yapsanız da yapmasanız da günün sonunda kötü ilan ediliyorsunuz.

Kızlar bende mi sıkıntı var bilmiyorum. Ama gerçekten saçma geliyor bana. Evleneli yıl oldu kayınvalidem hala bize ev hediyesi almadı. Hediyeden kastım Bi çay bardagı bile olur. İnsan düşünülmek istiyo. Millete gelince şunu aldı hayırlamak lazım diye eşime baskı yapıyo ki hediye alsın diye ama bahsettiği kişilerle muhabbetimiz yok. Hani olur da eşim hediye alırsa bu da kendi almış gibi verecek niyeti o. Hamileyim ayrıca bebegim neredeyse doğacak. El gibi sadece Bi tulum getirdi başta. Gerçekten insan üzülüyor. Hadi ben kendisini çok sevmiyorum ama eşim için üzülüyorum. Benim ailem her şeyle ilgilenirken o hep yalnız.
Belki dugununuzu yapmıştır.Ben anlamıyorum bu ınsanların beklentılerını.Kayınvalıde de var yada yok yapmak ıstemıyordur belkı .Bebek sızın bebegınız baskalarından beklentınız olacak diyemı bu bebegı dunyaya getırmeye karar verdınız.Belkı esınıze bir çok yardımda bulunmuştur.Belkı yorulmyştur vermekten.

Belki dugununuzu yapmıştır.Ben anlamıyorum bu ınsanların beklentılerını.Kayınvalıde de var yada yok yapmak ıstemıyordur belkı .Bebek sızın bebegınız baskalarından beklentınız olacak diyemı bu bebegı dunyaya getırmeye karar verdınız.Belkı esınıze bir çok yardımda bulunmuştur.Belkı yorulmyştur vermekten.
Daha kaç kere yazıcam. Düğünü eşimle ben yaptık. Kayınvalidem hiç bir şey yapmadı. Bide belki yorulmuştur vermekten demiyo musunuz ya. Allah insanın pintisinden korusun. Bide bilip bilmeden konuşanından

kv evlenince hediye mi alıyormuş

yani evlenilince hediye o düğünde takılan takı değil mi ayrıca ev hediyesi de mi oluyor

benimki de almadı hatta bir sır vereyim annemler de almadı

o evlenildi diye ev hediyesi alan kv komşusu, anne komşusu uzak uzak teyzeler değil miydi ya

ev aldık hediye almadı başkalarına hediye gönderiyor deseniz anlayacağım zira ev alana hediye alınır da evleneni duymadım

sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın lakin doğmamış henüz ve tulum almış

ne alacaktı mesela

oğlum doğmadan kimse bir şey almadı

doğunca altın alıp taktılar oldu bitti

beklentinizi düşürün kendi ailenize odaklanın kv yi vs umursamayın

Yoruma 100% katiliyorum.
Dügünde takiliyor zaten taki veya hediye, ayrica ev hediyesi yapilmasi gerektigini bilmiyordum. Bence cok nadir yapiliyordur.

Bebek hediyesi konusuna gelirsek: Bence dogmadan birsey almalari bile gerekmiyor, ben hic görmedim öyle etrafimda (babyshower haric ama ona kv cagirildigini görmedim hic).
Burada beklenti sanki söyle: bebegim olcak, hazirliklarda kv de bir ise yarasin ve eksiklerimizde yardimci olsun. Ben bunu kimseden beklemezdim, bana dogru gelmiyor.

Yoruma 100% katiliyorum.
Dügünde takiliyor zaten taki veya hediye, ayrica ev hediyesi yapilmasi gerektigini bilmiyordum. Bence cok nadir yapiliyordur.

Bebek hediyesi konusuna gelirsek: Bence dogmadan birsey almalari bile gerekmiyor, ben hic görmedim öyle etrafimda (babyshower haric ama ona kv cagirildigini görmedim hic).
Burada beklenti sanki söyle: bebegim olcak, hazirliklarda kv de bir ise yarasin ve eksiklerimizde yardimci olsun. Ben bunu kimseden beklemezdim, bana dogru gelmiyor.
Ya arkadaşlar yazdıklarımı okudunuz mu. Düğünde yapılması gerekenler bile yapılmadı diyorum. Ayrıca komşuya bile ilk giderken ya da ev aldıysa hayırlamak için bişey götürülür. Kaldı ki yukarıda da yazdım benim kv başkasına çok düşünceli falanca ev aldı giderken şunu götürelim filanca araba aldı giderken bunu götürelim der. Anlatabildim mi takılma sebebim bu. Elaleme böyleyken bize neden böyle diye. Bebek kıyafeti konusuna da gelince sizin etrafınızda yok sanırım bizim ailenin büyükleri bebekler için çok heyecanlanırlar ve çocuga kıayeft eşya donatırlar. Lafta kayınvalidem de torunum şunu yapıcam bunu yapıcam ama bebek gelicek tık yok. Hayır yapmıyorsun konuşma bari.

Back
X