Kayınvalidenin evine taşınmak 🤔

Ebru1391

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2019
558
310
53
Merhabalar,
Bu aralar kafam epeyce karışık. 6 aylık evliyim. Kirada oturuyoruz. Ben isten ayrılıp tekrar iş bualamadığım için 6 aydır sadece eşim çalışıyor . Haliyle bir çok ihtiyacımızı ucu ucuna karşılıyoruz ki onlar da zorunlu ihtiyaçlar. Bi yerlere gitmeye kalksak o ay zor geçiyor. Kayınvalidemin kaldığı ev var . Ancak kayınvalidem hemen hemen yıl icerisinde 6 aya yakın şehir dışında oluyo. Ki kendi sakin biri. Eşim orda beraber mi yaşasak dedi. Ben de çok kararsız kaldm. Ilerde çocuğumuz da olursa bakar yardımcı olur diye aklümdan gecti. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Merhabalar,
Bu aralar kafam epeyce karışık. 6 aylık evliyim. Kirada oturuyoruz. Ben isten ayrılıp tekrar iş bualamadığım için 6 aydır sadece eşim çalışıyor . Haliyle bir çok ihtiyacımızı ucu ucuna karşılıyoruz ki onlar da zorunlu ihtiyaçlar. Bi yerlere gitmeye kalksak o ay zor geçiyor. Kayınvalidemin kaldığı ev var . Ancak kayınvalidem hemen hemen yıl icerisinde 6 aya yakın şehir dışında oluyo. Ki kendi sakin biri. Eşim orda beraber mi yaşasak dedi. Ben de çok kararsız kaldm. Ilerde çocuğumuz da olursa bakar yardımcı olur diye aklümdan gecti. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin
Kayınvalidesiyle birlikte yaşayıp mutlu olan insan sayısı çok çok az. Yazacaklarım bu kadar. Zorluklarını arkadaşlar yazar şimdi.

İs bulmaya calis bence daha yeni evlisin evliligini yasa disari zaten cikilmiyor bu donemde hersey duzelince is bulursun illaki. O eve girersen birdaha ayrilma gibi sansin olmayabilir omur boyu cekilmez nekadar iyide olsa ayni evde olmaz evliligin bir anlami kalmiyor o sekilde.

Asla asla ve asla diyorum. Ben kendi evimde görümcemle bir yıl yaşayamadım, kayınvalidenin evinde ve onunla yaşamak demek boyunduruğu altına girmek demektir. Oraya taşınınca cok gezebilecek misiniz ki, buraya konu açarsınız eşimle baş başa gezmek istiyoruz kv kıskanıyor diye. Kendi yağınızda kavrulun kimseye minnet etmeyin, ben de çalışıyorum görümcem baksın bakıcılara güven olmaz dedik şu anda bin pişmanım bakıcının bana vereceği psikolojik zarar daha az olurdu eminim. İlerde bakıcı parasına da çalışıyor olsan kendi işinizi kendiniz görün inanın. Benim kv görümce de lafta baksan ayy vur kafasina ekmeğini al tipler gibi görünür ama işin içine girince hiç de öyle olmuyor diyim ben size

Tabi ki hemen çocuk olup olmayacağı belli değil ama ileriyi de düsünüyorum. Kirada ileriye yönelik bisey yapamazmışız gibi geliyo

Merhabalar,
Merhaba, hemen ev üstüne ev olmaz demek yerine şöyle düşünüyorum ben,
iş bulma süreci bu aralar çok sıkıntıda evet ama bu süreç geçene kadar iş bulana kadar maddiyatınız idare edermi ? henüz çok yeni evlisiniz 6 aylık kaynananızı iyi tanıdığınızı düşünüyormusunuz ?
evet sonuçta oda anne, fakat bazen insan kendi öz annesiyle bile aynı evin içinde tartışabiliyor, ee malum sizde yeni gelin olunca, maddiyat sıkıntısından çıkıp ilişkinizi yıpratmanıza sebeb olacak şeyler olmasın yeterki.. yani yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın..
birde 6 ay yok evet orda rahat yaşarsınız.. peki geri kalan 6 ayda.. kendimden örnek vereyim kendi evimde, öz ailemin evindenn daha rahat ediyorum.. kaldı ki ailem çok rahat bir ailedir.. buna rağmen insanın kendi evi gibi olmaz diye düşünüyorum alışınca..
çocuk meselesine gelince 6 ay kaynananız yoksa yine çocuğa bakacak birini bulmak zorundasınız o süreçte
iyi düşünüp biraz sabredip iş bulun bence

Asla asla ve asla diyorum. Ben kendi evimde görümcemle bir yıl yaşayamadım, kayınvalidenin evinde ve onunla yaşamak demek boyunduruğu altına girmek demektir. Oraya taşınınca cok gezebilecek misiniz ki, buraya konu açarsınız eşimle baş başa gezmek istiyoruz kv kıskanıyor diye. Kendi yağınızda kavrulun kimseye minnet etmeyin, ben de çalışıyorum görümcem baksın bakıcılara güven olmaz dedik şu anda bin pişmanım bakıcının bana vereceği psikolojik zarar daha az olurdu eminim. İlerde bakıcı parasına da çalışıyor olsan kendi işinizi kendiniz görün inanın. Benim kv görümce de lafta baksan ayy vur kafasina ekmeğini al tipler gibi görünür ama işin içine girince hiç de öyle olmuyor diyim ben size
Gercekten mi yaa benim görümcem şehir dışında. Kayınvalidem de 6 ay kadar burda. Evi boşu boşuna duruyo gibi geliyo. E eşim de annesine değil aksine bana çok düşkün. Beni orda korur kollar laf söyletmez gibi geliyo

Merhabalar,

Vıyhş bu neydi şimdi 😅 bi yere gezmeye bile gitmem daha iyi. Ucu ucuna yetişiyormuş kimin ki ucun dışına yetişiyor düzenin bi bozulur valla evin beslemesi gibi olursun.

Tabi ki hemen çocuk olup olmayacağı belli değil ama ileriyi de düsünüyorum. Kirada ileriye yönelik bisey yapamazmışız gibi geliyo
Benim bir erkek arkadaşım tek çalışıyor kirada ve geçen ilk arabasini değiştirip model yükseltti neden olmasın karısı da ev hanımı bir tane de çocukları var. Yapan her kosulda her fırsatta birikimini yapar bunca insan kirada neleri neleri başarıyor. Kv evi size cazip gelmis de oraya taşınmak için bahane arıyormuş gibi görünüyorsunuz

Gercekten mi yaa benim görümcem şehir dışında. Kayınvalidem de 6 ay kadar burda. Evi boşu boşuna duruyo gibi geliyo. E eşim de annesine değil aksine bana çok düşkün. Beni orda korur kollar laf söyletmez gibi geliyo
Burası onun evi gibi cümleler başlar ne hak savunması?

Benim bir erkek arkadaşım tek çalışıyor kirada ve geçen ilk arabasini değiştirip model yükseltti neden olmasın karısı da ev hanımı bir tane de çocukları var. Yapan her kosulda her fırsatta birikimini yapar bunca insan kirada neleri neleri başarıyor. Kv evi size cazip gelmis de oraya taşınmak için bahane arıyormuş gibi görünüyorsunuz
Aslında kendime kabullendirmeye çalışıyorum gibi nedenler arıyorum sanrm

Hep öyle başlar,korkma karıcım ben senin arkandayım anam sana bişi diyemez derler gerisini düşünün artık.
Ev üstüne ev olmaz,az yerim başım ağrımasın.

O eş, anne eş karşı karşıya gelince hangi tavrı takınacak o önemli teke tek herkes karısına annesinden iyi gibi gelir. Ama söz konusu aile olunca maalesef öyle olmuyor. Boş dursun altı ay ne olacak o durumun sizi ilgilendirmemesi gerekiyor, kv yi bağlar nihayetinde. Aklınız bulanmasın hiç vallahi hayatınızın hatasını yaparsınız geri dönüşü olmaz. Kendi elinizle kendi huzurunuzu bozmayın. Biz eşimle ne zorluklar çekiyoruz bir küs bir barışık, olan üç yıllık gül gibi evliligime oluyor. Siz bu hatayı yapmayın azıcık aşım ağrısız başım demişler ne kadar doğru

Back
X