Kayınvalidenin evine taşınmak 🤔

O eş, anne eş karşı karşıya gelince hangi tavrı takınacak o önemli teke tek herkes karısına annesinden iyi gibi gelir. Ama söz konusu aile olunca maalesef öyle olmuyor. Boş dursun altı ay ne olacak o durumun sizi ilgilendirmemesi gerekiyor, kv yi bağlar nihayetinde. Aklınız bulanmasın hiç vallahi hayatınızın hatasını yaparsınız geri dönüşü olmaz. Kendi elinizle kendi huzurunuzu bozmayın. Biz eşimle ne zorluklar çekiyoruz bir küs bir barışık, olan üç yıllık gül gibi evliligime oluyor. Siz bu hatayı yapmayın azıcık aşım ağrısız başım demişler ne kadar doğru
Siz birlikte mi yaşıyorsunuz

Dün kp ve kv oğullarını aradılar dedi ki 'mayıs ayında çok büyük deprem olacakmış 7 dk sürecekmiş. Mayıs ayında biz de kalın.' (evleri tek katlı) ölmeyi tercih ettim sçylecek lerim bu kadar

Birde süreyide söylemişler maşallah onlara:))

Bence iş bulup durumunuzu düzeltene kadar deneyebilirsiniz.
Burda okuduklarıma göre anlaşamayan çok kişi var aynı ev olunca.
Ama eski işyeeimden bir arkadasımda madigüçlüklerden ve kızı sabah bırak akşam al muhabbetinden dolayı aynı eve geçti kayınvalidesiyle. Ve inanılmaz memnun, geçici süreliğine geçmişti şimdi 6 sene olacak neredeyse. Çünkü kaynanası fıldır fıldır temiz titiz ve ilgili bir kadın. Yemek bulaşık ev temizliği çocuk bakımı hep kaynanasında arkadasımda keyfinde. Hafta içi çalışıyor hafta sonuda ayy kocişimle gezeyim diyor gene bebeler babanne ile evde kalıyor. Böle bir örnek de var etrafımda. Ama istisna da olabilir bu.

Siz birlikte mi yaşıyorsunuz
Ben çalıştığım için bebeğime bakması için memletkerinden görümcemi çağırdık o geldi ve bir yıl olacak bizimle yaşıyor. En son açtığım konuma bakarsanız görürsünüz durumun vehametini, dün gece de başka bir olay oldu bugün ipleri koparacagim saati bekliyorum. Bakın kendi evimdeyim, benim evime gelen görümce, ama akıl ve ruh sağlığı bozulan benim. Siz bir de kv evine geçiş yapacaksınız akıl karı değil inanın

Bence iş bulup durumunuzu düzeltene kadar deneyebilirsiniz.
Burda okuduklarıma göre anlaşamayan çok kişi var aynı ev olunca.
Ama eski işyeeimden bir arkadasımda madigüçlüklerden ve kızı sabah bırak akşam al muhabbetinden dolayı aynı eve geçti kayınvalidesiyle. Ve inanılmaz memnun, geçici süreliğine geçmişti şimdi 6 sene olacak neredeyse. Çünkü kaynanası fıldır fıldır temiz titiz ve ilgili bir kadın. Yemek bulaşık ev temizliği çocuk bakımı hep kaynanasında arkadasımda keyfinde. Hafta içi çalışıyor hafta sonuda ayy kocişimle gezeyim diyor gene bebeler babanne ile evde kalıyor. Böle bir örnek de var etrafımda. Ama istisna da olabilir bu.
Hıh iste tam mantığım bu yönde . Yapabilir miyiz acaba

Eşinle arana soğukluk girecek, başbaşa kaldığınız zamanları kovalar olacaksınız. Tek başınıza dışarı çıkmak devlet meselesi haline dönüşecek. İleride çocuk olunca sütün yetmeyecek, çocuk hep aç kalacak.
Bunlar temel sorunlar, detaylar daha başka...

Maddi zorluk demeseydin çok daha farklı konuşurdum ama para bu devirde her şey maalesef. Maddi zorluklar ve evlilikteki bu tip sorunları terazide tart bakalım hangisi ağır basacak.

İlaveten o evde asla hükmün olmayacak. Burası benim evim beğenmeyen gitsin hissiyatı her tartışmada olacak bunu bil ve ben küstüm oynamıyorum diyemeyeceksin sonradan pişmanlık fayda etmeyecek. “taşınmasaydın” diyecek eşin ve sabretmen beklenecek. O ise rahatını bozmak istemeyecek.

Kayınvalide ve kayınpeder 5 dk. mesafede oturmalarına rağmen biz evlendikten kısa süre sonra resmen bize taşınmaya başladılar. Karı koca gelip 2 hafta- 1 ay arası kalıp sonra 2 hafta ara verip tekrar kalıyorlardı. Bir de evimin düzenine, alışverişime karışıyorlardı. Beni herşeyden çok seven eşim birden anneci oldu. En son resti çektim ve ciddiydim, ben senin ailene hizmet etmek için evlenmedim dedim ve yollarımı ayırmak istedim.
Sonra ailesi ile konuştu ve bir daha gelip kalmadılar. Annesi bir süre küstü bana telefonda saydırdı, ben zaten dolmuştum altta kalmadım bayılmış falan.

Neyse aradan yıllar geçti şimdi kızım canım kızım diyor bana :KK70:
Benim kayinvalidem çok anlayışlı, saftirik gibi görünür ama yakınen tanıyınca olaylar hiç de öyle olmuyor.
Uzun lafın kısası ASLA böyle bir şeyi kabul etmeyin, kazancınız az ama kafanız rahat olsun.

Merhabalar,
Bu aralar kafam epeyce karışık. 6 aylık evliyim. Kirada oturuyoruz. Ben isten ayrılıp tekrar iş bualamadığım için 6 aydır sadece eşim çalışıyor . Haliyle bir çok ihtiyacımızı ucu ucuna karşılıyoruz ki onlar da zorunlu ihtiyaçlar. Bi yerlere gitmeye kalksak o ay zor geçiyor. Kayınvalidemin kaldığı ev var . Ancak kayınvalidem hemen hemen yıl icerisinde 6 aya yakın şehir dışında oluyo. Ki kendi sakin biri. Eşim orda beraber mi yaşasak dedi. Ben de çok kararsız kaldm. Ilerde çocuğumuz da olursa bakar yardımcı olur diye aklümdan gecti. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin
Bunun için insanın kafayı sıyırması lazım. Biz altlı üstlü olduğumuz halde dayanamıyorum ya aynı evde yaşamak ne demek

Back
X