Kayınvalidenin evine taşınmak 🤔

Farz edin ki kayınvalidenin evine gitme seçeneğiniz yoktu, ne yapacaktınız? Farz edin ki çocuğunuz olursa kimse size yardım etmeyecek. Kendi ayaklarınızın üstünde durmak zorunda kalırdınız, imkanlarınıza göre yaşardınız değil mi? Şimdi de bunu yapmalısınız. Çünkü birey olmak, olgun olmak, evliliğin sorumluluklarını yüklenmek bunu gerektirir.

ilk zamanlar kv nin evinde yaşamanın verdiği mecburiyet ile iyi geçinir sorun etmezsiniz her şeyi..
6 ay şehir dışına çıktığında zaten eve alışır keyfini surersin iyice de benimsersin..
Sonra kv evine geri döndüğünde kadının herseyi gözüne batar..
niye geldiki kalsaydi ya orada offf pufff derken kadını kendi evinden gönderme gayretine düşersin ve bingo eşin ile sürtüşmelerde başladı..
Kendine guveniyorsan git derim ama gelecekte ne olacak kimse bilemez..
Belkide kv düzeninin bozulmasından rahatsiz olacak o huysuz olacak..
ee oda insan..

Merhabalar,
Bu aralar kafam epeyce karışık. 6 aylık evliyim. Kirada oturuyoruz. Ben isten ayrılıp tekrar iş bualamadığım için 6 aydır sadece eşim çalışıyor . Haliyle bir çok ihtiyacımızı ucu ucuna karşılıyoruz ki onlar da zorunlu ihtiyaçlar. Bi yerlere gitmeye kalksak o ay zor geçiyor. Kayınvalidemin kaldığı ev var . Ancak kayınvalidem hemen hemen yıl icerisinde 6 aya yakın şehir dışında oluyo. Ki kendi sakin biri. Eşim orda beraber mi yaşasak dedi. Ben de çok kararsız kaldm. Ilerde çocuğumuz da olursa bakar yardımcı olur diye aklümdan gecti. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin
kendi ellerinizle durup dururken huzurunuzu bozmak olur bu iyiyken kotu olursunuz🙄

maddiyattan kaynaklı bir sebepse bir şey diyemeyeceğim.yaşamayın beraber desem o ay size ben bakmayacağım malum.
Eğer zorunluluktansa yaşayın beraber.Benim çok tanıdığım var kvsi ile yaşayıp da keyfi yerinde olan.Mesela göçmenler hep bir arada yaşıyor,benim annemin memleketinde de konakta 7-8 aile bir arada yaşıyorlar hiç memnuniyetsiz olanına rastlamadım.Kadınlar kulübü olmasaydı haberim bile olmazdı ilk burda gördüm kv ile beraber yaşayıp da nefret edenleri sahsen.Belki siz de memnun kalırsınız.KVnizi siz tanıyorsunuz,deneyin görün.Ama maddi sorunlar bitmeden lütfen çocuk yapmayın.

Sadece kayınvalide değil, evde bir başkası varken alanınız kısıtlanır ve rahat edemezsiniz. İş bulana kadar daha iyi olucaksa kalıp iyi bir iş bulunca taşının isterseniz. Birikiminiz olmuş olur bu dönemde.

Hepi topu 6 aydır evlisiniz...neden en başında kayınvalide evinde düzen kurmadiniz? Kayinvalidenizin 6 ay boyunca evinden ayrılması zaruri bir nedenden mi kaynaklaniyor...sizinle birlikte 12 ay evimde kalicam diyemez mi? Aynı eve geçerken büyük olasılıkla kayinvalidenin tüm eşyalarını evden çıkarıp sizinkileri kullanicaksiniz...yarın bir gün anlasamazsaniz eşyanızı alıp çıkmanız kayinvalidenizin maduriyetine yol açar .İyi düşünün taşının tüm yönleri ile değerlendirin,hakkınızda hayırlısı olsun

Gidip zor bir işte olsa çalısın değil senenin 6 ayı senenin 6 günü zor geçiyot tecrübeyle sabit Allah ım muhtaç etmesin sen verme yarabbim

Kv ile yaşamanın amacı ne sadece kira mı yoksa kv nin maaşı mı? Belki o istemeyecek şahsen ben kv olsam istemezdim oğlan gelin eşşek kadar çalışıp kazansınlar benim evime çöreklenmesinler derdim yani

Ucu ucuna yaşa dışarıda yemeğe çıkma ama kendi evinde kal

Merhabalar,
Bu aralar kafam epeyce karışık. 6 aylık evliyim. Kirada oturuyoruz. Ben isten ayrılıp tekrar iş bualamadığım için 6 aydır sadece eşim çalışıyor . Haliyle bir çok ihtiyacımızı ucu ucuna karşılıyoruz ki onlar da zorunlu ihtiyaçlar. Bi yerlere gitmeye kalksak o ay zor geçiyor. Kayınvalidemin kaldığı ev var . Ancak kayınvalidem hemen hemen yıl icerisinde 6 aya yakın şehir dışında oluyo. Ki kendi sakin biri. Eşim orda beraber mi yaşasak dedi. Ben de çok kararsız kaldm. Ilerde çocuğumuz da olursa bakar yardımcı olur diye aklümdan gecti. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin
sakın.ev ev üstüne olmaz.en melek kv'yle bile olsan birbirinizi bıçaklıycak hale gelirsiniz.çocuğu da maddi manevi hazır olunca yapın başkasına güvenerek değil.

alakasız olacak ama bir şey anlataayım benim annem ve baba 32 yıllık evliliklerini bitiriyorlar şu dönemde. ve annem şuan yeni huzur bulduğu için azıcık aşım ağrımaz başım diyor. Bunu neden söylüyorum kayınvalideniz iyi olabilir ama bazen aynı evde iki eş anlaşamıyor kendi ana babamızla anlaşamıyoruz. O yüzden de bence huzurunuz daha önemli bırakın bi 6 ay daha gezmeyin ama azıcık aşınızla başınız ağrımadan oturursunuz. Çünkü yeri gelecek eşiniz ile tartışacaksınız haklı bile olsanız kayınvalideniz onu savunacak yada onun evinin üstünde olduğunuzdan savunamayacaksınız bile kendinizi böyle bakın bu duruma çünkü bu cidden çok küçük bir örnek.

Back
X