Kayınvalidenin itici konuşması

Nişanlanalı 1 ay oldu ve 6 senedir beraberiz. Kayınvalidem ile de uzun süredir görüşüyoruz ve hiç bir sorun yaşamadık. Ama nişanlandık nişanlanalı kadının konuşma tarzı adeta değişti. Yılbaşında onlara yemeğe gittik ordan bize oturmaya geçecektik. Yemekten sonra arabayla gezmeye gidelim dediler bende tamam bizi daha sonra durağa kadar bırakırsınız ordan geçeriz dedim. Daha sonra kv anana haber ver istersen merak etmesin sonra dedi. Bende etmez dedim. Ee önceden arayıp duruyordu ya dedi. Bende o zaman çıkıyorduk merak ediyordu doğal olarak arıyordu dedim. Sonra sustu ama annem hakkında ki konuşama tarzı beni aşırı derecede rahatsız etti ki biraraya geldiklerinde gayet iyiler. Annemle ne alıp veremediği var bilmiyorum sürekli bu tarzda konuşuyor. Bu konularda çok acemiyim kavga etmek istemiyorum ama böyle demesindende rahatsız oluyorum ve soğuyorum. Sizce bidaha böyle derse nasıl davranmalıyım ne demeliyim?
ne demiş kadın ben anlamadım
annene haber ver senı merak etmesın demıs
e eskıden merak edıyordu ya demıs
allah allah
alınacak yer mı aradınız.

Bahsederken anan diye bahsetmesi mesela bugünde annem aradı eve gel misafir gelcek diye ananda kendi yapsın işini falan dedi kötü niyetli değil belki ama konuşma tarzı biraz rahatsız etti ama gereksiz duygusallık mı gösteriyorum bilemedim :KK43:
kızı var mı?
o zaman sizde sizin de misafiriniz varken sakın benden veya kızınızdan yardım beklemeyin valla aynen bu cevabı veririm
diyin gülerek..

anladım ben sizi.. yerer gibi konuşmuş

Yılbaşında yemeğe onlara gidip sonra da arabalarla başka yerlere geçmeyin. Bu kadar sık görüşmeyin. Yılbaşını Bile birlikte geçirmeyin siz de.

Anneme daha yakın olucaz korkusu var galiba. Mesela nişanlımın bize 2 gün üst üste geldiğini duyunca şakayla karışık biz seni veriyoruz galiba gelin almıyoruz gibi şeyler dedi. Önyargıyla başlamak istemiyorum ama böyle yapıncada soğuyorum.
Belli kv nin niyeti. Kv nin ANASI hayattaysa bahsederken anan diye bahset bakalım ne olacak?Mesela konuşurken suratına bak anan nasıl de. Bakalım ne diyecek? Hiç alttan alma öyle iyi falan da düşünme. İyi niyetli olsa anlarsın kandırma kendini ver cevabını.

Nişanlanalı 1 ay oldu ve 6 senedir beraberiz. Kayınvalidem ile de uzun süredir görüşüyoruz ve hiç bir sorun yaşamadık. Ama nişanlandık nişanlanalı kadının konuşma tarzı adeta değişti. Yılbaşında onlara yemeğe gittik ordan bize oturmaya geçecektik. Yemekten sonra arabayla gezmeye gidelim dediler bende tamam bizi daha sonra durağa kadar bırakırsınız ordan geçeriz dedim. Daha sonra kv anana haber ver istersen merak etmesin sonra dedi. Bende etmez dedim. Ee önceden arayıp duruyordu ya dedi. Bende o zaman çıkıyorduk merak ediyordu doğal olarak arıyordu dedim. Sonra sustu ama annem hakkında ki konuşama tarzı beni aşırı derecede rahatsız etti ki biraraya geldiklerinde gayet iyiler. Annemle ne alıp veremediği var bilmiyorum sürekli bu tarzda konuşuyor. Bu konularda çok acemiyim kavga etmek istemiyorum ama böyle demesindende rahatsız oluyorum ve soğuyorum. Sizce bidaha böyle derse nasıl davranmalıyım ne demeliyim?

Kadın ne demiş ki ?
Sadece dikkatimi çeken anana haber ver istersen demesi
Sanki imalı gibi mi ne yada herzamanki konuşma tarzıysa bilemem..

Kadın ne demiş yahu diye bir şey olmamış havası katanlara inanamıyorum. Eğer belli bir yörenin şivesi ile konuşan bir kadın değilse kvaliden normal hayatta, annen veya X hanım demek yerine anan demesinin seni irite etme amacı taşıdığı çok bariz. Sevgililik döneminde ponçik olan erkek anneleri işler ciddiyete binince böyle tuhaf havalara bürünebiliyorlar bazen. Çok takılma ama rahatsız oluyorsan da "annem" diye vurgu yaparak tavrını belli edebilirsin.

bence alınganlık yapmamışın mesafeni koy rahat et

Bencede arayıp duruyordu demesi çok itici rahatsız olduğunu ima etmiş resmen

Şu 'anan' kelimesinden nefret ediyorum.
Kesinlikle bunu kayınvalidenize söylemelisiniz.
Belki kötü niyetle söylemiyordur, niyetini bilmeniz önemli ama rahatsızlığınızı dile getirin.

Bencede itici. Ben olsam soğuk davranir zırt Pirt evine gitmez mesafe koyardim. Hem şimdi hem evlenince

yahu ne var bunda Allah aşkına bence siz nişanlanınca kaynanaya cephe almaya niyetlenmişsiniz. Kadın ara merak etmesin demiş bunun nişanlılıkla ne alakası var sonuçta annene yemekten sonra gelicez demiştin arabayla gezmeye çıkınca geç kalacaksınız merak edebilir bunun önceden çıkıyordul şimdi nişanlıyız durumu olmaz hala annenlerle yaşıyorsun sonuçta daha ilk lafta buraya konu açıyorsanız eyvah yani ayrıca bazıları ana lafını kullanır kötü algılamayın hemen zaten bir sorun yokmuş.

Kadin bisye dememis sen simdiden onun laflarini kotuye cekersen cok mutsuz olursun cnm biraz olumlu bak

Kültürümüzde evet ana kelimesi kullanılıyor fakat orda olmayan birinden bahsederken anan denmesi saygısızlıktır bence.

Back
X