- 14 Ekim 2016
- 7.249
- 49.166
- 548
Babaannenin koymak istediği isim kendi ismi. Benim de anneannem babaannem sağlar. Ben anneannemin ismini koymak istesem onlar ne der? Tabii ki hayır der. Babaannenin tek yaptığı bu değil malesef. Evlerindeki kiracının çocuğuna bile kendi kendine başka isim koymuş. Kadının kendi koyduğu isime tepki vermiyordu çocuk. Babaannenin koyduğu isme bakıyordu. Bu normal olamaz diye düşünüyorum. Doğum konusuna gelince. Kayınpederim emekli ve sürekli evde. Ben kayıncalideme rahat edemeyeceğimi kendi evimde kalacağımı isterse kendisi gelip bende kalabileceğini söyledim. Ama bana sen yine de gelir arada bizde kalırsın diyor.Yaşlı insanlar böyle olur...Benim başıma gelse hem kendi istediğim, hem onun istediği bir ismi koyarım. Ne olacak ki? Çocuk iki isimli olur. Yaşlıları üzmeye değer mi? Ama her zaman senin sinirlerini bozacak harekette bulunuyorlarsa bilemem..Bir isim için can sıkmaya değmez bile..Kayınvalindelere gelince düşünememişlerdir annenizle kalmak isteyeceğinizi, "teşekkür ederim ben doğumdan sonra evimde olmak isterim" dersiniz. ne güzel zamanlar, tadını çıkarın hamileliğin...Keşke hamile kalabilsem de derdim çocuğa isim mevzusu olsa...
Kiracı olayını anlamadım . Mesela anne Ayşe ismini koydu , sizin babaanne de Ayla dedi . Çocuk Ayşe deyince bakmıyor diyorsunuz değil mi ?Babaannenin koymak istediği isim kendi ismi. Benim de anneannem babaannem sağlar. Ben anneannemin ismini koymak istesem onlar ne der? Tabii ki hayır der. Babaannenin tek yaptığı bu değil malesef. Evlerindeki kiracının çocuğuna bile kendi kendine başka isim koymuş. Kadının kendi koyduğu isime tepki vermiyordu çocuk. Babaannenin koyduğu isme bakıyordu. Bu normal olamaz diye düşünüyorum. Doğum konusuna gelince. Kayınpederim emekli ve sürekli evde. Ben kayıncalideme rahat edemeyeceğimi kendi evimde kalacağımı isterse kendisi gelip bende kalabileceğini söyledim. Ama bana sen yine de gelir arada bizde kalırsın diyor.
Rabbim inşallah sizlere de tattırsın evlat sahibi olmayı
Ben çok fazla açık açık her şeyi anlatmadığım için siz de yüzeysel anlamışsınız. Kesinlikle kayınvalide ve kayınpederim ile bir sorunum yok çok şükür. Herkesin bir huyu vardır. Onların huyu da kontrolcü olmaları. Benim canımı sıkan şey de bize karşı çok kontrolcü olmaları. Yoksa kimseye giydirdiğim falan yok.Kv kp ile sorunum yok demişsiniz ama sonra fikriniz değişti galiba. Konunun sonunda ikisine birden giydirmişsiniz.
Kp babamı aramıyor diye bi dert daha once hic duymamıştım ama bence bu bir sorun değil . Sesini özlemişse babanız arasın dünürünü.
Kv niz biz bakarız biz ilgileniriz dediği için sorun olmuş. Amenna. Ama demeseydi de sorun olacaktı. O sebeple bu konuda size hak veremiyorum. Gidin ne haliniz varsa onu görün mü desin istiyorsunuz?
Gel-gelelim bin yaşındaki babaanneye. Istediğin ismi koyduk babaanne deyip kucağına verseniz, sevinse, iki sevse bitti gitti. Siz gene istediğiniz ismi koyarsınız. Kadının ne kadar ömrü var belli değil. Sert çıkıp da kirmayın kalbini .
Ayrıca eşinizle neyin kavgasını yapıyorsunuz mesela ne diyorsunuz eşinize? Senin bin yaşındaki babaannen nasıl olur da buna cüret eder ay inanmıyorum mu diyorsunuz?
Bu davranışlar geçinmeye gönlü olan insanın davranışları değil. Biraz daha sakin ve vakur olmanızı öneririm.
Biz istediğimiz ismi koyacağız. Ama sorun şu ki babaanne kendi istediği isimle seslenecek çocuğa. Bir ayağımız kayınvalidemlerde sonuçta illa ki gidip geleceğiz. Her seferinde çocuk farklı bir isme alışsın istemiyorum. Doğum sonrası ben de kendi evimde kalacağımı söyledim. Fakat kayınvalidem malesef inatla kendisinde de kalacağımı söylüyor..Isim konusunda problem yok ki. Sonuçta nüfus idaresinde siz ne derseniz o isim konacak :))
K pederin babanizi aramamasi daha iyi. Arasa bi muhabbet dönse olumsuz, size yansıyacak.
Dogum sonrası kimsrnin evinde kalmayin. Kendi evinizde kalin. 10 20 gün destek olurlar evlerine giderler. 10. Gün herkesi evine yollamıştım ben :)) ben bakacam diye.
Boşuna dert etmissiniz. Hamileliginizin keyfine bakin..
İnşallah, teşekkür ederim iyi dileğin için. Kayınvaliden arada bizde kalırsın demiş, orada sorun yok. Zaten zorla götürecek değil, o gün gelsin belli olur herşey. Bunları erkenden düşünüp bu kadar dert etmeyin. Bazen hiçbirşey planladığımız gibi gitmez onu da söyleyeyim. İsim konusuna gelince babaanne kendisi o şekilde hitap etsin, çocuğun göbek adı gibi birşey olsun. Siz kimliğe kendi isminizi koyarsınız. Onun yanında onun istediği şekilde hitap edersiniz sırf gönlü olsun diye...Evinizde ise çocuğunuza kendi koyduğunuz isimle hitap edersiniz..Babaannenin koymak istediği isim kendi ismi. Benim de anneannem babaannem sağlar. Ben anneannemin ismini koymak istesem onlar ne der? Tabii ki hayır der. Babaannenin tek yaptığı bu değil malesef. Evlerindeki kiracının çocuğuna bile kendi kendine başka isim koymuş. Kadının kendi koyduğu isime tepki vermiyordu çocuk. Babaannenin koyduğu isme bakıyordu. Bu normal olamaz diye düşünüyorum. Doğum konusuna gelince. Kayınpederim emekli ve sürekli evde. Ben kayıncalideme rahat edemeyeceğimi kendi evimde kalacağımı isterse kendisi gelip bende kalabileceğini söyledim. Ama bana sen yine de gelir arada bizde kalırsın diyor.
Evet aynen öyle. Kiracı kendi çocuğuna Ayşe ismini vermiş. Ama babaanne Ayla diyor. Çocuk da Ayla'ya alışmış..Kiracı olayını anlamadım . Mesela anne Ayşe ismini koydu , sizin babaanne de Ayla dedi . Çocuk Ayşe deyince bakmıyor diyorsunuz değil mi ?
Farklı isimlere alışsa ne olur? Çocuğun psikolojisi bozulmaz merak etmeyin...Birçoğumuz öyle değil mi? Belki çoğumuzun kimlikte olmayan ama büyüklerin koyduğu ve öyle hitap ettiği isimlerimiz vardır...Biz istediğimiz ismi koyacağız. Ama sorun şu ki babaanne kendi istediği isimle seslenecek çocuğa. Bir ayağımız kayınvalidemlerde sonuçta illa ki gidip geleceğiz. Her seferinde çocuk farklı bir isme alışsın istemiyorum. Doğum sonrası ben de kendi evimde kalacağımı söyledim. Fakat kayınvalidem malesef inatla kendisinde de kalacağımı söylüyor..
Eşiniz kv kp sizin yanınızda illaki onun dediği olacak diye kimse söylemiyor ki sakin olun. Boşuna evinizde huzursuzluk yaratmayın. Aram konusuna gelince benim kp kv de de aramazlar kötü bir şey olmadan. Ne yapayım şimdi yuvamda huzursuz mu olayım annemi aramıyorlar diye.Ama ben onlarla çok çok iyim çok şükür önemli olan sizin huzurunuz. Bu kadar takılmayın. İnsanları bu yaştan sonra düzeltemezsiniz.Herkese merhabalar.
1 senelik evli olan ben, artık eşimin tarafından bazı konularda ciddi anlamda bıkmış durumdayım. Fikirlerinize ihtiyacım var.
28 yaşında 1 senelik evliyim ve 19 haftalık hamileyim. İnşallah bir kızım olacak. Bu ikinci hamileliğim. İlk bebeğimi malesef düşük yaptım. Kayımvalidem ve kayınpederimle gerçekten çok iyiyiz. Onlar beni sever ben de saygıda kusur etmem hiç. Eşimin 80 küsür yaşında bir babaannesi var. Kayımvalidemlerin üst katında oturuyor ve ona kayınvalidem bakıyor çoğu zaman. İlk bebeğimi öğrendiğimiz zaman babaanne "çocuğun ismini ben koyucam, altını hazır" vs demişti. Ben de buna izin vermeyeceğimi eşime söyledim. O da benim yanımda oldu ve beni savundu. Bebeği kaybedince zaten konu kapanmıştı.
Bugün ise kandillerini kutlamak için eşimle birlikte kayınvalidemi aradık. Bebeğin ismine karar verdiğimizi söyledik. Kayınvalidem de ismi çok beğendi. Ardından da şunu söyledi "babaanneniz de burda kendini yırtıyor benim istediğim ismi koyacaklar diye". O kadar sinirlerim bozuldu ki. Eşimle bu sebepten tartıştık. Halbuki eşimin de bir suçu yok o hep benim tarafımda olduğunu, tabii ki kendi istediğim ismi koyacağımı söylüyor ve halledeceğim diyor. Benim asıl canımı sıkan şey şu; evlendiğimizden beri eşimin babası bir kez bile benim babamı arayıp nasılsınız diye sormadı bile. Babam hep sitem ediyor "İşleri bizim kızımızı isteyene kadar mıydı? Benim kızım kimsesiz mi bir kere bile arayıp sormadılar" diye. Ve ben babama hiçbir şey diyemiyorum. Bana sanki benim bir ailem yokmuş, benim annem babam yokmuş ve sadece kendi fikirleri önemliymiş gibi davranıyorlar. Bu durumdan gerçekten artık çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. Benim ailem bizim hiçbir şeyimize karışmazlar. Annem ne bebeğin ismine laf eder, ne başka bir şey söyler. Hep der ki "evinde yuvanda ol ben senin yanına gelirim sana doğumdan sonra bakarım herkes yerinde güzel" der. Kaynanamlar "bebek doğunca bizde kalırsınız biz bakarız, biz yaparız" kafasındalar. Bir kere bile "kızım senin de bir ailen var onlar ne der ne isterler" demiyorlar. Lütfen bana bir akıl verin. Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilmiyorum..
Neden benim çocuğum bizim koyduğumuzdan farklı bir isme alışsın yahu? Çok saçma bu söylediğiniz. O zaman kimse evladına isim koymasın. Kim nasıl seslenirse çocuk hangisine alışırsa öyle kalsın.Farklı isimlere alışsa ne olur? Çocuğun psikolojisi bozulmaz merak etmeyin...Birçoğumuz öyle değil mi? Belki çoğumuzun kimlikte olmayan ama büyüklerin koyduğu ve öyle hitap ettiği isimlerimiz vardır...
Demek ki kiracının çocuğu babaanneyi kendi annesinden çok görüyormuşBabaannenin koymak istediği isim kendi ismi. Benim de anneannem babaannem sağlar. Ben anneannemin ismini koymak istesem onlar ne der? Tabii ki hayır der. Babaannenin tek yaptığı bu değil malesef. Evlerindeki kiracının çocuğuna bile kendi kendine başka isim koymuş. Kadının kendi koyduğu isime tepki vermiyordu çocuk. Babaannenin koyduğu isme bakıyordu. Bu normal olamaz diye düşünüyorum. Doğum konusuna gelince. Kayınpederim emekli ve sürekli evde. Ben kayıncalideme rahat edemeyeceğimi kendi evimde kalacağımı isterse kendisi gelip bende kalabileceğini söyledim. Ama bana sen yine de gelir arada bizde kalırsın diyor.
Çok saçma . İlk defa duydum . Gerçi çocuğun bakıcısı babaanne ise , bakıp büyüten o ise çocuğun Ayla’ya alışması normal .Evet aynen öyle. Kiracı kendi çocuğuna Ayşe ismini vermiş. Ama babaanne Ayla diyor. Çocuk da Ayla'ya alışmış..
Herkese merhabalar.
1 senelik evli olan ben, artık eşimin tarafından bazı konularda ciddi anlamda bıkmış durumdayım. Fikirlerinize ihtiyacım var.
28 yaşında 1 senelik evliyim ve 19 haftalık hamileyim. İnşallah bir kızım olacak. Bu ikinci hamileliğim. İlk bebeğimi malesef düşük yaptım. Kayımvalidem ve kayınpederimle gerçekten çok iyiyiz. Onlar beni sever ben de saygıda kusur etmem hiç. Eşimin 80 küsür yaşında bir babaannesi var. Kayımvalidemlerin üst katında oturuyor ve ona kayınvalidem bakıyor çoğu zaman. İlk bebeğimi öğrendiğimiz zaman babaanne "çocuğun ismini ben koyucam, altını hazır" vs demişti. Ben de buna izin vermeyeceğimi eşime söyledim. O da benim yanımda oldu ve beni savundu. Bebeği kaybedince zaten konu kapanmıştı.
Bugün ise kandillerini kutlamak için eşimle birlikte kayınvalidemi aradık. Bebeğin ismine karar verdiğimizi söyledik. Kayınvalidem de ismi çok beğendi. Ardından da şunu söyledi "babaanneniz de burda kendini yırtıyor benim istediğim ismi koyacaklar diye". O kadar sinirlerim bozuldu ki. Eşimle bu sebepten tartıştık. Halbuki eşimin de bir suçu yok o hep benim tarafımda olduğunu, tabii ki kendi istediğim ismi koyacağımı söylüyor ve halledeceğim diyor. Benim asıl canımı sıkan şey şu; evlendiğimizden beri eşimin babası bir kez bile benim babamı arayıp nasılsınız diye sormadı bile. Babam hep sitem ediyor "İşleri bizim kızımızı isteyene kadar mıydı? Benim kızım kimsesiz mi bir kere bile arayıp sormadılar" diye. Ve ben babama hiçbir şey diyemiyorum. Bana sanki benim bir ailem yokmuş, benim annem babam yokmuş ve sadece kendi fikirleri önemliymiş gibi davranıyorlar. Bu durumdan gerçekten artık çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. Benim ailem bizim hiçbir şeyimize karışmazlar. Annem ne bebeğin ismine laf eder, ne başka bir şey söyler. Hep der ki "evinde yuvanda ol ben senin yanına gelirim sana doğumdan sonra bakarım herkes yerinde güzel" der. Kaynanamlar "bebek doğunca bizde kalırsınız biz bakarız, biz yaparız" kafasındalar. Bir kere bile "kızım senin de bir ailen var onlar ne der ne isterler" demiyorlar. Lütfen bana bir akıl verin. Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?