Kayınvalidenin Kayınvalidesi.. Artık gerçekten tahammül edemiyorum..

Kv kp ile sorunum yok demişsiniz ama sonra fikriniz değişti galiba. Konunun sonunda ikisine birden giydirmişsiniz.

Kp babamı aramıyor diye bi dert daha once hic duymamıştım ama bence bu bir sorun değil . Sesini özlemişse babanız arasın dünürünü.

Kv niz biz bakarız biz ilgileniriz dediği için sorun olmuş. Amenna. Ama demeseydi de sorun olacaktı. O sebeple bu konuda size hak veremiyorum. Gidin ne haliniz varsa onu görün mü desin istiyorsunuz?

Gel-gelelim bin yaşındaki babaanneye. Istediğin ismi koyduk babaanne deyip kucağına verseniz, sevinse, iki sevse bitti gitti. Siz gene istediğiniz ismi koyarsınız. Kadının ne kadar ömrü var belli değil. Sert çıkıp da kirmayın kalbini .

Ayrıca eşinizle neyin kavgasını yapıyorsunuz mesela ne diyorsunuz eşinize? Senin bin yaşındaki babaannen nasıl olur da buna cüret eder ay inanmıyorum mu diyorsunuz?

Bu davranışlar geçinmeye gönlü olan insanın davranışları değil. Biraz daha sakin ve vakur olmanızı öneririm.

Babaannenin koymak istediği isim kendi ismi. Benim de anneannem babaannem sağlar. Ben anneannemin ismini koymak istesem onlar ne der? Tabii ki hayır der. Babaannenin tek yaptığı bu değil malesef. Evlerindeki kiracının çocuğuna bile kendi kendine başka isim koymuş. Kadının kendi koyduğu isime tepki vermiyordu çocuk. Babaannenin koyduğu isme bakıyordu. Bu normal olamaz diye düşünüyorum. Doğum konusuna gelince. Kayınpederim emekli ve sürekli evde. Ben kayıncalideme rahat edemeyeceğimi kendi evimde kalacağımı isterse kendisi gelip bende kalabileceğini söyledim. Ama bana sen yine de gelir arada bizde kalırsın diyor.
Rabbim inşallah sizlere de tattırsın evlat sahibi olmayı

Kayınpederin babanızı aramaması sıkıntı olarak kabul etmeniz anormal. Babaanneye de takılmayın. Tamam o ismi koyarız deyin geçin. Kendi istediğiniz ismi koyarsınız. Allah başka dert vermesin.

Kiracı olayını anlamadım . Mesela anne Ayşe ismini koydu , sizin babaanne de Ayla dedi . Çocuk Ayşe deyince bakmıyor diyorsunuz değil mi ?

Ben çok fazla açık açık her şeyi anlatmadığım için siz de yüzeysel anlamışsınız. Kesinlikle kayınvalide ve kayınpederim ile bir sorunum yok çok şükür. Herkesin bir huyu vardır. Onların huyu da kontrolcü olmaları. Benim canımı sıkan şey de bize karşı çok kontrolcü olmaları. Yoksa kimseye giydirdiğim falan yok.
Kayınpederim babamı aramıyor. Böyle bir beklentisi var babamın çünkü en başında kayınpederim yakın olmak, birlikte ailecek görüşmek gibi beklentiler çizmişti babama karşı. Babam da kızımızı isterken böyle demişlerdi şimdi böyle olmadı diyor.
Babaanne kendi ismini koymak istediği için "al babaanne senin istediğin isim" diyemem malesef. Sadece bu da değil. Babaannenin çevresindeki herkesin bebeğine isim koyma gibi bir huyu var. Kiracılarının çocuğuna, kendi annesinin koyduğu isimle değil kendi koyduğu başka bir isimle sesleniyordu. Ve kız annesinin koyduğu isime değil babaannenin koyduğu isme dönüp bakıyordu. Bu normal bir şey mi?

Biz istediğimiz ismi koyacağız. Ama sorun şu ki babaanne kendi istediği isimle seslenecek çocuğa. Bir ayağımız kayınvalidemlerde sonuçta illa ki gidip geleceğiz. Her seferinde çocuk farklı bir isme alışsın istemiyorum. Doğum sonrası ben de kendi evimde kalacağımı söyledim. Fakat kayınvalidem malesef inatla kendisinde de kalacağımı söylüyor..

Tavsiyem olaylarda cevabinizi o an verin kibar ve sivri uslup ile. Mesela kaynananiz demiş ya babaanne kendininyirtiyor diye. Bebeğimin adinibtabiki ben koyucm deyin geçin. Yaşli kadınla zaten muhatap olmayın bu konuda o derse de eskide kaldı o deyin. Yazık siz kendi cocuklariniza koyamamisınız deyin geçin.
Babanizı da kayınbabanız aramak zorunda değil. Boyle seyler zorla olmaz elektrik alamadı adam demekki. Arayan arar aramayan aramaz. Konuşacak bişey bulamıyor olabilir aramayı sevmiyor olabilir ne var buna.

Çok küçük şeylere skılıp kendinizi doldurmuşunuz bence. Abartmayin içinize de atmayin , ese de yansıtmayin.

Babaniz aramiyor derse kayınbaba pek kimseyi aramaz zaten sen ara konuşmaknistersen deyin. Herkesi olduğu gibi kabul edin.

Kaynana iyiligimden gel dogumda baakyım demiş. Yok annem gelecek oyle daha rahat ederim yanlis anlamayın sağolun deyip guzellikle geri çevurin.

Hormonlardan bence dolmuşunuz bu kadar

İnşallah, teşekkür ederim iyi dileğin için. Kayınvaliden arada bizde kalırsın demiş, orada sorun yok. Zaten zorla götürecek değil, o gün gelsin belli olur herşey. Bunları erkenden düşünüp bu kadar dert etmeyin. Bazen hiçbirşey planladığımız gibi gitmez onu da söyleyeyim. İsim konusuna gelince babaanne kendisi o şekilde hitap etsin, çocuğun göbek adı gibi birşey olsun. Siz kimliğe kendi isminizi koyarsınız. Onun yanında onun istediği şekilde hitap edersiniz sırf gönlü olsun diye...Evinizde ise çocuğunuza kendi koyduğunuz isimle hitap edersiniz..

Farklı isimlere alışsa ne olur? Çocuğun psikolojisi bozulmaz merak etmeyin...Birçoğumuz öyle değil mi? Belki çoğumuzun kimlikte olmayan ama büyüklerin koyduğu ve öyle hitap ettiği isimlerimiz vardır...

Babanız hiç dünürünü arıyor mu? Gerçi bu sizi ilgilendiren bir durum değil. Koca adama neden babamı aramıyorsun diye tavır yapılmaz. Bu ikisi arasındaki bir şey. Babanızın da size bunu yansıtmasını doğru bulmadım. Büyük kayınvalide için bir şey demiyorum yaşlı kadın sonuçta eşiniz de takmiyormus onu da boşverin. Doğum yapınca da kendi evinizde kalın derim. Büyüklerin de ısrarla bizde kalın tavrını da hiç anlamıyorum şahsen. Bir ısrar eder iki ısrar eder sonra vazgeçerler. Önemli olan sizin duruşunuz.

Eşiniz kv kp sizin yanınızda illaki onun dediği olacak diye kimse söylemiyor ki sakin olun. Boşuna evinizde huzursuzluk yaratmayın. Aram konusuna gelince benim kp kv de de aramazlar kötü bir şey olmadan. Ne yapayım şimdi yuvamda huzursuz mu olayım annemi aramıyorlar diye.Ama ben onlarla çok çok iyim çok şükür önemli olan sizin huzurunuz. Bu kadar takılmayın. İnsanları bu yaştan sonra düzeltemezsiniz.

Neden benim çocuğum bizim koyduğumuzdan farklı bir isme alışsın yahu? Çok saçma bu söylediğiniz. O zaman kimse evladına isim koymasın. Kim nasıl seslenirse çocuk hangisine alışırsa öyle kalsın.

Demek ki kiracının çocuğu babaanneyi kendi annesinden çok görüyormuş olur mu öyle saçmalık yahu? Abartıyorsunuz. Kalırsın gelirsin diyebilirler, teklif onlardan değerlendirmek sizden. Gitmezsiniz olur biter. Kendi anneannenizin ismini koymanıza karşı çıkacaklarına ne kadar eminsiniz öyle. Belki hiç sesleri çıkmayacak. Diyelim hayır dediler, sizi bağlar mı? İstediğiniz ismi koymakta özgürsünüz yahu çocuk sizin çocuğunuz. Kimlikte ne yazarsa o, isteyen istediği kadar konuşsun.

İsim konusunda haklısınız.
Diğer konuda haksız.
Babanızı neden arasın kp, zamanıda sizi oğluna istedi diye borçlumu çıktı. Kendine eş almadı, oğluna eş oldunuz. Dolasıyla babanızı araması gereken kişi kp değil. Anca eşiniz olabilir. Babanız öyle bir beklenti içinde olması bana tuhaf geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…