Kayınvalidenin memleketinde oturmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir??

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Evet arkadaşlar Eşinizin memleketi büyükse, yani büyük şehirde oturuyosa ve sizinde onunla evlenir evlenmez orda oturmanızı istiyorsa ne dersiniz? Onun memleketi benim meleketimede yakın. Ama onun memleektinde ne gibi sıkıntılar çekerim sizce? Tüm akrabaları orda..Ve çalışan bir bayanım. Beni neler bekliyor sizce???

Kayınvalideyle oturmanın avantajı derken?
Hiç mi okumuyorsunuz buradaki topikleri?akannehir

farklı bir şehirden bahsediyorsanız gideceğiniz şehirde de yeni bir çevre kurarsınız. eşinizin ailesi ile olan ilişkilerinizi sizin tutum ve tavrınız belirler. tüm akrabalar o şehirde diye her dakika görüşmek zorunda değilsiniz. mesafeyi baştan koyarsınız. çalışıyormuşsunuz zaten. zamanınızın büyük kısmı işte geçer.
ama kayınvalde ile aynı ev derseniz , forumda bunlarla ilgili binlerce konu var...

Ben ilk etapta mümkünse eşlerin her iki tarafada yakın olmamalarından yanayım.
Biz iki taraftanda uzağız, buna rağmen sıkıntılar oluyor, mümkünse ayrı dünyalarda yaşamak daha iyi heralde. Ama zorunluluklar varsa, illa da çok kötü şeyler yaşayacaksınız diye birşey yok. Avantajı var mı, pek sanmıyorum. Belki işinize gücünüze yardım ederler, yalnızlık çekmezsiniz, çocuğunuza bakma durumları olabilir, bunları da yaparlarsa tabi. Eğer sıkıntılı insanlarsa bunları yapmayı bırakın, bir de üstüne sıkıntı yaratır dururlar. ınş öyle değillerdir.

ben kayıvalidemin ve onlarca akrabasının memleketine hem de küçük bir şehre gelmiş birisi olarak tavsiye etmiyorum. biz eşimin işi sebebiyle geldik ama galiba bu onun bahanesiymiş sonradan anladım. şimdiki aklım olsa kesinlikle benim istediğim bi şehirde yaşamak için onu ikna ederdim evlenmeden düzenini kurmadan önce çok daha kolay olur. dezavantajları say say bitmez özellikle benim gibi geçimsiz bi insansan:) hiç mi avantajı yok dersen tek avantajı gelip de öle günlerce kalma gibi bi sorun yok herkesin akşam evine gideceğini bilirsin:) benim için tek avantaj diyebileceğim bu...

hatta senin ailenin yaşadığı şehir uygunsa daha iyi olur. sen dengeyi daha rahat ayarlarsın zaten kız annesi babası çok rahatsızlık vermek istemez ilerde çocuk falan olunca da annen bakar gözün arkada kalmaz. hastalansan gelir annen yardım eder bi çorba yapar evini toparlar. canın sıkılsa gider bi kahve içer kafa dağıtırsın. off annemi özledim senağlama

Ben benim memleketime gidelim dedi, beğenmedi küçük şehirmiş. Büyük bir şehirde imkanlar daha fazlaymış falan filan. Ama benim korkum çok iç işlerimize karışılması, ve yalnız kalamamak, sürekli misafir ağırlamak... Bana kalsa orayı hiç istemiyorum ama mafoldumben olmuyor.. Aslında sevdiğim bir şehir ama evliliğimizin zarar görmesinden korkuyorum.

büyük şehirde imkanların daha fazla olduğu bi gerçek sen şu an çalışıyormusun? ben gerçekten çok zorluklar yaşadım bu yüzden ve hala yaşıyorum. tabiki siz vereceksiniz kararı bence biraz tatlı dille konuşarak ikna etmeye çalış olmazsa da aile büyüklerinden birisi ben kızımın yanımda olmasını istiyorum diyebilir. bi arkadaşımın babası ancak bu şekilde evlenmelerine izin verdi. ben çok kızmıştım o zaman nasıl olur diye ama şimdi çok mutlu olduklarını görüyorum. aklını çelmek istemem, sevgilinle aranın açılmasını da istemem. herkes benim yaşadıklarımı yaşayacak değil sonuçta ama ben kendi tecrübelerime dayanarak kayınvalidenin memleketinden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

Erkeğin işi neredeyse orada oturulur...ben anlamıyorum burada kadınlar eşlerini evlenmeden önce bilmiyorlarmı nerede oturacağını...burası türkiye bi erkek işini gücünü bırakıp niye alakasız biyerde otursun...ben burada gördüm kadıın bizim tarafta oturalım dediğini.eğer daha iyi şartlar olacaksa daha iyi bir iş olacaksa elbet oturulur uygun biyerde ama sırf erkeğin ailesi orada diye o şehre gitmemek anlamsız gelyor..bunun kavgasını bile etmem..ben ailemden böyle gördüm..nerde kalmış bi erkek işini gücünü bırakıp kadının istediği yere gitsin..
ikinizde aynı şehirde yaşıyor olsaydıız ne olacaktı ailelerle anı şehirde olmamak için yerni yurdunu bırakıp gidecekmiydiniz?

kader kısmet arkadaşım bu işler..ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum şimdiye kadar zararını görmedim..ha zararını görenler yokmu var elbet..
değil farklı şehirde farklı kıtalarda da otursan telefonla huzursuzluk verir sinir krizleri geçirtir yine zararı dokunur...sen müstakbel eşin adam mı kayıvaliden de insan mı ona bk ona göre karar ver...

Kesinlikle hemfikirim alkisalkisalkis

Nedir bu kayınvalidelere önyargılı yaklaşım? Öcüüü mü kayınvalideler ve akrabaları :1ninca: kötü gelin hiç mi yok?
Altlı-üstlü oturmamak istemeni anlarım da aynı şehirde oturmaya neden bu kadar önyargılısınız anlamıyorum? bilmiyorumkismile

doğru söze ne denirki kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkis

Korkmaktada çok haklısın canım..
İlk baştan mesafeni koydun koydun , koyamadın seni burda bir derdim var topiclerinde bol bol görürüz..
Aynı şehirde de olsan farklı şehirde de olsan ağzınla kuş tutsan yaranamayacağını bil , elini versen kolunu kaptıracağını da..

eğer nişanlın kişiliği oturmuş biriyse seni ezdirmeyecek yapıdaysa aileside anlayışlı insanlarsa neden aynı şehirde oturmayı sorun ediyorsun ki canım
kaldı ki öyle kaynanalar var ki kilometrelerce öteden gelinini huzursuz etmeyi başarabiliyor
sen önce nişanlına kişiliğine bak asıl önemli olan o bence

Eğer mümkünse iki tarafa da uzak olun :umursamaz:

bencede en güzeli bu aslında
özellikle yeni evliyken ailelerden ve onların etkisinden uzakta olmak çiftlerin evliliğe alışmasını kolaylaştırıyor
ama her zaman bu mümkün olmuyor işte burda erkek önemli bence.erkeğin kişiliği oturmuşsa aynı evde yada çok dip dibe olmadıktan sonra pek sorun çıkmaz yada çıksa bile çift bunun üstesinden gelebilir

vereliniortak kaydirigubbakcemile5

ne kadar olumsuz düşünüyorsunuz ya herkes demiş iki tarafada uzak oturulsun bunun ne kadar zor olduğunu biliyormusunuz acaba, koca bir şehirde yanlız olmanın. arkadasım sen bakma, saygını bozma, mesafeni koy, güleryüzlü ol, her lafa cevap verme boşver eşinin ailesi kendini haklı sansın, evleriniz ayrıymış kapını kapatır eşine dediğini yaptırırsın gene. ama yaşayan biri olarak söylüyorum ailelerin olmadığı bir şehirde yaşamak o kadar zorki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…