kayınvalideniz allah razı olsun dese

Pipet

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
3.338
3.939
698
Anneniz çocuğunuza baktığı için kayınvalideniz annenize allah razı olsun dese ne düşünürsünüz. Sizce bunun anlamı ne?

Artik bu lafin altindada birsey ariyorsaniz:19:

Bu kaynanalarin adi cikmis 9a ne yapsalar kabahat...

Arkadas oyle bir sormuski sanki kadin ALLAH BELANI VERSIN demis annesine:27:

hemen çıkışmanıza gerek yoktu? bende zaten önyargılarımdan sıyrılıp geniş bir çerçeveden bakmak istediğimden sordum. Eşimin ailesi hep bizcidir. Çocuklar onların yani, çocuk uyumaz, bizim çocuklarımız uyumaz, bizim çocuklarımız yemek yemez, bizim çocuklarımız çok ağlar. Bir gün kızım sol eline almı kalemi yazmaya çalışıyor, solak mı olacak falan diye konuşurken, aaaaaaaa bizde solak yok ki dedi. Halbuki benim annem solak. Allah razı olsun tabiki hayır duası bunun bilincindeyim ama kayınvalidem öyle bir şekilde söylüyor sanki annem dış kapının mandalıda hayır için onun torununa bakıyor. Eltimede aynı şekilde davranıyor, eltimin de babannesi yanında, aman kalsın kalsın diyor sanki izin verirmiş gibi, çocuğa sahip çıkıyor diyor. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Tevbe suresi, 72 ayet: “Allah mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara, ebedî olarak kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde çok güzel köşkler vadetti Allah’ın rızası ise, bunların hepsinden daha büyüktür İşte bu büyük başarıdır"

Böyle güzel bir duanın altında nasıl artniyet olsun...

o cümleyi değilde en baştan yasadıklarınızı anlatsaydınız bu çıkışmalar olmazdı :) evet güzel bir cümle fakat iğneleme olabilir o sırada kayınvalidenizin yüz ifadesinden anlayabilirdiniz cnm biz bu cümleden birşey çıkaramayız. belkide samimi duygularla dedi ?

iki arada bir derede yazıyorum, kimse kusara bakmasın. o kadar sıtkım sıyrılmışki duanın altında bile art niyet arıyorum napiyim:26:

Geçen Hafta Ablam Beni Doktora Götürdü..
Kayınvalidem Aradı Sohbet Falan Ettik..
Tahlil Sonuçlarımı Merak Etmiş..

Kapatmadan da Dedi ki;
Ablana Bizim Adımıza Çok Teşekkür Et Allah Ondan Razı Olsun..
Senin Peşinde Koşuşturdu Hastane Hastane Gezdi 2 Küçük Bebeğiyle Dedi..

Lütfen Biraz Bardağın Dolu Tarafından Bakın..
Kendinizi Huzursuz Etmek İçin Bir Şeyler Aramayın..
Kötü Bir Şey Bile Dese Siz İyi Düşünün.. :34:

bence çok haklısın canım ya, kaynana cadalozlarını geçtim, normal bir insanın bile aklından geçirdiğiyle ağzından çıkanın bir olup olmadığını bilemezsin..
hayır duası etmiş, allah kabul etsin ama eğer sen bir şeyler ima ettiğini hissediyorsan büyük ihtimalle haklı çıkarsın, ilginçtir kayınvalidelerle gelinler arasında soğuk bir savaş vardır çoğu zaman, her zaman uyanık olmak lazım lafı öyle bir yerden çarpıtır ki kalırsın dut yemiş bülbül gibi, ama çocuklara annenizin bakması onun da işine gelmiştir muhtemelen o yüzden dua etmiştir, yani içten gelerek söylemiş olabilir yaşlı cadı :)):10:

Son düzenleme:
Geniş açıdan bakmak için açtım zaten ben bu konuyu, ben ne yaparsam yapayım ne yazıkki önyargılarımdan kurtulamıyorum o aileye karşı. Fevri davranmam bu yüzden. Ön yargısız tarafsız bir kişi bakalım nasıl düşünür dedim aynen fırçayı yedim. Tamam aklım başıma geldi. Herkese teşekkürler.

bence çok haklısın canım ya, kaynana cadalozlarını geçtim, normal bir insanın bile aklından geçirdiğiyle ağzından çıkanın bir olup olmadığını bilemezsin..
hayır duası etmiş, allah kabul etsin ama eğer sen bir şeyler ima ettiğini hissediyorsan büyük ihtimalle haklı çıkarsın, ilginçtir kayınvalidelerle gelinler arasında soğuk bir savaş vardır çoğu zaman, her zaman uyanık olmak lazım lafı öyle bir yerden çarpıtır ki kalırsın dut yemiş bülbül gibi, ama çocuklara annenizin bakması onun da işine gelmiştir muhtemelen o yüzden dua etmiştir, yani içten gelerek söylemiş olabilir yaşlı cadı :)):10:

cnm cidden çocuklarla ilgilendiği yok, tamam ilgilenmek zorunda değil, ben doğurdum ben bakarım ama annem olduğunda onunla yarışa giriyor resmen bakayım edeyim diye, ama ben yalnızken suratlarına dahi bakmıyor. Bi olay anlatıyım, kahve içtik dalgasına fal bakalım diye fincanları kapattık, görümcem güya fal bakıyor, dedi ki anneme senin evine biri giriyor yabancı biri dedi. Kaynanam hemen aaa evleniyomusun, evlen evlen de torun bakmak bana kalsın. Ağzım açık kaldı. İnan torun bakması için önünde engeli yok, gelsin baksın, istemem diyen biri değilim ama lafta işte hep bunlar.

Daha önceden bir evveliyatınız olduğu için bu konu kafanıza takılmış tabi. Durup dururken sadece bu dua edilmiş olsa tabi hiç bişey yok. Kayınvalideniz kendinizi sizinle bir içiçe görüyor, bunun için de size yapılan iyiliklere bile teşekkür etmeyi kendine borç biliyor diye düşünüyorsunuz.

Benim kayınvalidem de bu bakımdan benziyor sizinkine. O da her zaman kendilerinin herkesten önce gelmesi gerektiğini hissettirirdi ufak tefek davranışlarla. Aslında masumane gelebilecek fakat rahatsız edici davranışlarla. En sonunda büyük bir tartışmada tabi sadece kendisinin bağırıp çağırdığı, ben oğlan anasıyım diyerek düşüncesini apaçık da ortaya koymuştu. Baştan beri de yanılmadığımı göstermişti bana. Ogün bugündür içimde ona karşı tamiri imkansız kırıklar var. Dilerim sizin hisleriniz sadece bir yanılsama olur ve aranız hiç bozulmaz...

Valla bu kayınvalideler insanı kendinden öyle soğutuyorki
Artık böyle normal bir duayı bile insan altında bir şey varmı diye algılıyor
Ses tonu ve nasıl söylediği önemli aslında
Ama çok takılma derim

Back
X