kayınvalideniz düğünden sonra hediyeleri size verdi mi yoksa kendisi mi kullandı?

incisu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
1.283
5
116
İstanbul
merhaba arkadaşlarrr,
kayınvalideniz düğünden sonra düğüne gelemeyenlerin sonradan getirdikleri (altın, tabak,çanak,para v.b) hediyeleri size al kızım bunlar düğüne gelemeyenlerin getirdikleri hediye diye verdimi yoksa alıp kendimi kullandı.

benım annem saolsun gelen herşeyi bana al kızım şu şunu getirdi diye verdi.
bende var olan şeyleri yada istemediklerimi anneme bıraktım beğendiklerimi aldım kullanıyorum..

ama kayınvalidem öyle yapmadı bide ağzından kaçırıyordu sürekli düğüne gelemeyen şu kişi şu tecereyi getirdi,şu şu tabağı getırdı v.s. ve bütün hepsini yazlığında kışlığında aldı kendi kullandı.çok ağrıma gitmişti bana gelen şeyleri kendıne gelmiş gibi görüp kullanması.benim çeyizimde herşeyim var dıye mi yaptı bilmiyorum ama aralarında cidden çok güzel seyler vardı.bakalım 2. geline de aynını yapacakmıı ???:tomato::tomato:
evet arkadaşlar bu dertten tek ben mi muzdaripim ????

doğruya doğru şimdi kayınvalidem sağolsun,biz evleneli 2 sene oldu,geçen altın gelmiş yeni getirmişler,geldi verdi .getirir yani sağolsun.hediye vs almaz kendi bana getirir.

Birkaç eksik vardı gözümden kaçmadı ama....
Görmemezlikten geldim..

ben bekarım ama abımın dugununden sonra annem gelınımızı cagırdı hemde dugunun ertesı gunu...tum takılan altınları gelen dıger hedıyelerı ...gosterdı....hepsı senın dedı...
oda allah var hepsını almadı ıhtıyacı oldugu kadarıyla aldı...

benim annem gelen bütün hediyeleri verdi bende içinden hoşuma gidenleri aldım.ama kayınvalidem hiç vermedi.gelen hediyeleri düğünden birkaç gün sonra gittiğimde tesadüfen gördüm.kutuları üst üste dizmiş anladım tabi ben sormadım ama o da söylemedi çok şükür ihtiyacım yok onlardan gelecek hediyelere.

ondan gelen yada gelecek olan hiç bir şeyi istemem ...
bana evlenmeden önce tencere takımı aldım tencere takımı aldım diye durmadan söyleyip dururdu birgün yine tekarrladı canım iyice sıkılmış olucakki getir bakim şunları dedim bir baktımki oğluna çeyiz oalrak koyduğu tencerelerin kimini kullanmış ve ciflemiş tekarr yerine kaldırmış kimindede yağ yanıkları vardı hatta bir kaç parçasınıda mutfakta gördüm :)))
ama haklı kadın benimki herşey onun olsun kendine uygun görmediklerini dağıtsın ister ama ben tenezzül bile etmiyorum ona kızı öyle alıştırmış annesinin istemediklerini kızı kullanmış hep ayy ben çoıkdertliyim ya şimdi anlatmaya kalksam destan olur :))))

Böyle birseyi yapan terbiyesizlik yapar bunun yanisira birde günaha girer....

Emanete ihanet etmektir bu...bir insana hediye edilen yani helal olani ondan habersiz alip kullanmak hakkina girmektir...

Kaynanam böyle birsey yaptimi yapmadimi bilmiyorum, ben almanyaya geldim ama sanmiyorum dogru kadindir kendisi!a.s

Yaptiysada günahi vebali onundur...ayrica ortaya cikarsada gözümden düsmesi cabasi...
Hediye icin degil, yaptiginin terbiyesizligne...

Aman bosverin arkadaslar ondan geri kalmasinlar...:lepi:

arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi hediye düşkünü olduğumdan değildir.
sadece bana gelen şeyin neden bana verilmediğiydir.
allah a şukur ceyızımde her bişeyim tamdı
birilerinden gelecek hediyeye ihtiyacım yoktu
cok şukur ki komşular herzaman der bu mahalleye senın kadar
ceyız getıren gelin görülmemiştır derler hala...
kayınvalidem o gelen şeyleri ınsan gıbı bana gosterseydıı
ben zaten begendıklerımı alır senın begendıgın yada ihtiyacın olan
birsey varsa al anne derdım.allah a şukur aılem beni görmemiş yetıstırmedi.
ama belli ki onda görmemişlik var.
allah ından bulsun dıyorumm.
şükür çalısıyorum özendiğimi alıyorum.

Benim kayınvalidem saolsun hepsini gösterdi.
Düğünden sonra hemen kendi evimize dönmek zorunda kaldığımız için buraya taşındığımızda hepsini verdi, düğününde hediye gelenler diye.
Ben bende olanları ya da ihtiyacım olmayanları, ya da onun istedikleri varsa onları bıraktım.
Bir nevi gelin kaynana paylaştıksengözlerimebaksanab

bizim düğüne gelemeyenler kaynanamgile geleceklerdi.yaklaşık 3 haftalık evliydim.altınlarımı düğünden sonra bozdurdular.kaynanam beni çağırmadı neymiş altınım yokmuşta..sonra gelen hediylerin hiç birini vermediler.birisi kazak getirmişti ,kaynanam şu kişi tubaya kazak getirmiş dedi.sanki tubayı görmeye gelmişler sinir oldum(tuba görüncem oluyor)sanki ben alacakmıydım verseydi. kaynanaların hepsi öyle ya sinir şeyler..ben hakkımı helal etmiyorum hiç değilse bana sorabilirdi alırken..

evet benim düğünde gelemeyenler gelip yemek tabağı,su bardağı ve kase getiren olmuş hiç birini bana göstermedi
söylemedi bile ve birgün dolabı silerken gördüm sormadım bile
kendi kendini ele verdi işte onlar sana geldiydide
senin var diye vermedim dedi
içimden al gözün doysun dedim
asıl ihtiyacım vardı yemek tabaklarına ama almadım
üstünden geçmiş 6 ay filan neyse
birgün eşim 12 tane kase alıp geldi kaynanam gördü
demesinmi eşimin yanında altısını bana ver diye
bende dedim senin 3 takımın var benim yok dedim hem bana gelenler sende onlarla
yetin dedim aldım çıktım evime vermedimkötükedihüso

Ben bu konuda şansızım galiba....

Bırakın hediyeleri düğünde ne kadar para takıldı bana onu bile bilmiyorum laf da etmedim açıkçası düğün salonuna verdiklerini kendileri söyledi sonradan....

Bir keresinde de onlardayım bir akrabaları hediye getirdi benim gözümün onunda kaldırıp odaya koydu....

Çok takılmadım yaptığı haksızlık da olsa üstünde durmadım.... Kendini bilseydi zaten böyle davranmazdı.... Bu yaştan sonra da onu eğitemem....

Hediye duskunu olmakla alakasi yok ki bunun...
Onlar zaten senin hakkinmis yani dugunde gelenler gelinin hakkidir ama kaynanalar genelde gormemislik yapip gelen altin, tabak, canak vs abaniyolar aman onlarin olsun dedim ya ondan geri kalmasinlar, demek ki gormemisler yahut doymamislar...:lepi:

hepimiz ayni dertden muzdaripiz kizlar bende evleneli iki yil oldu
dugunde ailem ve akrabalarimin bana taktigi altin para bana nevarsa kayin validem daha dugunun ortasinda toplayip bi cantaya koydu vercen ben bunlari sana vercen dedi gidis o gidis yani degil kendi tarafindan gelen hediyeler benim akrabalarimdan gelenleri bile vermedi 8ay kadar sonra esimle guzelce sorduk hani vercektinya anne diye bana dondu de senin kimin vardida kim ne takti dedi
halbuki canim annem oduyor onlari geri kameradan izleyip izleyip
bende hakkimi helal etmiyorum zaten oyle bi gelin oldumki sormayin eltimin artik eskimis yuzukleri bana takildi ona yenisi alindi vs vs....
allah he^pimizin kendisine versin ve kimselere muhtac etmesin amin

evet tadLi arkadasim son derece haklisin yokluklarindan degilde doymamislik gormemisliklerinden ama kaynanami kimse gecemez herhalde bu konuda neyse fazla giybet etmeyeyim allah hakkimizda hayirlisini versin

asi güzel inan benim kayınvalidem gibisi yoktur ayy emin ol şükret...
4 sene psikolojik destek aldım benimki kendini bişi zannediyor eşime soruyorum benmi anormalim diye adamcağız ne yapıcanı şaşırdı artık haklısın diyor....
durduk yere sende böyle değilsin diyor..aynı sofrada falan olucaz diye aklım çıkıyor ama artık yeter dedim takmicam ((

hakkımı helal etmiyorum onlara......
gerçi bana ne düşünüyorsa kıznda görüyor (

hak eden bulur canım üzülme
gelenleri sakladıda ne oldu k.validem
allaha şükür evimden taşıp duruyorlar
alsın kullansın
ihtiyaçım yok şimdi
gözleri açsa alsınlar doysunlar

düğünden iki gün sonra kayinvaldemlere gittimizde evde koliler yığılmıştı bisürü ıvır zıvır vardı
hepsi size gelen hediyeler dedi
yaklaşık 15 tanede çeyrek altın vardı onları aldım
kolilerin içinden hoşuma gidenleri seçtim gerisini sen kullan yada biyerlere giderken hediye olarak getir dedim
sonra biz yurtdışına gittik ondan sonra bidaha hediye geldimi gelmedimi hiç bimiyorum
geldiysede bişey demedi ama zaten hiçte önemli değil
altın gelmiş olsa bile hepsi helal olsun kadın bana hem nişanda hem düğünde dünyanın takısını taktı bisürü masraf etti bikaç tane hediyenin lafı olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…