kayınvalideniz düğünden sonra hediyeleri size verdi mi yoksa kendisi mi kullandı?

benim kaynanam da düğünden sonra tüm takılara ve paralara el koydu,hediye ne ki?hala bilmem ne kadar takı ve para gelmişti.tabi sonradan gelen hediyeleri de kızlarının çeyizine kaldırdı.hiçbirini vermedi.ama ne oldu?benim ahımı aldı,büyük kızı evde kaldı.ailecek pek bir üzülüyorlar.ee allah herşeyi herkese bu dünyada gösteriyor :Saruboceq:

benim annem herşeyi verdi ama ben lazım olanları aldım..diğerlerini ev görümlüğü oraya buraya giderken götürürsün dedim..kayın validem ağzını açmadı..sinir oldum tabiki..kutuları görünce sordum yarım ağızla evet düğün hediyeleri dedi..bende inat değilmi aldım..bir sürü battaniye gelmiş.4-5 tanesini aldım..küçük ev aletleri gelmiş onlarıda aldım..ihtiyacım olduğundan değil inanın inattan yaptım çok ayıp çok sinirlendim çünkü..ama kettle la bir tane avize gelmiş hediye onları vermedi yaa.yüzsüzlüğe bakın..olmaz vermem onları dedi..onları ben kullancam dedii.eşimde sinirlendi ve utandı öyle yapmasına..siz gidin kendiniz alın çok lazımsa dedi..

vallah düğünden 3 gün sonra blayına gtik döndüğümüzde bişe yoktu..
1 hafta flan daha kaldık gene bşey görmedim.
kayınvalidemi çok tanımam hoşuma gitmeyen tavırları var ama umarım böyle bir huyu yoktur.......
getren olduysa benden sakladıysa bilemem
ama aklıma kurt düşürdünüz kız.....

Konusu dahi geçmedi ,

haberim yok :sm_confused: Önemide yok

Varsın eksik olsun .Allah yuvamızdan huzuru,sağlığı,mutluluğu eksik

etmesin :Saruboceq:

bana düğünde takılan paralarıda çeyrekleride hepsini verdiler çeyreklerimi bozuk bilezik yapmıştım daha sonrasında eşim kaynımla çalıştığı için işlerinde bir sıkıntı yaşamıştılar ben kendi isteğimle düğn paramı verdim daha sonrada eşimle kaynım anlaşamayınca eşim abisinden ayrıldı paramda öyle gitti...

Benimki düğünden sonra altınları toplamış evine götürmüş. Halbuki bizde direk eve geldik yani ne akla hizmet alıp evine götürdü anlamış değilim. 2-3 Gün sonra gittikde onlara gördüm altınlarımı :bbo:
Yinede sonradan gelen birkaç parça şey olmuştu onlarıda verdi. Allah için o konuda bişey diyemem. Gerçi evlenirken benden esirgediği şeylerin yanında gelen birkaç altın ve birkaç kapkacağın lafıda olmazyaa :mymeka:

abowwwww neler olmus yaww neler..
vallaa heralde yapmaz benim kayınvalidem öle bişi.henüz nikahı kıymadık.bizim buralar tozpembe

ama ne tuhaf seyler ya.vala çirkefleşirse çifkefin alasıı olurum heeeeeeeee

Kayınvalidemlerin olduğu yerde gelen hediyeleri de,
annemlere gelen hediyeleri de orda bıraktım. Sonrada sormadım bile.
Çünkü biz uzağa gidecektik ve gereken herşey vardı evimizde.
O zamanda kayınvalidem sormuştu ne yapalım diye, bende nasıl
isterseniz, ister kullanın ister sizde hediye olarak götürün demiştim.

dügünden sonra gelen altınları verdi ama tencere tabak vermedi geldimi ki benneyaptımki
ben dügünde bile çok çok begendiklerimi aldım
zaten her yer eşya koymaya yer yokşakkıdı

doğruya doğru şimdi kayınvalidem sağolsun,biz evleneli 2 sene oldu,geçen altın gelmiş yeni getirmişler,geldi verdi .getirir yani sağolsun.hediye vs almaz kendi bana getirir.

getirirmekmi? benimki gelen hediyeleri ben götürdüm,bana geldi diye evine götürür.bileziklerimde yediler.şimdi oturdgumuz evi benim evim cıkın ben altınlarımla yaptım, evi diyince. bende sana altınlarımı verdmi ödeştik dedim. o kaşındı

Ayyy çok fenayız yaa bizzz gelinlerr.ama onlarda kaşınıyorlarrrrrrr valla.
bizimkilerde eşimle bi ara ters duşmuslerdi.bize cıkın evden bız oturcaz o evde dedıler.
bende kayınvalıdeme dugunumun ertesı gunu sıze dugunde taktıgınız 3 tane 20 gr bileziği
ve 50 tane ceyregımı borc verdım dedım.onları odeyın cıkarız dedım.
bizde para yok odeyemeyız dedıler.bende paranız oldugunda cıkarız bızde evden dedımm
sımdıı hala 2 yıl oldu o evdeyız oturuyoz.onlarda tükürdüklerini yalıyorlarr.
gecen gun hala takılarımı ödemedıler dıye bende laf caktım ustu kapalı
dedım ceyrek 80 lira altının gramıda 47 lira olmus.sözüm meclisten dısarı allah cocuk everceklere ve alyın borcu olanlara kolaylık ve sabır versın dedımm.:jeyyar:
biliyom cok fenayımmmm ama hakedıolarrr:tomato:

sağolsun hepsini verdi
hatta bende fazla var al bir kacını kullan dedim
almadı
hediye verirsin dedi
hatta altınlarımız onlarda duruyodu
acil altın lazım olunca kayınpederim parasını içine koyup öyle almıstı

allah icin herseyi vermisdir anne gerek yok bundan bende var sende kaldim dedimsede olsun yedek bulunsun yada aniden gitcek olursun hediye götürürsün dedi hatta bi ara öyle yaptiki yazik kendi evine misafir gelipde ev hediyesi getirenler olduysa gelinimin hosuna gider diye hep ayirmis gittikce zorla verdi......ama acik söyliim vermesede bunu cok fazla takicami sanmiyorum...

malesef hic birini vermedi hatta cevrelerine para takın altın ğeitirmeyin diyede haber vermişler doysun ğözleri

benim annem bile vermem diyor ki, özellikle altınları
kayınvalime ne diyim :) vermezse

dugunden sonra hepsını gosterdı kayınvalıdem..
bende ısıme yarayacakları begendıklerımı aldım gerısını kendısıne bıraktım

düğünde hepsini çıkarıp bi torbaya doldurduk düğün bitene kadar kaynanamda kaldı sonra hepsini biz aldık...onların altınlar üzerinde bi hakkı olamaz çünkü bana hiçbişey yapılmadı herşey borçla oldu çeyrekler ve paralar borca gitti sadece benim takılarım kaldı...

esımın aılesı sehır dısında oturuyor nıkamız ıse bızım yasadıgımz sehırde oldu.bu sebeple onların tarafından pek geln olmadı.annem bızım taraftan nıkaha gelemeyıp hedıyesını eve getıren herkesın getıdıklerını bana verdı.ama kayınvaılıdemden hıcbır sey gormedım ya getıren olmadı kı mutlaka olmustur.bana sonradan verdıgı bısey yok

aynı durumdayız canım :teselli:
ama sende takılar kalmış bende o da kalmadı hepsi borca gitti
ufak bir iki şey kaldı o kadar :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…