• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideniz düğünden sonra hediyeleri size verdi mi yoksa kendisi mi kullandı?

bnm kayınvalidem çok sağolsun ne varsa hepsini verdi
görümcemin düğünü oldu bizden sonnra görümcem de beğendiklerini al istersen dedi
bu konuda Allah ıma cok şükürçok şanslıyım

bizim düğünümüze eşimin tarafında, benim tanıdıklarımdan bile çok kişi gelemedi, kaldı ki tanımadıklarım. ama bir tane toplu iğne bile getirmedi kayınvalidem saolsun. ama evimize ilk geldiği gün evinde ne kadar kendi beğenmediği eski püskü süs eşyası varsa benim evime getirmiş, arkalarından çöpe tabi....
ama annem aylarca düğüne gelemeyenlerin hediyelerini taşıdı.
hoş eşimin yurt dışındaki kuzeninin yüklü sayılabilecek miktardaki düğün hediyesini bile vermedi bize, kuzeni düğüne gelmeseydi onu da öğrenemezdik. ama eşim mutsuz olmasın diye ağzımı bile açamıyorum.

bizde borçlar evlendik ... 3 milyar para 3 milyarlıkta altın geldi... Tabi ben o kadar aptalım ki paraları kaynanama verdim.Şimdiki aklım olsa asla vermezdim .
Gelen hediyelere gelince 24 tane dümdüz desensiz tabak,1 tane tencere , bide fincan takımı desen değil süs desen değil garip bişey kaydirigubbakcemile3 neyse ben dedim anne bunları al bana lazım değil hediye götürürsün diye almadı . 3 sene oldu evleneli biyere gitmedik ki birlikte götüreyim. Bende kullandım.Geçen bi akraba evlendi sordum ne götüreyim diye tabakları götür işte dedi bende kullandım onları dedim .. cevap : Hepsini mi kullandın ? :oklava: bende dedim ki hepsi dediğin ne ki bana çok hediye gelmedi bi o tabaklar bide tencere başka bişey yoktu dedim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bende bu konuda şanslı olanlardanım

kayınvalidem en küçük hediyeyi dahi verdi.hatta içlerinden kullanmayacağım ve çift olanlardan ona vermek istedim kibarlıktan almadı bile zorla verdim.

düğünden sonra balayına giderken altınları ona emanet etmiştik döner dönmez geri verdi bide yanımda bi kontrol ette yanlışlık olmasın dedi :)

Hepsini toplamış gittiğimizde çeyiz gibi önüme serdi.Al götür bunlar senin ,dedi.Bakarken bile sıkıldım.Gözüm yok hiç.Sevmiyorum zaten incik cincik.Siz kullanın,kızının çeyizine koyarsınız ,dedim.Neyse ikna oldu. kaydirigubbakcemile3

sanırım hiç getiren olmamış.. aman gelirsede o kullansın. benim herşeyim var.

kayınvalidem sağolsun benim haberim olmadan hiç tanımadığım insanlar tarafından gelen bir altını bile bana verdi. diğer altınların konusu bile geçmedi ki zaten düğün masraflarını vs. eşim halletmişti eğer onlar borçlanmış olsalardı onlara verirdik.

benimde saolsun bir kırık iğn rgetirdiyselerde onuda gösterdi altın gelmiş bir sürü hep verdi olanları esik olmasın..

kayınvalıdemın kendısınden bır sey gormedım kı
akraba ve yakınlarının getırdıklerını goreyım
ne kendınden ne akrabasında bırak altını parayı kırık bır tabak bıle gormedım
gozum yok boylesı daha ıyı oldu

Eşimin ailesi tarafında düğünden sonra hediye falan getirme adeti yok...
Düğüne gelmediyse gelmemiştir.. Geldiyse de ya altın ya para takılmıştır zaten...
Çok yakın çok samimi 2-3 ale dotları düğüne gelemediler.. Onları da evlendikten 1-2 ay sonra evimizde yemeğe aldık, hediyelerini o zaman bize getirdiler...
Görümcemin birkaç komşusu tabak çanak borcam getirmiş, görümcem de 1-2 ay sonra gelen giden oldu, bu saatten sonra gelmezler heralde hediyelerin bunlar dedi.. Baktım bende olmayan hiç bişey yok... Zaten benim çeyiz çok fazlaydı... Bende dedim bunlardan hatta daha iyileri bende zaten var.. ister sen kullan ister başka birilerine hediye götür...
Bikaç bişeyi sakladı kllandı, çoğunu da o hediye götürdü...

Anneme çok hediye geldi düğünden sonra.... İçlerinden birkaç tane ilginç şey vardı onları aldım.. Kalan ıvır zıvırları bıraktım, bazısını kullandı bazısını hedye götürdü...

Ama tabii bunlar bunlar geldi diye söylemesi gerekr... Kmin malını kimden saklıyor sanki...

hediye gelenlerı vermeyı bırak
düğünde takılanları bile aldı görgüsüz aç kaynanam

ay benim kaynanam her gelen altını tek tek verdi bana sağolsun,hediyeleri de aynı şekilde...

Gelen hediyeleri hemen getirdi . .
Sadece birini getrmedi.birinin evine gtmiş o gelen hediyelerden birini götürmüş.
Senin ihtiyacn yok dedi . bende iyi yapmışsın dedim :)

Valla kendine gelenleri baya sonra gösterdi ister misin dedi yok senin var dedi benim evime gelenleri de paylaşalım dedi görgüsüzlükten mi kıskançlıktan mı bilemedim ama çok tuhaf gelmişti bana..

bi tek çöp görmedim...zaten getirenler de bi kutu şekerle falan gelmişler duyduğum kadarıyla.insan şeker bari verir:))ltın bile görmedim ki tabak çanaklar sonradan getirilsin,nerdeeee..

hepsini, paketlerini bile açmadan verdi.. hatta içinde ihtiyacım olmayanlar vardı, onlara bile değiştirme kartı ile değiştirin dedi..

Ben kız annesiyim 8 ay önce düğün yaptık...Düğün de takı merasimi olmadı masaları dolaşırken takmak isteyen taktı bayağı da çok takıldı ve düğün sonunda kese bana geldi kimse karışmadı,içinde ne olduğundan benim dışımda kimsenin haberi olmadı lafı bile edilmedi bende 2 günsonra geldiklerinde kendilerine teslim ettim saydılar kızımın eşi asla almadı onlar senin dedi kızımda hepsini olduğu gibi bana bıraktı...Birkaç gün sonra hepsini bankada kasaya koydum...Çok şükür yaramaz bir durumla karşılaşmadık eve gelen tabak çanak gibi hediyelerinide kendisine verdim hoşuna gidenleri aldı beğenmediklerini bıraktı...Tabii bu arada belirtmem gerekir ki kızımın kayınvalidesi ve kayınpederi yıllar önce ölmüş...

Ben kız annesiyim 8 ay önce düğün yaptık...Düğün de takı merasimi olmadı masaları dolaşırken takmak isteyen taktı bayağı da çok takıldı ve düğün sonunda kese bana geldi kimse karışmadı,içinde ne olduğundan benim dışımda kimsenin haberi olmadı lafı bile edilmedi bende 2 günsonra geldiklerinde kendilerine teslim ettim saydılar kızımın eşi asla almadı onlar senin dedi kızımda hepsini olduğu gibi bana bıraktı...Birkaç gün sonra hepsini bankada kasaya koydum...Çok şükür yaramaz bir durumla karşılaşmadık eve gelen tabak çanak gibi hediyelerinide kendisine verdim hoşuna gidenleri aldı beğenmediklerini bıraktı...Tabii bu arada belirtmem gerekir ki kızımın kayınvalidesi ve kayınpederi yıllar önce ölmüş...

kızınız çok şanslı imiş inş. çok ama çok mutlu olurlar..

aman istemem ondan hiç birşey Allah muhtaç etmesin. bana laf sokmasın yeter.karışmasın yeter

değil bana gelen hediyeyi kullanmak, kayınvalidem ona zamanında aldığım kahve takımını bile kullanmayıp bizim çeyizimize saklamıştı:1:
bizde tam tersi ananem, bana hediye gelen kahve makinesini ihtiyacım yoktur diye başkasına vermiş haberim yokkaydirigubbakcemile3 amaaaaan dert etmedim de zaten önemli değil o kadarı
ama k.validem bu tarz bişey yapsaydı aramız fena bozulurdu heralde çünkü ben -üslubunca tabii- bişeyler söylemeden duramazdımboshayallersmile

Back
X