- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 596
- 413
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
birbuçuk sene önce kayınvalidemin kalp ameliyatı olması gerekti.eşim ve ikimizde çok yoğun çalıştığımız halde ben istanbula getirttirdim çünkü ikimizde hekimiz kendini daha çok güvende hissedecekti . ameliyatı için iyi bir özel hastane ayarladım. çok şükür iyi bir ameliyat geçirdi 2 hafta görümcelerimde memleketten gelip özel bakımına yardımcı oldular sağolsunlar ama okuyan çocukları olduğu için dönmek zorunda kaldılar. sonra 1 ay kaldı. ne o birkere ağrı sızıdan yakındı. ne ben artık gitsin diye düşündüm. nöbet ertesi günlerde bile beslenmesine dikkat etmek için ona özel yemekler yaptım. çok şükür şimdi iyi .duası yeter. ama malesef şimdi kısa sürelide olsa benim bakıma ihtiyacım var. işallah kısa süreli . genciz bakıma ihtiyacımz olamz diye düşünmemek lazım. hayat bu hiç belli olmuyor.eşimizin ailesini de kendi ailemizden ayırmamak lazım................
benim eşimin bir erkek kardeşi var.. kayınvalidemde gencecik kadın..Allah kimseyi bakılmaklık yapmasın..(amin) Tabi ki bakarım.. Ve bu konuda eşimin ve kardeşinin bana yardımda üzerine düşenden fazlasını yapacaklarından şüphem yok.. ben erkek olucam eşim annene bakamam dicek.. bende tamam hayatım mı dicem kimse kusura bakmasın ama lafı dediği gün gider.. belki de ben kayınvalidemi ve kayınpederimi çok sevdiğim için böyle düşünüyorum.. bilemiyorum..
rabbim sana hayırlı uzun ömür hayırlı bi eş hayırlı kayınvalide versinya evli değilim :26: bir de erkek kardeşim var..
bana birşey olsa mesela ölsem..
kardeşim evlense gelin bakmam dese annem ortalarda kalsa
ayy fena oldum yaaa ...
Bana ömür versin Allah kaynanama da anneme de bakarım :97:
evlendiğimizin 1. yılında bel fıtığı oldum. doktor 15 gün yemek ve tuvalet dışında hiç kalkmadan yatacaksın dedi. eşim inanılmaz mesailere kalıyordu o sırada. sabah erkenden evden çıkıyor akşam geç geliyordu. bana yardım edemiyordu.
annemi aramadım bile çünkü çok uzakta ve babama bakıyor. kayınvalidemle aynı şehirdeyiz. ona utanıp söyleyemedim ilk başta. çünkü kayınvalidemde hasta. eşim aramış söylemiş...
15 gün yanımda kaldı. bebeği gibi baktı bana. ki bir bardak su vermesi bile ne kadar anlamlıydı. hiç unutamam yaptıklarını. hastayken benim evimi temizledi. sen dinlen dedi. hep gülümsedi. iyileşeyim diye gözümün içine baktı. yemek pişirdi. çamaşırımı yıkadı. ben iyileştikten sonra bile bana yardımcı bir kadın buldu. yorulma sen dedi.
3 yıldır evliyim. en büyük şansımın kayınvalidem olduğuna inanıyorum. o kırılmasın diye hep çok nazik olmaya çalışıyorum. o da çok düşüncelidir. eşimle tartışsak benim tarafımı tutar. eşim onu kırsa ben özür dileyene kadar konuşmam eşimle. bunlar yapmacıklıktan olan şeyler değil. ben kayınvalidemi gerçekten seviyorum.
işim gereği huzurevlerine çok girip çıktım. oradaki insanları gördüm. bir arkadaş demiş ki, 5 yıldızlı otel gibi. evet parası çok olana öyle yerler var. evinden bile iyi bakarlar orada. ama standart bir emekli maaşıyla kalınabilen yerlerde yani birçoğunda şartlar öyle çok da matah değil. evet belki kuralları var. kurallara uymak zorunda olan personelleri var. görev icabı sana kötü de davranmazlar. ama onlar sonuçta yabancıdır. saçını okşamaz, bir güzel söz söylemez. ki insanlar yaşlanınca bebek gibi olur. şefkat ister. bunu orada bulamazsınız. sabahın erken saatinde fenalaşıverirsiniz. ambulansı ararlar ve yatağın çevresinde dizilir dururlar. seni bir et yığını gibi görürler. koridora çıkınca kendi aralarında şakalaşırlar veya sabah çayını kim demleyecek diye tartışırlar. kimse yanına yaklaşmaz. son nefesini verirken kimse elinden tutmaz. bunlar bence önemli şeyler. o yuzden yakını olan kişilerin böyle evden uzaklara gönderilmesini tasvip etmiyorum. bakamayacak fiziksel durumda olabilenler dışında tabi. yük haline geliyorsa, görev icabı bakıyorsanız huzurevine göndermek belki de daha iyi. elbette ki bende çocuğumu bana baksın diye doğurmadım, bakmazsa da kırılmam başımın çaresine bakarım. ama yaşlılığımı beni seven insanların, çocuklarımın torunlarımın arasında geçirmeyi, buz gibi bir odada suratsız bakıcıların arasında geçirmeye tercih ederim.
ama ben o bel ağrıları içinde yatarken hasta ayağını sürüyerek bana su getiren o kadını huzurevine falan yollayamam.
yapılan kötülükler belki insanın içini soğutur anlıyorum. belki bakmam diyen arkadaşlar da kendince haklı. bir çin atasözü vardır der ki "ayakkabıları içinde 15 gün dolaşmadığın insanı yargılama." o yüzden o arkadaşlar da belki kendince haklıdır. ama kızlar, gerekirse yardım alın, destek isteyin ama insanların gene de zor günlerinde ellerinden tutun. kimin ne olacağı hiç belli değil.
senı cok ıcten kutluorum benım kayınvalıdem cok ıyı bır ınsan sankı dedım benım kayımvalıdemı anlatıor :) kayınvalıdem kaza gecırdı ayagı kırıldı dıger gelını hıc yanına bıle sokulmadı oysa kadının yıyecegı ne olucak kı deılmı ben ona bebek gıbı baktım kayınvalıdeme banyosuna varasıya baktım 3 ay allahım basımızdan eksık etmesın ne derdım olursa yetısır dedıgın gıbı ogluna daha kızar uzme gelınımı kızımı der senı ıyı anlıyorum nemutlu sana![]()
evt cvp veriyorum... ayyyy çok heycanlandım libidom arttı ..... EH EHHHH tabiki BAKMAMMMMMMM HEHEHEHEHE KÖTÜYÜM BEN KÖTÜYÜM KÜTÜYÜM KÖTÜYÜMMM![]()
ben kendi şartlarıma göre huzur evini tercih ederim dedim...evlendiğimizin 1. yılında bel fıtığı oldum. doktor 15 gün yemek ve tuvalet dışında hiç kalkmadan yatacaksın dedi. eşim inanılmaz mesailere kalıyordu o sırada. sabah erkenden evden çıkıyor akşam geç geliyordu. bana yardım edemiyordu.
annemi aramadım bile çünkü çok uzakta ve babama bakıyor. kayınvalidemle aynı şehirdeyiz. ona utanıp söyleyemedim ilk başta. çünkü kayınvalidemde hasta. eşim aramış söylemiş...
15 gün yanımda kaldı. bebeği gibi baktı bana. ki bir bardak su vermesi bile ne kadar anlamlıydı. hiç unutamam yaptıklarını. hastayken benim evimi temizledi. sen dinlen dedi. hep gülümsedi. iyileşeyim diye gözümün içine baktı. yemek pişirdi. çamaşırımı yıkadı. ben iyileştikten sonra bile bana yardımcı bir kadın buldu. yorulma sen dedi.
3 yıldır evliyim. en büyük şansımın kayınvalidem olduğuna inanıyorum. o kırılmasın diye hep çok nazik olmaya çalışıyorum. o da çok düşüncelidir. eşimle tartışsak benim tarafımı tutar. eşim onu kırsa ben özür dileyene kadar konuşmam eşimle. bunlar yapmacıklıktan olan şeyler değil. ben kayınvalidemi gerçekten seviyorum.
işim gereği huzurevlerine çok girip çıktım. oradaki insanları gördüm. bir arkadaş demiş ki, 5 yıldızlı otel gibi. evet parası çok olana öyle yerler var. evinden bile iyi bakarlar orada. ama standart bir emekli maaşıyla kalınabilen yerlerde yani birçoğunda şartlar öyle çok da matah değil. evet belki kuralları var. kurallara uymak zorunda olan personelleri var. görev icabı sana kötü de davranmazlar. ama onlar sonuçta yabancıdır. saçını okşamaz, bir güzel söz söylemez. ki insanlar yaşlanınca bebek gibi olur. şefkat ister. bunu orada bulamazsınız. sabahın erken saatinde fenalaşıverirsiniz. ambulansı ararlar ve yatağın çevresinde dizilir dururlar. seni bir et yığını gibi görürler. koridora çıkınca kendi aralarında şakalaşırlar veya sabah çayını kim demleyecek diye tartışırlar. kimse yanına yaklaşmaz. son nefesini verirken kimse elinden tutmaz. bunlar bence önemli şeyler. o yuzden yakını olan kişilerin böyle evden uzaklara gönderilmesini tasvip etmiyorum. bakamayacak fiziksel durumda olabilenler dışında tabi. yük haline geliyorsa, görev icabı bakıyorsanız huzurevine göndermek belki de daha iyi. elbette ki bende çocuğumu bana baksın diye doğurmadım, bakmazsa da kırılmam başımın çaresine bakarım. ama yaşlılığımı beni seven insanların, çocuklarımın torunlarımın arasında geçirmeyi, buz gibi bir odada suratsız bakıcıların arasında geçirmeye tercih ederim.
ama ben o bel ağrıları içinde yatarken hasta ayağını sürüyerek bana su getiren o kadını huzurevine falan yollayamam.
yapılan kötülükler belki insanın içini soğutur anlıyorum. belki bakmam diyen arkadaşlar da kendince haklı. bir çin atasözü vardır der ki "ayakkabıları içinde 15 gün dolaşmadığın insanı yargılama." o yüzden o arkadaşlar da belki kendince haklıdır. ama kızlar, gerekirse yardım alın, destek isteyin ama insanların gene de zor günlerinde ellerinden tutun. kimin ne olacağı hiç belli değil.
ben kendi şartlarıma göre huzur evini tercih ederim dedim...
Hayell arkadaşın dediği gibi " iyi olana herkes bakar..." hayatınızdan bezdiren,size maddi manevi her türlü işkenceyi çektiren,kocanızla,kardeşlerinizle,herkesle aranızı açan,bencil,yaptığınız iyilikleri görmezden gelen,sevgi ve şefkat yoksunu,sizi küçümseyen bir büyüğünüz olsa aynı duyguları taşıyabileceğinizi hiç sanmıyorum...
ben kendi şartlarıma göre huzur evini tercih ederim dedim...
hayell arkadaşın dediği gibi " iyi olana herkes bakar..." Hayatınızdan bezdiren,size maddi manevi her türlü işkenceyi çektiren,kocanızla,kardeşlerinizle,herkesle aranızı açan,bencil,yaptığınız iyilikleri görmezden gelen,sevgi ve şefkat yoksunu,sizi küçümseyen bir büyüğünüz olsa aynı duyguları taşıyabileceğinizi hiç sanmıyorum...
benm kaynanada gecende kaynanasına bakıo sinirlenmiş sonra benm varlığımı farketti bana demesin mi bende mi böyle olacagım ki ben olmam huzur evine giderim dedi bende sustum bişi demedm sonrada yatağa falan düşünce ne yaparım dedi bende merak etme huzur evinde yatalaklarada bakıyorlar dedim :) hehehehehehe
valla canım birkaç aylığına bakıyolar melek gibi kayınvalidelere sonrada övünerek anlatıyolar belkide bi ömür boyu olsa bakmayacaklar![]()
ben asıl kayınvalidesinden çeken ama yinede bakan gelinleri tebrik ediyorum...![]()
öyle gelinleri ben de tebrik ediyorum canım..
1-2 aylığına,sineye çekersin..ama ömür boyu bakarım demek ve gerçekten 1 an bıktım demeden bakabilmek yürek ister..Öyle hanım hanımcık,ağzı var dili yok kayınvalideye değil..yukarda yazdığım türden olanına...bu arada benim kayınvalidem yok...tüm düşündüklerim kendi anneannem ve bize çektirdikleri yüzünden olan düşüncelerimdir....
lulusuburun...yukarda yazdığın gibi senin kayınvaliden gibi melek gibi birine kim bakmam der ki...herkes kayınvalide konusunda senin kadar şanslı olmayabilir..düşünceli,yardımcı,vs vs....ayrıca huzurevlerinde vs.lerde gördüğün gibi insanların kayınvaldelerine bakış açılarını önyargı ile tek taraflı acımasızca değerlendirmen doğru olmaz..herkes kendi açısından değerlendirir olayları.....Kayınvaliden melekler gibi bir kadın olmasaydı,sana eziyet etseydi yine de bakarım diyebileceğini sanmıyorum....15 gün yanımda kaldı. bebeği gibi baktı bana. ki bir bardak su vermesi bile ne kadar anlamlıydı. hiç unutamam yaptıklarını. hastayken benim evimi temizledi. sen dinlen dedi. hep gülümsedi. iyileşeyim diye gözümün içine baktı. yemek pişirdi. çamaşırımı yıkadı. ben iyileştikten sonra bile bana yardımcı bir kadın buldu. yorulma sen dedi.
.
valla zor bende de bi babanne var düşman başına dedem üç yıl önce vefat etti şimdi tek başına yaşıyo annemle ve yengeme çektirmediği kalmadıkendi düşen ağlamaz
kayın validem bana yük gibi gelmiyor. görev icabı bakarım demiyorum.
bunu anlayabileceğinizi sanmıyorum.
çünkü siz onu kendi anneniz gibi görmüyorsunuz. o sizin için yabancı bir kadın. bir yük. bir et yığını.
ben onu sevdiğim adamın annesi olduğu için, annem gibi görüyorum. .elbette öz annem gibi olamaz. ama onu da çok seviyorum. ve ona birşey olsa gerçekten üzülürüm. istemem kötü durumlarda kalmasını. isterim ki ömrünün son günlerini huzurla geçirsin.
evet ona ömrüm boyunca bakarım. hayatımda hiç bol keseden atmadım. birsürü de yatalak hasta gördüm. bahsettiğim şeyin mahiyetinin farkındayım. bütün bunları bile bile söylüyorum. hayat bazen of dedirtir insana. ama o of u asla onun yüzüne söylemeden ömrü boyunca bakarım. senelerce de olsa.
dediğim gibi anlayabileceğinizi sanmıyorum. o yüzden katı katı eleştirmeyin beni.
lulusuburun...yukarda yazdığın gibi senin kayınvaliden gibi melek gibi birine kim bakmam der ki...herkes kayınvalide konusunda senin kadar şanslı olmayabilir..düşünceli,yardımcı,vs vs....ayrıca huzurevlerinde vs.lerde gördüğün gibi insanların kayınvaldelerine bakış açılarını önyargı ile tek taraflı acımasızca değerlendirmen doğru olmaz..herkes kendi açısından değerlendirir olayları.....Kayınvaliden melekler gibi bir kadın olmasaydı,sana eziyet etseydi yine de bakarım diyebileceğini sanmıyorum....