Kayınvalidenize bakarmısınız?

yazılanların hepsini okudum bakmam diyenlerin tamamı kayınvalidelerinden dertliler malesef bakarım diyenlerin çoğuda eşi için yada Allah rızası için bakarım diyolar yada peki svg kayınvalideler neden gelinelerine yatırım yapmıyolar işte ne ekersen onu biçersin şimdi diyeceksiniz ki sende o zaman ne ekersen onu biçersin ok ben de eyer kayınvalidem gibi olursam banada kimse bakmasın
kendilerine yapılsa çılgına dönecek olan svg kayınvalideler her ne dense kendi kabahatlarını görmezden gelip dünyanın en tatlı kayınvalidesi oldukların sanıyolar ve gelinleri kötülemek için her fırsatı değerlendiriyolar ama hale melek olduklarını sanıyolar
madem gelin eline düşecekler o zaman ona göre davransınlar ama yok sağlıklarında kırarlar üzerler yaşlandıklarında ise sen bak diye gözünü gözlerler ama treni çoktan kaçırmışlardır artık
şimdi kendini sevdiremeyen kayınvalideler mi suçlu yoksa hertürlü lafa maruz kalan ama eşi için aile birliği düzeni için susan geliler mi:19:
şimdi ne gibi bi fedakarlık yaptı ki benden ona bakmamı bekliyo (henüz böyle bi talep gelmedi ama öyle düşündüğüne eminim ) baksam bile eşim için bakmam sadece çocuklarım için bakarım çocuklarım annesiz yada babasız kalmasınlar diye
o da denerim olmuyosada zorlamam çünkü bu durumda yine çocuklarım zararlı çıkacak huzursuz bi evde çocuk büyütülemez :50:

ilk önce Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin. bu konuda çok iddialı değilim. bakamazsam bile birine baktırmak isterim. şu da var çok iddalı kelimeler kullanılmasını sakıncalı buluyorum. k.valideler yada k.pederler yaşlı oldukları için elden ayaktan düşeceği düşünülür ama değil yarın ne olacağımızın garantisi varmı.

eşime annene bakamam nasıl derim. bana birşey olursa eşimde banamı bakmıyacak. Allah korusun...

Tabi ki büyük konuşmamak lazım hayatım,kime ne olacak Allah bilir elbette :44:
Ama sağlıkda dikkat edeceğiz o zaman hareketlerimize,sözlerimize ki;
Sonra ben yaptım sen yapma olmasın :44:
Herkes çektiğini biliyor,senin eşinin ailesi iyidir inşaallah,
Aksi durumda inan ki sağlıklarında bile görmek gelmiyor içinden insanın..
Ama bakmam diyende (ben de dahil) içinden Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diyor tabii..

eşin senin babana bakarmı bi onu sor bakalım.....

canım sorun banaysa evet bakarım diyo ama bakarım demesi kolay eşim politiktir her düşündüğünü söylemez benim söylememede kızmaz çünkü ne düşündüğümü bilmek istiyo ama kendisi genelde gizler :63:

annesine bakmadı diye karısına kapı gösteren koca ,karşı taraftan bu kadar verici olması beklerken nasıl bir mantık yürütüyor bilemiyorum ....kusura bakmayın ama bazı kocalar
annesi ağzımıza s. sa ayy ne tatlı denilmesini bekliyor....ortada fol yok yumurta yokken bunları konuşmak yersiz ama yatalak hasta bakmak gerçekten büyük marifet ister
ben küçük çocuklarının altını bile değiştiremiyorum...büyük bi insanınkini hiç yapamam ....

canım sorun banaysa evet bakarım diyo ama bakarım demesi kolay eşim politiktir her düşündüğünü söylemez benim söylememede kızmaz çünkü ne düşündüğümü bilmek istiyo ama kendisi genelde gizler :63:

sen nasıl bakarsan bende öyle bakarım dersin....hasta bakmak demek diğer insanında sosyla hayatını yok eder bilmiyorummm yaa düşünmesi bile hoş değil...
helede sevmediğin birine nasıl bakılır o zaten ayrı bi durum.....:50:
ayyyyy ayağına taş değmesin kaynanacım arada bi dişin sızlasın soğuk ve sıcak hassasiyeti oluşsun o bana yeter....:1::1:

annesine bakmadı diye karısına kapı gösteren koca ,karşı taraftan bu kadar verici olması beklerken nasıl bir mantık yürütüyor bilemiyorum ....kusura bakmayın ama bazı kocalar
annesi ağzımıza s. sa ayy ne tatlı denilmesini bekliyor....ortada fol yok yumurta yokken bunları konuşmak yersiz ama yatalak hasta bakmak gerçekten büyük marifet ister
ben küçük çocuklarının altını bile değiştiremiyorum...büyük bi insanınkini hiç yapamam ....

belki eşime bakmam diye haykırmam yanlıştı ama kızgınlık durumunda bile olsa ben annemi sokağamı atayım deyip çocuklarının annesini kapıya atıyo
bende eşime söyledim annen sokakta kalmaz 7 kardeşin daha var annenin evi ve geliri var benim ne gidecek bi evim nede bi gelirim var sokağa atılan ben mi yoksa annenmi sustu hiç birşey deyemedi kendisini suçlu olarak görmeseydi benim gönlümü almak için çaba harcamazdı
laf ağızdan çıktı birkere acısı hala taze :43:

canım eşim bana güvenip annesine söz vermesin diye söylemek zorundayım çünkü o benim bakacağımı sanıyo

kayın pederim kanser hastasıydı 4-5 ay yatakta yattı son birkaç ay görümcem altını bezliyodu kayınvalidem de görümcemde son zamanlarda isyandaydılar şimdi bunu kabul etmeselerde her tlf görüşmemizde şikayet ediyolardı sürekli
çok zor gerçekten görümcem babası olduğu için birde bakmak zorunda olduğu için baktı yoksa o da bıkmıştı

şimdi bakıcılar var bi zahmet 8 kardeş topalnıp bi bakıcı tutuversinler herkesin düzeni var...

belki eşime bakmam diye haykırmam yanlıştı ama kızgınlık durumunda bile olsa ben annemi sokağamı atayım deyip çocuklarının annesini kapıya atıyo
bende eşime söyledim annen sokakta kalmaz 7 kardeşin daha var annenin evi ve geliri var benim ne gidecek bi evim nede bi gelirim var sokağa atılan ben mi yoksa annenmi sustu hiç birşey deyemedi kendisini suçlu olarak görmeseydi benim gönlümü almak için çaba harcamazdı
laf ağızdan çıktı birkere acısı hala taze :43:

canım eşim bana güvenip annesine söz vermesin diye söylemek zorundayım çünkü o benim bakacağımı sanıyo

kayın pederim kanser hastasıydı 4-5 ay yatakta yattı son birkaç ay görümcem altını bezliyodu kayınvalidem de görümcemde son zamanlarda isyandaydılar şimdi bunu kabul etmeselerde her tlf görüşmemizde şikayet ediyolardı sürekli
çok zor gerçekten görümcem babası olduğu için birde bakmak zorunda olduğu için baktı yoksa o da bıkmıştı

eşinde bi an düşüncesizlikle söylemiş....gönlünü almaya çalışmasıda zaten hatasını anladığını gösterir....
bence bunun içn üzülme kafada yorma 7 kardeş varken gelip piyongoda sana çıkarsa ....ALLAH kolaylık versinn....

şimdi bakıcılar var bi zahmet 8 kardeş topalnıp bi bakıcı tutuversinler herkesin düzeni var...
bunu kimse kabul etmez oğulları bakarda gelinleri istemiyo eee oğullarına davrandığı gibi gelilerinede davransaydı herkes bakardı

eşinde bi an düşüncesizlikle söylemiş....gönlünü almaya çalışmasıda zaten hatasını anladığını gösterir....
bence bunun içn üzülme kafada yorma 7 kardeş varken gelip piyongoda sana çıkarsa ....ALLAH kolaylık versinn....

rabbim cümlemizin hakkına hayırlı olan ney ise onu versin...:31:

Son düzenleme:
Kayınvalideme de, kayınpederime de seve seve bakarım, ama yinede Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Benim ihtiyacım olsa kayınvalidemin de bana bakacağından , en özel ihtiyaçlarımı bile gidereceğinden hiç şüphem yok.
Hastalığında da , sağlığında da bana ihtiyacı varsa yanında olurum.
Aynı şekilde eşimde benim anneme, babama öff demeden bakar.
Şimdi okuyanlar taze gelin zannetmesin, evliliğimde 5 yılı devirmek üzereyim.

benim kaynanam her zaman biz yokmuşuz yada ortadan çımışız gibi davranırdı.
hala öle.aynı zamanda çocugumun dogum gününe dogum yaptıgım zaman hastaneye ameliyat oldugum zaman hastaneye gelmedi kaldıki onlara çok yakındı hastane.
her zaman önemsiz degersiz gibi hissettirir.bi durum oldugundada sanki olayları biz çözmek zorundaymısız gibi bizi çagırırlar.olaylar sakinleşince hiç bişe yokmuş gibi evli evine köylü köyüne ne bi teşekkür nede fazlası.:27:
kendiside ameliyat oldu ben gittim hastaneye yine oralı olmadı ve benim bi kzızm olsa yeter dedi.şimdi açıkçası böyle bi durum olsa kızın baksın demek isterim.ama diyemem demekte yakışmaz bana ama şimdiden böyle bişe söylemek veya söz vermek yada olumlu olumsuz herhangi bir tavır içinde olmak bile insana yük olur.en iyisini ALLAH bilir .zaman herşeyi gösterir yinede ALLAH kimseyi elden ayaktan etmesin.:82:

benim kaynanam her zaman biz yokmuşuz yada ortadan çımışız gibi davranırdı.
hala öle.aynı zamanda çocugumun dogum gününe dogum yaptıgım zaman hastaneye ameliyat oldugum zaman hastaneye gelmedi kaldıki onlara çok yakındı hastane.
her zaman önemsiz degersiz gibi hissettirir.bi durum oldugundada sanki olayları biz çözmek zorundaymısız gibi bizi çagırırlar.olaylar sakinleşince hiç bişe yokmuş gibi evli evine köylü köyüne ne bi teşekkür nede fazlası.:27:
kendiside ameliyat oldu ben gittim hastaneye yine oralı olmadı ve benim bi kzızm olsa yeter dedi.şimdi açıkçası böyle bi durum olsa kızın baksın demek isterim.ama diyemem demekte yakışmaz bana ama şimdiden böyle bişe söylemek veya söz vermek yada olumlu olumsuz herhangi bir tavır içinde olmak bile insana yük olur.en iyisini ALLAH bilir .zaman herşeyi gösterir yinede ALLAH kimseyi elden ayaktan etmesin.:82:

amin...
yapıcak bişey yok sen gitmezsin laf kendi yapınca bi sorun yok eşin bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdimi yoksa önemsemedi mi :44:

Son düzenleme:
amin...
yapıcak bişey yok sen gitmezsin laf kendi yapınca bi sorun yok eşin bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdimi yoksa önemsemedi mi :44:

annem öle benim diyo bi laf söleme üzülmesin boş ver fal diyo.yeri gelince dediğide oluyo
mesela kaynım evlenicek daha nişanlı bile degil alıcagı kızın ablasının düğünü var kaynanam oraya gidecekmiş.benim kardeşim evlendi 7 8 senelik evliydim kardeşim evlendiğinde benim kardeşimin düğününe gelmediler.unutmuşlar:19:
bziz aradılar hedidüğüne diye eşimde kızdı siz bizim düğüne gelmediniz daha almadıgınız kızın ablasının düğününemi gideceksiniz falan dedi ama oralı olmadı kaynanam oglum geldi kapıdan aldı gidiyorum sende gelip alsaydın gelirdim dedi.
bu arada beni istemeye gelcekleri akşam birinin nişanına gitmişti hiç unutmam oglu araya araya sinir olmuştu..:19:
hadi beni istemiyo diyelim mesela oglunudamı istemiyo ilginç kadın kaynanam.:27:

annem öle benim diyo bi laf söleme üzülmesin boş ver fal diyo.yeri gelince dediğide oluyo
mesela kaynım evlenicek daha nişanlı bile degil alıcagı kızın ablasının düğünü var kaynanam oraya gidecekmiş.benim kardeşim evlendi 7 8 senelik evliydim kardeşim evlendiğinde benim kardeşimin düğününe gelmediler.unutmuşlar:19:
bziz aradılar hedidüğüne diye eşimde kızdı siz bizim düğüne gelmediniz daha almadıgınız kızın ablasının düğününemi gideceksiniz falan dedi ama oralı olmadı kaynanam oglum geldi kapıdan aldı gidiyorum sende gelip alsaydın gelirdim dedi.
bu arada beni istemeye gelcekleri akşam birinin nişanına gitmişti hiç unutmam oglu araya araya sinir olmuştu..:19:
hadi beni istemiyo diyelim mesela oglunudamı istemiyo ilginç kadın kaynanam.:27:

canım ben daha normalini görmedim :1:

Allah onu bana muhtaç etmesin... bu aksam ondaydikCnm yaa çok sıkıldm sinir oldum yine anladimki bakmam tutsunlar bir bakıcı .. Hayatımda böylesini görmedim güzel Allahim sınıyormusun beni

bende bakmam kayinvalideme tr den fransaya gelmisti bundan 5 ay once 3 ay burda kaldi benim evimde inanin onu memnun etmek icin elimden geleni yaptim ama ne yazik ki o beni elestirmeden duramadi herseye karisiyordu adeta psikolojimi bozdu

birbuçuk sene önce kayınvalidemin kalp ameliyatı olması gerekti.eşim ve ikimizde çok yoğun çalıştığımız halde ben istanbula getirttirdim çünkü ikimizde hekimiz kendini daha çok güvende hissedecekti . ameliyatı için iyi bir özel hastane ayarladım. çok şükür iyi bir ameliyat geçirdi 2 hafta görümcelerimde memleketten gelip özel bakımına yardımcı oldular sağolsunlar ama okuyan çocukları olduğu için dönmek zorunda kaldılar. sonra 1 ay kaldı. ne o birkere ağrı sızıdan yakındı. ne ben artık gitsin diye düşündüm. nöbet ertesi günlerde bile beslenmesine dikkat etmek için ona özel yemekler yaptım. çok şükür şimdi iyi .duası yeter. ama malesef şimdi kısa sürelide olsa benim bakıma ihtiyacım var. işallah kısa süreli . genciz bakıma ihtiyacımz olamz diye düşünmemek lazım. hayat bu hiç belli olmuyor.eşimizin ailesini de kendi ailemizden ayırmamak lazım................

benim eşimin bir erkek kardeşi var.. kayınvalidemde gencecik kadın..Allah kimseyi bakılmaklık yapmasın..(amin) Tabi ki bakarım.. Ve bu konuda eşimin ve kardeşinin bana yardımda üzerine düşenden fazlasını yapacaklarından şüphem yok.. ben erkek olucam eşim annene bakamam dicek.. bende tamam hayatım mı dicem kimse kusura bakmasın ama lafı dediği gün gider.. belki de ben kayınvalidemi ve kayınpederimi çok sevdiğim için böyle düşünüyorum.. bilemiyorum..

Ben anneme baktım.Bu yüzden herkez direk olarak hasta annesi var ona bakıyor o evlenmez vs dedi.Bugün annemi istemeyen yarın hasta olursam bana napar?İnsanın kendi annesi gib olmaz belki ama napalım bakarız tabii.
Annemle dolaşmaya çıkardık bazen:Huzurevinemi götürüyorsunuz derlerdi.Oldu canım başka :57:

ya evli değilim :26: bir de erkek kardeşim var..
bana birşey olsa mesela ölsem..
kardeşim evlense gelin bakmam dese annem ortalarda kalsa :5::5:
ayy fena oldum yaaa ...
Bana ömür versin Allah kaynanama da anneme de bakarım :97:

Back
X