Kayınvalidenize bakarmısınız?

bakarım demek ayrı şey bakmak ayrı kızlar insan eti ağırdır yani davulun sesi uzaktan hoş gelir
bakarım diyipde bakmayanı çok gördük
işin içine girmeden bilemezsiniz
eyer üfleyip püfleyeceksem bakmanın hiçbir anlamı kalmaz sonuçta hepimiz insanınzız herkesin bi sabrı bi dayanma gücü vardır
kolaydeğil bi insanı memnun etmek sen elinden geleni yaparsın ama karşında ki hep fazlasını ister
uzun lafın kısası zor bu işler umarım bakarım diyenler gerçekten bi gün bakmak durumunda kalırlarsa sözde değil gerçekte bakarlar
fedakarlık yapmaya değer bulmuyorum hiç kimseyi sonuçta insan oğlu nankör yaparsın yaparsın bigün bi hatan olur bütün yaptıkların bi hiç olur
çektiğinle kalırsın etrafımda yada yaşadığım birçok olayda ben bunu gördüm başkaları için değil kendim için yaşıyacağım...
fedakarlık yapmaya değer hiç kimseyi de bulmuyorum malesef:5:
Allah rızasına gelince hiç söylenmeden ve karşılık beklenmeden sabırla yapılırsa bi kıymeti vardır yoksa aksi taktirde günaha girmemiz an meselesi yani kaş yapayım derken göz çıkarmayalım sonra :27:
bende sabır yok sabır olmadan olmaz bu işler sabrımı ise çoktaaan yitirdim :43:

slm hayell cim.şahsen ben bakmak istemem
zaten benim de yanıma gelmek istemez ama şöyle b,idurum olmuştu daha önce .benim bir görümcem var ve kaynanamın tek çocugu var gibi erkek çocuklarını hiç saymaz.
yardım da destekte sevmekte sadece kızını düşünür.görümceminkide çıkar ilişkisi biraz.
hani daha öncelerden ben hep annesini çok sevdiğini kimseye baktırmayacagını falan zannederdim.
bu arada benim annem babanemle 20 sene durdu birlikte.sonra şimdi herkese gidip kalıyo arada annemede geliyo.
annemin babasıda yatalak kaldı bir sene annem bakarken vefat etti.görümcemde bende bi gün dedemden konu açıldı işte bakımı zor falan derken.kendi annesine getirdi konuyu bizde yaşlılar bakılıyo ya annesinide bakarıza getirdi hoş dedi benim abimler varken annemi bakmak bana düşmez şaştımkaldım.geçen de kaymnanam babaenimi sordu annemde dedim.bi bakarsın benide sen bakarsın dedi nasip dedim baka da bişey diyemedim.

hoşgeldin canım
benimde tam tersi kayınvalidem oğulların hep üstün tutmuştur kızlarından kızlarınıda pek sevmez bu arada
oğulları uğruna düşünmeden can verir ben onun kadar oğul delisi bi kadın görmedim
zor bu işler canım Allah bakana bakıma muhtaç olanada yardım etsin

içinde yaşanan kültüre bağlı.
ataerkil bir toplumda gelinin kayınvalidesine kayınpederine hastalık halinde bakması beklenir.
hatta yazılı bir kural olmasa da, "gelin alma" sebeplerinden biridir bu.

eğer bir norveçli ya da finlandiyalı değilseniz, eşinize "hiç bakamam valla. herkes birey bu hayatta" demeniz mantıklı değil.

hastalık halinde bakar mısınız bakmaz mısınız orası sizi ilgilendirir. ya da "bir bakıcı tutalım biz tam ilgilenemiyoruz" şeklinde makul gerekçeler göstererek kendiniz yol yapabilirsiniz.

ama daha hastalık bile yokken eşe "bakmam" denmez. derseniz eşinizin kırılması ve şok olması çok normaldir.
aynısının size denmesini de istemezsiniz değil mi?

kendi anneme bakarmış gibi bakarım...

Selam,
Bir yıl öncesine kadar bende öyle söylerdim,''eşimin annesi benim de annem olur'' diyerek anne dedim hep samimiyetle.
Benim de annemin ciddi sağlık problemleri var,kardeşimde bakmayacağı için evlenirken eşime ilerde annemi ve babamı yanıma alacağımı söylemiştim,
O da (sonradan şaşırmazsa tabii) kabul etmişti.
Tabi aynı şey senin annen ve baban içinde geçerli,başımın üstünde yerleri var diyordum,
Taki ne kadar aptal olduğumu anlayana kadar,ben ona anne dedim ama o beni hiç bir evlat olarak görmedi.
En son tartışmamızda da eşime annene bir bardak su dahi vermiyeceğim dedim.
Amacım eşimi üzmek değil,fakat ona göre beklentisi olsun.
Hep söylüyorum valla,çok da doğru bulurum bu deyimi;
''Ne verdin ki elime,ne çalayım yüzüne''
Allah yine de kimseyi kimseye muhtaç etmesin tabi :34:

Valla ben ilerde çocuklarım,gelinim,damadım bana baksınlar diye çocuk sahibi olmadım..Kimseye yük olmak istemiyoruz...Eşimle kararımız vakti geldiğinde huzur evine yerleşmek..Kendi yaşıtlarımızla birlikte olmak...Öyle huzur evi deyip küçümsemeyin,tv deki olaylı yerler aklınıza gelmesin...Öyle modern yerler var ki... 5 yıldızlı otellerden farkları yok...

kusura bakmayın ama kayınvalidesi yanında olmayanlara kolay geliyor bakarım demek... kazın ayağı öyle uzaktan göründüğü gibi değil maalesef... ayrı evde iken sözlerine katlanamayanları aynı evin içinde görmek lazım... insan yükü ağır oluyor arkadaşlar.. başıma geldiğinden ötürü tecrübeliyim.. bakılmıyo... bakılmaz...

Son düzenleyen: Moderatör:
asla ama asla bakmam cehennemde canı çıksın zamanında olanları kimse unutmaz o yüzden ben kesinlikle bakmam gerekirse kocamı boşarım bu kadar net durum bende

bakarım tabikiiii.....ama gözlerimleeeee ahanda böleeee:53::53:

rabbim kimseye ytak ömrü vermesin olaki oldu oğlu tutar bi bakıcı bende giderim evini barkını temizlerim....zaten 3 eltiyiz sıraylaaa ancak böyle yoksa
öteki türlü yatalak hasta bakma konusunda becerememde yapamamda......bnmki kendinden çok emin zaten o yatalak kalmazmışşş...nerdn biliyosaaaa????:97:

rabbim kimseye ytak ömrü vermesin olaki oldu oğlu tutar bi bakıcı bende giderim evini barkını temizlerim....zaten 3 eltiyiz sıraylaaa ancak böyle yoksa
öteki türlü yatalak hasta bakma konusunda becerememde yapamamda......bnmki kendinden çok emin zaten o yatalak kalmazmışşş...nerdn biliyosaaaa????:97:

çok güzel gözle bakmak bide seninki sözleşmeye yazdırmış sanırım aman beni yatalak bırakma ha dieeeeeee :D

Kayınnvalidemle kayınpederim henüz çok sağlıklılar yaşlarıda genç sayılır zaten..

Ama şimdiden kim bakacak bize diye ortaya laf atıp duruyorlar..İnsan Allah kimsenin eline düşümesin der yaa

tee Allah'ım,sen görüyosun :27:

çok güzel gözle bakmak bide seninki sözleşmeye yazdırmış sanırım aman beni yatalak bırakma ha dieeeeeee :D

valla o beni düşürmezse iyidir........:))ne bileyim konu açıyo kendi gelin yatalak kalmışta kaynana ona bakmışşşş....fln diyoo uyduruyo olabilecek bi durum ama...bende dedimm ben o hale düşsem ben ağaç kovuğundan çıkmadım ailem bırakırmı hiç burda senin eline dedim bu sağlıklı halimde napcaklarını şaşırıyolar dedimmm sustuuu:97::97:

canım çok güldüm valla:60:
Bizim kayınvalideler ermiş de biz farkında değiliz,
Benimkide yatalak olacağından,ona bakmayanında yatalak olacağından eminmiş.
Sonra da bana anladın mı diyo :60:
Benim ki mütevazi aynı zamanda,yöresel bir çorbaları var onu istiyor sadece,
Ama benim evde ve kendi elimle içirmemi istiyormuş,
Ay ölür müsün öldürür müsün?

canım çok güldüm valla:60:
Bizim kayınvalideler ermiş de biz farkında değiliz,
Benimkide yatalak olacağından,ona bakmayanında yatalak olacağından eminmiş.
Sonra da bana anladın mı diyo :60:
Benim ki mütevazi aynı zamanda,yöresel bir çorbaları var onu istiyor sadece,
Ama benim evde ve kendi elimle içirmemi istiyormuş,
Ay ölür müsün öldürür müsün?

bak yeni modell buda nerden biliyormuş ALLAH aşkına ona bakmayanında yatalak kalacağını sevgi versinlerki saygı görsünler....anlamadılar anlamıycaklar o yüzden
cnm ne öl ne öldür ...gül geç valla yoksa hayat geçmezzzz...

Bakarım deyip te gerçekten bakabilen,hiç üfff bıktım demeyecek arkadaşları takdir ediyorum..Cennetlik olmalılar..Ben o kadar iyi biri olamam..İnsan yeri geliyor kocasına,evladına bile kızıyor....

ilk önce Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin. bu konuda çok iddialı değilim. bakamazsam bile birine baktırmak isterim. şu da var çok iddalı kelimeler kullanılmasını sakıncalı buluyorum. k.valideler yada k.pederler yaşlı oldukları için elden ayaktan düşeceği düşünülür ama değil yarın ne olacağımızın garantisi varmı.

eşime annene bakamam nasıl derim. bana birşey olursa eşimde banamı bakmıyacak. Allah korusun...

allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın amiiinnnnnnnnn. annem biz çok küçükken trafik kazası geçirmişti. 3 sene felçli kaldı. babannemle araları çok da iyi sayılmazdı ama babannem o dönem hem anneme, hem de bize baktı. allah razı olsun, mekanı cennet olsun.

şimdiden bakarım ya da bakmam gibi kesin ifadeler kullanmam. allah kimseyi yataklara düşürüp, kapılara baktırmasın. öyle bir durum olursa da evlatların, gelinlerin, damatların içine merhamet versin.

Back
X