kayınvalidenize sert çıkışlarınız oldu mu?

BalikEsirli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
538
29
0
İstanbul
Herkesin ortak cevabı bir olay karşısında tatlı ve uygun dille durumu izah etmek oluyor ya hani yokmudur hiç sert ve net bir dille istediğini söyleyen ve sonucunda hangisi işe yarıyor merak ettim.

ilk örnek benden gelsin o zaman,

Çalışıyordum işten gelirim kv hiç birşey yapmaz zaten ben herseyı yemek bulasık camasır vs hepsini kendım yaparım ve mısafır gıbıde hıssettırmem kendilerini.. en hassas konumun yatakodamdaki çekmeceler kirli çamasır sepetim oldugunu laf arasında sıksık söylemişimdir, yani kirli çamasır sepetimin baskasının gormesınden oyle rahatsız olurum ki bunun ıçın mısafır yatak odamda ayr kırlı sepetı vardır.

Birgün işten eve geldim, bizim kirli sepetindeki çamasırlar yıkanmıs ve bu konuda hassaslıgın daha 1 gece oncesınden konusulmasına ragmen, (kv degıl annem bıle yapsa kızarım yanı)öyle sinirlendimki,

(çamasır sepetini 2 gune bır yıkarım cok cıkarıyoruz camasır oyle haftalık falan degıl yanı )

Direkt kv gittin : anne neden kırlı sepetındekı camasırlara dokunuyorsun benım orda ozel camasırlarım ıc camasırlarım esımın ozel esyaları var bu konudakı hassasıyetımı bılmıyormusun, dün söylemesem neyse dedim.
kv: yok kızım ben senın kılotlarını ayırdım bakmadım oğlumunkileri aldım yıkadım oyle durmasın dedım,dedi.
ben: anne son kez diyorum asla yatak odamdakı camasır sepetini bir daha karıstırma çok ciddi uyarıyorum dedım.

hep tatlı dılle dedım anlamadı şimdi sert uyardım bundan anlıyor.

sizdede var mı böyle örnekler yoksa herkes tatlı dıllemı soyluyor, ben bıraz cırkeflık mı yapıyorum merak ettım,

Kıızzz baştan okumaya başladım herhalde uzun yıllık evlilikte böyle oluyor diye düşündüm sonra baktım imzana 5 aylık evli :) valla tebrik ettim seni şekerim bir bekar olarak :)

Kıızzz baştan okumaya başladım herhalde uzun yıllık evlilikte böyle oluyor diye düşündüm sonra baktım imzana 5 aylık evli :) valla tebrik ettim seni şekerim bir bekar olarak :)

:)) ay guldurdun benı ben 13 yasımdan berı yalnız yasayan bırı olarak evliliğe bile zor adapte olmusken evde bırde yabancı kısıler ben bıle sasırıyorum kendıme bazen, evimi ben yokken onlarla paylasıyorum dusun bu bıle bende cok ıyı yol katetmısim demek.ama dıyorumya ınsan ılıskıleırnde hangısı uygunu bılemıyorum size sorayım dedim:))

benimkide terslemeyınce anlamiyor..iyi niyetle soyleyince kendıbildigini yapıyor yıne

Kayınvalidenizle berabermi oturuyorsunuz?
Bende istemem iç çamaşırlarımın başkası tarafından makinaya atılıp yıkanmasını.

yedi yıllık evliyim kayınvalideme karşı çıkışlarım nerdeyse hiç olmamıştır.
Belkide çok fazla görüşmediğimiz içindir.

Son düzenleme:
ay harikasın yani özel şeyler olan hiçbiyere dokunulmasını ve girilmesini istemem.neyseki ayrı yaşıyoruz.1 hafta bizde kalacakmış dün geldi.şimdi evde ne yapıyo bilmiyorum eşimle beraber iş çıkışı gitcez benim böyle keskin çıkışlarım hiç olmadı genelde eşim yoluyla laf gönderirim oda uzun süreli küslüklere sebep oluyor

hayır ayrı sehirlerde oturuyoruz, eşimde benim gibi kucuk yastan berı tek yasayan aılesını senede 1 goren bırıyken 5 aylık evlılıgımızde tam 5 kez geldıler ve herseferınde ıkı hafta kaldılar, yenı akıllarına geldı cocukları oldugu:)) belkide bundan doldum doldum tastım bılmıyorum..

kayınvalideme karşı sinirlendiğim noktalar olmadımı,oldu tabikide
Ama elimden geldiğince susmayı tercih ettim.
Belkide çok kötü şeyler olsaydı susmazdım,ufak şeyleride kafaya takmaya değmez diye düşündüm.

bu çok hassas bir konu. senin kirli çamaşırlarına dokunması hiç hoş değil. şiddete karşıyım ama senin kv haketmiş

o anki duruma ve ruh halime baglı..
beraber yasıyosunuz sanırım..
cok sınırlenırsem kendımı tutmaya caalısırım ve hiç konuşmam
kendımı tutamadıgım olmuştur ama anlamayan anlamıyo canım
aslında hiç konuşup kendını yormıcaksın insanın içinde olucak anlamayan anlamıyor
ben ayrı yasıyorum ama sık görüüşüyoruz ıkı gunde üç günde bir ve ne kadar sık görüşürsen o kadar problem oluyo bence
kiişiden kişiye değişir tabi

kv evime ilk geldıgınde mısafır odamdakı gardırobu tamamen kendı kıyafetlerıyle doldurmus giderken soylememıstı de burda esyalarım var dıye. bır baktımkı 2 bavul kv ve kp esyaları odada, ay nasıl sınır oldum olayın sıcaklıgıyla nasılsa gelirler yakında yıne dıye hepsını kolılere doldurdum, çok gecmedı 2 hafta sonra yıne geldıler,
anne dedim, eşyalarını burdamı unuttun sen dedim,
kv: yok kızım bılerek bıraktım zaten memlekette cok gıymıyorum onları burda geldıkce gıyerım dıyınce, tabı ben yıne gozum dondu.
anne ben evımde eskı esya ıstemıyorum kullanmyacaksan çöpe atıcam kullanıcaksanda al evıne gotur ben evımde ıstemıyorum kendımız dısında esya dıyınce, şimdi 1 iğnesini bile bırakmıyor.

napıım benımde huyum boyle özelime cok onem verıyorum, musade etsem yerlesıcekler o derece..

benım kayınvalidem böyle bir densızlık yapmaz,şimdiye kadar olan mevzularda da sırf büyüğüm oldugundan ve eşimin hatrına saygısızlık yapmadım ama böyle bir durumda pençelerimi çıkarırdım herhalde ,senın ki ayrı bi alem oğlumunkileri yıkadım senınkılere bakmadım bile demiş ya hayır baksan ne olacak alt tarafı iç çamaşırıda onun üstüne vazif değil tabi ki bu konuda haklısın yanlız sanırım alttı üstlü oturuyosunuz evının anahtarını al kayınvalıdenden ya da aynı evdeysenız odanı kılıtle çık

ay gerçekten tebrik ediyorum seni ya maşallah...dün geldi kv sırtımı sıvazladı bir hafta sizdeyim kuzuuuum dedi.ben diyecek bişey bulamadım dondum.nedenmi çünkü aramızda sadece 2 sokak var ya şaka gibi gerçekten inanamıyorum hala.ve brde şu an tüp bebek aşamasındayım.iğneler yapıyorum stres sinir yasak iş yapmak yasak.ama ben paso çalışıyorum.güm diye geldi 1,5 senedir gelmedi hiç en önemli zamanda geldi.allah sanada sabır evrsin ya

ben bu tarz asil davrnaısların (sizinki gibi) kesınlıkle aıleden ogretılen terbıye oldugunu dusunuyorum, eşim benı oyle ıyı anlıyor ki, yıllar boyu hıc varlıklarını hıssetmedıgın aıle evlenıyorsun bırden bırı gıdıp bırı gelıyor sana rahat vermıyorlar.(bu benım aılem ve esımın aılesı ıcınde gecerlı) malesef oyle sınırlerımı yıpratmısımkı en ufak evıme ozelıme mudahale benı benden alıyor,

Son düzenleme:

yok canım 1000 km yol var aramızda:))

eve yeni dolap almıştık.. içini yapışkanlı folyolar var ya ondan kaplıcaktım, kv aradı o sırada..geldi mi dolap die.. evet dedim geldi.. tmm o zaman ben folyo alıp geliorum kaplarız falan dedi, e ii hadi dedim.. geldi kapladık falan.. neyse dolabın işi bitince ben mutfaktayken baktım ayakkabılığı boşaltıo.. napıosun anne dedim.. hazır artmışken ayakkabılığı da kaplıcam dedi.. anne gerek yok ben sonra yaparım gerekirse diorum yok yok dio hala ayakkabıları dışarı çıkartmaya devam edio.. en sonunda anne sen bu akşam buraya yeni aldığımız dolabı kaplamak için gelmedin mi? e tamam kapladık bitti..saol eline sağlık ama ben burayı yapmanı istemiorum dedim bi yandan da ayakkabıları tekrar yerine koyuyorum.. anladı o zaman bıraktı.. illa söletecekler yani..ben senden böyle bişey istedim mi şimdi.. millet içerde çay içerken sen gel benim ayallabılığımı boşalt, kaplamaya çalış.. hemde sormadan.. şimdi onun sırası mı

yaa koptuuuuum ben bu cevaba

yok kızım ben senın kılotlarını ayırdım bakmadım oğlumunkileri aldım yıkadım oyle durmasın dedım,

hay allah evının dıbı nıye 1 haftalıgına gelmıskı:)) ay alem kadın yanı:)) heralde memleketten gelıp bır ıkı hafta gelınınde kalan kv lere özenıyor zaar:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…