kayınvalidenize sert çıkışlarınız oldu mu?

ben türlü türlü imalarda bulundum anlatamadım derdimi...şimdi direk söylüyorum en azından azcık anlatabiliyorum...ve inanın daha iyi oldu .eskiden saf yerine koyuyorlardı...

ilk sorunuzu söyle ozetleyım, zaten hiç bir iş yapmıyor yapa yapa en hassas oldugum ısımı bulduda yapıyor dıyeydi serdenişim.çok iş yapmak ısteyen ınsan baska ısler bulur gıdıp taaa en ucra ozellıkle sakladıgım yerdekı kırlı camasırlarımı daha bır gun oncesınden soylememe ragmen ınat yapar gıbı yıkamaz degıl mı?kı gune bır 1 sepet camasır gayet normal bıze gore.. ayrıca kv gormemıs degıl ama ben bunu ozellıkle soyledım lutfen dıye ona ragmen ldugu ıcındı..

çöpe atmak demek, kullanmıyorum dediği için benım evım kullanılmayan esya deposu deil ''kullanmıyorsan çope atıcam'' dedım evımde ayrıca baskaların aıt esyalar ıcın yer acmak zorunda degılım, evet benım aılemde sehır dısında ve hıc abartmıyorum ıkısı arasındakı davranısımı hatta anneme daha sert bıle cıkısım olmustur. kv dıye yapmıyorum o degılde baskası da bu denlı rahat davransa esya bırakmak gıbı onada aynısını derdım. bir önceki gelıste gorumcem aynısını yapmıstı ve onu uyarmıstım, ardından kv yapması artık sert soylememeı gerektırdı.ayrıca evımıze yatıya cok arkadasımız gelır sadece kv ler gelmez.. o oda evımıze gelen herkes ıcın mısafır duzenımızı bılmedıgınızden boyle yorum yapmanız normal..

bana gore soylemek terbıyesızlık degıl, o evde ve ben evde yokken yatak odamı kıtleyıp gıtmektır terbıyesızlık,, söylüyorumki ben sana guvenıyorum ama lutfen sen de saygı duy demek ıstıyorum.

bazen oyle anlar oluyor ki eşime soyletsem kv hıc oralı olmuyor yada anlık bırsey oluyor soylemek zorunda kalıyorum.

Kullanmadığı eşyayı niye ta oralardan taşıyıp size getirsin ki. Görümcem de getirdi demişsin ne alaka anlamadım. Yani iki kişisiniz iki güne bir sepet dolusu çamaşı nasıl çıkıyor kaynananızın atacağı kadar hadi çıktı bana göre kıyafetlerinizi çöpe atarım demektne daha az kırıcı olur yatak odanızı kilitlemek çünkü özel eşyalarım var dersiniz olur biter. Kendi annenizi bu şekilde kırabileceğinizi de sanmıyorum nitekim ben kendi anneme de öyle çıkışamam asla anneme yüksek sesle bile konuşmadım ben eşyasını bırakmak istiyor diye neden anneme kızayım yada çamaşırımı yıkamak istiyor diye dediğim gibi söylemek var söylemek var onu demek size değil oğluna düşer neden çünkü senin annen birşeyini bıraktığı zaman nasıl eşin değil sen söylüyorsan annene ona da kendisinin söylemesi lazım. Oğlunu dinler herhalde ve emin olun kendi oğlunun demesi çok daha etkili oluyor çünkü direkt seni koruduğunu anlıyor geri çekiliyor. Sen rahatsız olsan bile annenin yaptığından bunu annene eşinin demesini istemezsin keşke bana deseydin de ben deseydim annemi kırdın derdin. Görümcenizde mi bavulla geldi size. O kadar bir gardırop eşyayı taşıdılar yanii. Dediğim gibi ben tedavi gördüm o zamana kadar bende kendi anneme elletmezdim ama mecbur kaldım işte. Eşimde annen neden iç çamaşırlarımı görüyor demedi oğlu gibi çünkü.Kendi annenize bile sert çıkışlabiliyorsanı kaynananza yapmanız gayet doğal tabii ben anneme de öyle konuşmaya alışık olmadığım için kaynanamada yapmıyorum ama bana göre kaynanaya her fırsat bulduğunuzda çıkışmak yerine eşinizle konuşun sizi koruması ve annesiyle konuşması konusunda çünkü kaynananıza bu sefer koz veriyorsunuz sonra kaynana beni eşime şikayet etmiş diyorsunuz ama bunu ellerine siz veriyorsunuz. Ben eşimi araya koyduğum için tek bir şikayet edemiyor bana şunu bunu dedi diyee. Siz hiç drup düşünmeden konuşuyorsunuz bence ağzınıza o an ne gelirse ki bu hiç hoş değil.

Anlayamadıgın neden kendı aılenızle benım aılemı bu denlı kıyaslıyorsunuz ki ben sizin terbiyesizlik lafınızı gormezden gelıp sıze ıade etmemısken hala bu denlı yaptıgımı onaylamak zorunda tabıkı degılsınız fakat o ınsanlarla yasayan benım... evet annemede soyerım cunku dıger yorumlarımda esımle ıkımızde aılelerımıze ıcten ıce ofkelıyız ve ıkımızde tek kucuk cocuk yasta tek kalmıs kendımızı bu gune getırmıs ınsanlarız, hal boyleyken kımse yanımıda yokken sımdı herkesın ekmek elden su golden yanımızdan ayrılmayısı esımıde benıde bunaltıor ve bu bır skeılde boye dısavurum oluyor.

kayınvalıdem esımle benım arama asla gıremez sıkayet dahı edemez oyle bır hakkı esım vermez ona, aynı sekilde bende esıme tek laf ettrmem...

gorumcem geldıgınde bır cok esyasını bana bırakmak ıstedı sagolsun baya valızlerle gelmıstı yllanacak gıbı meger bır cogunu bana bırakmak geldıgımde gıyerım dıye getırmıs ve ben ıstemedıgımı soyledım, sonrasında kayınvalıdem bunu bldıgı halde dalga gecer gıbı bırakınca da soylemek zorunda kaldım..

herkesın annesıde kayınvalıdesıde babasıda kocasıda baskadır o yuzden annene demezsın oyle dersen kaynana bunuda der gıbı ılerı goruslu yorumlarınız benım konumda gecersız gorunuyor..

zaten en buyuk korkum lohusalık dönemi.. çok sakın bır arkadasım var ve anlatıyor kız..

7 yıl sonra ıkızlerı oluyor ve kızın sutu yetmıyormus, kvsı cok uzerıne gelmıs yok efendım ben cocugumu emzırırken dıger gogsumden sut fıskırırdı falan kızda lohusalıkla: anne yeter artık naptn sureklı sut emzırdınde prof.mu yaptın yeter artık gelme uzerıme demıs ve bırdaha kv konususnu acmamıs.

kı arkadasım cok sakındır aynı lafı duya duy nasıl patladıysa,,ee lohusalık işte bu durum benıde cok gerıyor.

Aynı evde oturursan olacağı budur..

ya aynı evde oturdugumu kım soyluyor 1000 km mesafe var aramızda
tatlım 5 aylık evlıyım 5 ayda 5kere gelınır mı yenı gelin evıne hemde 15 er gun kalmaya.. eşim eskiden aılesını senede 1 goruyordu ben bılyıorum 5 yıldır , evlendık ne olduysa bı yalnız bırakmıyorlar

Evet ben de çok sakin bir insanımdır :)
Sözkonusu oğlum ve lohusalık olmasaydı yine bu şekilde patlamazdım belki de :)
Aslında öyle bağırarak falan da demedim.
Sadece sert bir şekilde söyledim.
Ama şimdi düşünüyorum da bazen insanlara duracağı yeri hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.
Belki de o durum bizim kv-gelin ilişkimizin boyutunu oluşturdu :)

kesınlıkle katılıyorum..

Arkadaşım bende kesinlikle sana hak veriyorum. Bende senin gibi net bir şekilde söylerim mıy mıy etmeden. Ki söyledim de, görüştüğümüz zamanlarda tabi. Şuan eşim bile görüşmüyor.
Ayrıca illa kaynana diye değil, benim annemde bana sormadan evime bavullarını taşısa hayırdır anne ne iş derim :)) Ayrıca anneme kinim de yok, ama yine de oluru var olmazı var.
Evlenince bizde varız, oğlumuzun yanındayız moduna giriyorlar. Bence doğru yapıyorsun, bu kızında huyu suyu böyle desinler, böyle kabul etsinler seni.

öyle tabi neysem oyum.. kv dıye ne rol yapıyorum ne politik davranıyorum,hee az one arkadas demıs bı kac bısey yargılamıs davranıslarımı vs. hastalık durumlarındada anjıo oldu kızı bakmazken midem bulanır benım derken altna surgusune temızlıgıne kadar ben yaptım hiçte gocunmadan annemede yapardım, evıne hıc gıtmedıgım bır komsum yardıma muhtac olsun aynısını onada yapardım, asla kv dıye hıcbır sekılde ayırmadım, annemle ıkısını hıc ayırt etmedım. (Allah elden ayaktan dusurmesın o zaman aman ıc camasırımı gordu vs dusunulmuyor elbette..)bırıne nasıl davranıyorsam oburunede aynı kısacası rol yapmadan oldugum gıbı..
tabiki bana hak veren oldugu gıbı olmayanlarda cıkacaktır..

Son düzenleme:
seninkileri ellemedim, oğlumunkileri aldım
ay çok güldüm yaa...
ha öyle yapınca sepete bakmamış mı oluyorsun...

ben oyle sorunca panikledi zaar:)) ne dıyecegını sasırdıgından dedı herhalde:))yoksa ne mumkun, özelime dokunmamıs guya 3-5 kılotla 2 sutyen kalmıs sepette bende gorunce gulsemmı aglasammı hey allahım dedım:))

bu arada bır cıft fantazı camasırıydı soyle tavsan gıbı ponpon kuyruklulardan:)) ondan utandım en cokta soylendım zaten, hadı gordun dokunma kapat gerı dımı:))

Son düzenleme:

görüşmediğinize göre ki oğluda görüşmüyormuş, baya ciddi problem yasamıs olmanız gerek, geçmiş olsun üzüldüm adınıza..

Ben 6 sene sesimi çıkartmadım, 6. senenin sonunda bir gün göz göze geldik ve ağzımdan döküldü " sana hakkım helal değil, ne ölünü göreceğim ne de sen benim ölümü" dedim... bitti gitti, bir daha da yüzünü görmedim, görmeyi de Rabbim nasip etmesin.

Valla kusura bakmayın 2 günde bir zaten çamaşır yıkıyorum lafanız zaten bir yana iki kişini iki günde bir makineyi dolduracak kadar çamaşırı nereden çıkar 2 günde herşeyinizi değiştirmiş bile olsanız bile bir makine asla çıkmaz hani kaynanamın makineye çamaşır atmasını gerektirecek kadar çamaşır yoktu deyip onun yaptığını haksıza getirmeye çalışmışsınız be şekilde ki 2 günde bir makien açmak yaz ayı değilse bana göre zaten gereksiz. Ayrıca kaynananızın ne gibi kötü bir amacı olabilir çamaşırları makineye atmakla. Bakacaksa iç çamaşırlarınıza sonuçta ortadaymış açıp bakacağı bir yerde açar bakar kapar ruhunuz bile duymazdı. Tavşanlı ponponlu fantezili şeylerinizi de eh bırakmayıverin yani orada. İstemiyorsanız ellenmesini yıkanmasını saklayacaksınız odanızda yer varmış oraya koyacaksınız o zaman. Yani güzellikle söylemek var çöpe atarım demek var arasında çok fark var. Eşinizin ailesine uzak olması, aralarında samimiyet olmaması sizin ona bu sözleri söyleme hakkı vermez ki. Benim eşimde annesine hiç bağlı değildi annesi de eh işte. Ama ben nasılsa annesiyle arası iyi değil deyip kaynanama da eşim nasılsa benim yanımda diye laf etmedim asla haddimi aşmadım ki ne söylesem hakkım vardı ne laflar duydum ama eşimi araya koyduğum için tek laf edemedi ama sizin eşiniz ne kadar annesiyle anlaşamasa da bir süre sonra sizin söyledikleriniz eşinizin hoşuna gitmemeye başlar ne olursa olsun annelerini koruma iç güdüsüne giriyorlar siz hakkı yok şikayet etmeye deseniz de eşinizin şahit olacağı bir konuşma sizi haksız duruma düşürür. Sonuçta misafir odası yani almış koymuş siz yerleşecek hep başınıza kalacak diye korkmuşsunuz ama bunu söylemenin bir çok yöntemi var. Daha 5 aylık evlilikte bence söylenmemesi gereken kelimeler. Daha önce de konunuz vardı geldiler düğün için vs için bende kaldılar diye size gelmesini sorun yapıyorsunuz aslında. Şimdi siz kaynananıza çamaşır için onca laf dedikten sonra kadın evde başka iş yapar mı yapmaz elbette çekinir yani herşeyinizi kullanmaya. Mutfağınızdaki gereçleri de, süpürgenizi de kullanmaz beğenmezsiniz yaptıklarını diye ben olsam bende bir daha hiçbir şeye karışmazdım. Bir de ayrı şehirlerdesiniz aynı şehirde aynı apartmanda olsanız neler olur acaba merak ediyorum.

Ayrıca kayınvalidenizin size bir lafı sözü olmamış karşı atağa geçmenizi gerektirecek hani bana şunu dedi bunu dedi, laf soktu, eşime şikayet etti böyle şeyler de yok bu yüzden saygınızı korumanız lazım eşiniz için hiç olmazsa. Burada çoğu insan neler duymuştur kaynanasından neler işitmiştir sonunda dayanamayıp patlamıştır ama kadının tek durumu size gelmesi. Düğün olmuş gelmiş, bir de kaynınız mı ne gelecekti havaalanından alacaklardı dimi önceki konunuzda o zaman gelmişleri vs yani bişiler çıkmış yoksa bu kadar azarlanmaya laf demeye meraklı olmazlar sanırım daha gelmeye. Ben anneme desem anne bavulla gelmişsin maşallah diye evime ayak basmaz kalacağımdan yerleşeceğimden mi korktun kızım diye ama sizin için çok rahat sözler bunlar. Kendi annenize dedikten sonra kaynanıza demenize şaşırmamak lazım. Ben anneme çamaşırlarıma elleşme desem ben yıkadım evlenene kadar çamaşırlarını ben bezledim çocukken altını şimdi neyin tafrası bu deyiverir. Dedim ya Allah mecbur etmesin.

kirli sepetleri madem ayrı herkes kendi çamaşırını yıkasın, ayrıca fantazi olsun normal olsun iç çamaşırlarını kaçırmak saklamak zorunda değilsin bakma denmiş yapma denmiş akil olan laftan bi kerede anlar

ne oldugunu yazmıyım yanı ugrasmıyayım

sert çıkışım oldu

pişman ettiler :)
bundan sonra içimden saydırırım , politik olmaya devam

anne son kez diyorum asla yatak odamdakı camasır sepetini bir daha karıstırma çok ciddi uyarıyorum dedım.

hep tatlı dılle dedım anlamadı şimdi sert uyardım bundan anlıyor.
:

Çamaşır sepeti konusunda haklısın,ben de olsam hoşuma gitmezdi.

Sana hakvermekle beraber,söylediklerin biraz ters geldi.
Uyarıyorum demek hoş olmamış sanki.
Bu "uyarıyorum"un sonrası nedir,uyarıyorum yoksa şunu yaparım ?
Biraz çocuğa parmak sallar gibi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…