• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin bebeginize annecim demesi sizi rahatsiz eder mi?

Merhaba bayanlar.Kayinvalidenizin bebeginize annecim veya annem diye hitap etmesi sizi rahatsiz eder mi? Benim kayinvalidem bebegime gel annecim,aglama annecim,annecim annecim annecim...surekli annecim,annem diye hitap ediyor.bebegimin anne ve babayi ogrenecegi zamanda boyle bir kavram karmasasi yaratmasi beni rahatsiz ediyor.siz olsaniz ne dusunursunuz?
ne yani kv niz annecim diyince çocugunuz ona annemi diyecek nasıl bir mantık bu bırakın babaannesi torununu nası iisterse oyle sevsin nası isterse oyle hitap etsin

Canım önce zoruma gidiyordu taki annemin yeğenlerimi annem diye sevdiğini görene kadar ozaman dedi adı kaynana olduğu için bizde ayıp yapıyoruz kendi annemiz yapınca normal kaynana yapınca kötü ben kayınvalideme gözümü kırpmadan oğlumu emanet ederim ama anneme edemiyorum çocuğu çok bunaltıyor bunalmıyor

Dahası benim babam benim çocuğuma babacım diyordu minikken :) Ama eşim bilmiyor, bilse de bir şey demez zaten. Bunlar sevgi gösterisi aslında, kayın valide sevse suç sevmese suç :)

Insan yasamadan bilemez tabi fakat bende biraz rahatsiz olurdum. Sonuçta bu tür seyler aliskanlik oluyor ve çoçuk büyünce ve anne/baba kavramlari anlayinca büyük ihtimalle onada anne der. Bunlari önlemek için ben heralde kv'deme derim çoçugumu istedigi kadar sevsin fakat baska sözler kullansin diye, ve nedenlerimi ve endiselerimi anlatirdim, onu kirmadan.

Ayrica kendi annemde bunu yapsa yine rahatsiz olurdum, hani o konuda kv/kendi annem arasinda ayrim yapmam. Kv'dem babaanneyse, benim annemde anneanne oluyor, ikiside ayni sartlar kosmak gerekiyor.

Büyük konuşmayayım ama beni rahatsız eder. O cocuğun bi tane annesi var o da benim. Balım desin canım desin kızım desin ama annem diyemez

rahatsız eder onun annesi benim kendi evlatlarına desin annecim diye.....tabi burunlarından getirmek varken annecim der mi o da bi muamma........

Ben kimsenin çocuğuma annecim demesini istemezdim.
Kendim de annecim demem,kavram karmaşası yaratıyor diye düşünüyorum.

Kayınvalide neden annecim diye sevme gereği duyuyor onu anlamadım? Herkesin çocuk üstündeki rolü farklı annecim ne ya?

Babaannecimi kısaltmış galiba :D

Ben de istemezdim sanırım....Şakayla karışık benim hitabımı çalma kendine başka sevgi sözcükleri bul derdim :)

Benimki de oyle seviyor bebegimi:) herhalde babaannecim demek uzun geliyo kadina:D hicaklima gelmedi oglum babaannesini annesi zanneder mi diye.gereksiz bi endise bence.

ben rahatsız olmam, zaten bebekler 2,3 yaşına kadar her kadına anne her erkeğe baba deme eğilimindeler, ama gerçek anne babalarını biliyorlar bence, çocuğunu gerçekten sevdiğini düşünüyorsan sorun etme, çünkü torununu gerçekten sevmeyen göstermelik seviyormuş gibi yapanda çok

Annecim, annem laflarina gicik oluyorum. Yavrum, evladim, canim demek varken bunlarin kullanilmasini sacma buluyorum.

Cocuklarinizi akrabalardan kiskanmayin akrabalarinizdan sakinmayin izin verin olabilecek en yakın şekilde davransinlar. Ölümlü dünya size bir şey olduğunda o çocuğun ailesi gibi hissedebilecegi birileri olsun yoksa çok yalnız kalır

Kayınvalideyi kırma yoluna gitmezdim ama ''annem'' diyip kucağına aldığında ''babaannesi oğlumu/kızımı çok mu seviyormuuuşşşş ayy ayy ayyy'' diye hiç kv ile muhattap olmadan çocuğuma şirinlik yapardım...
Kaynvalideyi iğnelemek için değil ama çocuk bilinçaltında anlasın ki o onun babaannesi..
Birde ayrı yaşanıyorsa sıkıntı yok zaten 7/24 sizinle olacak çocuk..

Her şeyden de nem kapıyorsunuz
Ben alakam olmayan bebekleri bile "anneeem" diye sevebiliyorum
Ağzımdan öyle çıkıyor şirinliğini görünce
Ne varsa sanki
Bundan sonra demicem valla insanlar çok tuhaf düşüncelere kapılabiliyormuş

Annem, annecim gibi sozcukler agiz aliskanligida olabilir sevgisini belli etmek adina..sorun etmezdim

ayy ben arkadaşlarımın çocuklarını severken "anneemmm" diyorum.. ağız alışkanlığı, tutmaya çalışıyorum kendimi ama olmuyor..

Back
X