• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin bebeginize annecim demesi sizi rahatsiz eder mi?

Ben şahsen rahatsız olurdum. Heleki anne baba demeye öğrendiği bi zamansa.tuhaf geliyo banada bebeğim annecim .eltimin oğlu suan kaynanama bana anne diyo.eminim rahatsız oluyodur. Umarım büyüyünce annesine sadık olur çocuklarımız.

anneciğime ek olarak oğlum benim oğlum diye sesleniyor. . Çok sorun etmedim sonçta oğlum 3 yaşına geldi kime anne kime babaanne diyeceğini biliyor :)
Sıkıntı yapıp canınzıı sıkmaya değmez

Bazen kayınvalide olmanın da zor olduğunu düşünüyorum...
Ne yapsalar sıkıntı ne yapsalar rahatsızlık...
Evet bazen öyle düşünebılıyor ınsan ama benımkıde ben odadan cıkınca kocaman cocuga sen benım oğlumsun dıyordu

Hatta kocamla kardesıymıs gıbı benım çocuklarıda sayıyordu kendı cocugu olarak

Benım dört oğlum var amcan baban sen ve kardesın dıyordu

Ha saysa görümcemın cocuklarınıda o zaman eyvallah torunlarınıda öyke görüyor dıye dusunur sevınırdım ama bunda art nıyet yok mu:KK64:

3 yaş küçük kuzenim de beni annem diye sever..:KK48:
Deseniz veya eşinize söyletseniz ne değişecek?
Bu kadar küçük bişeyi kıskandığınız için sizi yadırgayacaklar.
Dil alışkanlığı veya çok sevmekten öyle konuşuyordur.

ne kadar saçma ya.. oğlunun çocuğu sonuçta o da onun bir yavrusu sayılır.. babannesi annecim diye sevse de sevmese de cocugunuz anneyi babanneyi elbet ayıracak yaşa gelecek... bu küçük ayrıntıları büyüte büyüte kaynanalar gelin düşmanı oluyor gelinler de kaynana düşmanı..

Evet bazen öyle düşünebılıyor ınsan ama benımkıde ben odadan cıkınca kocaman cocuga sen benım oğlumsun dıyordu

Hatta kocamla kardesıymıs gıbı benım çocuklarıda sayıyordu kendı cocugu olarak

Benım dört oğlum var amcan baban sen ve kardesın dıyordu

Ha saysa görümcemın cocuklarınıda o zaman eyvallah torunlarınıda öyke görüyor dıye dusunur sevınırdım ama bunda art nıyet yok mu:KK64:
Sizi sinirlendirmek için yapıyor olabilir ama varsın sevsin...
Varsın ilgi göstersin kendi çocuğu gibi.
Teşvik edip çocukları babaannelerine bağlamayı denediniz mi?
Bence kayınvalideniz de böylece yaptıklarını bırakacak ve duracak.
Sanırım kadınsal güdülerle sizinle bir yarış içine girmiş ister istemez.

Etmezdi diye düşünüyorum ama kayınvalide ile aradaki samimiyete bağlı birşey bu bence.Ben eltimin bebeğini de arada annecim diyerek severim ama o da rahatsız olmaz cunku evladım gibi seviyorum yeğenimi.

Şu an için rahatsız olmam diye düşünüyorum ama çocuğum olunca ne hissederim bilemiyorum. :KK51:

Sizi sinirlendirmek için yapıyor olabilir ama varsın sevsin...
Varsın ilgi göstersin kendi çocuğu gibi.
Teşvik edip çocukları babaannelerine bağlamayı denediniz mi?
Bence kayınvalideniz de böylece yaptıklarını bırakacak ve duracak.
Sanırım kadınsal güdülerle sizinle bir yarış içine girmiş ister istemez.
Kesinlikle haklısınız benı sinirlendirmek için yapıyor

Ben ona karsı olan hıslerımı cocuklara belli etmiyorum esımın annesı sevmıyorum ama saygı duyuyorum sevmedıgımı belli etmedim çocuklara
Yanı aradakı bagı cocuklarla ona bıraktım ne sevın dedım ne sevmeyın

Esım anlatır hep babaannemden kucukken nefret ederdık hep annem yuzunden ve uzakta karısmazdı bıle kadın kendı yaptıkları yapılsaydı kendıne yuzune bakmazdı babaannemın dıye:KK61:

Yaranamıyorum yınede ama tek taraflı dınledıgınız ıcın haklısınız belkıde kötü davranıyorum özelestiri yapıyorum yerınede koyuyorum fakat yapmazdım gelınımı sevmesemde sen benım oğlumsun dıye
Yerımı bılırdım sanırım

Ama ıstemıyorum sanırım sevılmeyen ınsan ne yapsa batıyor:KK31:

ben de anne olmadan önce çok gülerdim böyle konuşanlara.. :)
sonra bebeğimi kucağıma aldım ilk sözüm "annemmmm" oldu :)
aslında iyi bir yöntem bebek böyle öğreniyor bu hala bu baba bu anne..
Ben genelde annesinin kuzusu, annesinin gülü derim..sanırım böyle de anlar:)

Beni rahatsiz etmezdi cok fazla sanirim ama cocukta kavram kargasasi yasatabilir bu durum onun icin soyletmezdim. Sizde aciklayin cocugun aklini bulandirmasin

İlk doğumyaptigimda bbabada batiyodu ve senin gibi dusunuyodum. Ama umursamadim daha doğrusu öyle deme diyemedim. Ama oglumda hic bi değişme yok ben annesiyim o babaannesi. merkeze olduğu gibi hitap ediyor. Hic de kafasi karismadi. Bebekleri herkez sever bosverrr büyüyüncebbabaannesi olduğunu bilecektir.

Sahsen benim kayinvalidem Annecim dese cocuklarima, o kadar da etkilemez beni.Zaten cocuklarim illaki bilecek o anneleri degil, babaanneleri.. Yani bunu dert edecek bir durum yok..
Tam tersi hosuma gider evladimi seviyor,ilgisini belli ediyor sahipleniyor ne guzel diye dusunurdum.
Ama gel gorun ki, boyle dusunen benim gibi bir gelinin de; kaynanasi da buz gibi, soguk.. Torunlarina karsi hep mesafeli, resmi duruyor. Sahiplenme duygusu SIFIR...

Kayinvalide deyilde annem diyordu yeni dogum yaptigimda annem oglusumun altini alacakti bide demezmi ablasi hadi bez getir diye hahaha cok komikti kayinvalide deseydi pek sorun edicemi sanmiyorum sonucta sevgisinden soyluyo

benim annemde oğluma annem diyor ve hiç rahatsız olmuyorum. kv dese de olmam..

Aman dese neolurki.Benim KV de arada der annem falan diye.Ama kizimin hic kafasi karismadi.
Bana anne diyor; ona babaanne diyemedigi için nene diyor:)

Back
X