- 18 Haziran 2015
- 973
- 1.127
- 113
- 38
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Çok güzel yakalamissiniz tebrik ediyorum :)iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı sofraya koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..
Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık
iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı sofraya koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..
Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık
Çok güzel yakalamissiniz tebrik ediyorum :)
Ama sanırım ben , ne bohçası ne takisi hicbisey istemedim , kendim yaptım herseyimi.. evine gidince de elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım,
Galiba ben enayi kısmına giriyorum dimi
Çok güzel yakalamissiniz tebrik ediyorum :)
Ama sanırım ben , ne bohçası ne takisi hicbisey istemedim , kendim yaptım herseyimi.. evine gidince de elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım,
Galiba ben enayi kısmına giriyorum dimi
benimki de öyle o nedenle fırsatını bulduğum an her şeyi yaparım.Ben hiç bir iş yapmıyorum.
Daha doğrusu, elimde bir bardak görseler kocam ya da abi atlar, alır elimden.
Anne tüm gün çok yorulduğum için ayağa kalkmama kıyamaz, sağolsun.
altından kalkamıcan bişey mi kendi getirdiğin çikolatayı tabağa koyup ikram etmek
dünyanın bin türlü hali var buncacık şeye insan yüksünmemeli bence, kv yi geç yarın annen hasta olsa en azından yemeğini bari yedirebilirsin dimi, benim başıma bu geldi, annem 2 ay hastanede yattı 1 gün içinde önce makina çalıştırmayı akabinde yalap şalap da olsa yemek yapmayı öğrendim
kimse sana git kv evinde dip köşe temizlik yap demiyo ki ben de yapmam gücü yetmez yardımcı tutulur ama tabak bardak bile kaldırmıyorum demek genç bir kadına bence yakışmaz, sen de içten içe rahatsızlık duymuşsun ki bir yorumunda özeleştiri yapmışsın hiçbişey yapmaya yapmaya kadını söylettim sonunda diye
aman yapma ya ne yapcam bs-osverrrAnnesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırımNikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı )
tabak bile kaldırmadığımı söylemedim, ilk mesajımı dikkatli okursanız sofra kıurup kaldırmaya yardımcı olduğumu ama ötesini yapmama k.vvalidemin izin vermedğini anlattım. bayram günü de misafirler geldiğinde biz kalabalık olarak mutfakta oturuyorduk eşimin kuzenleri vs. Misafirlere salonda ikram yapılırken kvalidem gene siz oturun diye ısrar etti ki görümcem de vardı aramızda o da oturdu. K.validem ve kız kardeşi götürdü içeri. Zaten gelen misafirler de 3 kişiydi çok iş olmadı. K.validem yaşlı olsa ben de kendime yakıştıramam muhakkak daha fazla yardımcı olurum. Ama dediğim gibi kvalidem de kardeşi de genç ve kardeşi de hep ondadır ztn ikisi de elimden alırlar herşeyi. Benim kafamı kurclayan şey böyle yapmalarına rağmen onları dinlediğim için beceriksiz tembel gelin olarak arkamdan konuşulmaması. Belki de onlar bize siz oturun dediklerinde "Aa yok annecim bana verin tabakları" filan demem lazımdı öyle çok hamarat ve ii gelin ünvanını alabilirdim belkiAma yapımda yok. Dahası başka bir arkadaşa yazdığım gibi evin düzenini bozuyormuşum gibi hissediyorum çoğu zaman ve kendi akrabaları da oturunca ben de kalkmadım açıkçası.
Ayrıca merak etmeyin bir yakınım hasta olursa-kvalidem de dahil-yemeğini yedirebilirim :) bu çok başka bir şey. benim konum bambaşka.
Ben her gittigimde yemek yaparim sofrayi kurarim kaldiririm bulasiklari hallederim. Temizligini yaparim. Ama icimden yaparim. Çünkü kaynanam yasli. Ama inanin birakmaz. O da duzgun vicdanli biri olmasa ben de yapmazdim..
Gerci ben nereye gidersem gideyim sofra kurma kaldirma yardim etme cay islerini falan yaparım. Ailemde boyle gordum.
Kendi evinde yapmayabilirsn ama millet senin yedigin tabagi kaldirmak zorunda degil der annem hep. Ki hakli da. Ben yiyip kalkip kenarda oturup baskalarinin sofrayi kaldirmasini bekleyemem. Yerin dibine girerim utancimdan.
Bana ters boyle seyler...
O zaman wc gidip ihtiyaç gidermekte bi iş o islerinizi nasil hallediyorsunuz eminim çok yorucudur bi tarafiniza kiziyorsunuzdur
Tabaga çikolata koyup götürmek işse eğer bi bardak su getirmek veya tabağı kaldirmak wc de kalmaktan daha kısa
Aynen böyle devam edin
Sizin yapmaya üşendiğiniz tabak kaldirma sofra toplama gibi normal olan işleri eli ayağı olmayanlar can atiyordur yerinizde olmak için
iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı sofraya koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..
bu laf kime gitti ki şimdi
Benim de özendiğim bir grup var.
Mesela daha ilk kez gittiği evde bile 'kahveleri ben yapayım' deyip tek basına kalkanlar varya. Hah işte onlara özeniyorum ben daha kayınvalidemin evinde bilmiyorum cezvenin falan yerini
He anlamişim bravo banatut kelin perçeminden hesabı bir yorum olmuş. ne de güzel anlamışsın bravo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?