Kayinvalidenizle araniz nasil

Yılda 2-3 kez görüşürüz, arada oğlumun videosunu atar hal hatır sormak için ararım. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Elimden geldiğince kötü şeyleri duymam, görmem; kendisi de gayet mantıklı biridir... İnsan ilişkilerindeki sorunlarında tek taraflı olduğuna da inanmıyorum.
Araya miras mal paylaşımı girince bakın nasıl tek taraflı oluyor insan ilişkileri 😂

Araya miras mal paylaşımı girince bakın nasıl tek taraflı oluyor insan ilişkileri 😂
İşte kilit nokta.. araya kendi malın karismayacak.. kavga konusu hep kendi paran karisinca oluyor.. aksi halde yapilan miras kavgalarinida aç gozlulukten bir taraf yapiyor..
Kendi malın karışmadığı sürece mirası büyükler dengeli ayarlasin artık ayarlamassa ne düşerse..
Yardım etmek cüzi miktarlarda farklı tabi.

Eşimin ailesinden ne çektiğimi bi ben bi allah bilir. İftiralar,yalanlar,kavgalar neler neler yaşadık. Kavga dediğim öyle basit laf dalaşı değil öyle söyleyeyim. Direk kaynanamın karıştığı olaylar değildi belki ama o kendi akrabalarına o sınırı koymadığı için oldu herşey. En son kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldırtıyodum avukatla vs görüştüm arkadaşım vazgeçirirdi. 2.çocuğuma hamileydim o sıra.Eşimde görüşmüyordu ailesiyle. Doğum yapınca haber vermedik başkalarından öğrendi. Aradı ağladı illa gelcem yapmayın böyle filan dedi. Bebek 5 günlükken filan gittik göstermeye. Çok iyi davrandı. Eşimden çok benimle konuşmaya,iletişim kurmaya çalıştı. Bi sürü hediye almış onları getirdi filan. Baktık o çok iyi bizde uzatmadık. Şu an iyi olduğumuz zamanlara dönmek üzere gibiyiz. Kötü olmak istemem onlarla evet çok şey yaşattılar ama dünyada kalıcı değiliz hiç birimiz. Açık açıkta söyledim en ufak şeyde hiç birinizle tekrar görüşmem diye. Şu an garip bi şekilde seviyorum kendisini :) yaşadıklarımda öyle az şeyler değildi. Ya ben çok salağım yada cidden düzelip kendini sevdirmeyi başardı zaman gösterecek artık.

Allah herkesin yüreğine merhamet versin iki günlük dünya da olması gereken bu aslında ama bize anormal bir durum gibi geliyor.Kötülük yapanlar Neye güveniyor acaba yaşlılakta bakacak olan bizleriz yine.
Amin,bi kötülük görmedim ama haksızlık gördüm dilinde içinde sevgi var bunu gösteriyo ama yer yer patavatsızlık hep kendisi ve kendileri bencilliği iki gelin arasında içten içe taraflı olması enayi yerine konmak insanı soğutuyo

Yaa neden hep kayınvalide 😂😂Biride kayınpeder konusu açsın be arkadaş. Kayınvalidem arkadaşım gibi çok iyi anlaşırız. 9 yıl olacak Mayısta birlikte oturuyoruz. Görümcem den kayinpederimden çektim kayinvalidemle çektim diyemicem. Ama bazı huyları vardi sevmediğim düzeltti kendini hep konuşarak. Şimdilik çok iyiyiz

Annemden farkı yok çok şükür aramız çok iyi. Hatta bazen kendi anneme anlatamadıklarımı bile anlatıyorum. Gerçekten çok tatlı bir kadın çok şükür. Çalıştığım için bana börek hazırlar dondurucuya koyayım diye :) Sağolsun çok iyiyiz Allah bozmasın
Boyle kayınvalide varda bizim iyi gelin olmadık😁😁

benim görümcemde, kaynanamda bizim evimize cok dahil değiller. Çok sever, sayarlar beni. Bende onlara nadir giderim, gittiğimde güler yüzümü eksik etmem,saygılı olurum. Bence fazla samımıyet arada saygıyı azaltır, mesafe her zaman olmalı

Sırf bu yüzden oğlan anasi olmak istemiyorum.. :KK70:
Kayınvalidem benim oğlumu kendi doğurmuş gibi davrandiğinda sinirlerim tepeme yükseliyo onu yapma böyle yedirme şöyle yedir sananeeeeeee diyesim geliyo eşimin hatri için susuyorum yok siz çocuğu dışarı çıkarmiyorsunuz piskolojisini bozmuşsunuz ayyyyy koronoooo var korona ama anlamıyor benim kız kardeşlerime kul köpek ol ama kendi teyzene dayına gidemezsin diyor oğlumla aram kötü olursa en büyük düşmanım sensin diyor kız kardeşim yılda bir defa evime geliyo bekar üni okuyi onun gelmesine kadar gorumcekle kaynana birlesip laf söylüyor hiç sevmem hatta nefret ederim...

bana hiç inandırıcı gelmiyor anne kız gibiyiz vs lafları.
bence kv gelin ilişkisinde iki seçenek var
ya açıkça savaş ilanı ya da stratejik davranmak
savaş ilanında kazansan da kaybetsen de eşinle aran bozulur.
stratejik davranırsan kv ile anne kız gibi olursun kocanla da aran bozulmaz
ama şunu unutma stratejik yöntemde her iki tarafta diğerinin ayağının kaymasını bekler.
biraz acımasız oldu belki ama hayat bu :)
O kadar hkalisin ki dicek söz bulamadım helalllll😎

Bizim de iyi bana göre. Belki kayınvalidem başka düşünüyordur onu bilemem tabi. Genel olarak öyle çok sıcakkanlı biri değilimdir ben zaten. Hiç ideal gelin de olmadım.

Ama yardıma ihtiyacı varsa ederim. Gittiğimde sofra toplarım çay kahve yaparım. Güleryüzlü davranırım. O da aynı şekilde misafirim gelse yardım eder filan. Tahminimce çocuğum olsa da bakardı.

Bir arkadaşım mesela kayınvalidesine karşı bana göre fazla sıcaktır. Dizine filan uzanır. Bizimki öyle şeyler istiyorsa çok yanlış yerde mesela. 🤷‍♀️
Dizine uzanmak nedir ya😂😂😂 yani hiç annesi olmamış bı kız evlenince kayınvalide iyi davranırsa belki dizine yatar. Bilemiyorum😂😂

Her huzursuzlugumuz onun yuzunden ciktigi icin hep dile getirdim esimle tartisma esnasinda , iyiden iyiye tek suclunun Kv oldugunu yavas yavas beynine nakis gibi isledim ki gercekten de oyleydi, yuvamizi bozmaya cok gayret ettiler. Cok ugrastim halen de tam ikna oldu mu emin degilim ama sonucta ben ara dersem arar yoxa aramaz, huzursuzluk cikacaginin sinyalini veririm. O da istemiyor artik aramak.
🤣🤣 valla bizim sıkıntılarda aynen senin gibi. Benimkide küser bi kaç ay gitmez sonra sarıyoruz başa. Şuan başa sardık bakalım ne zaman kopacak ipler bekliyorum bende 😁😁

o belli olmaz kuzum yaa, ana oğul küstüler ben eş durumundan kv siz kaldım :rolleyes: yarın öbur gün barışırlarsa mecbur ben de kavuşucam nur-u aynıma:KK53:
Ben anlamıyorum zaten ana oğul küsüyor olan bize oluyor sende öylemi bilmiyorum ama bizde öyle kavga ediyolar aradan biraz zaman geçiyor ki ben yapmışım herşeyi.. o zaman sen o anı 4 gözle bekliyosun çok özledin heralde kayınvalideciğini 🤣🤣

İşte kilit nokta.. araya kendi malın karismayacak.. kavga konusu hep kendi paran karisinca oluyor.. aksi halde yapilan miras kavgalarinida aç gozlulukten bir taraf yapiyor..
Kendi malın karışmadığı sürece mirası büyükler dengeli ayarlasin artık ayarlamassa ne düşerse..
Yardım etmek cüzi miktarlarda farklı tabi.
Kavga konusu hepsini tek bir kişi almak istediği için olur. Aç gözlü değilseler zaten kavga hicbir koşulda çıkmaz

bana hiç inandırıcı gelmiyor anne kız gibiyiz vs lafları.
bence kv gelin ilişkisinde iki seçenek var
ya açıkça savaş ilanı ya da stratejik davranmak
savaş ilanında kazansan da kaybetsen de eşinle aran bozulur.
stratejik davranırsan kv ile anne kız gibi olursun kocanla da aran bozulmaz
ama şunu unutma stratejik yöntemde her iki tarafta diğerinin ayağının kaymasını bekler.
biraz acımasız oldu belki ama hayat bu :)
Bence yanlışınız var. Siz çünkü böyle birşey belki görmediniz ondan böyle konuşuyorsunuz. Kayinvalidemle aram çok çok iyi. Sabah kahvtimi hazırlar. Çocuğu doyurur. Anne çocuğa bak bugün gezmeye gidicem derim git kızım der. Anne marketten şunları al derim gider alır. Dizilerimiz aynı. Oturup çay demleyip mısir patlatiriz. Ne var ne yok ona anlatırım. Kızından çok beni tutar. Kızı birseye karıştığı zaman onu susturur beni değil. Bunlar şuan yaşadıklarımin binde biri. 😄

Evliliğimin ilk dönemlerinde ailemi tamamen unutup kendilerine adapte olayım, her şeyi ona sorayım, hep ondan akıl alayım, eşimle aramızdaki tüm ilişkiyi ona anlatayım modundaydı kayınvalidem. Eşim de durur durur annemi ara diye canımı sıkardı (hemen hemen her akşam eşimle konuşurken ben de bi selam veriyordum, ona rağmen ara diyordu) Ben bildiğimden şaşmadıkça eşim de kayınvalidem de kabullendi nasıl biri olduğumu. Şu an gayet iyi bi ilişkimiz var diyebilirim.

eşimin ailesi diye saygı duyuyorum.
Mesafem olması gerektiği gibi.
Mutlu ediyorum Mutlu oluyorum.
Evlendigimiz ilk gün
Şu mesajı verdim
Hayatıma kendi ailem de dahil olmak üzere karisikmasini istemem.
Bu konuda taviz vermiyorum.
Benim açımdan iyiyiz ama onun açısından nasılım bilemicem. Herkes kendinden .emindir

Dizine uzanmak nedir ya😂😂😂 yani hiç annesi olmamış bı kız evlenince kayınvalide iyi davranırsa belki dizine yatar. Bilemiyorum😂😂
Ay ne bileyim dünyadaki son anne bile olsa başkasının annesinin dizine uzanamam sanırım. Eşimin annesi olsun olmasın hiç fark etmez 🙄

Back
X