kayınvalidesi dul olan arkadaşları bekliyorum yardımm!

napsın işte kadının başka bi dünyası yok ki canım, seninle ve oğluşuyla uğraşmaktan başka işi gücü mü var, allah kolaylık versin sana. bi arkadaşım da evlenmek üzere, kayınvalidesi dul ve genç. tek çocuk da oğlu. arkadaşımı da uyardım, inş sorun yaşamaz o da:31:

benimde bir yakınım evlilik arefesinde ama annesi burnundan getiriyor.tek neden de "kaynanan dul,sana çektirir,oğluna aşırı düşkün olur".daha kadını tanımıyorlar ama hüküm çoktan verildi.bu yargı doğru mu sizce?

benim kaynanamda dul cok zor gercekten gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz diye psikolojik baskı yapıyor sürekli..

benim de kayınvalidem dul ama dünyanın en iyi annelerinden biri sağolsun onu çok seviyorum.evimiz ayrı genç zaten ruhu da görünümü de fıkır fıkır maş.Allah bozmasın.kendisi tek gelinmişti ben de öleyim.ben kayınvalidemden kötülük görmedim çok şükür bizde öleyiz der.eşimle evlenmeden önce az dertleşip ağlamamışımdır omuzunda arkadaşım olsa o kadar yanımda olmazdı belki de sağolsun Allah kendisine uzun sağlıklı bizimle beraber bi ömür nasip etsin..

benimki de dul ve çok düşkün ve tek çocuğu tek oğluyla evliyim.
düşünün artık neler yaşadığımı...

bizim ki kocasi olse hemen bulcak birini evlilik programlarini kacirmadan izlio..uygun birilerini arastiriyor..soruncada soyluyor zaten olse hemen evlenirim diye..oyle bir problemim olmayacak galiba yine de evlenmezse benim icin pek iyi olmaz...

dul kelimesi...

keşke kayınvalidesi histerik olan deseydiniz...

dul bir karakter özelliği mi?

inanın dul olması evli olması hiiiiç mi hiç farketmiyor..
ruhu kirliyse olay bitmiştir..

Valla Benim Canım kayınvalidemin Bu huyunu severim.. hayatı çocuklarından iBaret değildir, gezer tozar arkadaşlarıyla görüşür.. gençlerin işine hiçççççç karışmaz.. az önce arayip Bana sözlümü sordu, ulaşamıyorum dedi, ve parantez içinde Belirtti kızım yanlış anlama dayısı iş için ariyo ulaşamıyo onun için merak ettim dedi.. Daha Bi gün Bizim işimize karişmamiştir. Destek olur her konuda ama siz nasıl Biliyorsanız der.. Valla karakter meselesi.. hayatını çocuklarına adamış ve sosyal hayatı olmayan kadınlar maalesef gençleri istemeyerek üzüyor.. gençlerin her işine dahil olmak istiyor.. zor valla.. ama artniyet aramayın, alttan alın, saBır gösterin. zamanla anlar Bence her şeye karişmamasi gerektiğini

Ama bu genelinde böyledir, bir insanin isi gücü yoksa, hayatinda hic calismamis hayati tanimamissa. Ne yapacak?
Tabiki etrafindakileri bunaltacak, bu kayinvalidede olur baskasida. Dünyasi o kadar iste.
Onun icin aktif olan, calismis, görmüs gecirmis insanlar hep tercihimdir.
Ufuklari acik, vizyonlari acik, hayatin tozunu topragini yutmus bir insan olmak ne güzel. Her yönden cok güzel.
Cünkü calisinca etrafindaki insanlar seni ilgilendirmiyor, sen kendinle, isinle evinle mesgulsun.
Konuyu dagitmadan toplayayim uzun lafin kisasi: kültürlü bir kayinvalide iyi bir anne olur gelinine, benim düsüncem bu.

Evet benimki dul; hayırdır dedim başlığı görünce başgöz mü edecek acaba ?:55:

Şaka bir tarafa dul olmasının çok büyük bir faktör olduğunu düşünmüyorum.

Yani kayınpederiniz hayatta olsaydı da durum farklı olmayacaktı bana kalırsa.

valla bende oyle bi şey sandım başgöz etme:1:

Benim ki de dul.Hemde kayınpederim (allah rahmet eylesin.) evlenceğimiz hafta hastaneye düştü sirozdan.birden bire çıktı rahatsızlığı bizde öle böle yaptık düğünü.evlendikten 1 hafa sonrada vefat etti.Kaynanam yapı olarak zaten çocuklarına düşkün heleki benim kocama.Kızları yakında oturuyolar yürüme mesafesinde.2 gün gelmeseler kıyamet kopar.Ama ben annemlere gittim mi (ki ayda bi falan anca gidiyorum evimiz uzak) surat 5 karış heleki eşimde benle geliyosa allahhh 1 hafta konuşturmaz bizi.Keşke diyorum kendi damatlarından biri de ona böle olsaydı da anlasaydı ama nerde oğulları gibi.Neyse konuya dönelim biz evlendikten sonra k.peder vefat edince bu kardeşinin falan aklına girmiş kendisi sölemiyo.Eşimi almışlar aralarına başlamışlar duygu sömürüsü yapmaya.Bak annen yanlız çıkın onla beraber oturun.Zaten altlı üstlüyüz ki yanında da bekar oğlu var niye ben çıkıyorum yukarıya saçmalığa bakarmsnz.eşimde geldi bana söledi.Tabi can evinden vurmuşlar babası yeni ölmüş bunalım halinde tam zamanında sölemişler.Bende dedim ev ev üstüne olmaz zaten yanlız değil yanlız olsa benimde vicdanım kabul etmez ama oğlu var yanında ben çıksam bile huzursuz olcaz falan fişman ikna ettim o da allah için tamam dedi.Kaynanam hala daha sölenir durur beni yanlız bıraktılar diye.Allahdan ki kabul etmemişim kaynanamı tanımaya başladıkça dua ediyorum öle bi salaklık yapmadığıma.hiçbişeyden memnun olmaz sürekli şikayet eder.Onu kısaca şöle özetliyorum.Bardağa boş tarafından bakıyo.Aman bi dokun bin ah işit daha neler neler var :36::36:

Başlığı görünce hemen girdim içeri..
Benim kayınvaliden de dul ama başka şehirde yaşıyor,beş senelik evliliğimiz boyunca bir iki kere gelip iki gece falan kaldı bizde ısrar etsemde kalmıyor siz çalışıyorsunuz rahat edemiyorum diyor,o kadar diyorum anne faydan olur zararın olmaz diye ama yok gelmiyor,yoğun çalıştığımız için bizde gidemiyoruz.bayram tatillerinde yıllık izinlerde bir iki gün uğrayabiliyoruz.zaten çok sosyal bir kadın.çok severim çok sayarım kendisini,bana hediyeler kıyafetler ayakkabılar alır kargoyla yollar.aynı şehirde otursak bile yine aynı olurdu diye düşünüyorum.
karakter meselesi sanırım, bazıları yalnızlığını sosyalleşerek doldurmaya çalışıyor bazıları ise evlatlarına sarıyor sanırım
.

keşke benim kayınvalidemde öyle olsaydı ama en delisi bana rast geldi galiba sürekli ensemde sanki her konuda ondan izin almamı istiyor onsuz bişey yapılmıcak o ne isterse o olcak çoçuk gibi gece 11 12 de ogluna git bana tatlı al der git pasta al gel canım istedi der ya tuhaf enteresan bir kadın ben hep onu pohpohlucam ,benmi gelinim omu gelin anlamadım o nazlanıyo ben nazını çekiyorum aman yaa şimddiden bıktırdı beni valla

dul kayınbabası olan arkadaşım varsa aranızda kaynananmı vermek istiyorum talip olabilirsiniz :)çok meraklı zaten

benin halam dul 24 yasinda esi tegmendi sehit oldu,kadin evlenmedi zaten o zaman ogluda 1.5 yasindaydi simdi uzerinden 27 yil gecti bir tek oglu var düskünler birbirine ogluda subay oldu yani böyle hayati zindan ediyor filan tuhaf geliyor belki yapiyodur ama herseyine cocuguna adamis insanlar baska tutar dallari yok haa benim halam muhtac degil ayri yasiyorlar evlide degil cocugu ama öyle bir durumda yapmaz öyle seyler dullukla alakasi yok bence

ya nasıl böyle düşünebiliyorsunuz kızlar..
kendi babanız olmasa annenizin yapayanlız evin içinde öldümü kaldımı habersiz bir hayat sürmesine razı olurmuydunuz. elbetteki oğullarına düşkün olucaklar başka tutunacak dallarımı kalmış..kocası gitmiş ya yazık ne demek dul kaynana anlamadım..benim kayınpederim sağ ama kaynanam tam bir karnana bana.kayınpederimi takmıyo bile...dul olmakla ne ilgisi olur.ben babamı kaybettım 6 sene once.tek bir erkek kardeşim var kocamın benımle boşanacağını bilsem yinede annemi bırakabilirmiyim.kardeşimle yaşamasını asla istemem ama annem onu babasız nasıl büyütüyo biliyomusunuz...
babasız çocuk buyutmek nasıldır bir evde kocan olmadan olmak hafta sonları herkes aılesıyle gezerken herkesın kocası evde dıye bıyere gıdememek nasıldır bilemezsiniz..NE DİYİM ALLAH YAŞATMASIN SİZE.
.

Benim kaynanamda dul okuduklarımdan çıkardığım sonuç sosyal olan dul kaynanalar gelinleriyle ve çocuklarıyla gayet iyi benim ki gibi antisosyallerin de işleri güçleri gelin ve çocuklarıyla uğraşmak onları her konuda huzursuz etmek, numaradan hastalıklar uydurmak, oğullarını kocalarının yerine koyup gelini de kuma gibi görmek, senaryolar uydurup sonra kendi uydurduğu senaryoya inanmak, daha neler neler, kayınvalidemin de sosyal, hayat dolu, neşeli, anlayışlı bir insan olmasını çok isterdim doğrusu ama 1000 yıl da geçse değişmez bu kadın kendi dünyasında yaşayıp etrafındakileri mutsuz etmek hoşuna gidiyor çünkü

Benim kaynanamda dul okuduklarımdan çıkardığım sonuç sosyal olan dul kaynanalar gelinleriyle ve çocuklarıyla gayet iyi benim ki gibi antisosyallerin de işleri güçleri gelin ve çocuklarıyla uğraşmak onları her konuda huzursuz etmek, numaradan hastalıklar uydurmak, oğullarını kocalarının yerine koyup gelini de kuma gibi görmek, senaryolar uydurup sonra kendi uydurduğu senaryoya inanmak, daha neler neler, kayınvalidemin de sosyal, hayat dolu, neşeli, anlayışlı bir insan olmasını çok isterdim doğrusu ama 1000 yıl da geçse değişmez bu kadın kendi dünyasında yaşayıp etrafındakileri mutsuz etmek hoşuna gidiyor çünkü
Ben de öyle düşünüyorum..
kayınvalidelerinize uğraşacak birşeyler bulsanız belki ilgiyi kendi üzerinizden atabilirsiniz.tabi mümkünse eğer.

Ben de öyle düşünüyorum..
kayınvalidelerinize uğraşacak birşeyler bulsanız belki ilgiyi kendi üzerinizden atabilirsiniz.tabi mümkünse eğer.

3 yıldır görüşmüyorum zaten canım bana yaşattıklarından gına geldi artık, tek uğraşı da dizileri, bir tek dostu, arkadaşı yok öz kardeşleriyle, görümcesiyle, kaynıyla bile küs, onun adına üzülüyorum aslında allah kimseyi yapayalnız bırakmasın bunun sorumlusu da kendisi.

Back
X