Kayınvalidesinden memnun olanlar....

ELZBDE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
265
4
46
39
İçel Mersin
arkdşlar genel olarak baktğm konu başlıklarında eşlerinin aileleryle alakalı sorunlar paylaşılmış.ben de aksine çok mutlu olanlar kimler konuşalm istedim...

benim kayınvalidem 42 yaşında.kültürlerimiz çok zıt.eşim doğulu küçük yaşta evlendrilmş ve hizmet kavramı aşırı gelişmiş b kayınvalidem var.başlarda sorun yaşanmasından çok korkuyordum çünkü eşimn tarafı çok kapalılar bizim ailede de tam tersidir.tek b kapalı bile yoktur.evlenmeden önce beni dolduran korkutan çok olmuştu seni kapatırlar herşyne karışırlar dye...korkulan hçbşy olmadı allaha şükür.

b senelik evliyim ve allah bin kere razı olsun ki kayınvalidem benm evime sbahtan gelir halılarımdan camlarıma kdr siler bütün evimi temizlkçiden dha detaylı şekilde temizler oğluna bütün ütülerini yapar yemeğimi yapar ve akşam çıkar evine gder.kendi gelemiorsa da görümcelerimi yollar her işimi halleder.evlendğmden beri her çarşamda evimn tüm mutfak alışverişini tek kuruş para almadan hep kendi yapar. yanında laf arasnda bşyi beğendğmi sölesem ertesi gün alıp eve yollar. benim ailem sgara içtğmi bile bilmez kayınvalidem iş yaparken bna yemn ettirir elimi bşye sürdürmez kahve yap der btek ve karşlklı benmle sgarasını içer...ben çok mahçup oluyorum çok kızıorum bunları yapmasına öle yetişmiş b kadın.hizmet etmek ruhunda var.bazen iş yapmasın dye sert çıkışlarımda oluyor ama yanlış anlayack dye de korkuyorum sanki kayınvalidem evimde bşye dokunmasn dye anlar dye huzursuz da oluyorum....

allah herkese benm kayınvalidem gbi kayınvalideler nasip etsn.yuva bozan oğlunu karısına karşı dolduran annelerden uzak tutsun her zaman inşallah....

aminn..inşallah... valla burda kötü olanları okuya okuya evlenmekten korkar olmuştum.. iyi olanı yok mu hiç diyordum ki bu başlıgı gördüm..
sizin de Allah muhabbetinizi artırsın inşallah

Masallah... Gercekten Allah nazarlardan saklasin boyle kayinvalideyi ...

aminn..inşallah... valla burda kötü olanları okuya okuya evlenmekten korkar olmuştum.. iyi olanı yok mu hiç diyordum ki bu başlıgı gördüm..
sizin de Allah muhabbetinizi artırsın inşallah

ben de sizin gbi olumsuzları görüp içleri kararanlar için açtım bu konuyu:) ama yine de evlilk cdden kumar gbi bgn iyiyz ama yarn ne gösterir bilemeyz allah herksn hakknda hayrlısını versn kötülerden de uzak tutsun

amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn

yiğidi öldür hakkını yeme demişler.kv çok sorunlar yaşadık.bunlarla ilgilide konumda var yazılarda yazdım.ben kv için kötü diemem.eserekli diorum ben onun için .bazen ne zaman ne söleyeceğini bilmez beni üzer laf sokar ama hiç bişe olmamış gibi davranır sonra.bazen ansıl davranam şaşıyom.mesela benim biri 6 diğeri 10 aylık 2 oğlum var.geçen hafta ikiside hastaydı baya.aradım ozaman gelemedi belkide bana güvendiğinden gelmedi.3 gün öncede ben hastalandım çok kötüydüm eşim aramış anne bize gidermisin ... çok hasta ufaklıkta öle die.sağolsun hemen geldi.cmrts pazar pzrt 3 gün geldi.yemeklerimizi yaptı evimi sildi süpürdü eksiklerimizi aldı çocuklarıma bana baktı.ne yapsamda iyi etsem die çırpındı kadın.3 gün sabah geldi gece yarısı gitti.bugunde öle sabah yine gelirim die gitti.kal diorum yoruluyon böle diom evde 2 kaynım var çalışıyolar aç kalırlar die kalmıyo gidiyo.yaptığı temizliğide kendi evine yaparmış gibi titizlikle yapar.çocularıma güzel bakar geldiğinde.benim ailem antalyada ben izmirde.kimsemde yok burda.arada damarı tutsada kırgınlıklar olsada dediğim gibi yiğidi öldür hakkını yeme demişler hakkını yiyemem.saygıda kusur etmem.geldiğinde bana iş yaptırmaz ne kendi evinde ne benim evimde severek yapıyo.keşke zamanında kırgınlıklarda olmasaydı.unutulmuyo çünkü.ama yinede severim kv.arada şikayet etsemde.beraber gezeriz heryere gideriz alışverişe yemeğe sinemaya.hatta ilk gittiğimiz filmde hiç unutmam eğreti gelindi

yaşanan kırgınlklarda nazar boncuğunuz olmuş öle bakın bari :)
benm kayınbabam çok garip b adamdır konuşmaz yüzü gülmez sohbeti yoktur herks de ondan acayp çeknr ama allah var o da dünya iyisi b adamdır.tersi bna denk gelmedi kayınvalidem inşallah görmezsin kaldıramazsın dior :))) kayınvalideme hçbşye izin vermez.kapıyı çaldığında çocuklar değil illa kaynanam açacak kapıyı .zil iki kere çalınmayacak falan filan böle b adamken o da allah razı olsun bna karşı çok ilgli.benm sorunlu geçen b hamilelğm var hastanelerde çok yattım.kendi ailemle de aynı şehrde olmama rağmen kayınbabam gece yanmda kalması için kayınvalidemi başıma yollamştı herks çok şaşırmştı.çnkü kendi kardeşi için bile brakmamıştı kaynanamı....kayınbabamdan da ne dye bahsettm şmdi bilmiorum ama siz yaznzda yiğidi öldür hakknı ver demşsnz ya ben de kayınbabamn da hakkını vereym dye yazdm galiba hahahaha :))))

öle ama hep şikayet ediyoruz ama her insan aslında iyidir.ama anlaşmazlık olunca hep kötü taraflarını biliyoruz.bende 2005 yılında ilk hamileliğimin son zamanlarındaydım.ramazan ayıydı ve izmirde ozamanlar çok depremler olmuştu izmir günlerce sallanmıştı ve kafayı yemek üzereydim.hamileliğin etkisi büyük tabi vede çok zor geçiyodu.evime 2,5 ay giremedim.1 ay kv kaldım.uyku uyuyamıyordum.ramazandı bide.kp kv 1 ay boyunca sırf benim yüzümden bi salonda kanepede sıkış tepiş yattılar.banada rahat edeyim die yatak hazırladılar.ben baba uyucanmı die soradım hayır kızım sen uyu ben uyumuyom derdi öle sora sora uykuya dalardım.kp uyumazdı sahura kkadar.vakti gelince benide uyandırımazlardı huysuzluk etmeyip uykum bölünmesin uykusuz kalmayım di. sırf içim rahat etsin die.sankim bişe olsa bişe yapabilecek ama öle çok güvenmişim demekki.nakliye dükkanı vardı.ist şöförler gelirdi mal indirmeye dükkandan eve gitmezdim kp gelmeden şöförlerle birlikte oturur beklerdim kp şöförler ne dalga geçerlerdi benle.eşim bile içerlemişti bana güvenmiyonmu die.eşim uykuya dayanamaz benden önce uyurdusonra antalyaya gittim karnım burnumda 1 ay kaldımda öle kendime geldim.şimdi gülüyom ama ozamanlar ağlıyodum gülmek ne demek..

Son düzenleme:
ne kadar şanslısınnnnn maşallahhh allah bozmasın..benım kaynanam bırak temiziği ayda yılda bir evime gelir.misafir gibide oturdugu yerden kalkmaz..elinede gelirken bi kilo meyve getirmez...neyse bunlar sorun değil aslında kaynanam iyi kadındırda o görümcem yokmuuu bin kaynanaya bedel...

Maşallah ne güzel kaınvalideniz varmış.Çok şükür benimkide iyiydir 3 yıldır hiç sorunumuz olmadı uzağız birde senede 1 kere gidiyoruz.Genç olmasının faydasıda oluyor dikkat ediyoruz herşeye inşallahta hep böyle gider.

memnunum çünkü mükemmel bir evlat yetiştirmiş ve o evlat şu anda benim eşim..sadece eşimin annesi olduğu için bile memnun olabilirim.Evet k.validemi çok sevmiyorum,yaşattığı bazı şeyleri unutamıyorum ama "annem" deyip saygı duyuyorum.Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.

Çok şükür bizde iyiyiz evlendiğimden beri hiç birbirimizi kırmadık...Bana göre işin sırrı arada ki saygıyı ve mesafeyi korumakta...Her gün tel de görüşürüz..Aynı şehirde yaşamıyoruz biz memuriyet dolayısıyla tayinciyiz ama senelik izinlerimizde memlekete gittiğimizde yanlarında kalıyoruz...Her zaman saygılı ve iyi niyetli yaklaşırız birbirimize...Kişiden kişiye değişiyor tabi bu durum çünkü diğer bir eltim var o da başka bir ilde yaşıyor ve aynı bizim gibi izin dönemlerinde gelebiliyorlar sadece ama hiç mi hiç anlaşamazlar üstelik benden önce evlenmiş ama evlendiğinden beri sorunlu bir ilişkileri olmuş, eltim sanki şartlanmış gibi sürekli ters davranıyor tabi böyle olunca kayınvalidem de sorun yaşamamak için sessiz kalmayı ve uzak durmayı tercih ediyor...Bana göre bu gelin kaynana ilişkisinde en önemli unsur karşılıklı iyi niyet, şayet kayınvalide tırnaklarını çıkarırsa gelinde çıkarıyor..aynı şekilde gelinde tırnaklarını çıkarırsa kayınvalidede karşılığını bir şekilde veriyor...Nacizane fikrimdir, kişilere göre değişebilir belki de bu durum.

önce mavi bncuğumu kondurayımmaaşallah maaşallahcanım kaynanan iyi ama sende iyi niyetlisin
daha önce bir konu açılmıştı.kcası annesine karım hasta demiş,kaynanada gelip temizlik yapıp alışveriş yapmıştı ama maalesef kk hatunları tarafından topa tutulmuştu.

Maşallah...Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın ne kadar güzel kayınvalidenizle anne kız gibi bağlı olmanız

bende kayınvalidemden çok memnunum Allah razı olsun valla çok ii.Allahım bozmasın inş

bende kaynana sever olarak allah var yani yeri gelir kendi annemden çok severim kaynana gelin gibi olmadık hiç bi arkadaş gibidir bizimle 3eltiyiz hepimize aynı şekildedir allah razı olsun kaynanacımdan

vet maşallah gerçektennn
burda pek çok sorun yaşayanı görüyoruz,mutlaka boşuna
değildir,sıkıntıları vardır.Allah yardım etsin ama böyle güzel
ilişkileri görmekte insanı memnun ediyor.. en güzeli kadesa nında
dediği gibi,sevdiğimiz insanın annesi..hepsi değil ama biliyorum ki
çoğu kadın kayınvalidelerini kedileriyle rakip görüyorlar....
Allah izin verirse en kendi annem babam gibi olmaz tabi ama çok
ayrı görmeyeceğim..bir taraf beni dünyaya getiren ,bir taraf sevdiğimi..
Rabim herkesin evine huzur versin...

Bende kayınvalidemden çok memnunum öncelikle eşimi gerçekten çok iyi yetiştirmiş.
Üstelik yetiştirmesi maddi ve manevi zor şartlar altında yapmış bunu.
Bana karşı hep potizif mesela bazen aklından geçeni söylese bile sonra hemen toparlıyor.
Ben şu an kpss hazırlanıyorum benim için çok önemli çocuk işini erteledim dün akşam bana tlfda "bebiş yok mu "diye soruyor.
ki hiç sevmem böyle soruları yok dedim biraz da sesim gitti galiba "amannn sen sınavına çalış,istediğin puanı al,Allah vaktiyle verir zaten boşver beni ben ara ara sorarım öyle torun hevesime ver,kendini sakın üzüp kasma sen nasıl istersen öyle yap en iyi zamanı sen bilirsin" dedi.
Bu sözler bu tavır bile bana yeter,ne işime karışır,ne oğluyla ilişkime karışır ne bana karışır.
Ama ne bir saygısızlık yaparım ne ahh dedirtirim ne hediyemi ne güleryüzümü eksik ederim.
Ektiğini biçiyor pırlanta gibi kadın,Allah razı olsun
.

maaşallah ne güzel kayınvalide o öyle...okurken içime huzur doldu valla,allah bozmasın...arada bir yardıma gelmesi iyi ama görümcelerinizi temizliğe yollaması hoş değil,yapmak zorunda değiller sonuçta

Benimde çikolata renkli bir kayınvalidem var (yabancı uyruklu )baldan tatlıdır hele o gamzeleri yok mu yerim onları ben :)
Pek anlaşamıyoruz dil olarak ama hareketlerle anlıyoruz ne dediğimizi birbirimize...
Evime gelir temizler yardımcı olur her konuda.Buradakiler yoğurt ayran bilmezler.
Baya bir aramıştım ayran yoğurt bulmak için oda Allah razı olsun internetten öğrenmiş bana özel yoğurt ayran yapar.
Muhakkak hergün arayıp sorar yemek yedimmi diye.
Hastalansam kilo versem ödü kopar.
Eşime benden için sinemaya götür sahile götür çarşıya götür der sıkılmayayım diye...
Kendi çocuklarından ayırt etmez.
Ben ona çok saygılıyım oda bana çok sevgi gösterir.
Kısacası kayınvalidemi çok seviyorum
Allah nazardan saklasın hep böyle gitsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…