arkdşlar genel olarak baktğm konu başlıklarında eşlerinin aileleryle alakalı sorunlar paylaşılmış.ben de aksine çok mutlu olanlar kimler konuşalm istedim...
benim kayınvalidem 42 yaşında.kültürlerimiz çok zıt.eşim doğulu küçük yaşta evlendrilmş ve hizmet kavramı aşırı gelişmiş b kayınvalidem var.başlarda sorun yaşanmasından çok korkuyordum çünkü eşimn tarafı çok kapalılar bizim ailede de tam tersidir.tek b kapalı bile yoktur.evlenmeden önce beni dolduran korkutan çok olmuştu seni kapatırlar herşyne karışırlar dye...korkulan hçbşy olmadı allaha şükür.
b senelik evliyim ve allah bin kere razı olsun ki kayınvalidem benm evime sbahtan gelir halılarımdan camlarıma kdr siler bütün evimi temizlkçiden dha detaylı şekilde temizler oğluna bütün ütülerini yapar yemeğimi yapar ve akşam çıkar evine gder.kendi gelemiorsa da görümcelerimi yollar her işimi halleder.evlendğmden beri her çarşamda evimn tüm mutfak alışverişini tek kuruş para almadan hep kendi yapar. yanında laf arasnda bşyi beğendğmi sölesem ertesi gün alıp eve yollar. benim ailem sgara içtğmi bile bilmez kayınvalidem iş yaparken bna yemn ettirir elimi bşye sürdürmez kahve yap der btek ve karşlklı benmle sgarasını içer...ben çok mahçup oluyorum çok kızıorum bunları yapmasına öle yetişmiş b kadın.hizmet etmek ruhunda var.bazen iş yapmasın dye sert çıkışlarımda oluyor ama yanlış anlayack dye de korkuyorum sanki kayınvalidem evimde bşye dokunmasn dye anlar dye huzursuz da oluyorum....
allah herkese benm kayınvalidem gbi kayınvalideler nasip etsn.yuva bozan oğlunu karısına karşı dolduran annelerden uzak tutsun her zaman inşallah....
arkdşlar genel olarak baktğm konu başlıklarında eşlerinin aileleryle alakalı sorunlar paylaşılmış.ben de aksine çok mutlu olanlar kimler konuşalm istedim...
benim kayınvalidem 42 yaşında.kültürlerimiz çok zıt.eşim doğulu küçük yaşta evlendrilmş ve hizmet kavramı aşırı gelişmiş b kayınvalidem var.başlarda sorun yaşanmasından çok korkuyordum çünkü eşimn tarafı çok kapalılar bizim ailede de tam tersidir.tek b kapalı bile yoktur.evlenmeden önce beni dolduran korkutan çok olmuştu seni kapatırlar herşyne karışırlar dye...korkulan hçbşy olmadı allaha şükür.
b senelik evliyim ve allah bin kere razı olsun ki kayınvalidem benm evime sbahtan gelir halılarımdan camlarıma kdr siler bütün evimi temizlkçiden dha detaylı şekilde temizler oğluna bütün ütülerini yapar yemeğimi yapar ve akşam çıkar evine gder.kendi gelemiorsa da görümcelerimi yollar her işimi halleder.evlendğmden beri her çarşamda evimn tüm mutfak alışverişini tek kuruş para almadan hep kendi yapar. yanında laf arasnda bşyi beğendğmi sölesem ertesi gün alıp eve yollar. benim ailem sgara içtğmi bile bilmez kayınvalidem iş yaparken bna yemn ettirir elimi bşye sürdürmez kahve yap der btek ve karşlklı benmle sgarasını içer...ben çok mahçup oluyorum çok kızıorum bunları yapmasına öle yetişmiş b kadın.hizmet etmek ruhunda var.bazen iş yapmasın dye sert çıkışlarımda oluyor ama yanlış anlayack dye de korkuyorum sanki kayınvalidem evimde bşye dokunmasn dye anlar dye huzursuz da oluyorum....
allah herkese benm kayınvalidem gbi kayınvalideler nasip etsn.yuva bozan oğlunu karısına karşı dolduran annelerden uzak tutsun her zaman inşallah....
maaşallah ne güzel kayınvalide o öyle...okurken içime huzur doldu valla,allah bozmasın...arada bir yardıma gelmesi iyi ama görümcelerinizi temizliğe yollaması hoş değil,yapmak zorunda değiller sonuçta
senin evin bütün işlerini niye kv yapıyoki sen çalışıyomusun yada hamile falanmısın
Bana çok enteresan geldi neden o kadar çok temizlik vs yapıyorlar ki evinizde ben çok rahatsız olurdum, hatta özgürlüğüme müdahale gibi gelirdi. Çok çok iyi bir kayın valideye sahibim hep keyifli ilişkimiz ama hep mesafeliyizdir. Biraz yüzgöz olunsun hemen yönetmeye çalışıyor bence anneler. Ben biraz kendi işimi de kendim yapayım, kendi hayatıma da kendim yön vereyim diyenlerdenim sanırım :)))
Bende kayınvalidemden çok memnunum öncelikle eşimi gerçekten çok iyi yetiştirmiş.
Üstelik yetiştirmesi maddi ve manevi zor şartlar altında yapmış bunu.
Bana karşı hep potizif mesela bazen aklından geçeni söylese bile sonra hemen toparlıyor.
Ben şu an kpss hazırlanıyorum benim için çok önemli çocuk işini erteledim dün akşam bana tlfda "bebiş yok mu "diye soruyor.
ki hiç sevmem böyle soruları yok dedim biraz da sesim gitti galiba "amannn sen sınavına çalış,istediğin puanı al,Allah vaktiyle verir zaten boşver beni ben ara ara sorarım öyle torun hevesime ver,kendini sakın üzüp kasma sen nasıl istersen öyle yap en iyi zamanı sen bilirsin" dedi.
Bu sözler bu tavır bile bana yeter,ne işime karışır,ne oğluyla ilişkime karışır ne bana karışır.
Ama ne bir saygısızlık yaparım ne ahh dedirtirim ne hediyemi ne güleryüzümü eksik ederim.
Ektiğini biçiyor pırlanta gibi kadın,Allah razı olsun.
senın gıbı gelıne can kurban yavrum benım:))
uzak olmanızda ılıskınızde cok buyuk bır artı yanlız bunuda kabul etmek lazım
evet ben hamileyim.ama hamile olmasam da aynı şekilde olurdu.çünkü bu benm kayınvalidemn yapısı.herkse karşı böyle...gayet iyi b maddi durumları var allaha şükür.bilinen bir aileler de.onun yerinde başkası olsa biraz keyif sürer ama o hala evde kocasının ayakkabılarını kendisi bağlayan b kadın.aşırı b iyilği söz konusu.ben üzülüorum çnkü canının kıymetni hiç bilmior ama ben böle mutlu oluyorum dior...
ben de sizin gbi olumsuzları görüp içleri kararanlar için açtım bu konuyu:) ama yine de evlilk cdden kumar gbi bgn iyiyz ama yarn ne gösterir bilemeyz allah herksn hakknda hayrlısını versn kötülerden de uzak tutsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?