Kayınvalidesinden memnun olanlar....

3 gün önce sözlendim. Ancak kendisini epeydir tanıyorum. Masanın üstünden tezgaha bardak bile koydurmaz. Temizlik yapacak diyelim, beklemesini söylerim beraber yapalım derim, olmaz kızım sen dersine çalış senin işin okumak der. Kendi annem dul kadın. Babamı 3 yaşımda kaybettim. Malum durumlardan ötürü tek başına evi çekip çevirmekten annem çeyiz yapamadı bana. Her hafta gittiğimde elim dolu gelirim kayınvalidemden. Çeyizlik almış olur hep. Asla bana masraftan kaçınmaz. Birşey alırken en iyisini aldırır mesela. Ne yemek istesem hemen kalkar yapar. Otururken eli elimde olur sık sık gelir durup dururken sarılır. Kızlar yok.. Hatta genel olarak ailede hiç kız çocuğu yok. O yüzden pek bir düşkün bana üzerime titriyor.. Sırf annem zora düşmesin diye kız tarafının alacağı büyük eşyaları da kendisinin alacağını söyledi.. Hava atmak için mi? Hayır.. Çünkü öyle olsa, "bizim taraftan soran olursa biz yaptık deyin kızım " demezdi.. Sağolsun 4 4 lük evlat yetiştirmişler.. O benim ikinci annem.. Dert ortağım.. Birisi hakkımda en ufak birşey dese hemen savunmaya geçer.. Bana laf bile kalmaz.. Eee bulmuşuz iki karadenizli hatun birbirimizi Çok seviyorum.. Umarım her daim böyle devam eder.. İyi Ki Var...

bende anlatayım kayınvalidemi...
onunla arkadaş gibi herşeyimi paylaşırım herşeyi rahat rahat konuşabilirim yanında....
laf sokma falan nedir bilmez...
oğlunun beni kısıtladığı ve kıskandığı konularda sen karışmıycaksın genç kız giyecekte gezecekte der...
kendi ewine mutfağına ne alırsa banada alır...
1 senelik ewliyiz ewimiz çok yakın olmasına rağmen rahatsız etmemek adına gelmez herzaman ayda bir zorla biz getiririz...
kendi dükkanımız var orda çalışır çalışan alımlı bakımlı ve diktatör bir insandır...
bende ona yardım edeyim derim ew temizliği olsun dükkanımızda olsun asla der elimi sürdürtmez...
öyleki bir annedir görümcemin düğün hazırlığında ewi temizlenecekti ve görümcemin görümcesi wictoryada gelsin yardım etsin dediği zaman onun ne işi varmışorda bünyesi zayıf hava soğuk hasta olur gelemez o siz temizleyin der...
ama gel görki oğluyla bir tartışalım annem ona tel açıp oğlun çok sinirli dediği zaman seninde kızın az değil benim oğlumun hep kollarını cırmalamış der
.........okadarınıda benim cadılığıma veriyorum..............

Son düzenleme:

kız hangi mazadan aldın o kaynanayı bizede söyle.

şaka bi yana kaynanan biraz abartmış gibi geldi ama neyse böyle kaynanaların olduğunu duymak bile ii geldi allah bozmasın inş.

senin evin bütün işlerini niye kv yapıyoki sen çalışıyomusun yada hamile falanmısın

Bana çok enteresan geldi neden o kadar çok temizlik vs yapıyorlar ki evinizde ben çok rahatsız olurdum, hatta özgürlüğüme müdahale gibi gelirdi. Çok çok iyi bir kayın valideye sahibim hep keyifli ilişkimiz ama hep mesafeliyizdir. Biraz yüzgöz olunsun hemen yönetmeye çalışıyor bence anneler. Ben biraz kendi işimi de kendim yapayım, kendi hayatıma da kendim yön vereyim diyenlerdenim sanırım :)))

maaşallah ne güzel kayınvalide o öyle...okurken içime huzur doldu valla,allah bozmasın...arada bir yardıma gelmesi iyi ama görümcelerinizi temizliğe yollaması hoş değil,yapmak zorunda değiller sonuçta

amin cnm sağol.görümcelerimi yolluyor derken yanlış anlaşıldım sanırım.kmse kmseyi zorla yollamııyor tabiki.hoş ztn onlara da istemedkleri bşyi yaptrmak mümkn değil.kendi yardm edecği bşye gelemiorsa kızlara sölüor onlar da aynı annelerinin kızları yapmayn dememe rağmen yardmcı oluyorlar sağolsunlar...

senin evin bütün işlerini niye kv yapıyoki sen çalışıyomusun yada hamile falanmısın

evet ben hamileyim.ama hamile olmasam da aynı şekilde olurdu.çünkü bu benm kayınvalidemn yapısı.herkse karşı böyle...gayet iyi b maddi durumları var allaha şükür.bilinen bir aileler de.onun yerinde başkası olsa biraz keyif sürer ama o hala evde kocasının ayakkabılarını kendisi bağlayan b kadın.aşırı b iyilği söz konusu.ben üzülüorum çnkü canının kıymetni hiç bilmior ama ben böle mutlu oluyorum dior...

sözde iyilik yapıp kontrolü ele geçrmeye çalışan anneler de çok,haklısın tabiki.ama bizde öle bşy söz konusu değil.ben ona oğluyla netleştremedğm b durumu bile yansıtsam iknzn arasnda kızım bna laf düşmez der geri çeker kendni.bşylere müdahil olmaktansa uzak kalmayı terch etmiştir hep.
az önce b arkdşa verdğm cevaptaki gbi bu benm kayınvalidemin yapısı içinden gelerek yapıor.bu bana özel hali tavrı değil sevdği herkse sinir bozacak kdr iyinyeti ve hizmeti söz konusu..... ha bde sanki sadece temzlk yapmaktan ibaretmş iyiliği gbi anlaşıldım sanırım:)

senın gıbı gelıne can kurban yavrum benım:))

uzak olmanızda ılıskınızde cok buyuk bır artı yanlız bunuda kabul etmek lazım

vallaha benimki de bir tanedir.yemek yapar yollar hiç birşeyimize karışmaz hep beni tutar haksızda olsam.evime gelince yerinde duramaz varmı yapılcak işin ütün varmış camını sileyimmi der.yemek yapmadan da gitmez.geldimi çok seviniyorum vallahi ben.arada eşyaların yerinide değiştirir ama ben birşey demem o gidince yine istediğim şekle sokarım.ne gerek var kırmaya.

hatta arada para verir biz parasız kalınca.eşimede derim hep bir sürü maaşımız var kadıncağız ev hanımı o bize bakıyor biz ona bakacağımıza diye :) çok şükür çok iyi anlaırız.ama o da mesafelidir bana bende cıvımayız öyle yüzgöz olmayız.zaten öyle çok muhabbet tez ayrılık getirir.

insan anlasmak istedikten sonra anlasir bence tabi istisnalar haric
misal siz evinizin temizliginden ütüsünden yemeginden vs kaynananizin yapmasindan hosnutsunuz ama tam tersi olanda var benim özelim ne hakla girer diyende
cok sükür kaynanamla sorun yasamiyorum 10 yildir evliyim ama sorun arasam birbirimizin yüzüne bakamaz hale geliriz inan biraz o görmezden geliyor biraz ben her sey cift taraflidir bence
kaynanami severim sayarim oda ayni önemli olan saygiyi elden birakmamak

Bende istiyorummmm bende bende...

Kayınvalideni bilime bağışlamalısın... E klonlayıp bol bol dağıtsınlar değil mi

senın gıbı gelıne can kurban yavrum benım:))

uzak olmanızda ılıskınızde cok buyuk bır artı yanlız bunuda kabul etmek lazım

Yerim ben seni

Uzakta olması önemli bir etmen kabul ediyorum :)
Ama kötü insan heryerden yetişip huzur bozmayı beceriyor galiba.

arkadaslar bende kayinvalidemle bildiginiz anne kizim yani.deli oluruz birbirimiz icin.hatta bizi yanyana gorenler direk kizinmi diyolar.birbirimizede cok benzetiyorlar.kipir kipirdir hic duramaz yerinde.herseyi konusabiliyorum onunla.ben awrupa yakasinda o anadolu yakasinda oturuyor.walla ozluyorum ben annemi yaaaa. Bak yine aklima geldi bi ariim bakiim napio.valla cok seviyorum onu.

sanırım kayınvalidenizde geyşa ruhu varkocasına hizmet etmekten hoşlanabilir ama sizin evinize temizlik olayı fazla olmuş bence, yardım edebilirde herşeyi onun yapaması biraz ilginç ben olsam rahatsız olurdum

ya bende istiyorum öyle kaynana eşinin erkek kardeşi feian yokmu :))

Ben de çok memnunum kayınvalidemden. Sekiz yıldır evliyim ama en ufak bir lafımız olmadı çok şükür. Kendisi melek gibidir, baba hep "kızım" diye hitap eder.

benim kayınvalide adayımın da maşallahı var kızlar.erkek arkdaşım beni tanıştırdı ertesi gün gitmiş bana terlik almış vestiyere koymuş bu gelinimin kisme giymesin demiş.kendisine birşy alsa örtü kırlent vs vs hemen banda alır bna da sipariş verdirtir.bna yemek kitapları ayırmış poşet poşet evlennce çeşit çeşit yapasın diye...bnm de beğendiğim bir yiyecek olsun hemen yapar gideriz çay içmeye ben kaldırıyım bir çay bardağı izin vrmez otur kızım der.evlenirsek perdelerimizden tutun yatak örtümüze kadar yapıcakmış yaptıkalrını da gösteriyor hep bunalr sizin ister hepsini alın ister istediğinizi götürün diyor. o kadar iyi niyetli ki maşalllah hep tahtalara vuruyorum... (çok da beceriklidir; yemek olsun dikiş nakış böyle şeyler süper gelir elinden) bnm de biraz elim çabuk üzerinize afiyet yemek temizlik huylarım çok hoşuna gitmiş bir de görümceciğim vr yaşça benden küçük o da beni o kdr sevıyor ki anlata anlata bitiremıyormuş evde :) artık yenge demeyede başladı...arada gelir ders çalıştırırım...

bna dedi ki kızm yeter ki siz iyi anlaşın bn hiçbirşy istemıyorm dedi kapımızı bile açmasanızz sizn anlaşmanız çk önemli dedi..bebeğiniz olunca atın bebişi bize gezmeye tozmaya gidin hayatınızı yaşayın tıkılmayın eve köye sıkmayın kendinizi gençliğinizi yaşayın doyasıya dıyor

bizim erkek arkdaşımla aramız iyi olsn diye ellerinden geleni yapıyorlar ailecek zaten çok iyi niyetliler ama kayınvalide adayım dha bir ballı cnm (annemden ballı olmasın) anne diycem de ayıp olur dıye diyemıyorum söz kesilir kesilmez anne demek için can atıyorum diyebilirmm..

allah herkese böyle ballı şekerli kaynanalar nasip etsin...

arkdşdlar benm kayınvalidem hergün gelip de düzenli olark temzlk yapıp gtmior yani misyonu bu değil:) bu kdr temzlk yapması ilgnç dyenler için sölüorum bnu...buarada ben dedğm gbi kayınvalidemn herbşynden memnunm o da benden memnun.allah da bozmasn burdaki esas konu temzlk değil.karşlklı gelin-kaynana ilşksnin iyi olunması. bu konuyu da bu yüzden açtım ztn. kayınvalidesyle iyi olanlarla da konuyu paylaşalm istedm.

kaynanasıyla alaklı olumlu ya da olumsuz b ilşksnden bahsetmeyp sadece sorgulama kısmndki arkdşları anlayamdm kusura bkmayın...
Allah herksn evlilğni mutlu devam ettrsn inşallah.eşi ve eşlerinin aileleryle sorunsz b ömür nasip etsn....

benim kv de de arada eserikliği tutsada iyidir. 2,5 senedir evliyim. Çok büyük bir sorunumuz olmadı. ama arada insan dediklerine alınıyor.

Ayrı şehirlerde oturmanın da avantajı aslında.

Oda bize geldiğinde camlarımı siler, süpürür, siler, çamaşırlarımı asar, ütümü yapar. Boş durmayı sevmiyorum der. İşlerin ucundan tutar.
Doğum yaptığım zaman 40 gün kaldı. Her gün yemeğimi yaptı, evimi temizledi. Canın ne istiyor bugün diye sordu.
Doğum günlerimde oturduğu yerden kargoyla devamlı hediyelerimi yollar. Her geldiğinde eli boş gelmez. Bir hediye kesin alır. Eşime almaz bana alır.
Etinden, salçamdan, fındığından, cevizinden aklınıza ne geliyorsa doldururur bir başka bavuluna getirir. Hatta burda hormonlu diye domatesini, biberine kadar getirir.
Gelince marketine gider adan zye tüm herşeyleri alır. Sırf kv değil kp de öyledir.
Hatta kp hizmet bile beklemez. Ben kızımla ilgilenince gider mutfağa meyvemi getirir soyar, çerezleri doldurur kaselere getirir. Çikolatamı hiç eksik etmez.
Dışarı ne zaman çıksa eli boş gelmez.
Ne zaman onlara gitsek benim en sevdiğim yemeklerin hepsini yapmış olur.
Kv hatta babanın kendi öz kızı olsa seni sevdiği kadar sevmezdi der.
Sonuçta karşılıklıdır hep. Bende bugüne kadar her özel günde ararım. Kandil, bayram, anneler babalar gününde. Hasta olsalar hergün arar nasıl oldunuz diye sorarım. Anneler babalar gününde hediyemi alır kargoyla yollarım. Hastanelik durumları olsa ameliyat falan çiçek siparişimi veririm gönderirim.
Ne zaman telefon etsem yavrum, kızım diye açarlar telefonu.

Yeri geliyor otururup karşılıklı kahvelerimizi içer dedikodularımızı bile yapıyoruz. Gizli gizli sigara içerdim. Birgün kızdı. İçmesen daha iyi ama sigarayla saygı olmaz. rahatını da bozma yak gel demiştir. Hatta birgün mutfakta sigara içerken kp gelince söndürüyordum. Adama zırt pırt gelip durma kız senin yüzünden rahat bir sigara içemiyor diye azarlamıştı:)

dedim ya herşey karşılıklı. Biz birbirimize adım atmasak tek taraf devamlı adım atsa bu şekil olmaz bence. Çünkü eltime hep bir adım attılar eltim 10 adım geri çekildi. ama yinede ona karşı soğuk olmadılar. Oğlumuz var ortada. Onun mutluluğu dediler. Hep iyi olmaya çalıştılar. Eltimde geç de olsa anladı ama. Oda Allaha şükür iyi şimdi.
Ha hiç mi sorun yaşanmıyor. Ufak da olsa oluyor. O zamanda bir tarafın he deyip geçmesi gerek ki sorunlar büyümesin. İki tarafta tırnaklarını gösterse işler daha farklı olur.
Benim kv de genç. 48 yaşında. genç olmasının avantajları var. Bizi daha iyi anlıyor. Öyle giyim falan konusunda daha anlayışlı oluyorlar. Kv hatta istediğinizi giyin. Gençliğinizi yaşayın bir daha mı dünyaya geleceksiniz diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…