Kayınvalidesinden memnun olanlar....

allah bozmasn inşallah.dedğnz gbi tabi herşy karşlklı.herks çok ilgnç geldi fln yaznca biz de b sorun mu var cdden demeye başlamştm ki sizin yazınızı gördüm :))

hay maşallah barekallah..sanırım hamilesin diye de kıyamıyor sana...sen de böyle kayınvalideyi el üstünde tutmalısın...yanlış anlama annem demmeişsin eşimin annesi demişsi her hafta evimi temizleyip bana 5 kuruş harcatmayan diye...annene nasıl davranıyorsan hatta ona daha hassas olmalısın..insan kendi annesinden daha hassas olmak zorunda hissediyor zaten kayınvalidesine..annen seni her haliyle bilir kabul eder de kayınvalide ne de olsa sonradan olduğu için neye alınıverecğini bilemediğinden dha biihtimamlı davranmak gereğini duyuyorsun...

Yerim ben seni

Uzakta olması önemli bir etmen kabul ediyorum :)
Ama kötü insan heryerden yetişip huzur bozmayı beceriyor galiba.

kesınlıkle katılıyorum kotu nıyetlı ınsan heryerden yetısır ben hergun kayınvaldemı goruyorum hatta haftaonu tatılde bıle bırlıkteydık
ben normal sartlarda kendı arkadaslarımdan bıle bukadar ıclı dıslı olmaktan sıkılrım
ama kadın benı rahatsız etmıyor kotuluk yapmıyor cok sukur kotu nıyet olsa
coktan kavga gurultu olurdu bızdede bukadar samımıyet ıle

bende diyordum hiç k.validesinden memnun olan yok mu diye :)) çok şükür çıktı benim gibi sevenler.. benim k.validemde çok tatlıdır.. Zaten herkesçe sevilir kendi. sessiz kendi halinde güleç yüzlü tatlı bir kadındır saolsun.. ben kızım 6,5 aylıkken işe döndüm.. kendi annem sizlere ömür.. kızıma kv. baktı 5 yıl boyunca.. ve bir kere of dememiştir saolsun.. ben ona üzülüp kızım 4 yaşına gelince yuva bakayım anne dedim.. sende dinlen aman ne çok kızdı hazırlık dönemi gelmeden hiçbişeye vermem kızımı diye :)) Annem benim saolsun.. Allah binkere razı olsun.. maşallah

benimde kayınvalidem çok iyidir... zaman gelir aşkımdan çok benimle ilgilenir.. ben ne istiyosam onu yapar, hiç kırmaz. inşallah hep böyle devam eder ilişkimiz. allah başımızdan annelerimizi eksik etmesin

Merhaba Kızlar ;

Bende Kayınvalidemden memnunum. Aslında başlarda çok güllük gülüstanlık değildi herşey ama, şimdi iyiyiz çok şükür. Ne de olsa eşimizin annesi. Biraz bizim davranışlarımızlada alakalı bir durum. Biraz saygı Biraz hoşgörü herşeyi değiştirebiliyor. Benim annem unutur d.günümü K.v. hatırlar. Arada laf soktuğuda olur ama çok takılmam iyi taraflarına bakarım. Oda Kinci değildir sağolsun hemen normale döner.

Yanlız şu forumda bazı konulara bakıyorum da gelinlerde de hiç saygı kalmamış. Burda bu kadar öfkeli olanlar tabiki Kv yanında suratları bir karış oluyorlardır eminim. Etki-Tepki meselesi. Çokmu zor biraz güleryüz diye düşünüyorum. Bizde evlat büyütüyoruz. Empati yapsak geleceği hesaba katsak sanırım herşey daha güzel olacak.

Bir zamanlar güzel bir köye muhteşem bir düğün olmuş. Bu düğünde köyün en güzel kızı ile köyün en yakışıklı delikanlısı birbirlerini severek evlenmişler. Ne var ki bu köyde yeni gelinler kaynanalarının evine gelin olarak geliyorlarmış. Yeni gelin ister istemez kocasının anasının evinde oturmak zorunda kalmış. Tabiki sadece bu güzel gelin kaynanasıyla birlikte aynı evde yaşamıyormuş. Köyün bütün yeni gelinleri aynı şekilde kaynanası ile kalıyormuşlar.

Düğünden bir zaman sonra gelinin kocası ve kayınpederi köyün uzak yerlerindeki tarlalara ekinler ekmek için her sabah erkenden evden ayrılıyorlarmış. Eve dönüşleri gece geç saatleri buluyormuş.

Zaman bu şekilde akıp giderken, gelinle kaynana arasında yavaş yavaş sıkıtılar oluşmaya başlamış. Kaynana bu sıkıntıları kocasının ve oğlunun duymamasını istiyormuş. Fakat gelin zaman geçtikçe kaynanasından nefret etmeye başlamış. Artık bu nefretini öyle ilerletmiş ki onu öldürmeyi bile düşünmeye başlamış. Fakat bu düşüncelerini kocasına da açamıyormuş. Ondan çekiniyormuş. Onun anasını tutacağını kendisine kötü davranacağını zannediyormuş. Bir şekilde kaynanasından kurtulmak istiyormuş. Başka bir eve taşınmaya düşünmüş fakat kocasının kabul etmeyeceğini biliyormuş. Bunu teklif edememiş kocasına. Günler sıkıntı içinde geçerken kendi kendine bir karar vermiş. Kaynanasını öldürmek istemiş fakat kimsenin de kendisinden şüpelenmemesi gerektiğini düşünmüş. Bir plan yapmış ve kasabaya gitmiş. Kasabada ki aktarın yanına giderek olayı anlatmış. “Benim kaynanam çok kötü bir insan bana sürekli zulüm yapıyor evde hiç huzurum yok bundan sonraki hayatımı huzurlu geçirmem için onun ölmesi lazım” diyerek aktardan zehir istemiş. Aktar kendisine “tabii vereyim fakat sen bu zehiri yavaş yavaş yemeğine koyacaksın yani her aşam azıcık yemeğine katacaksın zaman içinde o yavaş yavaş zehirlenerek ölür” demiş. “Fakat yapman gereken en öneli bir şey daha var” demiş. Ve gelin merakla sormuş. “Nedir o” Aktar sakin bir şekilde; “Sen bu zehiri kaynananın yemeğine koymaya başladığında ona çok iyi davranmalısın ki senden şüphelenmesinler. Aksi taktirde senin zehirlediğini anlarlar ve kendini hapishanede bulursun. Aile düzenin tamamen bozulur.” Demiş. Bu bilgileri ve zehiri alan gelin sevinç içinde köyüne gelmiş. Evde büyük bir mutlulukla akşam yemeğini yapmış. O kadar mutluymuş ki kaynanası bile şaşırmış. Akşam yemeğini öncelikle kaynanaya vermiş. Kimse görmeden de azıcık aldığı zehirden yemeğine koymuş. Kaynanasına karşı güler yüz göstermiş. Sevgi göstermiş. Kaynana olanlara hiçbir anlam verememiş.

Günler birbirini kovalamış. Gelin kaynanaya o kadar iyi davranmaya başlamış ki, kaynana bundan etkilenerek geline daha iyi davranmaya başlamış. Evin erkekleri bu olaydan bir şey anlamamışlar fakat, evde birhuzur ortamı olduğundan çok memnunlarmış. Aylar geçmiş gelin kaynanasını sevmeye başlamış bir zaman sonra en sevdiği kişinin o olduğunu görmüş. Fakat en sevdiği kişiyi zehirlemeye devam ediyormuş. Bundan hemen faz geçmiş ve alel acele kasabanın yolunu tutarak aktarın yanına varmış. Aktara; “Ben kaynanamı zehirlemekten vazgeçtim, meğer o dünyanın en iyi insanı imiş, ben farkına varamamışım, şimdi benim en sevdiğim insan o” diyerek daha önce aldığı zehirin panzehirini istemiş. Aktar; “Kızım sana daha önce verdiğim zaten zehir değildi. Sadece nişasta idi. O nedenle korkacak bir şey yok. Senden önce de ben çok geline nişasta vererek gelin kaynana arasını düzelmesine yardımcı oldum.” Demiş. Bunu üzerine gelin büyük bir sevinçle aktarın yanından ayrılarak köyüne geri dönmüş.
Sonuç: Siz birilerine iyi davranırsanız, biliniz ki o birileri de size iyi davranmaya başlayacaktır. Yapılan kötülüklere karşı bir süre sabırlı olunursa arkasında iyiliklerin geleceğini bilmemiz gerekiyor.

bu hikayeyi bileniniz vardır..geçen gün tv de dinledim tekrardan aklıma geldi şimdi..
her ne olursa olsun, iyi niyeti ve güler yüzü esirgememek önemli sanırım kayınvalide ve
tüm insan ilişkilerinde....

çok sevdiğim bir hikaye.. kendi adıma sürekli birşeyler çıkarırım bu hikayeden..evet gerçekten çok kötü niyetli insanlar da olabiliyor.. siz ne yaparsanız yapın kötülüğünden vazgeçmeyen de yok değil.. ama bi çok ilişki özellikle kayınvalide gelin ilişkisinin etki-tepki meselesi olduğunu düşünüyorum.. kimse empati yapmıyor..çoğu insan olaylara hep ben haklıyım diye bakıyor.. hoşgörümüz gitgide azalıyor maalesef

ay bu konuya benimde yorum yapmam lazım :)
bende kayınvalidemi sevenlerdenim Allah razı olsun gerçekten onların düşünceleri çocuklarımız mutlu olsun herkes evinde huzurlu olsun düşüncesi öyle oluncada sende onları daha çoks eviyorsun
evliliğin ilk zamanları biraz yanlış anlardım tavır yapardım kendimce rahatsız olurdum ama kızıyorum şimdi kendime nie yaptım die gerçekten Allah razı olsun hem kaynanamdan hem kayınpederimden :)

ıyı kaynana haberlerı duymakta güzel oluyormus kotulerı okuya okuya ıcım sısmıstı
Allah herkesı mutlu etsın

sevgi,saygı karşılıklıdır.sen kötü olursan karşındaki istediği kadar iyi olsun sen onu kötü anarsın.Allah mutluluğunuzun,huzurunuzun bozulmasına izin vermesin.çokşükür benimde kvm,kpm,görümcelerim,kbiraderlerim,eltilerim çookiyiler Allah razı olsun,bende olara karşı hep iyi olmaya çalışıyorum inşallah bende onlar için iyiyimdir.burada açılan bazı konulardada sizin anlattığıızın benzerini alatıp şikayetçi olan herşeyime karışıyor,evimi temizliyor orası benim evim ona ne diyip dert yananlarda oldu.yapılanı görme açısıda çok önemli.sende iyi bir insansınki kvni yaptıklarını iyi niyetle karşılıyorsun.Allah sendende razı olsun canım ne mutlu sizlere..

Düğünde herşey berbattı iki aile arasında hoş şimdi de iyi değil bir allahın selamı nedir vermiyorlar birbirlerine ama benim ailemin eşime eşimin ailesinin bana karşı kırıcı bi sözü hareketi yok arkamızdan bişi dönüyomu bilemiyorum ama aylar geçti allaha çok şükür can sıkan bişi yok memnunum herkesten bence böyle daha iyiler:)

çok doğru sölüorsunuz bakış açısı çok önemli...b arkdş anne değil eşimn annesi yazmışsn dye eleştrmş beni kendnce haklı olabilir ama ben burda karışıklğa sebep veremek açısından eşimn annesi dye yazdım...çok teşekkr ederm allah sizden bizden hepmzden razı olsun. sorun yaşayanlar umarm düzelrler.ha bide b taraf iyi oldğu halde kötülük yapanlar(gelin-kaynana farketmez) allah onların da yüreğne merhamet versn inşallah....

kayınvalidem için ne iyi ne kötü diyebilirim tek bildiğim anı anını tutmuyor bende ona ayak uydurmaya calısıyorum napim ben büyüğüm ya

benim kayınvalidem de iyidir
özellikle yeni evlenecekler her kayınvalidenin kötü olduğunu düşünmesin
geldiğinde yemeğimi temizliğimi vs yapar
benden bişey beklemez
onlara gittiğimizde de herşeyi o yapar
bir ihtiyacın var mı diye sorar
ara bozucu fitne fesat bi tip de değildir
daha ne olsun çok şükür

masallah masallah masallah valahi süper kaynanaymıs seninki ben kaynanama 10 üzerinden 6 veriyorum hahahah:)

Valla o halde çok şanslısınız, ne mutlu size. Keşke tüm kayınvalideler sizinki gibi düşünceli, ince fikirli olsalar... Hadi ince düşünceyi de geçtim fitne-fesat sokmadan, herhangi bir istekleri olmadan dursalar o bile kâfi.

Genel olarak bakınca ben de seviyorum kayınvalindemi,memnunum bana karşı olan tavırlarından.kendi kızı gibi seviyor.
ama elbette bazı hoşuma gitmeyen huyları mevcut;gösterişi çok sever,kılık kıyafetime çok dikkat eder mutlaka yorum yapar,bana hep görümcemi anlatır vs vs ufak tefek ayrıntılar.yine de iyi anlaşıyoruz.

Allah bozmasın ya darısı tüm bekarların başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…