benim kv de de arada eserikliği tutsada iyidir. 2,5 senedir evliyim. Çok büyük bir sorunumuz olmadı. ama arada insan dediklerine alınıyor.
Ayrı şehirlerde oturmanın da avantajı aslında.
Oda bize geldiğinde camlarımı siler, süpürür, siler, çamaşırlarımı asar, ütümü yapar. Boş durmayı sevmiyorum der. İşlerin ucundan tutar.
Doğum yaptığım zaman 40 gün kaldı. Her gün yemeğimi yaptı, evimi temizledi. Canın ne istiyor bugün diye sordu.
Doğum günlerimde oturduğu yerden kargoyla devamlı hediyelerimi yollar. Her geldiğinde eli boş gelmez. Bir hediye kesin alır. Eşime almaz bana alır.
Etinden, salçamdan, fındığından, cevizinden aklınıza ne geliyorsa doldururur bir başka bavuluna getirir. Hatta burda hormonlu diye domatesini, biberine kadar getirir.
Gelince marketine gider adan zye tüm herşeyleri alır. Sırf kv değil kp de öyledir.
Hatta kp hizmet bile beklemez. Ben kızımla ilgilenince gider mutfağa meyvemi getirir soyar, çerezleri doldurur kaselere getirir. Çikolatamı hiç eksik etmez.
Dışarı ne zaman çıksa eli boş gelmez.
Ne zaman onlara gitsek benim en sevdiğim yemeklerin hepsini yapmış olur.
Kv hatta babanın kendi öz kızı olsa seni sevdiği kadar sevmezdi der.
Sonuçta karşılıklıdır hep. Bende bugüne kadar her özel günde ararım. Kandil, bayram, anneler babalar gününde. Hasta olsalar hergün arar nasıl oldunuz diye sorarım. Anneler babalar gününde hediyemi alır kargoyla yollarım. Hastanelik durumları olsa ameliyat falan çiçek siparişimi veririm gönderirim.
Ne zaman telefon etsem yavrum, kızım diye açarlar telefonu.
Yeri geliyor otururup karşılıklı kahvelerimizi içer dedikodularımızı bile yapıyoruz. Gizli gizli sigara içerdim. Birgün kızdı. İçmesen daha iyi ama sigarayla saygı olmaz. rahatını da bozma yak gel demiştir. Hatta birgün mutfakta sigara içerken kp gelince söndürüyordum. Adama zırt pırt gelip durma kız senin yüzünden rahat bir sigara içemiyor diye azarlamıştı:)
dedim ya herşey karşılıklı. Biz birbirimize adım atmasak tek taraf devamlı adım atsa bu şekil olmaz bence. Çünkü eltime hep bir adım attılar eltim 10 adım geri çekildi. ama yinede ona karşı soğuk olmadılar. Oğlumuz var ortada. Onun mutluluğu dediler. Hep iyi olmaya çalıştılar. Eltimde geç de olsa anladı ama. Oda Allaha şükür iyi şimdi.
Ha hiç mi sorun yaşanmıyor. Ufak da olsa oluyor. O zamanda bir tarafın he deyip geçmesi gerek ki sorunlar büyümesin. İki tarafta tırnaklarını gösterse işler daha farklı olur.
Benim kv de genç. 48 yaşında. genç olmasının avantajları var. Bizi daha iyi anlıyor. Öyle giyim falan konusunda daha anlayışlı oluyorlar. Kv hatta istediğinizi giyin. Gençliğinizi yaşayın bir daha mı dünyaya geleceksiniz diyor.
arkdşlar genel olarak baktğm konu başlıklarında eşlerinin aileleryle alakalı sorunlar paylaşılmış.ben de aksine çok mutlu olanlar kimler konuşalm istedim...
benim kayınvalidem 42 yaşında.kültürlerimiz çok zıt.eşim doğulu küçük yaşta evlendrilmş ve hizmet kavramı aşırı gelişmiş b kayınvalidem var.başlarda sorun yaşanmasından çok korkuyordum çünkü eşimn tarafı çok kapalılar bizim ailede de tam tersidir.tek b kapalı bile yoktur.evlenmeden önce beni dolduran korkutan çok olmuştu seni kapatırlar herşyne karışırlar dye...korkulan hçbşy olmadı allaha şükür.
b senelik evliyim ve allah bin kere razı olsun ki kayınvalidem benm evime sbahtan gelir halılarımdan camlarıma kdr siler bütün evimi temizlkçiden dha detaylı şekilde temizler oğluna bütün ütülerini yapar yemeğimi yapar ve akşam çıkar evine gder.kendi gelemiorsa da görümcelerimi yollar her işimi halleder.evlendğmden beri her çarşamda evimn tüm mutfak alışverişini tek kuruş para almadan hep kendi yapar. yanında laf arasnda bşyi beğendğmi sölesem ertesi gün alıp eve yollar. benim ailem sgara içtğmi bile bilmez kayınvalidem iş yaparken bna yemn ettirir elimi bşye sürdürmez kahve yap der btek ve karşlklı benmle sgarasını içer...ben çok mahçup oluyorum çok kızıorum bunları yapmasına öle yetişmiş b kadın.hizmet etmek ruhunda var.bazen iş yapmasın dye sert çıkışlarımda oluyor ama yanlış anlayack dye de korkuyorum sanki kayınvalidem evimde bşye dokunmasn dye anlar dye huzursuz da oluyorum....
allah herkese benm kayınvalidem gbi kayınvalideler nasip etsn.yuva bozan oğlunu karısına karşı dolduran annelerden uzak tutsun her zaman inşallah....
Yerim ben seni
Uzakta olması önemli bir etmen kabul ediyorum :)
Ama kötü insan heryerden yetişip huzur bozmayı beceriyor galiba.
Bir zamanlar güzel bir köye muhteşem bir düğün olmuş. Bu düğünde köyün en güzel kızı ile köyün en yakışıklı delikanlısı birbirlerini severek evlenmişler. Ne var ki bu köyde yeni gelinler kaynanalarının evine gelin olarak geliyorlarmış. Yeni gelin ister istemez kocasının anasının evinde oturmak zorunda kalmış. Tabiki sadece bu güzel gelin kaynanasıyla birlikte aynı evde yaşamıyormuş. Köyün bütün yeni gelinleri aynı şekilde kaynanası ile kalıyormuşlar.
Düğünden bir zaman sonra gelinin kocası ve kayınpederi köyün uzak yerlerindeki tarlalara ekinler ekmek için her sabah erkenden evden ayrılıyorlarmış. Eve dönüşleri gece geç saatleri buluyormuş.
Zaman bu şekilde akıp giderken, gelinle kaynana arasında yavaş yavaş sıkıtılar oluşmaya başlamış. Kaynana bu sıkıntıları kocasının ve oğlunun duymamasını istiyormuş. Fakat gelin zaman geçtikçe kaynanasından nefret etmeye başlamış. Artık bu nefretini öyle ilerletmiş ki onu öldürmeyi bile düşünmeye başlamış. Fakat bu düşüncelerini kocasına da açamıyormuş. Ondan çekiniyormuş. Onun anasını tutacağını kendisine kötü davranacağını zannediyormuş. Bir şekilde kaynanasından kurtulmak istiyormuş. Başka bir eve taşınmaya düşünmüş fakat kocasının kabul etmeyeceğini biliyormuş. Bunu teklif edememiş kocasına. Günler sıkıntı içinde geçerken kendi kendine bir karar vermiş. Kaynanasını öldürmek istemiş fakat kimsenin de kendisinden şüpelenmemesi gerektiğini düşünmüş. Bir plan yapmış ve kasabaya gitmiş. Kasabada ki aktarın yanına giderek olayı anlatmış. “Benim kaynanam çok kötü bir insan bana sürekli zulüm yapıyor evde hiç huzurum yok bundan sonraki hayatımı huzurlu geçirmem için onun ölmesi lazım” diyerek aktardan zehir istemiş. Aktar kendisine “tabii vereyim fakat sen bu zehiri yavaş yavaş yemeğine koyacaksın yani her aşam azıcık yemeğine katacaksın zaman içinde o yavaş yavaş zehirlenerek ölür” demiş. “Fakat yapman gereken en öneli bir şey daha var” demiş. Ve gelin merakla sormuş. “Nedir o” Aktar sakin bir şekilde; “Sen bu zehiri kaynananın yemeğine koymaya başladığında ona çok iyi davranmalısın ki senden şüphelenmesinler. Aksi taktirde senin zehirlediğini anlarlar ve kendini hapishanede bulursun. Aile düzenin tamamen bozulur.” Demiş. Bu bilgileri ve zehiri alan gelin sevinç içinde köyüne gelmiş. Evde büyük bir mutlulukla akşam yemeğini yapmış. O kadar mutluymuş ki kaynanası bile şaşırmış. Akşam yemeğini öncelikle kaynanaya vermiş. Kimse görmeden de azıcık aldığı zehirden yemeğine koymuş. Kaynanasına karşı güler yüz göstermiş. Sevgi göstermiş. Kaynana olanlara hiçbir anlam verememiş.
Günler birbirini kovalamış. Gelin kaynanaya o kadar iyi davranmaya başlamış ki, kaynana bundan etkilenerek geline daha iyi davranmaya başlamış. Evin erkekleri bu olaydan bir şey anlamamışlar fakat, evde birhuzur ortamı olduğundan çok memnunlarmış. Aylar geçmiş gelin kaynanasını sevmeye başlamış bir zaman sonra en sevdiği kişinin o olduğunu görmüş. Fakat en sevdiği kişiyi zehirlemeye devam ediyormuş. Bundan hemen faz geçmiş ve alel acele kasabanın yolunu tutarak aktarın yanına varmış. Aktara; “Ben kaynanamı zehirlemekten vazgeçtim, meğer o dünyanın en iyi insanı imiş, ben farkına varamamışım, şimdi benim en sevdiğim insan o” diyerek daha önce aldığı zehirin panzehirini istemiş. Aktar; “Kızım sana daha önce verdiğim zaten zehir değildi. Sadece nişasta idi. O nedenle korkacak bir şey yok. Senden önce de ben çok geline nişasta vererek gelin kaynana arasını düzelmesine yardımcı oldum.” Demiş. Bunu üzerine gelin büyük bir sevinçle aktarın yanından ayrılarak köyüne geri dönmüş.
Sonuç: Siz birilerine iyi davranırsanız, biliniz ki o birileri de size iyi davranmaya başlayacaktır. Yapılan kötülüklere karşı bir süre sabırlı olunursa arkasında iyiliklerin geleceğini bilmemiz gerekiyor.
bu hikayeyi bileniniz vardır..geçen gün tv de dinledim tekrardan aklıma geldi şimdi..
her ne olursa olsun, iyi niyeti ve güler yüzü esirgememek önemli sanırım kayınvalide ve
tüm insan ilişkilerinde....
sevgi,saygı karşılıklıdır.sen kötü olursan karşındaki istediği kadar iyi olsun sen onu kötü anarsın.Allah mutluluğunuzun,huzurunuzun bozulmasına izin vermesin.çokşükür benimde kvm,kpm,görümcelerim,kbiraderlerim,eltilerim çookiyiler Allah razı olsun,bende olara karşı hep iyi olmaya çalışıyorum inşallah bende onlar için iyiyimdir.burada açılan bazı konulardada sizin anlattığıızın benzerini alatıp şikayetçi olan herşeyime karışıyor,evimi temizliyor orası benim evim ona ne diyip dert yananlarda oldu.yapılanı görme açısıda çok önemli.sende iyi bir insansınki kvni yaptıklarını iyi niyetle karşılıyorsun.Allah sendende razı olsun canım ne mutlu sizlere..
arkdşlar genel olarak baktğm konu başlıklarında eşlerinin aileleryle alakalı sorunlar paylaşılmış.ben de aksine çok mutlu olanlar kimler konuşalm istedim...
benim kayınvalidem 42 yaşında.kültürlerimiz çok zıt.eşim doğulu küçük yaşta evlendrilmş ve hizmet kavramı aşırı gelişmiş b kayınvalidem var.başlarda sorun yaşanmasından çok korkuyordum çünkü eşimn tarafı çok kapalılar bizim ailede de tam tersidir.tek b kapalı bile yoktur.evlenmeden önce beni dolduran korkutan çok olmuştu seni kapatırlar herşyne karışırlar dye...korkulan hçbşy olmadı allaha şükür.
b senelik evliyim ve allah bin kere razı olsun ki kayınvalidem benm evime sbahtan gelir halılarımdan camlarıma kdr siler bütün evimi temizlkçiden dha detaylı şekilde temizler oğluna bütün ütülerini yapar yemeğimi yapar ve akşam çıkar evine gder.kendi gelemiorsa da görümcelerimi yollar her işimi halleder.evlendğmden beri her çarşamda evimn tüm mutfak alışverişini tek kuruş para almadan hep kendi yapar. yanında laf arasnda bşyi beğendğmi sölesem ertesi gün alıp eve yollar. benim ailem sgara içtğmi bile bilmez kayınvalidem iş yaparken bna yemn ettirir elimi bşye sürdürmez kahve yap der btek ve karşlklı benmle sgarasını içer...ben çok mahçup oluyorum çok kızıorum bunları yapmasına öle yetişmiş b kadın.hizmet etmek ruhunda var.bazen iş yapmasın dye sert çıkışlarımda oluyor ama yanlış anlayack dye de korkuyorum sanki kayınvalidem evimde bşye dokunmasn dye anlar dye huzursuz da oluyorum....
allah herkese benm kayınvalidem gbi kayınvalideler nasip etsn.yuva bozan oğlunu karısına karşı dolduran annelerden uzak tutsun her zaman inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?