Kayınvalideye anne demek :/

sovr86

muhteşemçapulcuu
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
8.078
44
106
İzmir
kayınvalidenize sözden sonra hemen anne yada baba diyebildiniz mi? kendinizi nasıl alıştırdınız? mesela ben birşey demem gerekirse lafı ortaya atıyorum kim üstüne alırsa bazen de laf ortada kalıyo ama diyemiyorum napimmm dilime geliyo ama çıkmıyo maaleseff ... birde burda okuduklarımdan mıdır yada psikolojik olarak mı bilmiyorum kadının bana hiçbir zararı, ters bir lafı olmadı fakat hep temkinliyim ona karşı hep bir mesafe koyuyorum araya ki 2,5 yıldır tanıyorum söz ve nişan olalı da 2 hafta oldu. Zamanla düzelir mi?:54:

kayınvalidenize sözden sonra hemen anne yada baba diyebildiniz mi? kendinizi nasıl alıştırdınız? mesela ben birşey demem gerekirse lafı ortaya atıyorum kim üstüne alırsa bazen de laf ortada kalıyo ama diyemiyorum napimmm dilime geliyo ama çıkmıyo maaleseff ... birde burda okuduklarımdan mıdır yada psikolojik olarak mı bilmiyorum kadının bana hiçbir zararı, ters bir lafı olmadı fakat hep temkinliyim ona karşı hep bir mesafe koyuyorum araya ki 2,5 yıldır tanıyorum söz ve nişan olalı da 2 hafta oldu. Zamanla düzelir mi?:54:

düzelir canım ben sözden hemen sonra söyledim söyle dediler yoksa zor olurmmuş. nişanlımda bende bayağı zorlandık ama şimdi alıştım. mesela annemlerin yanındada çok uzun süre diyemedim ama zamanla düzelir merak etme :34:

Daha nisanliyken anne demene gerek yok ki cnm.
Ben teyzeyi kullaniyordum.
Balayindan sonra anne demeye basladim ama cok zor oldu benim icin.
Esim anneme, anne dedigi icin belkide bende diyebildim.
Bence demek zorunda degilsin.
Nikahtan sonra demeye baslayabilirsin.

ben çok zor söyledim heleki kendi annemin babamın yanında hala diyemiyorum keşke başka bişey denseydi.......

anne demiyosan teyze de laf ortaya attım alan alsın olmaz bence şimdi diyemiyorsan ilerde hiç demiceksin alışcaksın çünkü

düzelir canım ben sözden hemen sonra söyledim söyle dediler yoksa zor olurmmuş. nişanlımda bende bayağı zorlandık ama şimdi alıştım. mesela annemlerin yanındada çok uzun süre diyemedim ama zamanla düzelir merak etme :34:

İnşallahhh nişanlım hemen dedi anne baba diye şaşırdım hatta. Ama ben 2,5 yıldır amca,teyze diyorum ondan diye düşünüyorum bi anda adapte olamadım sanırım. Zamanla düzelir inşallah dediğin gibi.

Daha nisanliyken anne demene gerek yok ki cnm.
Ben teyzeyi kullaniyordum.
Balayindan sonra anne demeye basladim ama cok zor oldu benim icin.
Esim anneme, anne dedigi icin belkide bende diyebildim.
Bence demek zorunda degilsin.
Nikahtan sonra demeye baslayabilirsin.

nişanlım söylüyo benim teyze falan demem acayibime gider diye düşün üyorum şimdiden araya iyice soğukluk sokmak istemiyorum hoş zatn yeterince sınırlı samimiyetim var nedense

nişanlım söylüyo benim teyze falan demem acayibime gider diye düşün üyorum şimdiden araya iyice soğukluk sokmak istemiyorum hoş zatn yeterince sınırlı samimiyetim var nedense

Ben diyemem demistim acik acik.
Cok zor oluyor cunku, boyle bir seyi kabullenmek.
Kendide ustelememisti, sende deme zaten demistim. Oyle anlasmistik biz.
Insanin icinden gelmesi gerekiyor.
Araya soguklukta girmiyor cnm, hem en iyisi mesafe. Sakin boyle dusunme.
Kendi icinden gelip soylemeye baslarsan daha iyi olur.
Nikahtan sonra demeye basla, bir kere demeye basladiginda ardida geliyor cnm.

artık o ailenin parçası olacaksınız.
tamam fazla samimiyet zarar verir ama kendinizi bu kadar da çekmeyin. siz komşunun kızı değilsiniz ki.

mesela kayınvalidenizin ismi AYŞE olsun.

Ayşe anne diyebilirsiniz.

bence hemen başlayın demeye...

Açıkçası ben istemem eşimin/nişanlımın anneme/babama teyze/amca demesini. ik başta xxxx anne/xxxx baba falan denebilir. Ben istemeye geldikleri andan itibaren anne/baba demeye başladım. ne kadar erken derseniz o kadar çok alışırsınız.

7 sene oldu hala diyemiyorum bi art niyetim olduğundan değil diyemiyorum.Anne yada Baba demedim kayınvalide kayınpedere

aynen art niyetim asla yokk bunun ileride sorun olmasını kesinlikle istemem ama kayınvalidemde kayınpederimden bahsederken baban demiyo mesela ..... amcan da şöyle yaptı gibi konuşuyo bende diyeceğim zaten yokken iyice vazgeçiyorum :(

aynen art niyetim asla yokk bunun ileride sorun olmasını kesinlikle istemem ama kayınvalidemde kayınpederimden bahsederken baban demiyo mesela ..... amcan da şöyle yaptı gibi konuşuyo bende diyeceğim zaten yokken iyice vazgeçiyorum :(

Benimkiler başta söleniyodu yüzüme karşı değilde başkalarına ama sonradan onlarda alıştılar.çEşim çok rahat diyo ama ben diyemiyorum bu saatten sonrada heralde diyemem

artık o ailenin parçası olacaksınız.
tamam fazla samimiyet zarar verir ama kendinizi bu kadar da çekmeyin. siz komşunun kızı değilsiniz ki.

mesela kayınvalidenizin ismi AYŞE olsun.

Ayşe anne diyebilirsiniz.

bence hemen başlayın demeye...

evet bu konuyu ne kadar uzatırsam kafamda o kadar büyütücem ve daha da zor olucakk, dışardan bakınca çok basit bir konu ama insan içinde büyütünce cidden dili dönmüyo ve teyze yada anne birşey demem gerektiğinde ve ben hiçbir şey demeyip lafı ortaya attığımda o kadar aptalca duruyorum ve komik duruma düşüyoum ki kadın kimbilir içinden neler düşünüyodur

Ben 7 aylık evliyim hala diyemem (: Seviyor olmama rağmen..

Yapı meselesi galiba..

Hatta nasılsın bile diyemem nasılsınız derim.

evet belki ayşe anne ali baba tarzı desem kafamda kolaylaştırmış olabilirim durumu ilk etapta en azından hem nişanlımında gönlü olmuş olur, sırf bu yüzden evlerine gidesim geliyo . Kendimi koşullandırıyorum nasılsın anne diyicem girerken diye sonra nasılsın diyorum 1 kaç saniye bekliyorum ve ... nızz diyorum nasılsın...ız çıkıveriyoo :(((

Ben 7 aylık evliyim hala diyemem (: Seviyor olmama rağmen..

Yapı meselesi galiba..

Hatta nasılsın bile diyemem nasılsınız derim.

aynen normalde nasılsın ayşe teyze derdim şimdi nasılsınız diyorum hitab edemediğim için, acaba içinden nişanı taktı araya mesafe koydu diyemi düşünüyodur kayınvalidem , İnşallah öyle düşünmüyordur :(

Back
X