Kayınvalideye anne demek :/

aynen normalde nasılsın ayşe teyze derdim şimdi nasılsınız diyorum hitab edemediğim için, acaba içinden nişanı taktı araya mesafe koydu diyemi düşünüyodur kayınvalidem , İnşallah öyle düşünmüyordur :(

nişanlılık dönemim geldi aklıma kaynana nasıl düşünür her ağızdan çıkıcak sözü önce bir içinden söylüyosun öyle çıkarıyosun yanlış anlama durumu yüksek oluyor.Aslında daha tanımadığın için öyle oluyor sonra evlenince alışıyosun.
Bence nişanlın anne dediyse sen de demeye çalış korkma utanma onunda çok hoşuna gider kadıncağızda şimdi düşünüyodur soğuk bir gelin mi aldım diye :))

teyze dersen ağzın öyle alışır ona alışıcana bi kere anne kelimesini söylemeye başlarsın alışırsın hem kv hoşuna gider

nişanlılık dönemim geldi aklıma kaynana nasıl düşünür her ağızdan çıkıcak sözü önce bir içinden söylüyosun öyle çıkarıyosun yanlış anlama durumu yüksek oluyor.Aslında daha tanımadığın için öyle oluyor sonra evlenince alışıyosun.
Bence nişanlın anne dediyse sen de demeye çalış korkma utanma onunda çok hoşuna gider kadıncağızda şimdi düşünüyodur soğuk bir gelin mi aldım diye :))

aynen dediğin gibi insan daha fazla tartarak düşünüyor dediğim yanlış anlaşılır mı acaba diye aynen öyle kaçınılmıyacak kelime olduğu için hemenm alışmam lazımmmm amaaan ne kadar gereksiz halbuki keşke anne yerine başka bir hitap olsaydı kayınvalideye hiçkimse zorlanmazdı o zaman :(

Benim nişanımın olduğu ertesi gün anneler günüydü..
Ben anneler gününü kutlamak için gittiğimde ilk ANNE dedim... Mutfağa çağırırken "Anne bi bakar mısın bişey sorcam" dedim
O gün bugündür hep anne diyorum, sonra kanka olduk ya bana bigün demiştiki BANA ANNE DİYEREK EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ HEDİYESİNİ VERDİN O GÜN..
öyle mutlu olmuştumki anlatamam..
O günden sonraki gün sadece bir kez TEYZE diye kaçtı ağzımdan oda farketti. beni bozmadı :D bende bişey demedim.

O gün bugündür annecim gel annecim git :)

Şimdiden söyle, sonra diyeceksinki nasıl bukadar çabuk alıştım ben yaa...

Kıyamam:))

Ben de söz takmaya geldiler kapıda teyze diye karşıladım kadını söz takıldı, elini öptüm hayırlı olsun kızım dedi.
Ben de sağolasın annecim dedim. O gün bugundür annecim babacım:)
Allah nazardan saklasın:))

Son düzenleme:
evet hemen diycem kayınpederime baba demek çok zor değil belkide çok sıcak , yakın bir insan olduğu içindir, ama annee :( artık biyerden başlıycam mecburen . Teşekküredeirm arkadaşlar dediğiniz gibi bi kere alıştırim dilimi devamı gelir nasılsa :)

ben de 2 yıllık evliyim hala alışamadım:( hele kayınpederime hiç diyemiyorum,siz diye hitap ediyorum ama rahatsız değil bu durumdan sanırım olsaydı kayınvalideme derdi:31: kayınvalidemle zaten çok samimiyiz,inanmıcaksınız ama arkadaş gibiyiz:16: adı kamile ben ona aile ortamında falan kamiş diyorum:9: ama toplum içinde tabiki anne:16:

ben de 2 yıllık evliyim hala alışamadım:( hele kayınpederime hiç diyemiyorum,siz diye hitap ediyorum ama rahatsız değil bu durumdan sanırım olsaydı kayınvalideme derdi:31: kayınvalidemle zaten çok samimiyiz,inanmıcaksınız ama arkadaş gibiyiz:16: adı kamile ben ona aile ortamında falan kamiş diyorum:9: ama toplum içinde tabiki anne:16:

kayınpederinizin takmayışı normal keşke benimkilerde takmıycak olsa hani demiyo diyolarmış, kayınvalidenle muhabbetinde hoşuma gitti aranızdaki sıcaklığın güzel olması en güzelii, İnşallah darışı başıma

kayınvalideye anne desen de seni kızı yerine koymuyor, demesen de, bu kadar basit :19:..
Keşke ben anne falan demeseydim mesela..

Son düzenleme:
kayınvalideye anne desen de seni kızı yerine koymuyor, demesen de, bu kadar basit :19:..
Keşke ben anne falan demeseydim mesela..

doğru söylüyosunn imreniyorum arkadaş gibi olan kayınvalide gelinlere hiç içimden gelmesede nişanlım için diycem artık, ama zatn bende onu annem yerine koymam ki, belki herşey karşılıklı belki bende soğuk duruyorum ama o sıcaklığı yakalayabilmeyi isterdim, İnşallh bende birgün sizin gibi keşke demeseydim demem :(

Bende 13 aydır evliyim hala diyemem .. Ve hala siz li bizli konuşurum. Atıyorum mutfaktayım , bişeyi bulamıyorm .. Direk laf atarım atıyorum süzgeç nerde? :) İçimden gelmiyor ya hakikatenn .. Hiç benimseyemedm o da beni benimsemedi gerçi ....

Bende 13 aydır evliyim hala diyemem .. Ve hala siz li bizli konuşurum. Atıyorum mutfaktayım , bişeyi bulamıyorm .. Direk laf atarım atıyorum süzgeç nerde? :) İçimden gelmiyor ya hakikatenn .. Hiç benimseyemedm o da beni benimsemedi gerçi ....

bendeemi öyle olucam acaba ?? aslında bana bir zararı kötülüğü olmadı ama artık önyargımı denir, kendimi korumak için midir yada gecelecekte olabilecekleri hissetmek midir bilemicem artık soğuk duruyorum ona karşıı . Saçma birşey belki de herşey karşılıklı sonuçta . Belkide kırılıyodur bana niye böyleyim diye :(

Ben nişanlanalı 4 gün oldu.
Ağzım teyzeye alıştığı için zorlandım.
Ama 2 gündür kayınvalideme anne kayınpederime baba diyorum.
Kayınpederim benim ağzımdan "baba" lafını duyunca gözlerinin içi gülüyor.
Kayınvalidem ise tam bir anne.Bana kızım deyip sıkı sıkı sarılıyor.Ben gelin değil kız aldım diyor.
Nişanlım işe gidiyor ben sabahtan onlara kahvaltıya gidiyorum.
Oturup karşılıklı kahve içip akşama kadar muhabbet ediyoruz.
Çıkıp geziyoruz beraber.
Çok şükür "anne ve baba" kelimesini hakeden bir aileye giriyorum.

Ben isimlerinin sonuna anne ve babayi ekleyerek kullaniyorum atiyorum xanne xbaba ve 1 sene oldu evleneli sizli bizli konusuyorum ama isimlerinin sonuna ekledigin anne ve babayi bile haketmiyolar

Bende ilk basta zorlanmistim annemin babamin yaninda onlara anne/baba diye hitab etmeye. Ama sonra alistim. Keske hic alismasaymisim. Haketmiyolar cunku. Babam mesela hic diyememis hala yenge ve dayi diye hitab eder bu yirmi senedir boyle. Bu saatten snrda degismez. O sicakligi hissetmiyosan soyleme bence, ne zamanki onlarin sana gercek kizlariymisin gibi davrandilarini gorursen o zaman de. Cunku desende demesende onlar seni gercek kizlari gibi gormeyecekler. Yada ne bileyim belki herkes oyle degildir ama benimkiler boyle cikti.

Sen yinede icinden nasil geliyosa oyle davran, vay bozulacaklar vay darilacaklar diye dusunme.

hemen söyleyenler olduğu gibi benim gibi zorlananların sayısı hiç az değill nişanlım söz günü söyledi, belki de ben yıllardır teyze amca dediğim için de ağız alışkanlığüından dolayı zor geliyordur. Çoğu arkadasşın dediği gibi zamana bırakıp içimden geldiği zaman söylemem en güzeli, yapmacık hareket etmemiş olurum en azından. Kimisi küçük bir kelime ne var bunda diye düşünebilir ama anlam olarak o kadar önemli ki.

Belki yanlis dusunuyor olabilirim ama mustakbel kayinvalideme "X anne" derim herhalde.
Yalniz babam olmadigi icin, mustakbel kayinpederime sadece baba derim. Ama babayla yetinmem ya, babisko derim, bubacimmmmm derim, cok tatli bir insan cunki ve bunlari soylemeye ihtiyacim var sanirim.

Valla ne x anne ne sadece anne hala daha adam gibi söyleyemiyorum . Ay ne önemliymiş iki kelime artık demiyo diye nişanlıma tatlı sert söylenmeleri olmuş. Artık kısık sesle bikaç kere dedim telefonda ama yüzlerine hala söyleyemiyorumm. Öfff saldım çayıra artık bissürü telaşem var 1 ay kalmış artık takmıyorum ağzımdan ne çıkarsa....

Back
X