kayınvalideye anne demek

asude28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
73
1
86
Hatay
slm kızlar ben 4 yıllık evliyim eşimin aileside iyi sayılır bugüne kadar buyuk sorun yasamadık..ben evlendiğim ilk yıl eşimin anne ve babasına anne baba diyordum...baktım bizim beyfendi benm babama baba demiyor(annem vefat etti) ..neymiş baba diyemezmiş amca diyor...bende ogünden sonra inat ettim bende anne baba dememeye çalışıyorum...öle ortaya konuşuyorum...bu sene bi soğukluk geldi ailesine karşı arayıp sormak konuşmak istemiyorum...

Eşinin ayıbı yüzünden kv ve kb saygısızlık etme derim hem soğukluk girerse hiç diyemezsin onların suçu yok bence

oldu cnm ya amcamı denirmis sacmalıga bak ama bende sizin gibi dusunurdum ozaman bende teyze amca diyim :26: sende de bundan sonra bende aynı sekilde hitap edicem de sorun olurmuymus

Eşinin ayıbı yüzünden kv ve kb saygısızlık etme derim hem soğukluk girerse hiç diyemezsin onların suçu yok bence

bir saygısızlığım yok sadece 4 yıldan sonra tedaviyle hamile kaldım ben tedaviyi başka şehirde gecirdim bi arayıp sormadılar şimdi hamileyim bir gözün aydın demediler...eşieme sorarsan utangaç insanlarmış ama bilemiyorum

Eşine kızdığın için demek istemiyor olabilirsin ama bu ailesinin suçu değil.Aranızda problem yokmuş bir kötülüklerini görmemişsin bu yüzden tadını kaçırma.
Ben ilk 5 yıl dedikten sonra kv.ye anne demeyi bıraktım.Anne olmayı hak etmedi (benim açımdan) 18 senedir demiyorum ama inanın hitapsız konuşmak o kadar zor ki.
Çok zor keşke en baştan hanım bey diye hitap edilse.Bu problemler yaşanmasa.

Nişandan hemen sonra ben hala teyze amca demeye devam ediyordum. Buna hem kayınvalidem hemde kayınpederim çok bozuluyordu. Bende çok istememe rağmen asla diyemeyeceğimi düşündüm. Ben de hayatımda çok kullanmamıstım çünkü anne baba kelimesini. Hele aynı cümle içinde asla o kadar uzaktı yani. Ben teyze dedikce çevremdeki akraba vs bana psikolojik baskı yapıyordu ve dayanamadım, kendimi eksik hissediyordum. Kayınvalidemi karsıma aldım x teyze farkındayım sizde üzülüyorsunuz ama diyemiyorum işte benide anlayın baskı oldukca hıcte diyebilecekmişim gibi gelmiyor lütfen şahsi algılamayın henüz kendimi hazır hissedemiyorum dediğimde. Kayınvalidem: Sen ne zaman kendini hazır hissedersen kızım dediğinde, bende pat diye ''tamam anne'' dedim mahçup gülümseyerek , Sonrasında da ''aaa dünden razıymısım meger ''dıye seslide bir kahkaha attım kendımı rahatlattım.
Acaba eşiniz amca dedikçe rahatsız olmuyor mu? Ben anne yerine teyze derken çok mahcup oluyordum.

Ahh ahh bende 3 aylık evliyim hala eşimin annesine-babasına anne-baba diyemiyorum.Biri sorunca annemlerdeydim vs diyorum fakat onlarla hep sizli bizli konuşuyorum.Amca, hala bilmem ne demedim daha ayıp o kadarı da çünkü ama eşinide biraz anlıyorum gerçekten çok zor demek.Gerçi 4 yılda baya uzun bir süre..

zaten bu genel bir sorundur kadınlar hep anne-baba der ama erkekler hep kaçınır bundan . vallahi benim eşim de demez ben de onunkilere demem. ha şunun taraftarıyım hiç kimse eşin anne- babasına anne ve baba demek zorunda değil . bana çok saçma geliyor . benimkilere demesin eşim bende demem onunkilere zaten. hiç gerek yok .

Benim babamda dayı diyo alakaya bakar mısınız:9::9::9:

Aman demesin dayı bile denmeyi haketmiyo:19:

bir saygısızlığım yok sadece 4 yıldan sonra tedaviyle hamile kaldım ben tedaviyi başka şehirde gecirdim bi arayıp sormadılar şimdi hamileyim bir gözün aydın demediler...eşieme sorarsan utangaç insanlarmış ama bilemiyorum

onlar kadar siz ve babaniz da saygiyi hakediyorsunuz.siz 4 yildan sonra anne-baba demeyi birakmissiniz.ama esiniz babaniza ''AMCA'' demeden oteye gidememis.kayinvalideniz ve kayinpederiniz gectim tedavi surecini,hamile kalmissiniz birakin yaniniza gelmeyi telefonla bile aramamislar.insanlik öldü mü be kardesim???kaldi ki karninizda tasidiginiz onlarin torunu!!!neymişşş utangac insanlarmışşş.bu kadarina da pes diyorum yaa!!!!!!!!once analik-babalik nasil olur ogrensin insanlar.konu ogullari olunca ana-baba olurlar,el kizi olunca utangaclik,aliskanlik,yapi meselesi bilmem ne bilmem ne bir suru bahane,zirvalik...saygi istemekle olmaz efendim,hakedeceksin.........

Kimse annen baban gibi olmuyor zaten arasınlar sorsunlar istiyo kalbin belki ama yok yani el kızısın onların gözünde ama eşinin ayıbını kendine çekme sen yinede o saygısızlık yapıyo die yapma sende

amca mı :)))
benım annem , babaanneme yanı kaynanasına
babaannneee

babamda dedeme yanı kayınpedere dede dıyor :53::52::52::52::52::52::52:

Bence önemli olan ''anne'' veya ''baba'' demek değil, içten gelerek söylemektir. Anne diyen ehrkes çok mu seviyor kayınvalidesini. Annem hep der teyze desin ama içinden gelsin diye.

ben de bi 4 sene kadar anne, baba diye hitap ettim. cok buyuk olmasa da sorunlar cikti aramizda. baktim ki hak etmiyolar, ben de x anne, x baba diyorum..esim benim aileme hala anne, baba der. cunku o hic sorun yasamadi

bende anne baba demek zorunda olunmadıgını dusunenlerdenımmm sonucta herkesın bır anne bırde babası varrr ben kvdeme hala dıyorum (evlenmeden öncede tanıyodum ve hala dıyodum halada hala dıyorum eşimde önceden abi abla derdi annemle babama şimdi hiç bişey diyemiyo ben hiç baskı yapmadım demek zorunda dgeıl ve ben bunu saygısızlık olarak gormem gayette saygılı anneme babama karşııı yukarıda ki arkadasın dedıgı kv aldım karsıma konustummm bak ben dıyemıyorum anne sana dılımın ucuyla anne demek yrıne ıcımden gelerekk hala dıyım dedım odaaa sen nasıl ıstersenn rahat olursan onu de dedi 1bucuk yıl olcak hala hala dıyorumm :))

Bende içtenlikle anne baba demezdim valla.
Benim babam ona amca oluyorsa, onun babası da dayı olur benim için.
Amca, dayı gideriz ne güzel.. :9:

Bende içtenlikle anne baba demezdim valla.
Benim babam ona amca oluyorsa, onun babası da dayı olur benim için.
Amca, dayı gideriz ne güzel.. :9:

:1::1::1::1: benım anneme teyze yenge babama amca dayı deseydı esım
annemle babam kıyaemtı koparırdı :46:

:53::53:
bunun utangaçlıkla ne alakası var. sen ne zorlukla evlat sahibi olma sansını yakalamıssın. onların da torun olma sansı tabii.. bir telefon acıp hayırlı olsun dememekte nedir _??

utangaçlık olamaz bu. böyle saçmalık olamaz zaten. çok komik bir bahane.:19:

eşin demiyor diye dememezlik etme derim. sonuçta sen içinden gelmiş ki demişsin. ayrıca şuan hamilesin duygusal yaklaşıyorsun herşeye. içini soğutursan iyice kopar gider.

önemli olan anne-baba demek değil. içten olmak bana kalırsa.

Back
X