kayınvalideye anne demek

annemler 1 haftadır bizdeydi bugün dönüyolar Ankaraya, çok eğlenceli vakit geçirdik, hiç bi sıkıntı yaşamadık amca teyze diyo diye sorun mu çıkarayım yani

Yok yaaaa. Adam benim anneme babama saygısızlık edecek bense ay olsun ben gene çizgimi bozmayayım diyeceğim?

Tövbe demem.

Dayım derki, bir insana 50 saatte birşey anlatsan, anlamak istediği kadarını anlar. Ama sana yaptığının aynısını sende ona yaparsan, çeneni yormana gerek kalmaz, herşeyi gayet güzel anlatmış olursun der.

Benim babama amca diyecek ben gidicem anne baba diyeceğim ha? Ben zaten normalde de demem de, hadi dedim, o döner dönmez ben öyle bir dönerim kiiiiiii feleği şaşar vallaa!

Anne dememnin saçmalığınaysa hiç girmiyorum. Bugün boşansam bana el olacak insanlara, anne anneeeee demek kadar luzumsuz, saçma sapan birşey daha yok!

Benim annem varki yaaa, ben neden anne diyeeyim. O da demesin benim anneme babama. Onların zaten anne baba diyen bir çocuğu var böyle yapmacık yapmacık yanlarında anne baba eve gelince senin baban şöyle senin annen böyle diye arkalarından konuşuyor işte görüyoruz forumda. Ne luzumu var?

Bizde de tam tersi
Eşim anneme anne babama baba der
Ben kayınvalideme ve kayınpederime hiç bişey demem:1: yapı meselesi bu..
Ben diyemiyorum, bu sevmediğim anlamına gelmez saygısızlıkta etmiyorum 'siz' diye hitap ederim hatta..

Ve bi problem olmadı çok şükür bu durum..

Bence önemli olan ''anne'' veya ''baba'' demek değil, içten gelerek söylemektir. Anne diyen ehrkes çok mu seviyor kayınvalidesini. Annem hep der teyze desin ama içinden gelsin diye.

saygılı içten samimi olmak sıfatlar hitap şekli değil önemli olan.
haklısınız.

slm kızlar ben 4 yıllık evliyim eşimin aileside iyi sayılır bugüne kadar buyuk sorun yasamadık..ben evlendiğim ilk yıl eşimin anne ve babasına anne baba diyordum...baktım bizim beyfendi benm babama baba demiyor(annem vefat etti) ..neymiş baba diyemezmiş amca diyor...bende ogünden sonra inat ettim bende anne baba dememeye çalışıyorum...öle ortaya konuşuyorum...bu sene bi soğukluk geldi ailesine karşı arayıp sormak konuşmak istemiyorum...

öyle idare et.içinden gelmeyen bir şeyi yapmak insanı çok yoruyor ve ilişkilere hiç bir katkısı olmuyor.sizli konuş.çok daha iyi.öyle idare edilebilir.

Benimkiler kıyameti koparmazda, çok kırılırlar..
Onlar kırılacağına sevgilimin kafası kırılsın.. :37::37:

benım ıcınde sorun olmazdı ama ben emınım cok bozulurlardı acıkcası ben anne baba derken o hıc dememesı yada amca dayı nene demesı canımı sıkardı ve sınırlendırırdı

he beım annem babam kendı kaynanalarına ve kp dede nene derlerken onlara amca yenge dıyen damat müstahak olurdu ama :27:

benim annem babamda kv kp'lerine anne baba demiyolar, ben bu tarz ilişkilerin çok pürüzlü olduğu bi ailede yetiştiğim için kendimde diyemiyorum galiba, ya da 9 sene flört edip o süreçte hep amca teyze diyince sonradan dönmesi zor oluyo bilemiyorum çocukluğuma inmek lazım :)

kim ne derse desin eşinizin ailesi ya da kendi aileniz gelininin/damadının kendilerine anne-baba demelerine bayılırlar.:1:

söyleyip söyleyememe yapı meselesi ama onlarda burukluk olur denmediğinde.

Bende başta kayınvalidem ve kayınpederime anne ve baba demekte bende çok zorlandım zaman zaman anne demek yerine siz diyorum üstelik ben kayınvalidemi hiç sevmiyorum ona reğmen demeye çalışıyorum.

kim ne derse desin eşinizin ailesi ya da kendi aileniz gelininin/damadının kendilerine anne-baba demelerine bayılırlar.:1:

söyleyip söyleyememe yapı meselesi ama onlarda burukluk olur denmediğinde.

benim eltim anne baba diyo ama çok laçka bi ilişkileri var öyle olacağıma mesafeli olurum daha iyi, çünkü karşı tarafta sınırı koruyamama gibi bi durum var bodozlama oluyo herşeyleri

ilk başlarda siz diye hitap ediyordum ikisine de..sonraları anne kelimesini ağzımda yuvarlamaya ve anne diyecek cümleler kurmamaya başladım :1:

artık 8 yıl oldu ve anne diyebiliyorum :)

hitap şeklinin çok da önemi yok ama teyze,amca,dayı,vb...şeyler demek yerine sadece "siz" demeyi tercih edenlerdenim.

seninde düğün yaklaştı iyice :)
anne baba diyomusun şimdiden ya da diyecekmisin

evet az kaldı :1:

ben ilk baslarda siz diye hitap ediyordum.. ama kanım kaynadı onlara anne,baba dedim zorlanmadan :27: ilk deyiişim cok komikti neyse :52:

nişanlımda aynı şekilde .. aileler yönünden şanslıyız. her konuda uyum da sağladılar. benimsedik birbirimizi. amaaaaaa bu demek değil ki samimiyim .. :1: her durumda belli mesafe olması gerektiğine inanırım.

Katılmıyorum
Birileri sevinsin diye anne baba demeyeceğim
Bana kızım dediklerinde ben içinin gerçek anlamıyla dolu olup olmadığını biliyorum çünkü :1:

Demek mesele değil, içinden gelerek denilmesi ve cidden o sıfata uygun davranılması önemli..

ben nişanladığım gün tutturmuştu kv. bende inat edip dememiştim, anca evlenince derim diye. sorun çıkmıştı bi sürü. eşim de tutturmuştu söyle diye. sen de deme dedim dinlemedi. nikahtan sonra dedim, hala da derim ama içten diil tabi. o bana içten kzım demiyo ki benden beklesin. x anne diyorum dışarda konuşurken, çok ypmacık ama napıyım, zorla bu kadar oluyo. 10 senelik evliyim bu arada. hala sizli bizli konuşurum. ayy bş türlü benimseyemedim, benimseyemeceğim de. o kadar şey oldu ki, konuştuğuma dua etsinler.:50:

Katılmıyorum
Birileri sevinsin diye anne baba demeyeceğim
Bana kızım dediklerinde ben içinin gerçek anlamıyla dolu olup olmadığını biliyorum çünkü :1:

Demek mesele değil, içinden gelerek denilmesi ve cidden o sıfata uygun davranılması önemli..

ben kendimi yanlış ifade ettim sanırım.. sadece hoşlarına gider dedim kim olursa olsun :9::9:

yoksa bunlar ayrı zaten. hemfikirim

Son düzenleme:
eşinizle karakteriniz aynı olmayabilir o daha çekingendir .
siz başta söylemişsiniz ,e ailede idare eder diyosunuz söyleyin gitsin bununla cezalandırmak olmaz bence

Yorumları okuyunca şaşırdım :) Bir bizde mi sorun olmadı acaba dedim :) Ben kayınvalideme ilk zamanlar nasıl hitap edeceğimi şaşırmıştım, o da içinden nasıl geliyorsa öyle hitap et demişti, babasına uzunca bir süre siz dedim, hiç sorun olmadı.. Şimdi kayınvalideme anne kayınpederime baba diyorum, içten samimi :)

Back
X